Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai VGN - 5 tema

sveikos mamytes smile.gif
lapkricio 1d pagimdziau suneli VGN smile.gif su niekuo is anksto nesitareme - ir likome tikrai labai patenkinti -nors po visko vyras ir atsidekojo daktarei ir akuserei
gimdziau su savo naktiniais - bet siaip daugiau nieko savojo is manes neprase, nieko nereikejo atpirkineti
i gimdykla su savimi buvau pasiemusi chalata su naktiniais (bet ten laaabai karsta, tai chalata nusiemiau) tapkes ir vandenuko atsigert. turejau iskart ir iklotus su kelnaitem, bet ju prireike tik jau paguldzius i palata, kai po keliu valandu leido atsikelt, o siaip gimdykloj sutvarko viska:)
taip pat turejau maiseli leliukui - pampersas, kepuryte, kojinytes ir rubeliai
nzn, visi tikrai ruestingi- netgi neuztaikeme nei ant vienos piktos seseles..
2 kartus i diena mamoms temp matuoja, leliukui bambe valo
kas ryta buna leliuku apziura, po to ir mamyciu
gulejau dvivetej palatoj - per savo gulejimo laika turejau 2 kaimynes- nzn, neturiu nieko pries ir pakalbet buvo su kuo na ir siiap tikrai normaliai
wc ir dusas netoliese koridoriuj - su jokiom eilem nesusiduriau
tik iskart po to kai jau leido atsikelt nuejus sisi vos neapalpau wc, pasidare silpna..minutelei atsijungiau..ir gerai kad uz sienos pasiciupau - tada ir supratau, kodel gimdykloj wc be uzraktu... tai pirma kart kai einat geriau tegul kas palydi ir nerakinkit duru,,,

nzn..jei kas kokiu klausimu turit- klauskite smile.gif
Papildyta:
del pacio gimdymo - na..skauda tikrai nezmoniskai schmoll.gif bet visi skausmai pasimirsta ta pacia minute, kai istraukia leliuka ir padeda ant krutines:)
del nuskausminimo - man pasake, kad kol kaklelis neatsiveres 4cm - nieko leist negali - kai jau atsivere ant 5 cm - pasake, kad na jau puse- daugiau tikrai neskaudes, o jau kai 10 cm atsivers ir gimdysite- tada jau tikrai nebus skaudziau - as ir patikejau lotuliukas.gif
tai pagimdziau be epiduros
beje maziuka tik pasvere, pamatavo ir iskart man ant pilvo padejo, tai ir gulejo apklotas vystykliukais, kol mamyte sutvarke:) bandem pamaitint, tada atejo vaiku daktaras apziurejo, aprenge na ir visa laika gaunasi vaikutis su mama
tai labai saunu, kad visa laika buvo vyras, pagimdzius atleke ir mamos (beje jas jau ir i gimdykla ileido )nes pradzioj jauciaus tikrai silpnokai ir atsikelt negalima buvo..tai buvo kam leliuka priziuret smile.gif
Atsakyti
QUOTE(delffina @ 2009 11 14, 13:44)
del nuskausminimo - man pasake, kad kol kaklelis neatsiveres 4cm - nieko leist negali - kai jau atsivere ant 5 cm - pasake, kad na jau puse- daugiau tikrai neskaudes, o jau kai 10 cm atsivers ir gimdysite- tada jau tikrai nebus skaudziau - as ir patikejau lotuliukas.gif
tai pagimdziau be epiduros

cia geras thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(delffina @ 2009 11 14, 12:44)
sveikos mamytes smile.gif
lapkricio 1d pagimdziau suneli VGN smile.gif  su niekuo is anksto nesitareme - ir likome tikrai labai patenkinti

nzn..jei kas kokiu klausimu turit- klauskite smile.gif

Sveikinu tapus mamyte wub.gif
Tai supratau, kad jeigu antrakart gimdytum tik su epiduru? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2009 11 11, 19:02)
tos sustros palatos (kur kartu ir gimdyklos) yra tik 2. tikriausiai jos ir kainuoja 200 lt.
ten joje pagimdai ir toliau guli su leliuku. ir vyras gali laisvai buti.
jeigu tau pasiseka gauti sia palata tai joje buni kol tave israso namo.

