Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas JAV

Labai patiko foto. Man Jav svajoniu šalis biggrin.gif
Kodel ta temute aprimus? Niekas nekelia nieko. Gal yra dar tokiu temu?

Ms.Blonde imeskite dar kokiu foto ar pasakojimu apie sia sali-kaip suprantu Jus ten gyvenate. Labai butu idomu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukrinė avelė: 08 vasario 2015 - 19:11
QUOTE(Cukrinė avelė @ 2015 02 08, 20:10)
Labai patiko foto. Man Jav svajoniu šalis biggrin.gif
Kodel ta temute aprimus? Niekas nekelia nieko. Gal yra dar tokiu temu?

Ms.Blonde imeskite dar kokiu foto ar pasakojimu apie sia sali-kaip suprantu Jus ten gyvenate. Labai butu idomu. 4u.gif

Turbut kelioniu skyrelyje daugiau pasakojimu ir foto rastum 4u.gif

As gyvenu, bet tuo ir baigiasi fotografavimas - kokiam Vilniuj gyvenant juk irgi nevaikstai ir nefotografuoji viska is eiles, tai ir cia taip pat... Kai jau viskas pazistama, tai fotografuoji tik kazka idomiau pamacius. Net kelionese retai kazka fotografuoju, nes daugiau laiko praleidziu dziaugdamasi visa aplinka ir kartais net nesumastau nufotografuot blush2.gif Siais metais NYC daug laiko praleidau, bet velgi kai daznos tos keliones, tai kartais ne vienos foto neparsivezu. ax.gif

Man atrodo sitas paveiksliukas labai i tema biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Europoje daug kur esu buvusi-o JAV taip ir liko neapuostyta. O ko nepazysti-tas ir idomu.
Truputi pavydziu Jums baltai, kad gyvenate tokioje salyje. Daug metu jau ten gyvenate?
Kaip apsipratote su ju kultura, tradicijomis, sventemis. Kaip del maisto? Gal turite koki firmini amerikietisko patiekalo recepta?

Atleiskite, kad taip klausineju-tiesiog kaip ir sakiau man labai idomu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukrinė avelė: 08 vasario 2015 - 20:42
QUOTE(Cukrinė avelė @ 2015 02 08, 21:33)
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Europoje daug kur esu buvusi-o JAV taip ir liko neapuostyta. O ko nepazysti-tas ir idomu.
Truputi pavydziu Jums baltai, kad gyvenate tokioje salyje. Daug metu jau ten gyvenate?
Kaip apsipratote su ju kultura, tradicijomis, sventemis. Kaip del maisto? Gal turite koki firmini amerikietisko patiekalo recepta?

Atleiskite, kad taip klausineju-tiesiog kaip ir sakiau man labai idomu blush2.gif

Mano situacija kiek kitokia, nes as nuo mazens atvaziuodavau, tai manes persikelus nestebino nei dangoraiziai, nei zmones, nei kita kultura. Tai ir tie ispudziai daugiau kaip antru namu ir skirtingi nuo kitu emigrantu.

Svenciu nei LT labai svesdavau, nei cia labiau pradejau - na kai kuriu lietuvisku nebesvenciam, kai kurias amerikeitiskas svenciam, bet gal nuo metu daugiau priklauso kada kurias labiau. Tarkim ka labiau svenciam, tai Padekos diena, bet man neskanu ju tradicinis gravy, kalakuto idaras ir pumpkin pie, tai as pagal save gaminu viska. Bet velgi, jei be seimos sia svente svestume, tai nesivarginciau viso kalakuto kept (nors ir parduotuveje viska suruosia ir belieka i orkaite pasaut). ax.gif Aisku kai svenciam pas amerikiecius seimoje, tai jau tenka taikytis prie ju skonio ir paruosimo budo.... Bet as taip pat svenciu ir kai kurias kitu tautu sventes, pvz Passover (zydu velykos) - tiesiog priklauso kur kokie draugai pakviecia, tai ir neatsisakau. Man idomu pazint skirtingas kulturas, paragaut kitokio maisto.

O bendrai del maisto nepasakyciau, kad kazka labai ypatingiau nei LT valgom. Na pagrindine mesa jautiena, o ne kiauliena, bet as bet kuriuo atveju labai mazai jos valgau. O toliau gaminam kaip ir LT - kai norisi ir kugelis buna, ir varskes apkepas, ir kotletukai. biggrin.gif Aisku ir isbandineju kitus receptus (kinieciu, italu, meksikieciu ir tt), t.y. lygiai kaip ir Lt ar kitoj saly gyvenant. Juk ne i amerikieciu seima persikrausciau, kad kazkaip radikaliai mityba keistusi.

