Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 8 - vėjas pučia, rąstai braška

Musu rastinuko kvadratura 136m2. be garazo ir katilines , nes garazas ir katiline bus is karkaso:)
Atsakyti
QUOTE(Nida0511 @ 2009 10 25, 15:27)
...O dar turiu klausima - kaip gi jus tvirtinote ta plastmasine dezute rozetei i rastuose isgrezta skyle. Man cia elektrikai sako, kad su varzteliais bus per silpna ir siulo dar papildomai iklijuoti kokiais ten klijais.

pilnai užtenka dviejų gipskartonio trumpų medsraigčių tai dėžutei. tik tegu giliau įleidžia dėžutę, kad nebūtų išlindęs dėžutės kraštelis iš rąsto. Aš neapskaičiavau taip, tai reikėjo įgilinti visus rąstus du mm.

Ir dar.. man dėl tų kreivų sienų panika kažkokia.. Kai atvažiuos bildukas reikės parodyti... Visą namą apėjau šiandien, tai toks vaizdas, kad sienos pirmame aukšte ties langais išsipūtę į lauko pusę apie 2cm. Pasiėmiau ilgą gulsčiuką ir akurat - taip ir yra. baigiu pradėti panikuoti.. g.gif kažkas čia ne taip ir gerumu tikrai nekvepia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shadow_man: 25 spalio 2009 - 15:49
Rastininku temose pora menesiu "trinuosi". smile.gif
Planuoju uz kokio menesiuko jau startuoti su statybom. Galiu pasakyti kad mano rastinukas bus "isgimdytas " deka Jusu postu. 4u.gif
Pvz. sienos - aciu Goradai, pecius- aciu Shadow ....ir t.t.
Finansines galimybes ribotos, daug darbu planuojam darytis patys, paskolos - nenoriu. Tad klausimas butu toks: ant kokiu medziagu tikrai galima ir verta pataupyti? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(profas @ 2009 10 25, 16:15)
Rastininku temose  pora menesiu "trinuosi". smile.gif
Planuoju uz kokio menesiuko jau startuoti su statybom. Galiu pasakyti kad mano rastinukas bus "isgimdytas " deka Jusu postu.  4u.gif
Pvz. sienos - aciu  Goradai, pecius- aciu Shadow ....ir t.t.
Finansines galimybes ribotos, daug darbu planuojam darytis patys, paskolos - nenoriu. Tad klausimas butu toks: ant kokiu medziagu tikrai galima ir verta pataupyti?  ax.gif

ant medžiagų nežinau ar labai išeis pataupyti. nebent stogo šiltinimas ne parocu, o rockwool'u (kuriam akcija), vedžioti santechniką viduj ne raudonais vamzdžiais, o pilkais, plyteles pirkti ne už 80 lt/m2, o už 30 ar 40 lt/m2. Daug niuansų visokiausių, tačiau labai nepritaupysi.. vienoj vietoj sutaupysi, kitoj norėsi šiek tiek kokybiškiau ir daugiau pamokėsi.. Pavyzdžiui mes pirkom laminatą 34 klasės ne už 135lt/m2, o už 35 lt/m2 (ėmiau brokuotą, teko pasižaisti ilgiau nei be broko, bet kokybė ta pati mirksiukas.gif )...
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 25, 16:10)
ant medžiagų nežinau ar labai išeis pataupyti. nebent stogo šiltinimas ne parocu, o rockwool'u (kuriam akcija), vedžioti santechniką viduj ne raudonais vamzdžiais, o pilkais, plyteles pirkti ne už 80 lt/m2, o už 30 ar 40 lt/m2. Daug niuansų visokiausių, tačiau labai nepritaupysi.. vienoj vietoj sutaupysi, kitoj norėsi šiek tiek kokybiškiau ir daugiau pamokėsi.. Pavyzdžiui mes pirkom laminatą 34 klasės ne už 135lt/m2, o už 35 lt/m2 (ėmiau brokuotą, teko pasižaisti ilgiau nei be broko, bet kokybė ta pati  mirksiukas.gif )...

