Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai VGN - 5 tema

QUOTE(*Ausryte* @ 2010 01 06, 21:51)
Parasysiu ir as savo ispudzius is VGN. Gimdziau gruodzio 22. Nuvaziavom nakti, nes namie 1.45 nubego vandenys. Ramiai susiruosem ir jau po 3 buvom vietoj. Priimamajam pirmiausia paklause vaikelio sirdies tonu, tada apziurejo daktaras ir liepe persirengti naktiniais, chalatu ir pan. Valdisku drabuziu nesiule, bet turejau savus, tai taip dar maloniau. Tuomet palydejo i gimdykla ir ten su vyru jau buvom iki pabaigos. Laukimas siek tiek uztruko. Bet siaip esam viskuo patenkinti. Ir personalu, ir ju darbu, ir rezultatu  biggrin.gif  Vaziavom su niekuo nesitare, tai buvo siek tiek neramu. Bet tikrai nenusivylem. Net nezinau akuseres ir gydytojos pavardziu. Bet akuseres vardas Roma, tikrai labai faina moteris - ir prablaskyt, ir nuramint moka. O daktare Julija - jauna, kai reikia, ir grieztoka. Zodziu, mums viskas tiko.
As taip pat nei mokamos pagerintos, nei nepagerintos palatos negavau, todel vyras nakciai pasilikt negalejo. Labai jau daug gimdyviu pasitaike. Bet karantinas jau buvo kaip tik pasibaiges, tai lankymo valandom ir net ilgiau galedavo but. Sesutes paburbedavo, kad laikas iseit, bet siaip piktybiskai nevarydavo. Tik mus jau trecia diena jau isleido, o ir pati gerai jauciausi, tad nei palatos kaimyne netrukde, nei laikas labai neprailgo. Tik jau lova lova... doh.gif  Ir per toki trumpa laika sugebejau nugulet abu sonus, net kaulus isiskaudo  blink.gif  Bet uztat grizusi namo savo lovoj miegojau kaip ant debesu  biggrin.gif
Sakute, sauksta, sauksteli ir puodeli turejau savo. Bet tikriausiai butu dave, jei nebuciau turejus. Tik man sus savais ir paciai maloniau valgyt.
Drabuzelius leliukui turejau savus, bet gimdykloj pasake, kad duotume tik kojinytes ir pampersiuka. Kepuryte uzdejo ligonines, siaustinukus taip pat, tada dar suvyste i du vystyklus ir adijaliuka. Kita diena perregiau savais drabuzeliais.
Tai kol kas tiek, jei kas nors dar ka nors domins ar pati atsiminsiu, parasysiu  mirksiukas.gif
Sekmes busimoms mamytems  rolleyes.gif

Sveikos. smile.gif O VGN cia kuri ligonine? nes as tom sutrumpintomis raidelemis ne labai gaudausi smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(malvinka90 @ 2010 01 07, 12:56)
Sveikos. smile.gif O VGN cia kuri ligonine? nes as tom sutrumpintomis raidelemis ne labai gaudausi smile.gif))

Vilniaus gimdymo namai, Tyzenhauzų g.
Atsakyti
QUOTE(rabrasa @ 2009 12 28, 21:58)
va va, man irgi susidare toks isudis, kad mes visos po kelis naujagimius namie turim ir viska pacios turim jau zinoti ir moketi.
dar man keista - kad skirtingi medikai patardavo skirtingus, kartais netgi visiskai priesingus dalykus  doh.gif  esu tikra, kad butent tie skirtingi patarimai ir buvo priezastis, kodel neisleido musu mazuleles po dvieju paru... o teko ir Kucias sutikti VGN... aciu Dievui, kad Kuciu nakciai pavyko gauti mokama palata  bigsmile.gif

Labas,o kiek kainuoja mokama palata?
Atsakyti
QUOTE(saide @ 2010 01 06, 10:33)
man jau ant dienu gimdymas, norejau paklausti kaip ten su rubais ir maistu, kai gimdziau pries beveik 7 metus tai dave viska ir man ir vaikui ir sakutes ir puodelius, o kaip dabar? kiek skaiciau tai mamai lygtais reikia viska savo tureti ir gimdymo metu ir po jo (turiu omeny drabuzius), o kaip vaikeliui nes net neisivaizduoju kiek tu rubeliu prisideti. Ir dar del tu valgymo irankiu duoda ar savo reikia tureti? nu kad netektu kokios sriubos gert... gal ir kvaili klausimai nu bet vis tiek gal galite atsakyti...

dabar viska savo reik turet. duoda tik patalyne, patalpas gimdymui ir medikamentus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(malvinka90 @ 2010 01 07, 14:42)
Labas,o kiek kainuoja mokama palata?

