Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliai (pyragai, desertai....)

QUOTE(sara74 @ 2010 10 10, 07:50)
Kepu kiekvieną savaitgalį, labai skanus ir nesudėtingas pyragas, ačiū už tokį puiku receptuką  4u.gif


Katik pasoviau, veliau parasysiu ar patiko seimai. 4u.gif
Atsakyti
Pyragas labai skanus, pateikiau su vaniliniais ledais, greita ir pigu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 10 01, 13:13)
Pasiūlysiu ir aš fantastiškai skanų pyragą, na, tiesiog šių metų obuolinis atradimas! thumbup.gif Kepiau jau ne vieną kartą ir girdėjau tik liaupses rolleyes.gif Stipriai rekomenduoju, nes tikrai visai nesudėtingas, bet nerealiai skanus pyragas - tešla labai trapi, jokiu būdu ne kieta, o įdaras sultingas ir tirpstantis burnoje. Ką jau kalbėti apie cinamonu kvepiančius namus... wub.gif

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas (receptas)


Isbandiau ir as siandien si pyraga. Tikrai labai skanus thumbup.gif . Vyras jau antra gabala doroja.
Atsakyti
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2010 10 12, 21:26)



Man irgi karštas labai skanus, kepsiu vėl thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ta pati Sonecka @ 2010 09 30, 13:51)
Aš neseniai pabandziau issikepti obuoliu pyraga pagal Beatos N. recepta, http://www.beatosvir...buoliu-pyragas/


kepiau ir as si -nepatiko schmoll.gif gal ilgiau ji reik kept -ne nezinau -bet arti tragedijos 4u.gif
QUOTE(Saulėta. @ 2010 10 01, 13:13)
Pasiūlysiu ir aš fantastiškai skanų pyragą, na, tiesiog šių metų obuolinis atradimas! Tradicinis olandiškas obuolių pyragas (receptas)

va sitas tai tikrai labai labai labai skanus wub.gif thumbup.gif man tai gal rieboka ta tesla...nu bet vis tiek skoonis wub.gif greitai istirpo thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 14 spalio 2010 - 12:05
QUOTE(sara74 @ 2010 10 10, 11:50)
ŠĮ MISTIKOS PASIŪLYTĄ  išbandžiau ir aš 
REIKIA:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Obuoliai

Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti aliejų, vėl išplakti. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską sumaišyti kartu iki vientisos masės. Skardą ištepti aliejumi  ant dugno dėti gabaliukais pjaustytus obuolius . Galima obuolių gabaliukus apvolioti cukrumi, cinamonu. Obuolių reikia tiek, kad padengtų skardos ar to stiklinio kepimo indo dugną. Tada ant viršaus pilu gautą tešlos masę. Šaunu į orkaitę. Kepti maždaug 200 laipsnių temperatūroj, kol paruduoja.

Kepu kiekvieną savaitgalį, labai skanus ir nesudėtingas pyragas, ačiū už tokį puiku receptuką  4u.gif

Išbandžiua ir aš, nerealiai lengvas ir pigiai gaunas thumbup.gif Ačiukas už receptuką, tik pirmą kart kepant, kepiau ant skardos, kuri dujinės apačioj būna (nu ta kaip laikiklis tokia per visa plotį, tai man neužteko tešlos ant obuolių užpilt, doh.gif tai dabar kepu mažesnėj skardelėj wub.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ,
pasiūlysiu ir aš labai paprastą ir tikrai gerą obuolių pyragą wub.gif Nesvarbu Jūs ar pradedanti kulinarė ar virtuvės šefė, bet šis pyragas savo paprastumu ir kokybe nustebina daugelį... smile.gif .

REIKĖS:
7 obuolių
1 stiklinės cukraus
1,5 arbatinio š. vanilinio cukraus
cinamono paga poreikį ir norus smile.gif
3 kiaušinių
2 stiklinių miltų
1,5 arbatinio š. kepimo miltelių.

DARBO EIGA. Obuoliukus nulupti, išmti sėklides ir supjaustyti kvadratėliais, užpilti 1 stikline cukraus ir 1,5 a.š. vanilinio cukraus (+jei patinka cinamonas). Viską sumaišyti ir dėti 1 valandai į šaldytuvą. Čia ir slypi pyrago paslaptis smile.gif

Po valandos išėmus obuolius (bus atsiradę skysčio), ant viršaus kulti 3 kiaušinius (taip, taip neplaktus), įdėti 2 stiklines miltų ir 1,5 a.š. kepimo miltelių ir viską gerai išmaišyti. Visą masę pilti į skarda ir kepti apie 30 min. (priklauso nuo orkaitės, man iškepa ir per 20 min.).. Stebina tai, kad pyragas labai iškyla, gaunasi purus ir skanus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Volturna @ 2010 10 15, 09:35)
Sveikos 4u.gif ,
pasiūlysiu ir aš labai paprastą ir tikrai gerą obuolių pyragą  wub.gif  Nesvarbu Jūs ar pradedanti kulinarė ar virtuvės šefė, bet šis pyragas savo paprastumu ir kokybe nustebina daugelį...  smile.gif .