O kokia rusi paroco tu naudojai (kieta ar minksta), nes as jau nebesusigaudau, ir kokioj pardej pirkai? blush2.gif
Atsakyti
Sveiki visi ir visos,
Dar 2007m buvau pradejęs rinktis info apie rąstinukus ir su bilduku kažka abstraksčiai susirašėm keleta kartų, bet pasikeitė tada finansinė situacija ir teko planus atidėti neribotam laikui, na bet laikai keičiasi, situacijos taip pat ir vėl planuose savas bustas thumbup.gif

Sklypas jau yra ir jis tikrai nemažas tik reik viska susiplanuoti, ir aisq visą popierizmą susitvarkyti, na bet žiema manau pats tas laikas tam atlikti.

Šiaip planai tokie kad pasistatyti toki gana nedideli, vieno aukšto su mansarda, pilnai is džiovintu rąstų. Projektėlius jau kelis mėn vis žiurinėjuosi bet kolkas tokio kuris tikrai patiktu neradau bet manau su laiku rasiu arba galiausiu atveju reikės darytis individualu.

Perskaičiau jau beveik visas 8temas rąatinuku tema ir kaip jau keletas forumiečiu statėsi pas Bilduka manau as irgi rinksiuosi šį statytoją. Kiek prisiskaičiau forumo tai matosi žmogus vertas pasitikėjimo ir atsako už kokybę.
(na tik idomu kaip baigsis Shadow_man istorija su namu, nes ten gana rimta bėda istiko ir kas daugiausiai čia bus kaltas dėl to ar projektuotojai ar statytojas ar tiesiog slapi rąstai)

Aisq idomiausiai butu pamatyti Jūsų namukus bet gaila kad tas albumas matomas tik mažai grupei žmoniu, bet jei kas turi laiko ir galėtu permesti bent i emeilą keletą nuotraukų bučiau labai dėkingas smile.gif

p.s. rodos kažkur skaičiau kad yra bilduko svetaine atskira bet niekaip adreso ir neradau jei kas žinok mestelkit linką arba pats bildukas žinau dažnai lankosi ir pats gal pareklamuos savo puslapį.
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 10 25, 18:35)
O kokia rusi paroco tu naudojai (kieta ar minksta), nes as jau nebesusigaudau, ir kokioj pardej pirkai? blush2.gif

Ne fasadinis, bet tas is kietesniu (ne ruloninis). Eina lapais, pakuotej berods 12 lapų.
Tiksliai nepamenu, žinok rolleyes.gif
O pirkau makvežoj. ten buvo tokia faina mergina, kuri padarydavo nuolaidą, kai reikėdavo pirkti vos didesniais kiekiais... Deja, jau tik "dirbo"... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Dainius @ 2009 10 25, 18:42)
Sveiki visi ir visos,
...

Sveikas gyvas. Tikiuosi surasi daug naudingos info čia ir taip pat pasidalinsi sava mirksiukas.gif
Atsakyti
vedžioti santechniką viduj ne raudonais vamzdžiais, o pilkais

o kuo jie skiriasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 25, 15:45)
tik tegu giliau įleidžia dėžutę, kad nebūtų išlindęs dėžutės kraštelis iš rąsto.

o kokias dedat dėžutes - plastmasines ar kitokias (nedegančias)?
Atsakyti
QUOTE(pego @ 2009 10 25, 19:07)
o kuo jie skiriasi ax.gif

kaina wink.gif viduje pakanka ir pilkų vamzdžių, o lauke jau reikia raudonų (kiti juos vadina rudais)..
Papildyta:
QUOTE(Barbutė @ 2009 10 25, 19:21)
o kokias dedat dėžutes - plastmasines ar kitokias (nedegančias)?

kažkaip negirdėjau apie nedegančias... g.gif o dėjau paprastas, baltas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 25, 21:43)
kaina wink.gif viduje pakanka ir pilkų vamzdžių, o lauke jau reikia raudonų (kiti juos vadina rudais)..
Papildyta:
kažkaip negirdėjau apie nedegančias...  g.gif o dėjau paprastas, baltas wink.gif

doh.gif as galvojau apie grindini sildyma kad vedžioja kazkokiais raudonais, taip kanalizacija tik rudi ir lauke ir viduj drinks_cheers.gif tai zinojau ax.gif
Atsakyti
Bilduko svetaine
http://www.rovada.lt/
Atsakyti