Įkraunama...
Įkraunama...

Laplandija

QUOTE(gur @ 2008 08 23, 16:23)
nu faina as jau nzn kiek laiko galvoju vaziuot ten, bet autiku labai tingiu. su lektuvu skristi, o kaip ten kitas transportas, ar geriau nuomotis masina? ir vaikui beveik keturi metukai bus, tai dvejoju vis ar nebutu per sunki kelione.

VAziuok su masina !!! thumbup.gif cia aisku mano subjektyvi nuomone. Kaip susidariau nuomone vaikas nebutu labai per mazas, kiti su 2 metuku vaziuoja. Su masina bus zymei sunkaiu aisku, bet ir ispudziu simtakart daugiau apturesi ! Su lektuvu skrisdama manau kad beveik nieko nepamatysi (apie kelione kalbu) Masina gali ri ten nuomotis, jei gera ipamenu pries metus apie 130 - 150 Euru (dienai) + kuras. Dar buvo pasiulymu iki helsinkio su masina o paskui traukiniais - bet man ne prie sirdies si ideja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(soundwawe @ 2008 08 23, 20:44)
VAziuok su masina !!!  thumbup.gif  cia aisku mano subjektyvi nuomone. Kaip susidariau nuomone vaikas nebutu labai per mazas, kiti su 2 metuku vaziuoja. Su masina bus zymei sunkaiu aisku, bet ir ispudziu simtakart daugiau apturesi ! Su lektuvu skrisdama manau kad beveik nieko nepamatysi (apie kelione kalbu) Masina gali ri ten nuomotis, jei gera ipamenu pries metus apie 130 - 150 Euru (dienai) + kuras. Dar buvo pasiulymu iki  helsinkio su masina o paskui traukiniais - bet man ne prie sirdies si ideja smile.gif

o nezinot individualiai visi tie pasivazinejimai rogemis ir kt. kainuoja gerokai brangiau, ar panasiai
Atsakyti
Aš ir manau, kad kainos neturėtų skirtis(gal kokiu euru, kai didelė grupė). O jūs savarankiškai žadat važiuot? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmaaa @ 2008 08 26, 11:04)
Aš ir manau, kad kainos neturėtų skirtis(gal kokiu euru, kai didelė grupė). O jūs savarankiškai žadat važiuot? ax.gif

Siaip tai savarankiskai, nes kitokio budo nematau. Tik siek tiek gasdina ziemos keliai. bet galvoju, gal ten Suomijoje geresne situacija nei Lietuvoje... smile.gif
Atsakyti
O mes pernai per naujus aplankeme Svedijoje esantį Kalėdų senelio parka:
TOMTELAND
Susiorganizavom kelionę patys, važiavom 2 auto - mikriuku ir universalu, 8 suauge ir 5 vaikai (nuo 2,5 iki 7 metų). Vaziavom iki Rygos, po to keltu per naktį į Stokholmą, iš Stokholmo iki Kalėdų senelio parko dar apie 300-350 km. Uzsisakem kaimo turizmo troba ir visi gyvenom 5 dienas.
Nereali kelionė ir nuostabūs prisiminimai!!!

QUOTE(agnuzeb @ 2008 08 28, 21:57)
O kiek mazdaug iseina vienam zmogui kelioene keliaujant savarankiskai  g.gif  Jau kelinti metai svajoju i Laplandija nuvykti, bet ne visi siai mano svajonei pasiduoda swoon.gif

Nelabai jau prisimenu kiek kainavo. Didžiausia islaidu dali sudare keltas. Troba, jei neklystu, kainavo 3200 Lt 7 parom (mes lyg trumpiau buvom, bet pas juos skaitesi "high season", tai vis tiek savaitei reikejo moketi. Troba kukli, bet su viskuo, ko reikia gyvenimui, joje tilpo visa musu kompaniija.
Maista vezemes savo. Dar reikia paskaiciuoti kura (350 km iki Rygos, panašiai tiek iki Moros, kur senelis gyvena, dar aplinkui kiek pavazinejom.
Atsakyti
Mes planuojam irgi i Laplandija nuvykti... Slidininiu kostiumus turim (kas salta nebutu biggrin.gif ), tik va, klausimas kilo, o kokius batus ten vezates? Man nuolat LT kojas gelia, tai idomu, o kokius ten reiketu veztis? Gal kas is buvusiu patartu...
Atsakyti
QUOTE(torisa @ 2008 08 29, 19:37)
Nelabai jau prisimenu kiek kainavo. Didžiausia islaidu dali sudare keltas. Troba, jei neklystu, kainavo 3200 Lt 7 parom (mes lyg trumpiau buvom, bet pas juos skaitesi "high season", tai vis tiek savaitei reikejo moketi. Troba kukli, bet su viskuo, ko reikia gyvenimui, joje tilpo visa musu kompaniija.
Maista vezemes savo. Dar reikia paskaiciuoti kura (350 km iki Rygos, panašiai tiek iki Moros, kur senelis gyvena, dar aplinkui kiek pavazinejom.

