Įkraunama...
Įkraunama...

Ar imanoma rasti darbą ir kiek galėtų užtrukti

QUOTE(GZA @ 2010 03 03, 13:06)
Mano darbave vel paskambino, liepe ieskoti sveikatos knygutes, paprase dar keletos bendradarbiu tel. matyt skambins ten vel.... Nebesuprantu tokiu veiksmu, taso katina uz usu:(((

Paskaiciau tavo istorija. Na zinai, velniop tokia darbdave , kai pati neapsisprendzia. Isivaizduok, pradetum dirbti....Tai tas negerai, tai anas, jei nuo pat pradziu tokios abejones...

QUOTE(Aristokratė @ 2010 03 03, 13:34)
turbut jus jai patikot  biggrin.gif , nepaisant blogu atsiliepimu is ex-darbdaves  biggrin.gif .

Sutinku 4u.gif As ameniskai manau, kad no 4u.gif rmalus zmogus (tas pats darbdavys) is kokiu 3 atsiliepimu gaves viena neigiama, tikrai nepasimes, jeikandidatas paliko gera ispudi. Aisku, klausimas , koks tas darbdavio atsiliepimas...Jei sakytu, kad darbuotojas apsivoge/apsimelavo ar pan, tai as iskart toki atmesciau

QUOTE(jovita25 @ 2010 03 10, 09:32)
pradejau galvoti, kad isvis tie pokalbiai del vaizdo  g.gif ateini ir toks jausmas kad viskas is anksto nuspresta.

Na, manau, kad pirmos minutes tikrai apsprendzia. et iki tol, kol kandidatas neatveria burnos. O jau kai atveria....

QUOTE(vaniline24 @ 2010 03 16, 19:08)
Paanalizavau ką padariau kitaip, nei anksčiau, kad manimi susidomėjo : tai prieš pokalbį gerai išsistudijavau imonės veiklą, struktūrą, apmasčiau būsimus klausimus, netgi pasirašiau atsakymus į juos (ankčiau maniau- aj kaip bus taip- sugalvosiu atsakymą, kai jį jau užduos)

drinks_cheers.gif Bravo! Cia yra esminis patarimas visiems, ieskantiems darbo. Nera nieko kvailiau, kai atejes kandidatas nelabai zino, kuo uzsiima imone, o ka jau kalbet apie konkurentus/aplinka/produktus ir pan.

QUOTE(*badabum* @ 2010 03 16, 19:41)

O mano situacija tokia, kad praktiskai metus atlikinejau visokias praktikas, lb mazai apmokamas arba net neapmokamas, tada pora trumpalaikiu kontrakteliu turejau ir viskas. Va ir visas uzsienis. O turint diploma ir mokant pora uzsienio kalbu, plauti indu ar sluoti gatviu tikrai nesiruosiu.

Nepyk, bet is tavo kalbos suprantu, kad yra labai didelis noras iskart gauti "balta darba". Na, as manau, kad i direktorius "soka" tik isrinktieji, o paprastiems mirtingiesiems reiketu pradeti nuo paprastesniu poziciju. Dar, zinant, tautines diskriminacijas uzsienyje, pvz tu , budama kitataute, iskart nepapulsi i managementa, reikia pradeti nuo zemiausio laiptuko. Patarimas butu toks, kad pasirinktum labiausiai megiama sriti ir pradetum nuo zemiausio laiptelio. Tikiu, kad jei esi gabi, busi greitai pastebeta !
Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2010 03 17, 01:24)
zino, kuo uzsiima imone, o ka jau kalbet apie konkurentus/aplinka/produktus ir pan.
Nepyk, bet is tavo kalbos  suprantu, kad yra labai didelis noras iskart gauti "balta darba". Na, as manau, kad i direktorius "soka" tik isrinktieji, o paprastiems mirtingiesiems reiketu pradeti  nuo paprastesniu poziciju. Dar, zinant, tautines diskriminacijas uzsienyje, pvz tu , budama kitataute, iskart nepapulsi i managementa, reikia pradeti nuo zemiausio laiptuko. Patarimas butu toks, kad pasirinktum labiausiai megiama sriti ir pradetum nuo zemiausio laiptelio. Tikiu, kad  jei esi gabi, busi greitai pastebeta !