Tai ir is amerikietisku patiekalu nelabai ka pasiulysiu - hotdogus ir burgerius turbut visos moka padaryt tongue.gif Populiariojo mac'n'cheese nemegstu, nes nemegstu makaroniniu reikalu. Fried chicken ir kukuruzu irgi nemegstu.... Kazkaip daugiau tokio bendro nelabai kas i galva ateina, o paskui jau virtuve nuo regionu priklauso. Gal toki idomesni dalyka paminesiu, kad daugkas juokiasi, jog JAV ir gerose kavinese ar restoranuose galima burgerius rast meniu - pirmiausiai isivaizduojama, kad bus makdonaldo lygio, bet kai paragauja pamato, kad tiek isvaizda, tiek kokybe, tiek skonis kitas. 4u.gif Pati nepamenu kada M teke paskutini karta valgyt, bet naminius burgerius labai megstu, ypac kai vyras paruosia su melynu pelesiniu suriu ir bacon mesoje, o paskui kruva darzoviu.
Atsakyti
WOW aciu uz toki idomu atsakyma 4u.gif Kaip ir kiekvienai moteriai-labai idomu receptai. Ypac kitu kulturu smile.gif Apie padekos diena esu skaiciusi, ir filmuose ja labai daug kur akcentuoja.
Ar jusu seima visa lietuviu? Kaip kalbate namie? Ar yra Lietuviu bendruomeniu? Ar susitinkate su LT seimomis?
Atsakyti
QUOTE(Cukrinė avelė @ 2015 02 08, 23:00)
WOW aciu uz toki idomu atsakyma 4u.gif Kaip ir kiekvienai moteriai-labai idomu receptai. Ypac kitu kulturu smile.gif Apie padekos diena esu skaiciusi, ir filmuose ja labai daug kur akcentuoja.
Ar jusu seima visa lietuviu? Kaip kalbate namie? Ar yra Lietuviu bendruomeniu? Ar susitinkate su LT seimomis?

Mes su vyru lietuviai, bet toliau (tiek placiaja seimos prasme, tiek geografiniais atstumais) musu seimoje ne tik lietuviu yra. Namie kalbam lietuviskai, kai sveciu turim ar patys sveciuojames, t.y. ar visa seima kartu, ar tik siaip kazkokie draugai, tai priklauso kas susirenka - prie uzsienieciu angliskai kalbam ir tarpusavyje, prie seimos keliom kalbom miksuojam biggrin.gif

Lietuviu bendruomene yra, nors ne tokia didele kaip kituose miestuose, bet mes nedalyvaujam ju veikloj. Viena netraukia, antra nesam gal tokie veiklus toje srityje. Buve keliuose lietuviu renginiuose ir pan, bet nedalyvauju kazkur labai specialiai. Draugu taip pat turim lietuviu, bet nebendraujam isskirtinai tik su jais. Va ka labai pastebiu, kad daug isvykusiu laikosi isikibe Lietuvos ir lietuviu - apsigyvena kur daugiau lietuviu, bendrauja su lietuviais, svencia tik LT sventes ir pan. As stengiuosiu priimt viska kaip yra ir jei jau issikrausciau, tai taikausi prie cia esancios aplinkos ir zmoniu, o ne bandau sukurt antra Lietuva. Ai, neteisiu tu zmoniu - visgi kiekvienas daro kaip paciam geriau. 4u.gif

---------------------------

Dar pridesiu toki dalyka - atostogauti viena, gyventi visai kita. Minejai, kad Europoj daugkur esi buvus, tai nezinau atostogavai ar gyvenai, bet jei atostogavai, tai lygiai taip pat ir cia, JAV, atostogos visai kitokios butu. Na o gyvenimas kaip ir visur kitur, t.y. kiekvienas kuriasi sau priimtina. Dirbi, o laisvalaiki kaip patinka leidi. Tai nezinau kiek tie mano atsakymai kazka keicia, nes jei kuri kita JAV gyvenanti parasytu, tai ispudziai kitokie gali but. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ms.Blonde: 08 vasario 2015 - 22:34
O atvaziuojate i Lt? Pasiilgstate Lietuvos? Is kokio miesto LT esate?
Kur gyvenate JAV? Ar vaikiukai turi ten draugu? Ar neziuri i juos kiti vaikai kaip i emigranta? Ta prasme kaip jauciate ten viduje? Ar amerikieciai laiko jus lygiaverciais amerikos pilieciais?
Atsakyti
QUOTE(Cukrinė avelė @ 2015 02 08, 23:37)
O atvaziuojate i Lt? Pasiilgstate Lietuvos? Is kokio miesto LT esate?
Kur gyvenate JAV? Ar vaikiukai turi ten draugu? Ar neziuri i juos kiti vaikai kaip i emigranta? Ta prasme kaip jauciate ten viduje? Ar amerikieciai laiko jus lygiaverciais amerikos pilieciais?

