Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 8 - vėjas pučia, rąstai braška

QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 22, 22:32)

Neatsidaro foto
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2009 10 22, 22:05)
Neatsidaro foto

Keista... g.gif viską dariau pagal aprašymą BB kodų...
Linkas: http://www.biteplius.....-=(1788514230
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shadow_man: 22 spalio 2009 - 22:18
QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 22, 23:32)
Pastebėjau kai pamačiau, kad to kampo, kuris skečiasi, rąstai ne sėda, o keliasi į viršų. Užkamšius vata po kelių dienų vėl reik kamšyti, nes tarpelis atsirado. Tuo pačiu ir bildukas atvažiavo, pamatė, išsigando, patarė, pagelbėjo, namuką apkamšė su linu ar kuom ten.. Tai va tokios problemėlės. Dabar savaitgaliui turėsiu darbo virinti kampuočius ir bandysiu rišti namo vidurį...
Galit daugiau pažiūrėti čia http://www.biteplius.....-=(1788514230

O vat kodel tie stogdengiai nedejo murloto? Tipo kam ji deti, jeigu galima i paskutini rasta ipjauti??? As irgi su saviskiais gincinausi, bet tai galbut gerai pritvirtintas murlotas neleistu skesti rastu?
Pagal nuotrauka kiek matyti, tai pas jus nera nesanciosios sienos 2 a, tik tas intarpas jungiantis ilgine rastine siena. O kaip 1 a? Sienos ilgis kaip minetot 10 m?
As tikrai uzjauciu, ir manau, kad turbut nera net nuotaikos cia visiems aiskinti... Vat del tu rastu sedimo turbut mes irgi maziausiai numateme...
Atsakyti
Labai sudėtinga problema su tuo stogu, didžiausia problema, kad virš 1 aukšto dar iškelti rąstai, kurių per vidurį niekas nelaiko, o gegnės pritvirtintos prie rąsto...gal galima jas paleist žemyn? Pas mane palėpė visa rąstinė, stogas remiasi į ilginį ir visa stogo konstrukcija ir per stigas, ir gegnių tvirtinimo taške prie sienos gali judėti...problemų su skėtimu nėra, stogas irgi čerpinis.
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 10 22, 20:36)
Sveikuciai smile.gif  Tikiuosi visi bepirkdami medziagas esate susidure su visokiais patarimus dalijanciais savanoriais lotuliukas.gif  Taigi jus arba pritarkite arba paneikite.
1) Ruosiuosi pirkti netolimoje ateityje Schiedel kaminus, ir man patare pirkti ne mazesnio skersmens kaip 200mm.
2) Toliau i katiline galvojau pirkti be oro ventiliacijos, bet patare, kad pravers gal ateityje jei ne iskarto ta oro ventiliacija...
3) Tiek peciui tiek zidiniui yra pajungimas 90laipsniu kampu- man patare keisti perkant i 45 laipsniu kampa del traukos ir, kad dumai gali mustis iapacia???? blink.gif

Dar Shadow man noriu paklausti kokios markes tiksliai yra tavo pecius. Cia siulo Moki vezi liepsnele-20 uz 2999 Mano busimas namukas labai panasus i tavo kvadratura taigi nesinori nusipirkti per silpna ar atvirksciai ax.gif

man rimtas kaministas minėjo, kad maniškis skersmuo ~16 cm - per mažas. Ir kaminas turi bent 1 pakilt virš stogo viršutinio taško. Jei išeis daugiau - dar geriau. Nes numažinus kamino aukštį nebepakanka traukos ir reikia statyt katilą su ventiliatorium, kuris ištraukia dūmus.

Čia ta oro ventiliacija katilui ar katilinei? Katilinėje tai užteks vieną kartą rimčiau aprūkt (pvz. kai žemas slėgis), kad užsimanytumėt kokio nors ištraukimo.

Perkant pajungimą pažiūrėkit kokį perėjimą gausit nusipirkt lengviausiai. Nes man turėjo gaminti nestandartinį. Atrodo smulkmena, o kiek valakitos kol padaro.
Papildyta:
QUOTE(profas @ 2009 10 22, 16:05)
O pas ka nors yra krosnele o ne zidinis?
Gal krosnele ilgiau islaiko siluma?

Turiu ir krosnelę, čekišką, ir katilą.

Krosnelė atiduoda ~30% 6ilumos kambariui - kitkas per kaminą.

Katilas deklaruoja ~80%.

Krosnel4 yra liuks kaip papildomas šilumos šaltinis, jei užsidarai duris ir nėra skylės perdangoje į antrą aukštą. Va tada šiluma niekus nedingsta.
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2009 10 23, 09:15)
man rimtas kaministas minėjo, kad maniškis skersmuo ~16 cm - per mažas. Ir kaminas turi bent 1 pakilt virš stogo viršutinio taško. Jei išeis daugiau - dar geriau. Nes numažinus kamino aukštį nebepakanka traukos ir reikia statyt katilą su ventiliatorium, kuris ištraukia dūmus.

