Sveikos busimos ir esamos mamytes,
kol buvau nescia vis as pasiskaitydavau komentarus, ir gavau is jusu daug naudingos informacijos. Taigi ir as pasidalinsiu savo patirtimi.
Gimdziau pries menesi VGN'e, viskas buvo labai puiku. Atvaziavau nesitarus, iskviete tuo metu budinti gydytoja, tuo metu dirbo Evaldas Loda, gan jaunas gydytojas, bet labai atidus ir vertinantis savodarba.
Atvaziavau jau nubegus vandenims, bet kaklelis atsidares buvo tik 2cm., akusere pasitaike irgi labai maloni ( jauna, tamsiais plaukais (atrodo vardas Anzela)), ji pajunge man visus matuoklius, ir visa laika atidziai stebejo kaip vyksta veiksmas. O veiksmas man vyko labai greitai, nors su mano 2 cm atsidarymu visi galvojo kad uztruksim kokiu dar geru 10 val. Atvaziavau su kas 10 min vykstanciais saremiais, kai jau pagulde ant lovos ir pajunge aparatus saremiai kartojosi kas 5-3-2 min., buvau pasiryzus epidurui, nes galvojau kad jei toks skausmas ir reiks dar 10 val. kenteti visai nusilpsiu ir neisgimdysiu. Bet pries leidziant epidura gydytojas paziurejo, ogi sako gimdom, jau 9 cm., jau galvyte matau. Tai va atvaziavau 20 val. i VGN, jau 23.30 laikiau savo vaikeli ant ranku. Gydytojas visa gimdyma buvo salia, kartu su akusere sake ka daryti kada stumti, kada sustoti, gal todel neplisau ir pagimdziau naturaliai. Po gimdymo gydytojas kruopsciai apziurejo, ka reikejo isvale. Zodiu saunu viskas. Kai prasiau epiduro, tai niekas net neuzsimine apie atpirkima. Kai jau atejo vezti i palata tai sesutes paklause ar turiu paketu ir vienkartiniu kelnaiciu, tai situ as turejau, jos man padejo apsimauti.
As isvis buvau nustebus visu darbuotoju VGN'e paslaugumu, nors niekam pinigu nedavem (gydytojui vyras bande duoti, bet jis atsisake, sake cia jo darbas) Kiek keitesi sesuciu pamaina, tai visos nuostabios, kas neaisku viska paaiskina, parodo kaip vaikuti maitinti, jei paciai yra neaiskumu. Pirma nakti gulejau dvivietej palatoj. Kita diena atejo sesute paklause ar dar reikia mokamos palatos, tai jau sekancias 2 naktis praleidom mokamoj su vyru ir lelyte. Palatos labai tvarkingos, dusas, kraiukle, saldytuvas, mikrobange vietoj, viskas puiku.
Iseinant is VGN apziurejo gydytoja ar viskas pas mane gerai gija. Prieziura tikrai puiki.
Tik vienintelis minusas tai maistas, visas tas dienas dave tikrai nekoki maista, todel vyras vaziuodavo man kazka nupirkti ar pagaminti i namus. Nes maistas nepritaikytas maitinancioms motinoms.
Na labai daug cia prirasiau, bet gal bus kam kazkas naudingo.
QUOTE(SaDa @ 2010 01 16, 15:26)
tiesiog malonumas skaityti tokius atsiliepimus apie VGN

QUOTE(SaDa @ 2010 01 16, 17:26)
Pirmiausia didžiausi sveikinimai gimus dukrytei
Tik vienintelis minusas tai maistas, visas tas dienas dave tikrai nekoki maista, todel vyras vaziuodavo man kazka nupirkti ar pagaminti i namus. Nes maistas nepritaikytas maitinancioms motinoms.
Pirmiausia didžiausi sveikinimai gimus dukrytei

Visiškai pritariu, maistas visai nepritaikytas. Man maistą vyras vežė iš namų. Ne valgiau ne del to, kad esu prikabi, nes tą patį maistą duodavo ir patologniam skyriuje, tai viską valgydavau. Tačiau tikrai maistas maitinančiom netinka.
QUOTE(Uksnė @ 2010 01 16, 16:38)
Pritariu, būtų šaunu jei ir pati vėliau galėčiau tokius atsiliepimus palikti

