Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliai (pyragai, desertai....)

Aš neseniai pabandziau issikepti obuoliu pyraga pagal Beatos N. recepta, gavosi tikrai labai skanus, o visi namai be galo gardziai kvepejo cinamonu rolleyes.gif Kita diena jis pasidare toks gana slapias,tarsi neiskilusi tesla,tai net nezinau ar jis toks turetu buti,nes obuoliu daug dedasi ar cia jis man neiskilo tiek kiek reikia g.gif Bet vistiek suvalgem ir ta likuti labai skaniai,siandien bandysiu dar karteli smile.gif Va nuoroda: http://www.beatosvir...buoliu-pyragas/
Atsakyti
QUOTE(ta pati Sonecka @ 2010 09 30, 14:51)

Kepiau ir aš šį pyragą.. jis man irgi nelabai krito į akį dėl tokios keistos tešlos tekstūros(jau po visko).. rodės norėjosi dar jį pakept.. tad daugiau nebekepiau..
Atsakyti
Pasiūlysiu ir aš fantastiškai skanų pyragą, na, tiesiog šių metų obuolinis atradimas! thumbup.gif Kepiau jau ne vieną kartą ir girdėjau tik liaupses rolleyes.gif Stipriai rekomenduoju, nes tikrai visai nesudėtingas, bet nerealiai skanus pyragas - tešla labai trapi, jokiu būdu ne kieta, o įdaras sultingas ir tirpstantis burnoje. Ką jau kalbėti apie cinamonu kvepiančius namus... wub.gif

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas (receptas)

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 10 01, 15:13)
Pasiūlysiu ir aš fantastiškai skanų pyragą, na, tiesiog šių metų obuolinis atradimas! thumbup.gif Kepiau jau ne vieną kartą ir girdėjau tik liaupses rolleyes.gif Stipriai rekomenduoju, nes tikrai visai nesudėtingas, bet nerealiai skanus pyragas - tešla labai trapi, jokiu būdu ne kieta, o įdaras sultingas ir tirpstantis burnoje. Ką jau kalbėti apie cinamonu kvepiančius namus... wub.gif

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas (receptas)

user posted image

super - bandysiu ir as...arba vyro paprasysiu, kad iskeptu jam pyragai geriau gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ta pati Sonecka @ 2010 09 30, 14:51)
Aš neseniai pabandziau issikepti obuoliu pyraga pagal Beatos N. recepta, gavosi tikrai labai skanus, o visi namai be galo gardziai kvepejo cinamonu rolleyes.gif Kita diena jis pasidare toks gana slapias,tarsi neiskilusi tesla,tai net nezinau ar jis toks turetu buti,nes obuoliu daug dedasi ar cia jis man neiskilo tiek kiek reikia g.gif Bet vistiek suvalgem ir ta likuti labai skaniai,siandien bandysiu dar karteli smile.gif Va nuoroda: http://www.beatosvir...buoliu-pyragas/

man irgi jis prastokas blush2.gif tesla kazkokia kaip zalia gavosi unsure.gif
Atsakyti
o man su kondensuotu pienu nesigavo ;( vidus kazkoks zalias, nors valanda kepiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VANDA-panda @ 2010 09 22, 23:05)
Greitas obuoliu pyragas (gal jau kas ir rase si receptuka  ax.gif )
Teslai:
5 kiausiniai
1 stikline cukraus
1 stikline miltu
Idaras:
8-10 obuoliai
cinamonas

Eiga:
cukru su kiausiniais isplakam iki baltumo, supilam miltus i kiausinius, vel gerai isplakam. Tesla gaunasi skistoka.
Obuolius nulupti, supjaustyti ir apibarstyti cinamonu. Juos sudeti i tesla ir ismaisyti. Skarda istepam sviestu ir pabarstyti trupiniais (as dejau kepimo poperiu tik) supilam tesla ir kepam 30 min 200 laipsniu kaitrumo orkaiteje. Skanaus!!!!

cia sis pyragas

Papildyta:
QUOTE(Dance.g @ 2010 08 24, 20:39)
1- indelis saldinto kondencuoto pieno
1-kiaušinis
1-šaukštas grietinės(sodai užgesinti)
1-arbatinis šaukštelis sodos
7-šaukštai miltų
8-obuoliai
Į stikline įdedame šaukšta grietinės, į grietine šaukštelį sodos išmaišome, kad nusigesintų soda , tada į dubenį išpilame kondencuoto pieno indelį,įmušame kiaušinį,grietinę(su soda) ir 7šaukštus miltų,viską išmaišome
Nulupame obuolis ir supjaustome gabalėliais , sumetame į dubenį su paruosta mase vėl išmaišome ir išdedame į svietu patepta forma, kepame 45min vidutinio karštumo orkaitėje.Skanaus bigsmile.gif