smagu skaityti atsiliepimus. o kokios atrakcijos ten galimos? Apie Laplandija tai prisiskaiciau daug ir kelioniu agenturu tinklapiuose, o apie sia vieta nezinojau...
Atsakyti
QUOTE(elvyrce @ 2008 09 03, 14:32)
smagu skaityti atsiliepimus. o kokios atrakcijos ten galimos? Apie Laplandija tai prisiskaiciau daug ir kelioniu agenturu tinklapiuose, o apie sia vieta nezinojau...

Siaip Svedijos Senelio parkas gal kuklesnis nei Laplandijoje (nors ten nebuvau), bet ispudziu uzteko. Pati programa, kas vyksta pas seneli, aprasyta ju tinklapyje: Kaledu senelis "dirba: savo darba, skaito vaiku laiskus, bendrauja su jais. Sukinejasi visokiu personazu - ragana (labai faina), Senis besmegenis, nykstukai, troliai (musu vaikams troliai padare didesni ispudi nei pats Kaledu senis - jis juk ir i darzeli kasmet ateina lotuliukas.gif ), aptvare ganosi elniai, kurie traukia Senio roges ir t.t. Visokiu nameliu pridaryta, kur tipo nykstukai dovanas vaikams daro, troliu vaikai miega ir t.t. Nauju metu vakara ten visa programa vyko - atvaziavo Sniego karaliene, buvo fejerverkai ir pan.
Be Kaledu Senio parko, mes dar vaziavome i Orsa mesku parka (meskos miegojo, bet matem vilkus, lapes, tigrus), aplinkui nemazai slidinejimo trasu (nera labai aukstos, bet dalis musu kompanijos slidinejo), meteorito ismusta duobe, is kurios dabar koncertams vieta padaryta, kriokliukus apziurejom, ant Siljano ezreo paciuozinejom.
Atsakyti
Laba diena,mielieji.Kas galite pasakyti,ar Laplandijoj nors truputis pašvaistės būna ,ar ne?Taip norėtųsi ją pamatyti ne vien nuotraukose...Negi tik Kanadoj ir Norvegijoj tas grožis labiausiai matomas?Ir kokiu laiku,tiksliau,kokiu metų laiku?Gal jūsų tarpe yra moksliukų ir daugiau žinančių?Pasidalinkit savo žiniomis,"plyz"............. smartass.gif smartass.gif
Atsakyti
QUOTE(maryteko @ 2008 09 27, 13:56)
Laba diena,mielieji.Kas galite pasakyti,ar Laplandijoj nors truputis pašvaistės būna ,ar ne?Taip norėtųsi ją pamatyti ne vien nuotraukose...Negi tik Kanadoj ir Norvegijoj tas grožis labiausiai matomas?Ir kokiu laiku,tiksliau,kokiu metų laiku?Gal jūsų tarpe yra moksliukų ir daugiau žinančių?Pasidalinkit savo žiniomis,"plyz"............. smartass.gif  smartass.gif

Pašvaistė būna rugsėjį, spalį, sausį ir vasarį mirksiukas.gif Na, čia Wikipedijos duomenimis mirksiukas.gif ang. Northern Lights rolleyes.gif

Mes jau bilietukus užsisakėm, ir aš su savo sūnumi ir draugė su sūnumi gruodžio pradžioje skrendame į Rovaniemi pas Kalėdų senelį newyear.gif clap_1.gif

Viską pačios organizavomės- gyvensime suomiškame kotedže (angl. Cabins atba Chalet) su sauna porą kilometrų nuo Rovaniemio, ir elnių safarį jau rezervavau, ir į Ranua zoologijos sodą pasirodo vieni juokai visuomeniniu transportu nukakti.. O jeee kaip laukiam...

