Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 8 - vėjas pučia, rąstai braška

QUOTE(Ju' @ 2009 11 26, 17:08)
Mes tas lentas irgi pražiopsojom mirksiukas.gif  Nieko baisaus (tikiuosi). Tik apie avadus dar galvų nesukam. Iš lauko tik kamšalus laikinai pridengėm įstrižom lentukėm. Kai reiks daryt, vietoj sugalvosim - ne šeštas kartas. Pas mus dažnai taip, prieš darydami sėdim, diskutuojam, mąstom pasitelkę visu inžinerinius ir moteriškus gebėjimus pusę dienos, dvi, tris... Padirbam, tada vėl mąstom kas čia iš to išėjo ir ką toliau daryt. Štai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl mes ten dar vis negyvanam lotuliukas.gif

Hmzzz.. o kaip sės rąstai palei langą? Pas mane ties langu pora kartų reikėjo kuvalda stuktelėti, kad galėtų pasėsti, nes buvo pakibę šiek tiek...

Mano langus irgi ta pati firma dėjo, bet kai atvarė matuoti pasakiau, kad minus 5 cm iš abiejų pusių ir minus 12cm iš viršaus. Iš pat pradžių kreivai pažiūrėjo, bet vėliau susitaikė su ta mintimi, kad klientas visad teisus smile.gif O kai atvažiavo montuoti suprato kame reikalas.. Po to prisipažino, kad į kitus rąstinius dėjo taip, kaip išpjauta anga tik nuo viršaus palikdavo kelis cm sėdimui... Pasirodo ne visos garsios firmos su kompetetingais montuotojais wink.gif
Papildyta:
QUOTE(etumir)

OT: o ar aš atrašiau apie pridavimą į privatą ar ne? nebepamenu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 11 26, 21:13)

OT: o ar aš atrašiau apie pridavimą į privatą ar ne? nebepamenu...  g.gif

Kol kas dar laukiu ax.gif

Papildyta:
QUOTE(garnelis @ 2009 11 26, 18:23)
hm... tiksliai..... mes apsidraudeme ir signalizacija isivedem, tai gal ir nereikia tada zaluziu....

Mes bute turim apsaugines žaliuzes, nes pirmam aukšte gyvenam, bet niekam jų nenaudojam. Gal tiesiog pamirštam, arba neįprantam naudotis unsure.gif

Atsakyti
nebesilankysiu cia daugiau, nes tada tik stresas ima biggrin.gif

nu jo, ka dabar daryt... gal langus permontuot wink.gif
platint lango angas. hronui ragus statyti, bet mes jau viska esame jiems susimokeje, nors... jei jie statybininkai, vaziavo matuoti, nu jie turejo gi zinoti, tai yra ju darbas, tam jie ir langininkai. nepaliksiu sito reikalo taip umn.gif as juk ir ejau i didele firma su garantijomis ir kompetencija tam, kad viskas butu gerai padaryta, o ne pas paprastus kaimo jurgius.
pradziai turbut vartotoju teisiu apsaugai reik paskambinti g.gif

ar galetumete man "liaudiskai" isaiskinti papunkciui kaip turi buti teisingai montuojami langai ir kas bus - jei mes taip paliksime, kaip yra.
as duosiu sita uzduoti vyrui, tegul jis aiskinasi su hronu, jis musu seimoj sunkioji artilerija. umn.gif
ar vis delto nevargti ir su kuvaldom einant laikui taisyti padeti ? pas mus stogas sunkus, molines cerpes, metus jau stovejo su stogu, zymiai susedo namas, gal jau taip stipriai daugiau neses g.gif

einu paverkti cray.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garnelis: 26 lapkričio 2009 - 23:31
QUOTE(garnelis @ 2009 11 26, 17:10)
lotuliukas.gif
Ju, pas jus toks pat projetukas kaip pas mus. savaitgali pabandysu pafotkinti ir parodysiu su zidiniu kaip dabar atrodo is lauko  wub.gif

oi ne, sorry, pas Jupa toks pats projektas kaip pas mus  doh.gif

Oi laukiam laukiam drinks_cheers.gif nuotraukyciu laukiam. Mums iki zidinio, kaip iki menulio...
O del langu... mums irgi Hronas dejo, apie jokias dezutes langams net neuzsimine, o ir mes pirma kart isgirdom apie jas po to kai langai jau sudeti buvo doh.gif . Kol kas stovi, neisgriuvo dar. Nu gal kaip nors g.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

