Įkraunama...
Įkraunama...

Nedirbančios mamos

Ar yra cia tokiu, kurios negali dirbti, taciau negauna tos vadinamos 'slaugos' pasalpos ir tuo paciu nera draudziamos valstybes? ka darot: draudziates pacios ar ieskot kazkokiu kitokiu keliu, kokiu? atsiliepkit, prasau, jei nenorit cia-i az.
Atsakyti
QUOTE(kosemalose @ 2009 09 28, 21:56)
Ar yra cia tokiu, kurios negali dirbti, taciau negauna tos vadinamos 'slaugos' pasalpos ir tuo paciu nera draudziamos valstybes? ka darot: draudziates pacios ar ieskot kazkokiu kitokiu keliu, kokiu? atsiliepkit, prasau, jei nenorit cia-i az.

laba diena,
jei jus turite vaika iki 7 artai 8 m,nors ir nedirbate jus draudzia valstybe. tik cia poliknininkoj rekia susitvarkyti. man reikejo vaiko gimimo liudijimo ir savo paso. ir man sutvarke 4u.gif
Atsakyti
na as negaunu slaugos,nes auginu vaika su vidutine negalia,bet valstybe draudzia privalomuoju sveikatos draudimu,tik reikia nuvaziuot i ligoniu kasa...
Atsakyti
del sveikatos draudimo tai zinau, bet ka daryti del sodros, ty. imoku busimai pensijai?
Atsakyti
O tai del privalomojo sveikatos draudimo kreiptis i poliklinika ar i ligoniu kasas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikma: 04 spalio 2009 - 10:44
man poliklinikoje pasake vaziuot i ligoniu kasa.Tai ten as viska ir susitvarkiau.
Atsakyti
man si tema ir aktuali po menesio vaikui 2m sueis o i darba gristi engelesiu turi sunkia negalia, slaugos taip pat neduoda.ta ligoniu kasa kiekvienam mieste buna ar cia i koki vilniu reik vaziuot?as privazioje prisirasius
Atsakyti
QUOTE(uike @ 2009 10 07, 23:06)
man si tema ir aktuali po menesio vaikui 2m sueis o i darba gristi engelesiu turi sunkia negalia, slaugos taip pat neduoda.ta ligoniu kasa kiekvienam mieste buna ar cia i koki vilniu reik vaziuot?as privazioje prisirasius

Jei vaikuciui sunki negalia,kaip neduoda slaugos? g.gif Mano dukrytei pripazinta sunki negalia ir slauga skyre gyd.komisija.Nebuvo jokiu del to problemu.Siaip ligoniu kasa yra kiekvienam mieste.
Papildyta:
QUOTE(kosemalose @ 2009 09 29, 21:56)
del sveikatos draudimo tai zinau, bet ka daryti del sodros, ty. imoku busimai pensijai?

As gavau is sodros pranesima atvykti i sodra su darbo knygele.Ten darbo knygeleje irase"Asmens,slaugancio visiskos negalios invalida,draudimas valstybes lesomis."Ir data nuo kada isigalioja.
Atsakyti
[quote=linuciutukas,2009 10 08, 10:09]
Jei vaikuciui sunki negalia,kaip neduoda slaugos? g.gif Mano dukrytei pripazinta sunki negalia ir slauga skyre gyd.komisija.Nebuvo jokiu del to problemu.Siaip ligoniu kasa yra kiekvienam mieste.
Papildyta:

Idomu,but suzinot del slaugos.turim sunkia negale,slaugos nedave schmoll.gif .Pasake Bartel indeksas perdidelis.Jei nepaslaptis,kokios Jusu bedeles? blush2.gif pas mus VCP ir kurtumas.NNDT pasake-beveik savarankiski.
Atsakyti
QUOTE(kosemalose @ 2009 09 29, 21:56)

jeigu jusu vaikuciui yra nustatyta sunki negalia su spec nuolatine slauga. vykit i sodra su dokumentais; slaugos ir neigalumo pazyma ir neigalumu, savo darbo knygute.
jums stazas eina kol vaikas gaus ta slauga. ir islaugius 15m, jums priklausys bazine pensija.
Atsakyti
QUOTE(joolita @ 2009 10 23, 06:33)
jeigu jusu vaikuciui yra nustatyta sunki negalia su spec nuolatine slauga. vykit i sodra su dokumentais; slaugos ir neigalumo pazyma ir neigalumu, savo darbo knygute. 
jums stazas eina kol vaikas gaus ta slauga. ir islaugius 15m, jums priklausys bazine pensija.

15 metų išslaugyti negana reikia tapti neįgalia ir iki senatvės, kad būtų like 5 metai.
Atsakyti
va tas mamytes ir yra, kad slaugas gauna ne visos kurios augina su sunkia negalia vaika.mums raso trumposios zarnos sindroma, jam naujagimyste pasalinta visa stora zarna pirmas atvejis Lietuvoje naujagimiui.buvo sone maisiukas tai iki metu laiko dave ta slauga, o kai pamate, kad maisiuka nuims tai ja ir ateme.vaikas valgo, pats ir raida jau pasivijo, tad man aiskina ir nepriklauso ji.o i darzeli negaliu leist, nes kakoja 5-20kart per diena ismatos kaip viduriuojancio ir sunta uzpakalis, ir skysciu balansa stebet, jei tik susimuliuoja gert varau pas gydytoja ar i liogonine.sunku atpazint kada is tikro viduriuoja.bet geriau turiu neatsilikusia raida vaika ir valgo pats, nors reik maista derint, dar kol pats nepasako nuo ko skauda nesigauna ji derinti.ka as zinau gal jam net ir nuo banano ar obouolio puciaju dar nepasako.stengiuosi neduot to kas skystina vidurius ir tiek.o veliau bus matyt.tad jiems jis sveikas vaiaks da rgerai teko pakovot is visu gydytoju dokumnetu, akd duotu sunkia negalia ne sbuvo palike tik ant vidutines ir kalbejo is vis apie 3ar arba nieko
Atsakyti