Nepyk, bet jau cia visa gyvenimo istorija. Tikrai nerasysiu kur kas kaip konkreciai, o ir nera prasmes.

Jei trumpai, tai nepasiilgstu LT visai - mano seima cia, tai LT neturiu ko grizt, apart kad gimtine. Bet gal nelabai prisirisanti as ir man visada gerai, kur esu, tai nera kazkokio traukimo i LT. Atostogaut buvom su vyru LT, nes jo seima ten. Bet butent tas mane kiek ir stabdo, nes issileidzia daug pinigu, o kiekvienos atostogos vienodos - seima, gimines, visi pamatyt nori, baliai ir tt, ko pasekoje nieko doro nenuveikta ir tik eilinis pabaliavojimas praeitas. blush2.gif

Vaiku neturim ir nenorim, tai apie vaikus nieko nepakomentuosiu.O del lygiavertiskumo, tai niekad nieko blogo nesu isgirdus nei is amerikieciu, nei is kitu saliu gyventoju - nei darbe, nei kazkur kitur nera elgiasi kazkaip kitaip ar kazka uzgaulaus/grubaus pasake, nes nesu amerikiete. Bet cia tu tautybiu tiek prisimaise, kad niekad nezinai kas vietinis, o kas tik atvaziaves. Ir as kalbu ka as matau, o kazkur giliau salyje, kur pagrindine vietiniai ir atvykeliu mazai, tai gal ir kitaip i svetimtaucius ziuri.

----------------------------------

Tiek klausimu turi, tai gal geriausia butu atvaziuot atostogu cia - po kelias vietas pakeliautum ir viskas butu aisku. Cia irgi gyvenimas kaip kitur verda, nera kazko stebulkingo ar super blogo. biggrin.gif Vyro mociute pradzioje vis klausdavo 'o tai ka valgot?', tai man taip juokinga tas klausimas, nes gal produktu ir gausiau, bet nereiskia, kad kazkaip ypatingai mityba keiciasi, juk ar JAV, ar LT kepi vista, vistiek ta pati vista valgoma tongue.gif
Atsakyti
Labai aciu uz idomius atsakymus. Malonu buvo pabendrauti. Seksiu ta temute -jei kada imestumet foto -butinai apziuresiu. Beje jei kada imestumet patiekalu foto -taip pat butu idomu. 4u.gif
Labai buvo idomu pabendrauti su zmoguciu uz atlanto wub.gif
Atsakyti
sveikos mamyteesam naujos gyventojos 4u.gif gal galite patarti kur rasti daktara apziurai vaiko del mokyklos.nezinau kur kreiptis ir kur ieskoti,o be apziuros nepriima I mokyklele musu. busiu labia dekinga. aciu
Atsakyti
QUOTE(ziviliukev @ 2015 10 28, 21:05)
sveikos mamyteesam naujos gyventojos  4u.gif gal galite patarti kur rasti daktara apziurai vaiko del mokyklos.nezinau kur kreiptis ir kur ieskoti,o be apziuros nepriima I mokyklele musu. busiu labia dekinga. aciu

prisijunkit Cikagos mamos. Cikagos *reklama* visos patars 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(ziviliukev @ 2015 10 28, 21:05)
sveikos mamyteesam naujos gyventojos  4u.gif gal galite patarti kur rasti daktara apziurai vaiko del mokyklos.nezinau kur kreiptis ir kur ieskoti,o be apziuros nepriima I mokyklele musu. busiu labia dekinga. aciu

kokiam rajone gyvenat? koki draudima turit?
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2015 10 29, 05:55)
prisijunkit Cikagos mamos.   Cikagos *reklama* visos patars  4u.gif

Papildyta:

kokiam rajone gyvenat? koki draudima turit?

Čikagoje downtown atvykome gyvent pries menesi ir dar neturim draudimo kaip tik ir šis klausimas neramina kur koki ziuretis. Aciu labai uz pagalba ir nukreipimą i fb grupe ☺
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziviliukev: 30 spalio 2015 - 04:55