Sunku buvo patiketi, kad bus toks saldus pyragas, zinoma skonio reikalas, bet tikrai labai saltus. Dar as rainu idejau tikrai nepamaise tongue.gif ( 2 nuotrauka)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VANDA-panda: 07 spalio 2010 - 14:31
Bandziau Sauletos olandiska obuoliu pyraga. Aciu jai labai uz recepta, tikrai kepsiu dar ne karta! Skonis labai geras. Man apdege virsus (nukrapsciau degesius ir buvo liuks), nes mano orkaite senovinio tipo, tokia rusiska "dujine":)
Be to isejo labai birus, reikejo valgyt su sauksteliu, tai mastau gal kita karta sumazinsiu sviesto, juk jis ko gero cia ta visa trupuma priduoda, kaip manot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 10 01, 14:13)
Pasiūlysiu ir aš fantastiškai skanų pyragą, na, tiesiog šių metų obuolinis atradimas! thumbup.gif Kepiau jau ne vieną kartą ir girdėjau tik liaupses rolleyes.gif Stipriai rekomenduoju, nes tikrai visai nesudėtingas, bet nerealiai skanus pyragas - tešla labai trapi, jokiu būdu ne kieta, o įdaras sultingas ir tirpstantis burnoje. Ką jau kalbėti apie cinamonu kvepiančius namus... wub.gif

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas (receptas)

user posted image

Aš planuoju kepti šį pyragą, tik galvoju ar nėra taip kad labai labai daug obuolių o tešlos beveik nėra (o gal tik taip atrodo iš nuotraukos?). Nors aišku čia skonio reikalas, vieniems patinka pyragai su daug obuoliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fiji @ 2010 10 09, 15:38)
Aš planuoju kepti šį pyragą, tik galvoju ar nėra taip kad labai labai daug obuolių o tešlos beveik nėra (o gal tik taip atrodo iš nuotraukos?). Nors aišku čia skonio reikalas, vieniems patinka pyragai su daug obuoliu  smile.gif


Taigi dekite tiek obuoliu, kiek jums norisi smile.gif Tesla gaminant tai reikia normu prisilaikyti, o idaras -skonio reikalas, kiek idesite, tiek ir bus... 4u.gif
As esu ji kepusi, bet gerokai anksciau, kai dar buvo tik alyviniu obuoliu (tiesa, jie rugstoki buvo), tai dejau 4-5 obuoliukus. Man buvo pats tas. Siaip pyragas skanus ir kvapnus.
Atsakyti
ŠĮ MISTIKOS PASIŪLYTĄ išbandžiau ir aš
REIKIA:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Obuoliai

Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti aliejų, vėl išplakti. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską sumaišyti kartu iki vientisos masės. Skardą ištepti aliejumi ant dugno dėti gabaliukais pjaustytus obuolius . Galima obuolių gabaliukus apvolioti cukrumi, cinamonu. Obuolių reikia tiek, kad padengtų skardos ar to stiklinio kepimo indo dugną. Tada ant viršaus pilu gautą tešlos masę. Šaunu į orkaitę. Kepti maždaug 200 laipsnių temperatūroj, kol paruduoja.

Kepu kiekvieną savaitgalį, labai skanus ir nesudėtingas pyragas, ačiū už tokį puiku receptuką 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sara74: 10 spalio 2010 - 10:52
[quote=Saulėta.,2010 10 01, 15:13]
Pasiūlysiu ir aš fantastiškai skanų pyragą, na, tiesiog šių metų obuolinis atradimas! thumbup.gif Kepiau jau ne vieną kartą ir girdėjau tik liaupses rolleyes.gif Stipriai rekomenduoju, nes tikrai visai nesudėtingas, bet nerealiai skanus pyragas - tešla labai trapi, jokiu būdu ne kieta, o įdaras sultingas ir tirpstantis burnoje. Ką jau kalbėti apie cinamonu kvepiančius namus... wub.gif

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas (receptas)


sakykit o kam ta cukraus pudra ant teslos virsaus, juk ir taip saldus tas pyragas, ir dar norejau paklaust o obuoliu idaras toks poskystis ir turi but? na is sito pyrago man patiko tik tesla
Atsakyti