Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai VGN - 5 tema

[quote=Bambina0229,2009 12 25, 22:52]
Bambina0229

Na dėl maitinimo krūtimi pradžioj reikia laaabai daug kantrybės. Tinkamai papą paduot irgi menas. Gulėjau su mamyte, kurios leliukas papo neėmė ar tai ji manė kad pas ją priešpienio nėra, nors iš tiesų buvo kaip paaiškėjo. Bet ji kažkaip sesučių klausdavo ir jos ją pamokindavo.
O maniškė ir soti naktim mėgavo parėkt iki pamėlynavimo. Ir dabar dar padaro tą patį karts nuo karto smile.gif
[/quote]

Aš suprantu tai ir labai del to stresuoti pradedu kai visi tik sako reikia maitinti pačiai netingėti. Bet juk ne dl tingėjimo tai yra, mano speneliai yra įdubę, sakė VGN nupirkti antspienį, nupirkau, pati ta akušerė parodė kaip reikia maitinti, bet jis neima, jis nepriima. Dabar jaučiuosi kaip karvytė, nes nutraukinėju pienuk ranka, kadangi vaiko nenoriu palikti be savo pienuko. Širdį skauda net negaliu apsakyti. Dabar masažuoju spienelius, bet jis ir vel neima. Ko tik nedarau, bet galvoju jei stresuosiu pieno nebeliks. O tas jausmas kodėl kitos gali, o aš ne tiesiog žudo.
[/quote]
mano vienas idubes. maitinu tik su antspeniu. reikejo kantrybes, kol vaikis suprato, kad reiks nuo dusios patraukt, kad pasisotint. dabar jau viskas ok. taigi, kantrybes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Birūta: 27 gruodžio 2009 - 06:40
[quote=Birūta,2009 12 27, 08:39]
Aš suprantu tai ir labai del to stresuoti pradedu kai visi tik sako reikia maitinti pačiai netingėti. Bet juk ne dl tingėjimo tai yra, mano speneliai yra įdubę, sakė VGN nupirkti antspienį, nupirkau, pati ta akušerė parodė kaip reikia maitinti, bet jis neima, jis nepriima. Dabar jaučiuosi kaip karvytė, nes nutraukinėju pienuk ranka, kadangi vaiko nenoriu palikti be savo pienuko. Širdį skauda net negaliu apsakyti. Dabar masažuoju spienelius, bet jis ir vel neima. Ko tik nedarau, bet galvoju jei stresuosiu pieno nebeliks. O tas jausmas kodėl kitos gali, o aš ne tiesiog žudo.
[/quote]
mano vienas idubes. maitinu tik su antspeniu. reikejo kantrybes, kol vaikis suprato, kad reiks nuo dusios patraukt, kad pasisotint. dabar jau viskas ok. taigi, kantrybes smile.gif
[/quote]

Dabar mokinu ji valgyti su antspieniu, nu netinka jis jam nors tu ka, duodu kruti kai geros nuotaikos yra, kazka patraukia. Bet visvien nusitraukineju pieniuka ir duodu savo. Nenoriu maitinti misinukais, nors nakti tikrai reikia primaitinti. Dabar po truputi judame pirmyn, tikiuosi nepaluzti.
Atsakyti
Bambina, pabandykit truputi pieno nutraukt, gal vaikiukui butu lengviau paimt ta idubusi speneli. O ir antspeni, kai dedat, reikia beveik visa isverst, apgaubt speneli, kad ilistu jis i antspeni 4u.gif sunku pradzioj, tikrai.. bet viskas praeina wink.gif

mano aureoles dideles, o pats spenelis trumpas, nors neidubes, tai kai krutys pilnos, mazas neapima, pyksta ir oro pritraukia, o tada atpylineja.. kantrybes wink.gif

bet cia jau ne i tema pradejom rasyt wink.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bambina0229 @ 2009 12 27, 11:39)

Dabar mokinu ji valgyti su antspieniu, nu netinka jis jam nors tu ka, duodu kruti kai geros nuotaikos yra, kazka patraukia. Bet visvien nusitraukineju pieniuka ir duodu savo. Nenoriu maitinti misinukais, nors nakti tikrai reikia primaitinti. Dabar po truputi judame pirmyn, tikiuosi nepaluzti.

o nutrauktu pienu maitini is buteliuko? Jei taip, tai nereikia stebetis, kad mazulis nebenori papulio imti....
Atsakyti
[/quote]

