Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas JAV

QUOTE(himalaia @ 2010 12 24, 09:21)
Nors ir tema ne apie tai... (gal Kavinukėj tarp visų pliurpalų būtų į temą) Bet jei nepadeda visokie spąstai (pas mus, pvz., visur garažę, laundry roome stovi spąstai su kiljais tarakonams, cikadoms. Ne tai kad jų yra pilna, bet profilaktikai...), tada reiktų į pest control kreiptis. Mes turėjom pest control service (2 kartus per metus ateidavo), tikrindavo termitus, tarakonus, peles ir t.t. Dabar atsisakėm, nes jokių problemų nėra, tai kam pinigus mokėt... Manau, jei problema aiški, tada tikrai apsimokėtų nusisamdyti profesionalus.
Ir tikrai, ir tarakonų, visokių kitokių gyvių yra pilna Amerikoj, kaip ir visur kitur, tik reikia tinkamoj vietoj paslaugų teikėjų ieškoti.

Sveikos mamytes kur rasti ta tema kavinukej? Aciu
Atsakyti
Man labai reiktu rasti viena nare: ...Dream...Matau, kad ji seniai buvo prisijungusi cia, rasiau email, bet gal kas nors ja pazistate asmeniskai? Man labai reiktu su ja kazkokiu budu susisiekti. Aciu, jei kas nors ja pazistate ir perduosite, kad jos iesko kta nare asmeniniu klausimu.
Atsakyti
Sveiki,

ieškau 1 arba 2-jų kambarių buto Chicagos apylinkėse (IL) arba Bostono apylinkėse (MA). Būtų gerai ne daugiau, nei 800$ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(burbulas* @ 2016 06 15, 14:38)
Sveiki,

ieškau 1 arba 2-jų kambarių buto Chicagos apylinkėse (IL) arba Bostono apylinkėse (MA). Būtų gerai ne daugiau, nei 800$  smile.gif

prisijunkite prie "Cikagos mamytes" "Cikagos lietuviu turgelis" Fb 4u.gif
Atsakyti
https://www.facebook...Chicagomamytes/

https://www.facebook...22555074518958/

https://www.facebook...52117964978420/
Atsakyti
Vis mastau mastau ar verta man i Cikaga vykti gyventi... Niekaip negaliu apsispresti. Mano mama gyvena Cikagoje jau 20 metu, nelegale, priziuri senus zmones. Taigi jei vykciau su Esta buciau tokia pat nelegale. Mano mama bent jau teises turi vietines. Ar verta? Nes cia tureciau palikt darba, o musu mieste su darbais sunkoka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo furyy: 06 lapkričio 2016 - 19:47
QUOTE(furyy @ 2016 11 06, 21:45)
Vis mastau mastau ar verta man i Cikaga vykti gyventi... Niekaip negaliu apsispresti. Mano mama gyvena Cikagoje jau 20 metu, nelegale, priziuri senus zmones. Taigi jei vykciau su Esta buciau tokia pat nelegale. Mano mama bent jau teises turi vietines. Ar verta? Nes cia tureciau palikt darba, o musu mieste su darbais sunkoka...

O ne geriau tada i kita miesta kraustytis? Ar i kita sali, kur legaliai gyvent gali? Ar kazkas JAV traukia daugiau nei darbo buvimas bei mama?

Nezinau kiek paciai metu ir kokie ateities planai/norai, bet man nelegalus statutas nebutu trokstamas. Pati pagalvok, kad is JAV nebeisvaziuosi (tiksliau jei isvaziuosi, daugiau neivaziuosi, tai atostogas kitose salyse, giminiu lankyma LT ir pan pamirsk), darbo normalaus irgi nedirbsi (visada bus tie paprasti darbai, nei kokia pardaveja-konsultante parduotuvej nedirbsi, net paprasciausia front desk jokiam ofise negalesi dirbt), na ir apie tolimesne ateiti mastant nebus pensijos nei JAV, nei LT (stazo is tu nelegaliu darbu juk neuzskaitys niekas, 401k nemokesi, tai viskas, ka turesi, bus pacios santaupos). Na cia tik keli dalykai, bet jum visko daugiau yra. Manau vistiek su mama pakalbi ir apie situacija, ir apie darbus - nei pinigais lyja, nei darbai lengvi ir metosi cia nelegaliai bunant. Nebent bebunant cia susitvarkysi statusa (pvz susituoksi). Bet jei tikrai kazkas daugiau i cia traukia, tai gal geriau ieskot kitu legaliu budu ivaziuot (darbo viza, studiju viza, zalios kortos loterija, santuoka).