QUOTE(agnuzeb @ 2008 08 28, 22:57)
O kiek mazdaug iseina vienam zmogui kelioene keliaujant savarankiskai  g.gif  Jau kelinti metai svajoju i Laplandija nuvykti, bet ne visi siai mano svajonei pasiduoda swoon.gif

Kaina vienam suaugusiam ir vienam vaikui: su 4 parų nakvyne

Lėktuvo bilietai 1300 Lt
Kotedžas (gyvenant keturiese, suma padalinta iš dviejų) su pusr. 1300 Lt
Elnių safari 450 Lt
Maistas apie 600 Lt
Ranua zoologijos sodas (su visuom transporto bilietais) 200 Lt
Santa parkas 150 Lt

Na ir pirkiniai, čia kaip jau kas.... mirksiukas.gif

QUOTE(elvyrce @ 2008 09 30, 12:12)
O kaip skrendat, per helsinki? Nes kazkaip pigiai tie bilietai atrodo  smile.gif

Taip, per Helsinkį, pigiai, bet neprastai- su Finnair ir netgi su įskaičiuotais užkandžiais ir gėrimais, ir bagažu po 20 kg kiekvienam rolleyes.gif Užsakiau vakar, per Greitai.lt Kaina vienam 616 Lt. Po to kainos vėl pakilo, po kiek laiko vėl mačiau, kad pigių bilietų "išmetė" tačiau pigiau nei ši kaina- nebuvo. Skrydžių laikai- ne tobuliausi, nes atvykstant būsime Rovaniemi tik apie 22 val., o išvyksim iš jo ryte 9:20, bet kaip už tokią kainą, tai normaliai. Nes patogesnių skrydžių tai nelabai ir yra, kad Rovaniemin atvykti anksti ryte, o išvykti vėlai vakare net už didesnę kainą. Be to, su vaikais tai ir nebūtų labai patogu.... Aišku, būtų gerai, jei Rovaniemyje atsidurtume anksčiau, bet mano nuomone dėl to, kad ten būti 17:30 promokėti po 280 Lt žmogui nelabai protinga ...Žodžiu, esu patenkinta tokiu variantu bigsmile.gif

QUOTE(vilmaaa @ 2008 09 30, 13:08)
Kurmiuke, gal gali nuorodėlę kokią meselt to savo kotedžiuko?  ax.gif
Būtų didelis aciū 4u.gif

Ir beje, lauksim pasakojimo kaip ir kas toj Laplandijoj. wub.gif Mes vasario pabaigai šią kelionę planuojam thumbup.gif

Prašom: http://www.polarholidays.fi/ yess.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 29 rugsėjo 2008 - 19:44
Laplandijoje pašvaistė būna, bet kad ją pamatyti turi būti ne mažiau -30 laipsnių ir tokia temperatūra turi laikytis ne vieną dieną, tada kažkaip ta pašvaistė gaunasi dėl priešingų žemės polių temperatūrų skirtumo. Dar pašvaistę Laplandijoje galima pamatyt Helsinkyje tik neatismenu gerai ar Arkties muziejuje, ar Eurikos muziejuje yra kino teatras toks su skliautiniu stogu. Ir ant to stogo rodo filmą apie Suomija - tai parodo ir tą pašvaistę. smile.gif Ir tą filmą žiūri beveik gulom, tai aš kai jį žiūrėjau, tai beveik alpau, tokie miegiukai suėmė. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrienė @ 2008 10 01, 12:42)
Laplandijoje pašvaistė būna, bet kad ją pamatyti turi būti ne mažiau -30 laipsnių ir tokia temperatūra turi laikytis ne vieną dieną

Aš mačiau smile.gif Buvau per Naujus metus, tada termometras rodė apie 34 laipsnius šalčio.

QUOTE(Kurmiukė @ 2008 10 01, 14:05)
Oi, kaip svajoju ją pamatyti wub.gif O jūs specialiai kur nors važiavote, ar atsitiktinai pamatėte rolleyes.gif

Atsitiktinai. Aš važiavau su agentūra. Vienus apgyvendino Rovaniemi viešbutyje, o dalį kotedžuose šalia Rovaniemi. Tai vat tiems ir pasisekė, nes sakė mieste nesimatė (gal dėl to, kad nuo miesto dangus labiau apšviestas g.gif ) Bet tada buvo labai šalta.
Atsakyti