paprastose palatose galima ikurdinti vyrus. tada kitos gimdyves i ta palata jau neguldomos. aisku reikia susimoketi uz visa tai. berods tik vyrui.
taciau sitas dziaugsmas galima tik jeigu mazai gimdanciu yra.

jeigu daug gimdo, tai vyrams negalima pasilikti nakciai ir palatose buna po kelias mamytes.

na, gal aiskiau parasiau smile.gif

o siaip mano vyras tai net jeigu ir negales likti nakciai, tai dienos metu tai tikrai nesvarbu ar ten kitos mamos yra ar ne, bet tikrai bus.

as esu grieztai pries gimines ar kitus svecisu ligoninej, bet vaiko tetis, tai man atrodo labai naturalu, kad buna kartu visa laika.

gimdziau jau ries 9 men, gimdanciu buvo daug tai iskarto perspejo kad vyras tikrai negales pasilikti ir apie mokama palata irgi ner ko ne svajot schmoll.gif o taip tikejausi kad vyras bus visada salia... bet vaikutis buvo ramutis ir gerutis 4u.gif tai didelio vargo nebuvo. Tik labai vargino visada aplink verkiantys vaikai ir paskaudo sonai nuo lovos... tik iki siol krato nuo akuseres, berods Ona vardas. Nebandyk ko paklausti.... Bet turbut savo darba ji atliko gerai, tik viska juk zmogiskai galima... verysad.gif tiesa vokeliu niekam nedavem, nors gydytoja tai nuostabi buvo, bet po gimdymo nelabai susigaudziau, tai pas ka as ten gimdziau doh.gif jei dar nestuke.gif , tai po gimdymo prasyciausi namo, nes nera ten ko guleti, jei nera kokiu negerumu, nei ten kas lanke, nei ziurejo ka, paskutine diena, tik jau israsant gydytojas akis parode, gal kad sutapo sventini-ilgaji savaitgali...
Atsakyti
QUOTE(chile0 @ 2009 11 15, 01:44)
Sveikinu tapus mamyte  wub.gif
Tai supratau, kad jeigu antrakart gimdytum tik su epiduru? mastau.gif

aciu smile.gif

zinai..praejo dar tik 2 savaites, o tas skausmas jau tikrai uzsimirso smile.gif
istveriau dabar be epiduros, tai manau ir antra kart istverciau smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
gimdziau pries menesi, dare planini cezari, pjove d.Razumas, labai patiko anesteziologe,neatsimenu vardo, bet tokia smulki neauksta blondine kokiu 40-45 metu. Is anksto su nieko nesitarem, tik po operacijos vyras atsidekojo.
Kai pagulde i pooperacine palata irgi labai malonus personalas buvo. Norejau gauti mokama palata, bet laisvu nebuvo. Veliau net apsidziaugiau jog jos negavau, nes vyras su manimi visa laika negalejo buti, o vienai guleti labai nesmagu ( gulejau 5 paras ir is ju 2 viena).
Atsakyti
as daba mastau - jei daro cezari - visvien gali tekti gultis i keleviete palata? g.gif gi pora paru vos pajudi, o apie vaiko prieziura be vyro nera ka ir kalbet doh.gif o jei cezaris vidurnakti? vyra isvarys is kelevietes palatos (jei kitu laisvu nebus) ir neleis net ta pirma kosmariska nakti but kartu? gal yra su tokia patirtimi?
Atsakyti
Po cezario gulejau dvivieteje palatoje ir vaikus mums atnese tik po paros verysad.gif Taigi tik antra nakti buvau su vaikuciu doh.gif . Nors galvoju gal ir gerai nes pajudeti is vis negalejau.

QUOTE(Birūta @ 2009 11 16, 14:01)
as daba mastau - jei daro cezari - visvien gali tekti gultis i keleviete palata?  g.gif gi pora paru vos pajudi, o apie vaiko prieziura be vyro nera ka ir kalbet  doh.gif o jei cezaris vidurnakti? vyra isvarys is kelevietes palatos (jei kitu laisvu nebus) ir neleis net ta pirma kosmariska nakti but kartu? gal yra su tokia patirtimi?

