o gydant nuo slogos, alijošiaus sultis skiedžiat vandeniu ar nereikia?
Aš pralaužiu lapą ir lašinu
QUOTE(okse0711 @ 2010 04 07, 16:46)
namie auginto alijošiaus į vidų negalima vartoti, nei 3metų, nei 10 metų senumo.
yra tik kelios alijošiaus rūšys kurias galima vartoti į vidų.
įšoriškai galite naudoti ir laukdamos kūdikėlio ir maitinančios,jis nekenkia.
yra tik kelios alijošiaus rūšys kurias galima vartoti į vidų.
įšoriškai galite naudoti ir laukdamos kūdikėlio ir maitinančios,jis nekenkia.
mamos ir mociutes visa gyvenima vartojo alijosiu uzauginta ant palanges.O dabar jau pasirodo,negalima.Idomu kuo jau ypatingas kitu rusiu pramoninis auginimas ?
Matom ir girdim kaip pardavimui auginamos darzoves,prieskoniai,vaisiai.Abejoju,kad alijosius "nepakrikstinamas"kokiais nors sh...
Jau geriau vartosiu nuo savo palanges,kad ir ne tos rusies,bet nors zinau,kad jokiu chemikalu neragaves.

Sužinojau, kad nuo slogos lb gerai, tai va ieškau iškur gauti
Šiaip tai vaikystėje ir plaukų kaukes darydavau ir visą kitą. Visai pamiršusi buvau, kad yra natūralus augalas.

į vidų galima vartoti tik vidinę alijošiaus žėlę,jokiu budu negali vartoti viso lapo,nes žievė ir po ja esantis gelsvas sluoksnis (vadinamas aloinu) yra kenksmingi.
QUOTE(simuchiuke @ 2010 12 11, 21:32)
Sužinojau, kad nuo slogos lb gerai, tai va ieškau iškur gauti
Šiaip tai vaikystėje ir plaukų kaukes darydavau ir visą kitą. Visai pamiršusi buvau, kad yra natūralus augalas.

QUOTE(gintaarielis @ 2010 08 22, 17:22)
Alijošius - stebuklingas vaistas, bet ne maistas
Pastaruoju metu rinkoje atsiranda vis daugiau maisto produktų, į kurių sudėtį įeina alijošius. Žinodami šio augalo gydomąsias savybes, žmonės perka ir maisto papildus su alijošiumi.
Pastaruoju metu rinkoje atsiranda vis daugiau maisto produktų, į kurių sudėtį įeina alijošius. Žinodami šio augalo gydomąsias savybes, žmonės perka ir maisto papildus su alijošiumi.
vat pasirodė prieštaringas straipsnis, tiek daug info, o neparašyta, apie kurią iš 300 rūšių rūšį eina kalba????

Sveikos merginos, del vieno susirgimo kreipiausi I Balvociute, ja pasitikiu labai, kaip ir jos arbatomis, tai va, i jos rekomenduota man gydomaji misini, reikia naudoti ir alijosiaus sultis,
kada as paklausiau, kokio alijosiaus, man atsake, to , kuris auga ant palanges:)
turi buti tik ne jaunesnis nei 5 metu ir pirmyn,
tik ispejo-gerti menesi laiko, savaite pertrauka ir vel naudoti....
sekmes ir sveikatos:)
kada as paklausiau, kokio alijosiaus, man atsake, to , kuris auga ant palanges:)
QUOTE(maskatukas @ 2011 03 24, 17:18)
Sveikos merginos, del vieno susirgimo kreipiausi I Balvociute, ja pasitikiu labai, kaip ir jos arbatomis, tai va, i jos rekomenduota man gydomaji misini, reikia naudoti ir alijosiaus sultis,
o jei galima paklausti, del kokios priezasties ji jums rekomendavo?

QUOTE(knoti @ 2011 03 24, 20:51)
sveika, sergu autoiminine liga, ten labai daug komponentu ieina, vienas is ju-alijosiaus sultys....
beje, del plauku slinkimo, nudojau irgi Balvociutes arbata, bet ja rekomenduoja gerti 1 k savaiteje, o nuoviru galima trinti nors ir kasdien, naudojau-padejo, negeriau jokiu vit ir papildu,
QUOTE(Liepa B. @ 2010 11 19, 16:38)
mamos ir mociutes visa gyvenima vartojo alijosiu uzauginta ant palanges.O dabar jau pasirodo,negalima.Idomu kuo jau ypatingas kitu rusiu pramoninis auginimas ?
Matom ir girdim kaip pardavimui auginamos darzoves,prieskoniai,vaisiai.Abejoju,kad alijosius "nepakrikstinamas"kokiais nors sh...
Jau geriau vartosiu nuo savo palanges,kad ir ne tos rusies,bet nors zinau,kad jokiu chemikalu neragaves.

Na , tik reikia pagalvoti , ką tas alijošius augdamas ant palangės gero gali sukaupti , jei auga vazonėlyje , o ne atviroje vietovėje. Pvz. tie alijošiai kurie auga šiltuose kraštuose - jie auga vulkaninės kilmės dirvožemiuose. O vulkaninės kilmės dirvožemiai patys turtingiausi maistinėm medžiagom. Tai ten ir tręšti jų nereikia. Kaip trąša į dirvą keliauja alavijo lapo žievė , nes ji kaip čia daugelis žino , nenaudojama į vidų. Nors rinkoje pilna alavijo sulčių , kurios gaminamos iš viso lapo - tačiau kiek tos sultys turi kontraindikacijų , - nėščiom negalima , vaikam negalima... ir šeip , naudoti , po to pertrauką daryti...
O kai be žievės , gali gerti ištisai

O šeip , aišku , jei jau tas alijošius mūsiškis "palanginis" padeda sveikatai , tai ką jau kalbėt apie tą , kuris laikomas vienu geriausiu , maistingiausiu , vaistingiausiu ir turtingiausiu

Be to , tie homeopatai , kurie skiria mūsų "palanginį" alijošių neveltui atkreipia dėmesį , kad ilgai vartot jo negalima į vidų. Tai vadinasi , nėra jis jau toks švarus ir tinkamas į vidų naudoti.