savaitgali nevaziuosi prie namo sad.gif bet kadangi prisizadejau foto, tai i albuma ikeliu nuotraukas is vasaros, kur namas dar be langu.
Pirmose dviejose vasarinese fotkese matysis kaminas ir zidiniams vieta pagal projekta, bet tada grioveme siena ir traukeme ja i kaire, nes labai jau mazas tada lieka svetaines langas. (pas Jupa galite pasiziureti, kaip tai atrodo neisgriovus nieko) Ir kai pagalvoji, va kaip gali skirtingai atrodyti namai, nors du projektai praktiskai visiskai analogiski.
O kitose dviejose - stai koks musu lauo zidinys. Namo viduje toje pacioje vietoje vidaus zidinys, bet jo net nefotkinau, nes paprastas baltai tinkuotas ir tiek.

Prasom ivertinti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garnelis: 27 lapkričio 2009 - 09:38
Mums irgi šiandien pagaliau atvežė langus, tad info apie jų dėjimą irgi nepakenks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievuuska @ 2009 11 27, 17:29)
Mums irgi šiandien pagaliau atvežė langus, tad info apie jų dėjimą irgi nepakenks  ax.gif

na ką čia parašyti. palikit nuo viršaus apie desėtka cm sėdimui, prikalkit (prie to bruselio 5x5, kur rąstuose yra) šonuose lentas tokio pločio kokie rąstai ir prie šitų lentų montuokit rąstus. Visa technologija. Tiesa, tarp lentos ir rąstų prišaudykit su kabėm paroco ar kokios kitos vatos. Šiaip senajam albume pas mane yra kelios foto apie langu karkasa. ten viską nufotkinau ir įkėliau.. žvigterkit..
Papildyta:
QUOTE(etumir @ 2009 11 26, 21:09)
Kol kas dar laukiu  ax.gif

ale tu matai koks padla aš, ane? ok, rytoj pažadu parašyti visą info...
Atsakyti
sveiki
vis galvojau kad tuos laipus nugriauti bet meistriukas sako kad jie geri susitvarkys uzsides tureklai bus grazu net nezinau ka ir begalvoti.O nuotraukos ikelti negaliu pabandysiu i albuma oi kokia geda blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduza370: 27 lapkričio 2009 - 21:46
QUOTE(Ievuuska @ 2009 11 27, 18:29)
Mums irgi šiandien pagaliau atvežė langus, tad info apie jų dėjimą irgi nepakenks  ax.gif

aš kaliau tokias dezutes kaip sioje nuotraukoje
http://www.masoma.lt/thumbs2/430.jpeg
ertme bruseliui prie kurio lenta prisukau buvo išfrezuota fabrike jau
kadangi pas mane klijuotos medienos rastai, antrame aukšte galvoju gal iš vis tu dezuciu nedaryt
Atsakyti
Buvau statybos inspekcijoj pasiklausti ko reikės pridavimui, tai pasakė kad be kita ko - laikančiųjų konstrukcijų medžiagų sertifikatų.
Dėl sienų rąstų įsivaizduoju turetu buti kazkokia atitikties deklaracija, bet mano statybininkai ausim karpo, matyt ne vienas ju klientas namo dar nepridavinejo.
Gal kas jau susiduret kas toje deklaracijoje turetu buti parasyta.
Atsakyti
hm g.gif

o kaip tada, jei pats turi savo miska, pats susikerti rastus, pats sau nepasidarysi juk atitikties sertifikato g.gif

cia teoriskai bandau kazka ismastyti. mes rastus is lentpjuves ememe, jie mums pjove visa nama, nemanau, kad ir jie tures kazkokius popierius unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garnelis: 29 lapkričio 2009 - 09:36
QUOTE(dangis @ 2009 11 29, 01:12)
aš kaliau tokias dezutes kaip sioje nuotraukoje
http://www.masoma.lt/thumbs2/430.jpeg
ertme bruseliui prie kurio lenta prisukau buvo išfrezuota fabrike jau
kadangi pas mane klijuotos medienos rastai, antrame aukšte galvoju gal iš vis tu dezuciu nedaryt

Pas mane kažkas tokio ir yra, tik kad nedėjau apačioj, po langu, tos lentos...
Atsakyti