QUOTE(algiswings @ 2009 10 23, 07:39)
Labai sudėtinga problema su tuo stogu, didžiausia problema, kad virš 1 aukšto dar iškelti rąstai, kurių per vidurį niekas nelaiko, o gegnės pritvirtintos prie rąsto...gal galima jas paleist žemyn? Pas mane palėpė visa rąstinė, stogas remiasi į ilginį ir visa stogo konstrukcija ir per stigas, ir gegnių tvirtinimo taške prie sienos gali judėti...problemų su skėtimu nėra, stogas irgi čerpinis.
matai, viršuje yra mūrlotas 20x20 (atrodo) ir dar 4 kolonos irgi 20x20 ir dar + gegnės surištos stygomis. Visas svoris turėtų pasiskirstyti normaliai. Dėl sienos surišimo - pilnai tikiu. Galėjo numatyti, kad gali išsiskėsti sienos. Dėl kabių naudojimo į paskutinį rąstą ir mūrloto nedėjimo - nemanau, jog tai problema. Mūrlotas nieko nebūtų pagelbėjęs šiuo atveju. Didžiausia problema yra surišimo nebuvimas antrame aukšte. Reikėjo nors šiek tiek ilgesnius tuos šoninius rąstus palikti ir butų buvę viskas ok. O dabar kadangi jie tik pusmetrį išlindę + ten yra kertė, kuri jau automatiškai susilpnina toj vietoj sieną, tai taip ir nutiko. Nieko, padarysiu kampuotį iš metalo, surišiu kampus su perdanga ir pirmo aukšto rąstais ir nebeturėtų skėstis
Vakar su lazeriu perbėgau visas sienas, visus aukščius išsimatavau, susibraižiau.. Atvažiuos dar bildukas greitu laiku, šiandien atvažiuos konstruktorius, stogininkai, bandysim spręsti problemą.
Šiaip, jei nebūtų šios problemos, viskas kaip ir gerai būtų.. Ir namuose šilčiau (po bilduko apkamšymo), ir pečius ilgai kūrenasi. Vienu žodžiu viskas beveik gerai
Papildyta:
QUOTE(aistuzka @ 2009 10 23, 08:25)
Shadow, jopapa, prisižiūrėjau nuotraukų stogo, tuoj mane paranoja pradės jamt. Kol nežinai, kad dar ir taip gali būt, tol nebaisu.

nereik taip pergyvent.. aš irgi iš pat pradžių supanikavau žiauriai.. važiuodamas iš namų į darbą nieko kito negalvojau, tik apie išsiskėtusias sienas ir sugriuvusį namą. Tačiau kuo toliau mąstau, tuo labiau galvoju, jog visa tai išsprendžiama...

Tik vat jei mano konstrukcijos nepadės sulaikyti skėtimo, tada jau bus kur kas liūdniau