Pati pazistu nelegaliai gyvenanciu lietuviu cia. Pradzia nei vieniems nebuvo saldi, o dabar po 10-15 metu kai kurie normaliai/gerai gyvena, kai kurie daugiau egzistuoja. Nors vistiek dauguma isikibe kitu lieuviu, t.y. dirba kartu, gyvena kartu, pramogauja kartu ir tt. Nera taip, kad pilnai integruotusi cia. Pati nenoreciau taip gyvent, man norisi saugumo, nebijot/negalvot ka kur kam sakau ir pan.
Atsakyti
Taigi bandykit lošti žalią kortą. Gal nusišypsos sėkmė ir galėsit ten kurtis pilnavertį gyvenimą, galėsit siekti, ko tik norėsit, būsit socialiai saugi, o vykti nelegaliai į JAV tai tolygu gadintis gyvenimą.
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 11 07, 20:50)
Taigi bandykit lošti žalią kortą. Gal nusišypsos sėkmė ir galėsit ten kurtis pilnavertį gyvenimą, galėsit siekti, ko tik norėsit, būsit socialiai saugi,  o vykti nelegaliai į JAV tai tolygu gadintis gyvenimą.

2016.11.07 19 val mūsų laiku DV užsidarė smile.gif ta prasme 2018 metam smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bellezza: 08 lapkričio 2016 - 07:17
QUOTE(Bellezza @ 2016 11 08, 08:16)
2016.11.07 19 val mūsų laiku DV užsidarė smile.gif ta prasme 2018 metam smile.gif

Kaip su mokesčiais yra, ar tikrai net nuomojantis bustą netik kad moki į priekį bet ir dar valstybei tam tikrą sumą?
Atsakyti

Nuomojantis moki nuoma ir viskas (na aisku elektra, vanduo, kabeline ir tt, jei tai neiskaiciuota i nuoma). Paprastai pasirasant sutarti moki uz pirma, paskutini menesi ir security deposit. Aisku velgi viskas priklauso ka kaip kur nuomojies.

Real estate taxus moka namo/buto savininkas, tad jei perki busta, tai ir mokesi juos. Jei nuomojiesi, tai nemokesi nieko nei valstijai, nei valstybei. 

Atsakyti
Labas vakaras visiems. Esu daug metu gyvenes Chicago ir pries gerus metus teko gryzti i LT del seimyniniu aplinkybiu. Deja dabar negaliu ivaziuoti i JAV nebent susituokciau su mergina arba moterim laimejusia ZK arba turincia amerikietiska pasa. Per tuos ilgus pragyventus metus JAV chicago tapo mano namais, ten mano draugai, verslai, namai ir svarbiausiai mano sunus, kurio ziauriai ilgiuosiuos ir turbut zodziais neimanoma nusakyti kaip noriu but salia jo, o kaskart kalbantis per skype sunus tramdydamas asaras vis klausineja - teti, kada gryzi?! Todel prasau jusu jei pazystate moteri ar mergina laimejusia ZK ar turincia JAV pasa, praneskit man. As is savo puses suteiksiu viska, gyvenamaji plota, darba, automobili, padesiu isikurti JAV nuo A iki Z. Zinau, kad tokie dalykai tiek cia LT tiek JAV kainuoja daug pinigu, tai as pasiryzes viskam, tiesiog noriu gryzti namo. Jei kas noretu susisiekti su manim rasykit man i chicagodone@gmail.com arba skambinkit i +370 630 33447 Martynas. Aciu uz supratinguma!
Atsakyti