QUOTE(furyy @ 2016 11 06, 21:45)
Vis mastau mastau ar verta man i Cikaga vykti gyventi... Niekaip negaliu apsispresti. Mano mama gyvena Cikagoje jau 20 metu, nelegale, priziuri senus zmones. Taigi jei vykciau su Esta buciau tokia pat nelegale. Mano mama bent jau teises turi vietines. Ar verta? Nes cia tureciau palikt darba, o musu mieste su darbais sunkoka...
O ne geriau tada i kita miesta kraustytis? Ar i kita sali, kur legaliai gyvent gali? Ar kazkas JAV traukia daugiau nei darbo buvimas bei mama?
Nezinau kiek paciai metu ir kokie ateities planai/norai, bet man nelegalus statutas nebutu trokstamas. Pati pagalvok, kad is JAV nebeisvaziuosi (tiksliau jei isvaziuosi, daugiau neivaziuosi, tai atostogas kitose salyse, giminiu lankyma LT ir pan pamirsk), darbo normalaus irgi nedirbsi (visada bus tie paprasti darbai, nei kokia pardaveja-konsultante parduotuvej nedirbsi, net paprasciausia front desk jokiam ofise negalesi dirbt), na ir apie tolimesne ateiti mastant nebus pensijos nei JAV, nei LT (stazo is tu nelegaliu darbu juk neuzskaitys niekas, 401k nemokesi, tai viskas, ka turesi, bus pacios santaupos). Na cia tik keli dalykai, bet jum visko daugiau yra. Manau vistiek su mama pakalbi ir apie situacija, ir apie darbus - nei pinigais lyja, nei darbai lengvi ir metosi cia nelegaliai bunant. Nebent bebunant cia susitvarkysi statusa (pvz susituoksi). Bet jei tikrai kazkas daugiau i cia traukia, tai gal geriau ieskot kitu legaliu budu ivaziuot (darbo viza, studiju viza, zalios kortos loterija, santuoka).
Pati pazistu nelegaliai gyvenanciu lietuviu cia. Pradzia nei vieniems nebuvo saldi, o dabar po 10-15 metu kai kurie normaliai/gerai gyvena, kai kurie daugiau egzistuoja. Nors vistiek dauguma isikibe kitu lieuviu, t.y. dirba kartu, gyvena kartu, pramogauja kartu ir tt. Nera taip, kad pilnai integruotusi cia. Pati nenoreciau taip gyvent, man norisi saugumo, nebijot/negalvot ka kur kam sakau ir pan.