jo, pas mus buvo sumurytas kaminas 1 plytos skyle.. atejo viena zidinistas - sako, reikia pjauti kamina sumuryta, dydinti iki 2 plytu.. pasiunteme ji velniop.. atejo kiti idejo ovalu idekla, zidinio kapsule - uzdegeme - traukia kaip paseles, pilnai pakanko 1 plytos skyles.. kaminas apie 8 m aukscio koki pusmetri virs kraigo..
Atsakyti
Shadow, jopapa, prisižiūrėjau nuotraukų stogo, tuoj mane paranoja pradės jamt. Kol nežinai, kad dar ir taip gali būt, tol nebaisu.
Atsakyti
QUOTE(algiswings @ 2009 10 23, 07:39)
Labai sudėtinga problema su tuo stogu, didžiausia problema, kad virš 1 aukšto dar iškelti rąstai, kurių per vidurį niekas nelaiko, o gegnės pritvirtintos prie rąsto...gal galima jas paleist žemyn? Pas mane palėpė visa rąstinė, stogas remiasi į ilginį ir visa stogo konstrukcija ir per stigas, ir gegnių tvirtinimo taške prie sienos gali judėti...problemų su skėtimu nėra, stogas irgi čerpinis.

matai, viršuje yra mūrlotas 20x20 (atrodo) ir dar 4 kolonos irgi 20x20 ir dar + gegnės surištos stygomis. Visas svoris turėtų pasiskirstyti normaliai. Dėl sienos surišimo - pilnai tikiu. Galėjo numatyti, kad gali išsiskėsti sienos. Dėl kabių naudojimo į paskutinį rąstą ir mūrloto nedėjimo - nemanau, jog tai problema. Mūrlotas nieko nebūtų pagelbėjęs šiuo atveju. Didžiausia problema yra surišimo nebuvimas antrame aukšte. Reikėjo nors šiek tiek ilgesnius tuos šoninius rąstus palikti ir butų buvę viskas ok. O dabar kadangi jie tik pusmetrį išlindę + ten yra kertė, kuri jau automatiškai susilpnina toj vietoj sieną, tai taip ir nutiko. Nieko, padarysiu kampuotį iš metalo, surišiu kampus su perdanga ir pirmo aukšto rąstais ir nebeturėtų skėstis g.gif
Vakar su lazeriu perbėgau visas sienas, visus aukščius išsimatavau, susibraižiau.. Atvažiuos dar bildukas greitu laiku, šiandien atvažiuos konstruktorius, stogininkai, bandysim spręsti problemą.
Šiaip, jei nebūtų šios problemos, viskas kaip ir gerai būtų.. Ir namuose šilčiau (po bilduko apkamšymo), ir pečius ilgai kūrenasi. Vienu žodžiu viskas beveik gerai mirksiukas.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(aistuzka @ 2009 10 23, 08:25)
Shadow, jopapa, prisižiūrėjau nuotraukų stogo, tuoj mane paranoja pradės jamt. Kol nežinai, kad dar ir taip gali būt, tol nebaisu.

biggrin.gif nereik taip pergyvent.. aš irgi iš pat pradžių supanikavau žiauriai.. važiuodamas iš namų į darbą nieko kito negalvojau, tik apie išsiskėtusias sienas ir sugriuvusį namą. Tačiau kuo toliau mąstau, tuo labiau galvoju, jog visa tai išsprendžiama... mirksiukas.gif Tik vat jei mano konstrukcijos nepadės sulaikyti skėtimo, tada jau bus kur kas liūdniau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2009 10 23, 10:25)

kuo toliau, tuo daugiau nuansu suzinau... bet visvien man patinka mano rastinukas :0
Atsakyti
QUOTE(Nida0511 @ 2009 10 23, 09:59)
kuo toliau, tuo daugiau nuansu suzinau... bet visvien man patinka mano rastinukas :0

Man irgi blush2.gif
tai juk gyvas namas 4u.gif
Atsakyti
sveiki
deja su shadow namuku yra problemeliu.taip sakant ir mes statant galejom versti irengineti visus rastinius skliautus ir ilginius ....na bet juk viskas remiasi i pinigus kas sutiktu dar uz papildomai 50m 2 moketi o gal ir daugiau.kai kaikurie nama pastato isvis is 180m2 sienu (cia ne shadow turiu uomeny )
o ir stoginukai turejo sumesti kad visgi ne ant murinio namo stoga deda,kad reikalingi papildomi murlotai,tuo labiau kad shadow atveju net medziagos tam buvo....
logiskai mastant net esant vienai centrinei sijai sienu versti neturi juk sija turi laikyti virsuje gegnes juk gegnes negali paiilgeti kad is niekur nieko stumtu sienas...
na pridesiu keleta nuotrauku su murlotais is mano kolegu darbu kad namanytumet kad as jas isburiau is pirsto
na manau kad kartu su stoginukais tas bedas kartu ir isspresim,tik bukit zmones kalbekit rasykit,skambinkit....juk pvz shadow jei butu anksciau pasakes kas vyksta su namuku tos problemos jau butu ir nelike odabar jau tenka imtis kitu priemoniu...
na jo atveju tiek gerai kad mansarda neirengta ty nieko plesti nereikia...
kazkas teige kad reikalingi paskutiniai istisiniai bent 3 vainikai na sunku isivaizduoti kaip statytojai atsiveza 20m ilgio sienojus ir juos deda ... jei kam stoginukai toki dalyka pasakytu tik pirsta pasukiokit prie smilkinio.....
nuotraukoj matysit kiek kertanciu sienu pastogej buna ir kad dedami papildomi murlotai

Atsakyti
Už kur tie stogininkai sugalvos, kad deda stogą ne ant mūrinio...jiems tik pinigų daugiau užsiprašyti, o po to pagal šabloną konstrukciją gegnių ir stigų susikalė, sudėjo viršun, prikalė prisuko, kad tam kartui būtų gerai ir viskas.
Atsakyti