O kokios firmos anspenius bandet? Nes kai man buvo problemos su speneliu tai as naudojau Avent firmos ir vaikis eme be problemu viena kruti su anspeniu kita be. Man ligoninei sesute(akusere) patare sios firmos anspenius nusipirkt.Nes jie padaryi is labai plono silikono ir jie buna dvieju dydziu :Small(mazi) ir Normal(vidutiniai). ?Reikia pasirinkti pagal spenelio dydi. Bet kiek zinau tai su idubusiais speneliais lygtais tinka Small dydis.Tiesa dar reikia anspenio krastus patepti tepaliuku Bepanten, kad anspenis gerai priglustu(priliptu) prie kruties ir oras nepakliutu per sonus i pati anspeni. Tai tiek. Tikiuosi kad galesi sekmingai zindyti vaikeli, nes pastoviai nutraukineti pieneli is krutines tikrai labai sunku.Sekmes.
Atsakyti
Neofftopicint ka rolleyes.gif
Cia tema apie VGN ne apie maitinima
Atsakyti
Taip mamytes, pradejome ne i tema rasyti. Del MP ir papuku nusiraminau, neima, darysime kitaip ir viskas bus ok.
Dar ko nepaminėjau apie VGN. Gulėjome 304 palatoj ir kas man netiko tai, kad pute per ta vadinama fortkę. Vaiką užklodavau šiltai, kad ausų neperpustu, o pati slogą pasigavau schmoll.gif Tai tiek. O šiaip tai viskas ten liuks. Tai kad antro gymdyti važiuosiu butent ten. Tai tiek.

Sekmės visom busimom mamytėm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bambina0229 @ 2009 12 28, 14:02)
Taip mamytes, pradejome ne i tema rasyti. Del MP ir papuku nusiraminau, neima, darysime kitaip ir viskas bus ok.
Dar ko nepaminėjau apie VGN. Gulėjome 304 palatoj ir kas man netiko tai, kad pute per ta vadinama fortkę. Vaiką užklodavau šiltai, kad ausų neperpustu, o pati slogą pasigavau  schmoll.gif  Tai tiek. O šiaip tai viskas ten liuks. Tai kad antro gymdyti važiuosiu butent ten. Tai tiek.

Sekmės visom busimom mamytėm  4u.gif

tai tos fortkės plastikinių langų užsidaro...
Man net keista kad daug kas rašo, kad palatos šaltos, nes mūiškėj buvo 23 visada smile.gif
Atsakyti
Irgi gimdziau VGN, ir viskuo esu patenkinta! Personalas ir gimdymo skyriuje ir patologiniame (buvau 2 dienas) - thumbup.gif thumbup.gif labai patenkinta ju darbu!
Su akuserija kai jau po gimdymo su personalu prasciau.. man paciai ispudis susidare kad as kelis naujagimius namuose turiu,, Bet irgi yra labai rupestingu slaugytoju..
Pas mus palatoje irgi pute per fortkes, kad jos neuzsidaro.. kaip paaiskino kazkas ten joms darosi per salcius. Tai paprase - uzsklijavo..
Atsakyti
QUOTE(Palmadi @ 2009 12 28, 19:16)
Irgi gimdziau VGN, ir viskuo esu patenkinta! Personalas ir gimdymo skyriuje ir patologiniame (buvau 2 dienas) -  thumbup.gif  thumbup.gif labai patenkinta ju darbu!
Su akuserija kai jau po gimdymo su personalu prasciau.. man paciai ispudis susidare kad as kelis naujagimius namuose turiu,, Bet irgi yra labai rupestingu slaugytoju..
Pas mus palatoje irgi pute per fortkes, kad jos neuzsidaro.. kaip paaiskino kazkas ten joms darosi per salcius. Tai paprase - uzsklijavo..

va va, man irgi susidare toks isudis, kad mes visos po kelis naujagimius namie turim ir viska pacios turim jau zinoti ir moketi.
dar man keista - kad skirtingi medikai patardavo skirtingus, kartais netgi visiskai priesingus dalykus doh.gif esu tikra, kad butent tie skirtingi patarimai ir buvo priezastis, kodel neisleido musu mazuleles po dvieju paru... o teko ir Kucias sutikti VGN... aciu Dievui, kad Kuciu nakciai pavyko gauti mokama palata bigsmile.gif
Atsakyti
O kokia ten dabar situacija - ar labai daug per para gimdanciu?
Atsakyti
QUOTE(Augustė @ 2009 12 28, 23:02)
O kokia ten dabar situacija - ar labai daug per para gimdanciu?

na niekada to nenuspesi juk!

Viena sanitare man sake, kad vidutiniskai apie 10-12 moteru per para, jei apie 16 - tai jau skaitos daug, o jei kokios 8 - tai skaitosi nedaug. bet kaip bus kai butent Jus nuvaziuosite - tik tuomet ir suzinosite wink.gif
Atsakyti