oj cia visai ne ta situacija, ir salis ne tokia kaip Lietuva, kad 20 metu ir jau direktorius ir jei 30 metu dar ne direktorius tai ne lygis.
As visai nesaunu i aukstas pareigas, kur tikrai reikia patirties.
Tiesiog praleidus 6 metus univere, nenoriu dirbti fizinio darbo, nes tada kokio velnio as i ta univera ejau, galejau labai gerai pradeti dirbti pardaveja 18 metu ir tikrai per 6 metus buciau padarius karjera ir kilus laipteliu po laiptelio.
As ieskau ofisinio darbo, tarptautiniu rysiu skyriuje ar pan. Tai, kad esu uzsienete, gali buti tiek pliusas, tiek minusas, bet savo tautybes nelaikyciu vien tik minusu.
Bet beda ta, kad su aukstojo mokslo diplomu i sekretores ar kitas zemesnes pareigas nepriima, o pagal issilavinima nerandu, nes neturiu patirties.
As sutikciau pradeti ir nuo zemiausio laiptelio, jei darbas butu bent siek tiek susijes su mano mokslais. As noriu dirbti ir zinau, kad dirbu gerai ir nebijau nei stresiniu situaciju, nei didelio kruvio.
Pirma karta susiduriu su tokia situacija, kai pradedu labai abejoti savimi ir bijoti del savo profesines ateities, jau apie karjera tai net nesvajoju, dabar ir paprasto darbelio uztektu. Stengiuosi kuo toliau vyti tokias mintis nuo saves, nes jei jau as pati savim netikesiu, tai joks darbdavys manim netikes. Bet kaip sunku tiketi, tuo, kas atrodo labai sunkiai pasiekiama...
Atsakyti
QUOTE(*badabum* @ 2010 03 16, 20:52)
doh.gif  doh.gif  doh.gif  zinoma, labai nemalonu, kad taip uz nosies vedziojo. Bet nepergyvenk, taip negali buti, kad visos durys uzdaros, reikia belstis. O tu esi stipri kandidate, jei jau taip toli nuejai, tai kitas kartas bus sekmingas. Siusk toliau CV.

As dabar jau ir apie pokalbi del darbo pradedu svajoti, tai butu bent sioks toks pasikeitimas mano paieskose...

Tikiuosi, kad kada nors pagaliau pasiseks... Cia jau antras kartas, kai liekam trys kandidates i viena vieta, bet paskutine akimirka ima ir pritruksta kazko g.gif O ranku nuleist negaliu, darbo gi jau labai reikia doh.gif Jau nuo rugsejo men. kaip tas tinginys - rysuliukas is vaikystes laiku multiko vaikstau nuo duru prie duru.... rolleyes.gif

Atrodo viena imone lyg ir susidomejo ir zada kviest poklabiui...Bet pokalbiai tik nuo kovo 29d. iki balandzio 9d. lauksiu...ir bandysiu dar kur meskerytes uzmest...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GZA: 17 kovo 2010 - 09:54
QUOTE(*badabum* @ 2010 03 17, 02:03)
oj cia visai ne ta situacija, ir salis ne tokia kaip Lietuva, kad 20 metu ir jau direktorius ir jei 30 metu dar ne direktorius tai ne lygis.
As visai nesaunu i aukstas pareigas, kur tikrai reikia patirties.
Tiesiog praleidus 6 metus univere, nenoriu dirbti fizinio darbo, nes tada kokio velnio as i ta univera ejau, galejau labai gerai pradeti dirbti pardaveja 18 metu ir tikrai per 6 metus buciau padarius karjera ir kilus laipteliu po laiptelio.
As ieskau ofisinio darbo, tarptautiniu rysiu skyriuje ar pan. Tai, kad esu uzsienete, gali buti tiek pliusas, tiek minusas, bet savo tautybes nelaikyciu vien tik minusu.
Bet beda ta, kad su aukstojo mokslo diplomu i sekretores ar kitas zemesnes pareigas  nepriima, o pagal issilavinima nerandu, nes neturiu patirties.
As sutikciau pradeti ir nuo zemiausio laiptelio, jei darbas butu bent siek tiek susijes su mano mokslais. As noriu dirbti ir zinau, kad dirbu gerai ir nebijau nei stresiniu situaciju, nei didelio kruvio.
Pirma karta susiduriu su tokia situacija, kai pradedu labai abejoti savimi ir bijoti del savo profesines ateities, jau apie karjera tai net nesvajoju, dabar ir paprasto darbelio uztektu. Stengiuosi kuo toliau vyti tokias mintis nuo saves, nes jei jau as pati savim netikesiu, tai joks darbdavys manim netikes. Bet kaip sunku tiketi, tuo, kas atrodo labai sunkiai pasiekiama...

Na matai, visokiu tu direktoriu buna smile.gif Mano vyras pasakojo, kaip ateina i vadybininkus darbintis ex direktoriai. Sako -keista, bet kai atveria burna, viskas suprantama pasidaro.

