QUOTE(Cukrinė avelė @ 2015 02 08, 21:33)
Aciu uz atsakyma

Europoje daug kur esu buvusi-o JAV taip ir liko neapuostyta. O ko nepazysti-tas ir idomu.
Truputi pavydziu Jums baltai, kad gyvenate tokioje salyje. Daug metu jau ten gyvenate?
Kaip apsipratote su ju kultura, tradicijomis, sventemis. Kaip del maisto? Gal turite koki firmini amerikietisko patiekalo recepta?
Atleiskite, kad taip klausineju-tiesiog kaip ir sakiau man labai idomu
Mano situacija kiek kitokia, nes as nuo mazens atvaziuodavau, tai manes persikelus nestebino nei dangoraiziai, nei zmones, nei kita kultura. Tai ir tie ispudziai daugiau kaip antru namu ir skirtingi nuo kitu emigrantu.
Svenciu nei LT labai svesdavau, nei cia labiau pradejau - na kai kuriu lietuvisku nebesvenciam, kai kurias amerikeitiskas svenciam, bet gal nuo metu daugiau priklauso kada kurias labiau. Tarkim ka labiau svenciam, tai Padekos diena, bet man neskanu ju tradicinis gravy, kalakuto idaras ir pumpkin pie, tai as pagal save gaminu viska. Bet velgi, jei be seimos sia svente svestume, tai nesivarginciau viso kalakuto kept (nors ir parduotuveje viska suruosia ir belieka i orkaite pasaut).

Aisku kai svenciam pas amerikiecius seimoje, tai jau tenka taikytis prie ju skonio ir paruosimo budo.... Bet as taip pat svenciu ir kai kurias kitu tautu sventes, pvz Passover (zydu velykos) - tiesiog priklauso kur kokie draugai pakviecia, tai ir neatsisakau. Man idomu pazint skirtingas kulturas, paragaut kitokio maisto.
O bendrai del maisto nepasakyciau, kad kazka labai ypatingiau nei LT valgom. Na pagrindine mesa jautiena, o ne kiauliena, bet as bet kuriuo atveju labai mazai jos valgau. O toliau gaminam kaip ir LT - kai norisi ir kugelis buna, ir varskes apkepas, ir kotletukai.

Aisku ir isbandineju kitus receptus (kinieciu, italu, meksikieciu ir tt), t.y. lygiai kaip ir Lt ar kitoj saly gyvenant. Juk ne i amerikieciu seima persikrausciau, kad kazkaip radikaliai mityba keistusi.
Tai ir is amerikietisku patiekalu nelabai ka pasiulysiu - hotdogus ir burgerius turbut visos moka padaryt

Populiariojo mac'n'cheese nemegstu, nes nemegstu makaroniniu reikalu. Fried chicken ir kukuruzu irgi nemegstu.... Kazkaip daugiau tokio bendro nelabai kas i galva ateina, o paskui jau virtuve nuo regionu priklauso. Gal toki idomesni dalyka paminesiu, kad daugkas juokiasi, jog JAV ir gerose kavinese ar restoranuose galima burgerius rast meniu - pirmiausiai isivaizduojama, kad bus makdonaldo lygio, bet kai paragauja pamato, kad tiek isvaizda, tiek kokybe, tiek skonis kitas.

Pati nepamenu kada M teke paskutini karta valgyt, bet naminius burgerius labai megstu, ypac kai vyras paruosia su melynu pelesiniu suriu ir bacon mesoje, o paskui kruva darzoviu.