Atsakyti
QUOTE(olga25 @ 2009 11 16, 14:09)
Po cezario gulejau dvivieteje palatoje ir vaikus mums atnese  tik po paros verysad.gif Taigi tik antra nakti buvau su vaikuciu doh.gif . Nors galvoju gal ir gerai nes pajudeti is vis negalejau.

aisku tada. bet blyn vis vien kaip liudna be vaiko ir vyro... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2009 11 16, 15:21)
aisku tada. bet blyn vis vien kaip liudna be vaiko ir vyro...  verysad.gif

man dare cezari 8 val vakaro, po operacijos perkele i pooperacine palata, o vaikeli i naujagimiu skyriu. toj palatoj yra sesute, kuri buvo nereali, bet kada galejau ja pasikviest jei kas negerai, man tai ziauriai skaudejo ,tai daug leido nuskauminamuju, bet jie padedavo tik pusvalandziui... kita ryta, 7 val mane jau perkele i akuserijos sk. i 2viete, bet po piet atsilaisvino palata ir mes su vyru persikraustem ten. vaikele atnese apie 10 val ryto. visa diena jis prabuvo su manim, bet velai vakare pasieme vel, nes labai man buvo silpna ir sunku atsikelt, nors norejau ji palikt, bet sako pailsek dar. kita ryta atnese ir sake jei noresi galesim vel nakciai pasiimt. tai kad nepergyvenkit! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastiona @ 2009 11 16, 17:18)
man dare cezari 8 val vakaro, po operacijos  perkele i pooperacine palata, o vaikeli i naujagimiu skyriu. toj palatoj yra sesute, kuri buvo nereali, bet kada galejau ja pasikviest jei kas negerai, man tai ziauriai skaudejo ,tai daug leido nuskauminamuju, bet jie padedavo tik pusvalandziui... kita ryta, 7 val mane jau perkele i akuserijos sk. i 2viete, bet po piet atsilaisvino palata ir mes su vyru persikraustem ten. vaikele atnese apie 10 val ryto. visa diena jis prabuvo su manim, bet velai vakare pasieme vel, nes labai man buvo silpna ir sunku atsikelt, nors norejau ji palikt, bet sako pailsek dar. kita ryta atnese ir sake jei noresi galesim vel nakciai pasiimt. tai kad nepergyvenkit! smile.gif

bus kaip bus. svarbu, kad po cezario (tikekimes jo nereiks) nepaliktu vienos su vaiku - va apie tai galvojau doh.gif bet dabar ramu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2009 11 16, 13:01)
as daba mastau - jei daro cezari - visvien gali tekti gultis i keleviete palata?  g.gif gi pora paru vos pajudi, o apie vaiko prieziura be vyro nera ka ir

QUOTE(olga25 @ 2009 11 16, 13:09)
Po cezario gulejau dvivieteje palatoje ir vaikus mums atnese  tik po paros verysad.gif Taigi tik antra nakti buvau su vaikuciu doh.gif . Nors galvoju gal ir gerai nes pajudeti is vis negalejau

QUOTE(Birūta @ 2009 11 16, 14:21)
aisku tada. bet blyn vis vien kaip liudna be vaiko ir vyro

Na ne visoms taip blogai.As po CP vaika atgavau po 5-6 valandu.Visam laikui.
Pries tai i pooperacine,atnesdavo tik pamaitint,nes koju dar nejauciau,tai paguldydavo salia manes.

Aisku,as nebuvau viena.Mes emem atskira palata ir buvom visa laika kartu su vyru ir musu mazyle,pasiemem ja iskart is kudikyno,kai tik iskele is pooperacines.
Aisku,pirma nakti viskuo rupinosi vyras (prause mazyle,keite pampius,paduodavo man maitint.Kita ryta (po paros po CP) jau pati "byzgiau" po palata biggrin.gif
Atsakyti