Įkraunama...
Įkraunama...

TAUPANČIŲJŲ DIENOS MENIU

QUOTE(žaliais-akiais @ 2009 11 05, 17:49)
Sutarkuoju fermentini suri per burokine tarka, smulkiai supjaustau virta kiausini (kam patinka smulkiau, galima irgi sutarkuot per burokine tarka), tada bishki druskytes, pipiriukiu, daug cesnako (man ir MB cesnako niekada nebus per daug smile.gif ) ir majonezo. Viska ismaisom ir valgom ar su kempa duonyte, ar su batonu. Skonio reikalas smile.gif

Vat man idomu, ar butu kazin skanu ne tikra pikantiska? Ta prasme be cesnako, nes nemegstu ... Bet suris, kiausinis, visa kita violioja! Gal kokio svoguniuko smulkiai g.gif , ar siaip ka? Gal kas esat kazka panasaus dare? Kazkodel apie agurka pagalvojau- bet kazin ar cia dera g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 05 lapkričio 2009 - 17:02
Labas vakaras.Na va , pasakoju:
pusryčiai- vaikui avižinė košė(iš pakelio su avietėmis, užplikoma). Aš su MB sumuštiniai su šlapianke.
Pietų nebuvo.Aš buvau gyva darbu, nes tiek šiandien užvertė, kad net užkąsti nebuvo kada. Vyras kažkuriuo metu damušė kugelio paskutinį gabalą(užvakar keptas).
Dabar baigia troškintis toks alia troškinys-smulkiai pjaustytos bulvės, morkos, mėsytės gabaliukai,svogūnas žiedais pjaustytas, ir kalafioras ant viršaus, kuris seniai vargo šaldytuve, ir teko gelbėti jį nuo išmetimo doh.gif Galvojau daryti čenakus, bet kad aš tik tris indelisu turiu, o orkaitę 1,5 val pleškinti dėl tiek neapsimoka. Geriau puodas troškinio, tai dar ir rytojui liks. biggrin.gif
Papildyta:
Dar noriu kepti spurgytes-pinigėlius, bet esu traumuota, vakar pirštą su mašinos durelėmis prisveriau, tai skauda UUUUiii, kaip aš tešlą išminkysiu, bet vaikas zyzia tų spurgų.
Atsakyti
QUOTE(Triuska @ 2009 11 05, 15:55)
O klausyk,as dabar mastau,o ta tesla gaunasi ne tokia kaip zemaiciams g.gif Juk viskas taip pat dedasi,tik as kiausinio nemusu ax.gif Jauciu siandien jei vyras anksciau grys is darbo juos ir gaminsiu blush2.gif

gal ir tokia pati, kiek esu skaičiusi žemaičių receptus tai įsivaizduoju, kad panaši, pati nesu niekada žemaičių dariusi blush2.gif msų vakarienė pasikeitė, vietoj makaronų (kurių pasirodo puse pakelio belikę) virti kiaušiniai, majonezas, batonas, sviestas.
Atsakyti
QUOTE(auroryte @ 2009 11 05, 17:09)


Dar noriu kepti spurgytes-pinigėlius, bet esu traumuota, vakar pirštą su mašinos durelėmis prisveriau, tai skauda UUUUiii, kaip aš tešlą išminkysiu, bet vaikas zyzia tų spurgų.

O gal galima placiau,kas cia per spurgytes-pinigeliai?Butu idomu suzinot receptuka mirksiukas.gif
Kadangi vyras dirbo ilgai,nenuvaziavom bulviu nusipirkt,tai kepiau rudnosiukus orkaitej ir patiekiau su ryziais ir karstu darzoviu uzkandziu(svogunas,paprika,zirneliai,cesnakas,aliejus).
Atsakyti
QUOTE(Triuska @ 2009 11 05, 22:51)
O gal galima placiau,kas cia per spurgytes-pinigeliai?Butu idomu suzinot receptuka mirksiukas.gif
Kadangi vyras dirbo ilgai,nenuvaziavom bulviu nusipirkt,tai kepiau rudnosiukus orkaitej ir patiekiau su ryziais ir karstu darzoviu uzkandziu(svogunas,paprika,zirneliai,cesnakas,aliejus).

Elementaru: pakas varškės, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai sviesto, arba pusė stiklinės grietinės(galimai įvairiai), šaukštelis sodos nugesintos, vanilinio cukraus, pusė stiklinės cukraus(aš dažnai dedu daugiau), miltų, kad neliptų prie rankų , na kad tešla kočiotųsi. Iškočioji iki piršto storumo maždaug tešlos lapą, ir imi stiklinę ir stikliuką, spaudi rutuliuką, o jo viduje-kitą mažą rutuliuką, gaunas žiedelis, ir maža spurgytė iš viduriuko, arba darai tik su stikliuku, tai bus mažos spurgyte tik- tai tie pinigėliai vadinami. Virti aliejuje. Apibarstyti cukraus pudra. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 11 05, 17:01)
Vat man idomu, ar butu kazin skanu ne tikra pikantiska? Ta prasme be cesnako, nes nemegstu ... Bet suris, kiausinis, visa kita violioja! Gal kokio svoguniuko smulkiai g.gif , ar siaip ka? Gal kas esat kazka panasaus dare? Kazkodel apie agurka pagalvojau- bet kazin ar cia dera  g.gif