200 lt visam gulejimo laikui. jei su vyru tai dar + 50 lt taigi viso 250 lt sheimai neribotam laikui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rabrasa @ 2010 01 07, 13:06)
Man irgi nedrasu, nes pirma karta bus  ax.gif
Bet reikia tiketi, kad viskas bus gerai  4u.gif Ziurek, kiek daug cia mamyciu, ir visos kazkaip juk atlaike ir dabar dziaugiasi savo vaikuciais wink.gif  stebuklelio pamatymas po visko visus skausmus atpirks is karto manau.
Man tai baisoka del to, kaip leliuku pasirupinti sugebesiu po gimdymo palatoje, nezinosiu ka ir kaip daryti ir pan. Na, bet reikia tiketi kad viskas bus gerai  4u.gif

Oi kaip as bijojau... Labai labai. Bet dabar galiu pasakyt, kad tikrai nera viskas taip baisu, kaip buvau prisivaizdavus is skaitytu istoriju ir pasakojimu. Net pati negaliu patiket, kad dar ta pacia diena nebeprisiminiau, kokie tie saremiu skausmai. Buvau nusiteikus ir epidurui, nes labai bijojau tu "ziauriu" skausmu. Bet laiku epiduro nesuleido, o paskui jau buvo velu. Ir dabar dziaugiuosi, kad viskas taip naturaliai isejo. O pamacius vaikeli skausmai ne tai kad atsiperka, jie tiesiog labai greit pasimirsta mirksiukas.gif As visada labiau prisiminsiu ta euforijos jausma, kai jau glaudziau salia mazuti, minkstuti ir dar dregna gumuleli, o ne skausma.
As labai bijojau kirpimu, plysimu ir siaip pabaigos pacios, todel visa laika iki galo drebejau kaip lapelis doh.gif Bet dabar zinau ir kitoms galiu pasakyt, kad tai tikrai istveriama mirksiukas.gif
Kadangi mano ispudziai is VGN tokie, tai pati ir kita karta ten vaziuociau gimdyt rolleyes.gif
Atsakyti
Lengva pasakyti nebijoti gimdymo, tiesiog siulau negalvoti apie tai, o tiesiog laukti. Mes taip pat važiavome nesitarę, personalas liuksiškas, prižiūrėjo tikrai gerai. Kai stumi vaikutį galvoji kad plyšį per pusę iki pat ausų, tačiau kai išstumi savo angeliuką, to skausmo nebelieka. Pilvo nera, skausmo taip pat, tik geras jausmas kai padeda ant pilvuko vaikiuką. Mano kleckis sugebėjo gamtinius reikaliukus man ant pilvo padaryti. Toks mažas, toks plykas, toks reksnys, bet mano wub.gif

Pogimdyviniam skyriui dirba labai irzli akušerė. Man ji vienintelė nepatiko. Su savo tais reikia krutimi maitinti, kaip vaikas gali neimti kruties. Zodziu jai karts nuo karto reikia griežčiau pasakyti, tada nutyla ir nueina. Žinau kad po gimdymo dar visai neatsigauni, o ir ligoninės slegia. Reikia tikrai morališkai pasiruošti tai ištverti. Mano kleckis tik 2 savaičiu man krutį paėmė. Soskių ten irgi neleidžia, bet aš visvien daviau ir man dzin. O visas kitas personalas man labai patiko. Gydytojos ir kitos seselės tikrai malonios, jei paklausi visada atsako, paaiškina, pajuokauja.

Busimos mamytės, nesijaudinkite, viskas bus gerai 4u.gif Mums pirmadieni bus trys savaitės, bet aš jau su šypsena prisimenu savo ašaras ir laipiojimus sienomis. Vaikas auga, kartu augsite ir Jus.