REIKĖS:
7 obuolių
1 stiklinės cukraus
1,5 arbatinio š. vanilinio cukraus
cinamono paga poreikį ir norus  smile.gif
3 kiaušinių
2 stiklinių miltų
1,5 arbatinio š. kepimo miltelių.

DARBO EIGA. Obuoliukus nulupti, išmti sėklides ir supjaustyti kvadratėliais, užpilti 1 stikline cukraus ir 1,5 a.š. vanilinio cukraus (+jei patinka cinamonas). Viską sumaišyti ir dėti 1 valandai į šaldytuvą. Čia ir slypi pyrago paslaptis  smile.gif

Po valandos išėmus obuolius (bus atsiradę skysčio), ant viršaus kulti 3 kiaušinius (taip, taip neplaktus), įdėti 2 stiklines miltų ir 1,5 a.š. kepimo miltelių ir viską gerai išmaišyti. Visą masę pilti į skarda ir kepti apie 30 min. (priklauso nuo orkaitės, man iškepa ir per 20 min.).. Stebina tai, kad pyragas labai iškyla, gaunasi purus ir skanus  thumbup.gif



O tai margarino ar aliejaus nereikia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sara74: 16 spalio 2010 - 14:46
QUOTE(Volturna @ 2010 10 15, 10:35)
Sveikos 4u.gif ,
pasiūlysiu ir aš labai paprastą ir tikrai gerą obuolių pyragą  wub.gif  Nesvarbu Jūs ar pradedanti kulinarė ar virtuvės šefė, bet šis pyragas savo paprastumu ir kokybe nustebina daugelį...  smile.gif .

REIKĖS:
7 obuolių
1 stiklinės cukraus
1,5 arbatinio š. vanilinio cukraus
cinamono paga poreikį ir norus  smile.gif
3 kiaušinių
2 stiklinių miltų
1,5 arbatinio š. kepimo miltelių.

DARBO EIGA. Obuoliukus nulupti, išmti sėklides ir supjaustyti kvadratėliais, užpilti 1 stikline cukraus ir 1,5 a.š. vanilinio cukraus (+jei patinka cinamonas). Viską sumaišyti ir dėti 1 valandai į šaldytuvą. Čia ir slypi pyrago paslaptis  smile.gif

Po valandos išėmus obuolius (bus atsiradę skysčio), ant viršaus kulti 3 kiaušinius (taip, taip neplaktus), įdėti 2 stiklines miltų ir 1,5 a.š. kepimo miltelių ir viską gerai išmaišyti. Visą masę pilti į skarda ir kepti apie 30 min. (priklauso nuo orkaitės, man iškepa ir per 20 min.).. Stebina tai, kad pyragas labai iškyla, gaunasi purus ir skanus  thumbup.gif

Bandėme šį pyragą ir mano šeimyną neliko sužavėta. Pyragas gavosi sausokas, sprangus. Skonis tai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sara74 @ 2010 10 10, 11:50)
ŠĮ MISTIKOS PASIŪLYTĄ  išbandžiau ir aš 
REIKIA:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Obuoliai

Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti aliejų, vėl išplakti. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską sumaišyti kartu iki vientisos masės. Skardą ištepti aliejumi  ant dugno dėti gabaliukais pjaustytus obuolius . Galima obuolių gabaliukus apvolioti cukrumi, cinamonu. Obuolių reikia tiek, kad padengtų skardos ar to stiklinio kepimo indo dugną. Tada ant viršaus pilu gautą tešlos masę. Šaunu į orkaitę. Kepti maždaug 200 laipsnių temperatūroj, kol paruduoja.

Kepu kiekvieną savaitgalį, labai skanus ir nesudėtingas pyragas, ačiū už tokį puiku receptuką  4u.gif

Man pats skaniausiaus obuoliu pyragas!!!!paprastas,greitas!!!!Dar dedu vanilinio cukraus,cinamono ant obuoliu,auksiniu razinu ir kokoso drozliu ir ant virsaus Ules sniego pusniu.....mmmmmm....apsivalgymas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(enri@ @ 2010 10 16, 21:23)
Bandėme šį pyragą ir mano šeimyną neliko sužavėta. Pyragas gavosi sausokas, sprangus. Skonis tai schmoll.gif



Ačiū už savo nuomone, nebandysiu pasiliksiu prie MISTIKOS receptuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2010 10 17, 03:32)
Man pats skaniausiaus obuoliu pyragas!!!!paprastas,greitas!!!!Dar dedu vanilinio cukraus,cinamono ant  obuoliu,auksiniu razinu ir kokoso drozliu ir ant virsaus Ules sniego pusniu.....mmmmmm....apsivalgymas  wub.gif



Evelincik, noriu paklausti ar "nenukencia" jusu pyragas del to, kad buna istrauktas is karstos orkaites tuo metu, kai dedate ant jo plaktus baltymus?
Man va nutiko toks dalykas, kad istraukus pyraga ir apdeliojus ji baltymu puta, pats pyragas "pakrito". Beje, kepiau ne pagal mistikos, o pagal Ules "pyrago pusnyse" recepta. Paskui pagalvojau, kad ir tikrai -gi biskvitiniai pyragai nemegsta, nei kai orkaite darinejama, nei kai juos taip staiga istrauki is siltos orkaites... Kaip tada isvengti to "sukritimo"?
Atsakyti