zinoma kad galima ir be cesnako, as savo mergai sumustinius tokius ir darau: kiausinis,suris ir majonezas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 11 05, 17:01)
Vat man idomu, ar butu kazin skanu ne tikra pikantiska? Ta prasme be cesnako, nes nemegstu ... Bet suris, kiausinis, visa kita violioja! Gal kokio svoguniuko smulkiai g.gif , ar siaip ka? Gal kas esat kazka panasaus dare? Kazkodel apie agurka pagalvojau- bet kazin ar cia dera  g.gif

skanu skanu ir be česnako mirksiukas.gif
Skanu fermentinis sūris ir apelsinai ar mandarinai sumaišyti su majonezu thumbup.gif tokia gaivi gaunasi ax.gif
Atsakyti
Laba, tikiuosi naujokus priimate i savo buri 4u.gif . Rasiau recepteli varskes kastinio vakar. Seip tai siulau pabandyti, nes as pvz. varskes nemegstu, bet si kastini kemsu, net ausys linksta biggrin.gif . Noreciau Jums visoms pasiulyti dar nebrangu recepteli tai bulviu uzkepele. Reikes:

1. Bulviu su lupena
2. Mazo gabaliuko rukytos sonines (galima grybu, jeigu megstate arba turite)
3. Cesnako
4. 200 gr. grietineles
5. Fermentinio surio
6. Slakelis aliejaus
7. Prieskoniai (druska, pipiriukas it t.t kas patinka)


Bulves gerai nuplaunate (aisku nelupate), supjaustoje grezineliais, skarda patepate aliejumi. Sudedate bulves i skarda, uzbarstote sukapoto cesnako (cesnako negailekite, tas kas nemegsta cesnako nebijokite vistiek keptas nesijaus, o priduos tik pikantisko skonio ir kvapo), apibarstote supjaustyta mazais kubeliais rukyta sonine, prieskoniais (tik atsargiai su druska, nes rukyta sonine gali pakankamai tureti druskos) ir saunate i orkaite. Kepate apie 30-40min. reikia paziureti, kad apskrustu bulves lupenele, po to apslakstote grietinele ir dar pasaunate apie 10-15 min. Pabaigoje apibarstote tarkuotu fermentiniu suriu ir dar keleta min. pasaunate i orkaite. Labai skanu su marinuotais, raugintais agurkeliais.
Sis receptas gime Vokietijoje, kaip teko pavaisinti uzsieniecius, o turejome tik siuos ingridientus biggrin.gif . Susveite viska, o po to kaip grizome i Lietuva tai skambino mums ir prase, kad recepta atsiustume biggrin.gif . Dabar ir Lietuvoje tenka patiems pasigaminti ir dar svecius pavaisinti. Tikrai nebuvo nei vieno, kad nevalgytu, o be to vaikams ir gi patinka 4u.gif Zinoma galima bulves ir nulupti, bet ta apkepta lupenele priduoda savotisko skonio. Be abejo su svieziomis bulvemis skaniausia. Siulau pabandyti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos naujokės ir senbuvės, mirksiukas.gif
visgi pavyko vakar prasisukt su žirnių koše. karsta.gif kefyro dar nupirkau, tai visiems ir užteko.
Šiandien:
pusryčiams vaikui dribsniai su pienu, mes sumuštinius su paštetu valgėm.
Pietums pica su šlapianke, raug. agurkėliais, sūriu
vakarienei galvoju vištienos sriubą su ryžiais išvirt ir žemaičių blynus darysiu. Tik įdarui ne virtą mėsytę dėsiu, nes neturiu išsivirus, bet faršą pakepsiu kartu su svogūnais, morkytėm. Gal bus skanu, niekad dar taip nedariau.. g.gif Na ir grybų padažiukas turėtų tikt.

Skanios dienos visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 11 06, 08:37)
skanu skanu ir be česnako  mirksiukas.gif
Skanu fermentinis sūris ir  apelsinai ar mandarinai sumaišyti su  majonezu  thumbup.gif  tokia gaivi gaunasi  ax.gif


Va ka tik isbanciau su apelsinais, labai skanu ir gaivu aciu thumbup.gif
Atsakyti
vakar turėjau svečių tai liko parūkytos lašišos kuria sudėjau ryte ant sumuštinių.
Pietus vis dar likęs troškinys, nes vakar vakare nebevalgėm. O vakarienei gal bulvių išsikepsim su kefyriuku arba raigintus grybus su grietine ir svogūniuku thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Girdejau reklama, kad tilapiju file Maximoje per pus pigiau-akcija! Manau reikia nusipirkti ir padaryti savaitgali.
Darysiu taip:
Ryzius isverdu , imaisau i juos pakepinto svoguno, morkos, saldytu darzoviu( kur buna maiseliuose-brokoliai,zirneliai ir t.t. - mazytis pakelis keli litai kainuoja). Tada file ( as ir juros lydeka, ir tilapija ir kitas taip darau) apkepinu ant keptuves.
Tada i skarda supilu ryzius, ant virsaus file gabaliukus sudedu, uzpilu grietineles, uztarkuoju surio ir pasaunu i orkaite.Mes labai megstam- o ypac jei pigiau file galima gauti..Tokia skarda valgom kelias dienas .Jau noriu !!!



Atsakyti