QUOTE(agurčikas @ 2010 01 14, 13:40)
Aš tai truputį jau nesuprantu. Suprantu, Lietuvoje krizė. Bet kad tuo jau naudojamasi, o tai akivaizdu. Kažkokia tai nesąmone - pirkti ringerius, kateterius, visokius kitokius dalykus. Gal dar ir su savo lovomis pradėsite važiuoti į gimdyklas? Už gimdymus mokat tūkstančiais, viską vežatės savo. Prie to gero ligoninės pripranta, o po to jau vyksta nesąmonės. Aš nieko nesivešiu. Važiuoju gimdyti, tai jie privalo atlikti nemokamai. Ir privalo suteikti viską, kas tam yra reikalinga. Moku mokesčius. Jeigu nemokėčiau mokesčių, tada suprantu. O dabar... Man už mano darbą moka tik atlyginimą, papildomai niekas nieko neprimoka, nesu aš milijonierė ir nenoriu tokia pasirodyti atvykusi į ligoninę. Nuvažiavusi kažko nereikalauju, o tik noriu, kad viskas būtų padaryta kas priklauso ir kaip priklauso. Tai bus jau ketvirtas gimdymas. Niekada nieko nevežiau, nemokėjau, nepirkau ir nesiruošiu to daryti. Tegul visi dirba savo darbą taip, kaip priklauso.
Atsiprašau, kad taip piktokai prirašiau, bet jau net koktu skaityti tuos pasisakymus, ką pirkti, ką vežtis, kiek pirkti ir pan. Iš to didelio rašto išeinam iš krašto.
Tik prašau, jau nepykit labai
Atsiprašau, kad taip piktokai prirašiau, bet jau net koktu skaityti tuos pasisakymus, ką pirkti, ką vežtis, kiek pirkti ir pan. Iš to didelio rašto išeinam iš krašto.
Tik prašau, jau nepykit labai

QUOTE(SaDa @ 2010 01 16, 15:26)
labai pakelia nuotaika tokie postai

o sakykit koks ten tas maistas buna, kad nepritaikytas mamytems maitinancioms

QUOTE(spaliuxe @ 2010 01 17, 08:51)

na kokia kopustu sriuba (pucia vidurius) arba ryziu kose (ir paciai ir vaikiukui vidurius kietina)...
QUOTE(rabrasa @ 2010 01 17, 09:56)
na kokia kopustu sriuba (pucia vidurius) arba ryziu kose (ir paciai ir vaikiukui vidurius kietina)...
na tada jooo...

QUOTE(spaliuxe @ 2010 01 17, 12:35)
na tada jooo...
pagalvojau as apie kopustus..bet galvoju vargu ar duoda toki maista...o pasir
do pataikiau kaip pirstu i aki
tai pagimdysiu ir siusiu mb namo valgyt gamint 

Tai va manasis ir varinejo su slovikais ir termosais su karstu vandieniu. Nes ten duoda juoda arbata, nu man kaip su pjuvienom kokiom, o ir nelabai gerai ta juoda arbata. Tai pirkausi Hipp arbata ir geriau. Dar atnesdavo varskes su avieciu uogiene, nu ten tai siaubiakas. varske tai puse bedos, bet uogiene

QUOTE(spaliuxe @ 2010 01 17, 11:51)

per tas dienas, tai ka suvalgiau, tai buvo manu kose ir dar isgeriau arbata, ta tokia saldzia kur gamina, galvoju gal bus saldesnis pienukas. O siai buvo pietums ryziu kose, virtos morkos ir kotletas pagamintas ne farsas su svogunais, o svogunai su farsu, kita diena atnese bulviu koses su kepenelem, tai suvalgiau kelis saukstus bulviu koses, nes nuo kepeneliu sako buna kartus pienas, atsigerti pasiule kefyro, bet taip pat atsisakiau. Sriuba buvo, buljonas su ryziais abi dienas.
Tikrai, maistas ten visai netinkamas. Dar pamenu davė kalafijorų sriubos, garnyras kopūstai, o sykį pusryčiams atnešė silkės su burokėliais

QUOTE(spaliuxe @ 2010 01 17, 09:51)

daug pieno produktų, pieniškų sriubų su pervirtais makaronais, sintetinio kisieliaus, perlinių kruopų, minėtos kopūstų sriubos, katilas arbatos su 18 šaukštelių cukraus, sumuštinių, padedamų tiesiai ant stalo... nu produktų gadinimas ir tiek...
aš ten nieko nevalgiau. mama termusiuke maistiniam sriubos atveze, dar turejau džiuvėsių, bonanų, rūginių duonelių ir daug vandens. Labai troškino po gimdymo