Del pacios-labai linkiu kuo didziausios sekmes, Ir tikrai, nepasimesk ir puoselek pasitikejima savimi. As vienu metu buvau jau puolanti i depresucha, nes 6men neradau normalesnio darbo ir nelabai kas net i pokalbius kviete. Bet susisuk tu man likimas, kad vienu metu gavau du superinius pasiulymus (tiek darbo pobudzio, tiek finansine prasme) vienu metu. Ilgai deliojau pliusus ir minusus, pasirinkau viena bendrove, is kurios isejau po 3 dienu (apgavo del algos-pakiso pasirasyt visai kitokia suma i rankas, nei taremes). teko prasytis atgal i antraja-ten suzaide ambicijos, bet pakalbejom ir prieme . Ir pradirbau ten 3,5 metu ir igyjau nenormaliai didele patirti. Isejau kai pasikeite vadovas. Bendrai galiu pasakyt, kad darbas kazkaip vis mane atrasdavo. Ir niekada nespjoviau i nuojauta, nes ji-vienas pagrindiniu rodikliu renkantis. Na, o jausmo kai esi ilga laika bedarbis su didziuliu finansiniu stygium as nezinau, bet jei yra galimybes, as siulyciau buti isrankesnem darbdavio atzvilgiu. Kas is to, kad padirbsite kelis menesius? Jums CV tai jokio pliuso neduos, kitiems darbdaviams tik sukelsite itarimu ar tikrai galesite buti lojalus/patikimas darbuotojas...
Dar toki patarima skelsiu. Niekad nesakykit darbdarbiu, kad ieskote "bet kokio darbo". Tikslingumas-tik jusu puseje. Jus galit ieskotis bet kokio darbo, bet pokalbiuose pvz del administratores kalbekit, kad jums administratores darbas-tai kaip pasaukimas, pardavejos pozicijai sakykit, kad esat gimusi pardaveja, kad jums bendravymas yra viskas, buhalteres vietai-kad nakti sapnuojat skaiciukus ir pan. Minti pagavot? ta prasme reikia uzsideti tam tikroj vietoj reikiama kauke.Sekmes visoms ieskancioms (tame tarpe ir man) wink.gif
Atsakyti
Tyluma pas mumis gal jau visos su darbukais cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jovita25 @ 2010 03 19, 14:41)
Tyluma pas mumis gal jau visos su darbukais  cool.gif

Taaaip...visos tik siuncia CV rankoves pasiraiciusios, i pokalbius laksto po porakart per diena.. Tiek veiksmo!
OKOK.
Is fantaziju srities... bet mintys - materializuojasi! lotuliukas.gif
Atsakyti
netrukdykit pasvajot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jovita25 @ 2010 03 19, 15:45)
netrukdykit pasvajot  biggrin.gif

....lai materializuojasi... sunglasses2.gif
Atsakyti
Tai kad yra tu darbų g.gif ir į pokalbius kviečia biggrin.gif Pakvietė ir dirbti, tik nzn dabar kokia įmonę pasirinkti, galvoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nosferatu @ 2010 03 19, 17:59)
Tai kad yra tu darbų  g.gif  ir į pokalbius kviečia biggrin.gif Pakvietė ir dirbti, tik nzn dabar kokia įmonę pasirinkti, galvoju  g.gif

Atsakykit, mielosios, ar is tiesu konkursuose sekme smarkiai lemia pageidaujamo uzmokescio suma?
Turiu omeny ne pacias zemiausias pozicijas...su issilavinimu ir patirtim.
Visai nebezinau, kokie tie uzdarbiai rinkoje .... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gurmano @ 2010 03 20, 10:31)
Atsakykit, mielosios, ar is tiesu konkursuose sekme smarkiai lemia pageidaujamo uzmokescio suma?
Turiu omeny ne pacias zemiausias pozicijas...su issilavinimu ir patirtim.
Visai nebezinau, kokie tie uzdarbiai rinkoje ....  blush2.gif

Aš ieškau ir esu buhaltere. Taip, kad nzn kiek lemia užmokesčio suma, bet nenusipiginu. biggrin.gif
Atsakyti
Aš įsitikinau, kad darbo tikrai YRA, bet, viskas priklauso nuo to, KAIP tu dirbi.
MB atleido iš darbo, nes grįžo moteris, kurią jis pavadavo, kol ši buvo dekretinėse. Jis tik užsiregistravo DB, net nesiuntinėjo savo CV, neieškojo darbo (ale, 'atostogų' užsimanė) ir ką gi, nepraėjus nė savaitei - jam pasiūlė darbą jo buvusių konkurentų firma. Ir dar algą išsiderėjo 500Lt didesnę, nei jie siūlė.
Nei darbo patirties per daugiausiai jis turi, nei ką, o darbą net neieškodamas gavo.
Tereikia gerai dirbti ir mokėti save pateikti, ir darbo tikrai atsiras.
Todėl, nenuleiskit rankų, mielosios thumbup.gif
Atsakyti