Atsakyti
Mamytes, o kaip su epiduriniu ar reikia savo veztis adateles ar ten viska duoda? ar dabar mokamas tas malonumas? ar vyrui komplekta vienkartiniu rubu duoda? ar mokama palata vienviete? ir ko ji skiriasi nuo nemokamos? paskutini karta gimdziau pries beveik 7 metus, tai ziuriu tvarka keiciasi su laiku... ar dar yra palata, kur ir gymdo ir po to guli iki issirasymo (tada ji "7" berods buvo ir 200lt kainavo)?
Atsakyti
QUOTE(ninoo @ 2010 01 07, 19:38)
Mamytes, o kaip su epiduriniu ar reikia savo veztis adateles ar ten viska duoda? ar dabar mokamas tas malonumas? ar vyrui komplekta vienkartiniu rubu duoda? ar mokama palata vienviete? ir ko ji skiriasi nuo nemokamos? paskutini karta gimdziau pries beveik 7 metus, tai ziuriu tvarka keiciasi su laiku... ar dar yra palata, kur ir gymdo ir po to guli iki issirasymo (tada ji "7" berods buvo ir 200lt kainavo)?

Nesivežiau aš nei ringerio, nei epidurą. Kai padarė, paprašė atpirkti, bet kažkaip vyras nenupirko, tai ir išvažiavome. Tačiau visvien kai atsigausiu nuvešiu, nes nelabai norisi skoloj likti. Vyras jokių rubų neemė, tik šlepetes pasiemė, nes tie vienkartiniai kur ant batų užsideda plyšta. Dėl palatų nieko negaliu pasakyti, nes kai gimždiau dviviečių palatų nebuvo, jau nekalbu apie mokamas. Gulėjau keturvietej palatoj, kaimynės tikrai geros pasitaikė, tai net nesigailiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bambina0229 @ 2010 01 07, 20:58)
Nesivežiau aš nei ringerio, nei epidurą. Kai padarė, paprašė atpirkti, bet kažkaip vyras nenupirko, tai ir išvažiavome. Tačiau visvien kai atsigausiu nuvešiu, nes nelabai norisi skoloj likti. Vyras jokių rubų neemė, tik šlepetes pasiemė, nes tie vienkartiniai kur ant batų užsideda plyšta.  Dėl palatų nieko negaliu pasakyti, nes kai gimždiau dviviečių palatų nebuvo, jau nekalbu apie mokamas. Gulėjau keturvietej palatoj, kaimynės tikrai geros pasitaikė, tai net nesigailiu  thumbup.gif

na mes irgi turejom tik paluciu, is kuriu 4 sunaudojom gimdykloj. epidura prase atpirkt, paliko jo etikete, bet paskui matyt sanitarai "sutvarke" viska ir neberadom tos etiketes, dar vyras bande klaust, bet nebedave mums jos, tai ir neatpirkom nieko...
nei daktarams davem... smile.gif
tik uz mokama palata Kuciu nakciai sumokejome 250Lt (aciu aciu akusere, kuri padejo mums ja gauti...)
Atsakyti
QUOTE(ninoo @ 2010 01 07, 18:38)

As neseniai gimdziau. Veziausi litra Ringerio ir kateteri, epiduro nesiveziau - taip gydytoja sake. Minejo, kad jei ka atpirksiu ir tiek. Paskui nebeprase atpirkti, tai ir neatpirkau.
Vienkartiniu rubu vyrui tikrai nereikia. Su savo normaliais rubais buna, tik slepetes geriau lai pasiima is namu, su zieminiais batais ir tais maiseliais ant koju gimdykloje karsta smile.gif
Tu vadinamu "vip" palatu yra net kelios. Kaina 200 + 50 jei lieka vyras. Pagrindinis ju gerumas tas, kad yra vietoje dusas ir tualetas, nereikia i koridoriu keblinti. Na ir aisku atrodo jos graziau. Dar yra mikrobange, virduliukas ir saldytuvas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dizaster: 08 sausio 2010 - 14:49
Ar aš kažką painioju, bet lygtais girdėjau, kad yra ne tik tos palatos po 200+50 lt, bet ir kažkokios ne tokios naujos ir gražios, bet privačios, bet už 50 lt ? g.gif ar tik tos "VIP"? biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės ir tos, kurios dar tik ruošiasi jomis tapti smile.gif
VGN gimdžiau lygiai prieš du mėnesius. Su savim vežiausi tik asmeninius daiktus. Jokiu ringeriu ar kateterių nepirkau. Su vyru nusprendėm, kad jei reikės, tai atpirksim, bet ligoninėje niekas neprašė jų atpirkti. Naktinius vežiausi savo. Vyrui pakanka nusivežti šlepetes.
Dėl atskiros palatos.. Su vyru iš pradžių kaip ir galvojom, kad reiktu, bet ga
Atsakyti