Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai VGN - 5 tema

QUOTE(kuskusas @ 2009 11 04, 19:29)
*as su akushere tariausi del apsizhiurejimo, tai ji sake kad ish anksto susitarus galima ir po darbo dienos, tai nenoriu jos trukdyti ne jos darbo laiku, tai vyras laisva pasieme... irgi nori pabendrauti, pasiklausineti ir pan...
**o tashes tai ir ash 2 susikroviau.. i gimdykla ir i palata. nes pirmaji RK gimdzhiau tai neleido neshtis visko i gimdyka.. nors gimdykla tai turbut 4 palatu dydzjio buvo... g.gif

*ar tu cia su ta akusere ir del gimdymo susitarus ar cia siaip su kokia darbuotoja del apziuros susitarus?
**o RK tai zinau kad neleidzia belenko nestis. dar girdejau is pacios RK akuseres, kad perkrausto gimdyves tase tipo ko jai reikes o ko ne doh.gif

QUOTE(Birūta @ 2009 11 04, 21:33)
as i gimdykla tik vaiko rubelius, vandeni sau ir rankine. visa kita gi apsirengsiu priimamajame. bet i pogimdyvine tai didziule tase gavos...
Klaipedoje, kai gimdziau pirmaji, as pirma atvaziavau, paskui vyras su visu cemodanu atvare - buvo visi baisiai nepatenkinti, liepe i masina isnest (o jei jos nera kaip tycia???) paskui atbego labai maloni akusere ir liepe uzkist uz tecio foteliuko...

o pvz visokius iklotelius ir sauskelnes sau po gimdymo nereik imti i gimdykla?
Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2009 11 04, 23:02)
*ar tu cia su ta akusere ir del gimdymo susitarus ar cia siaip su kokia darbuotoja del apziuros susitarus?
**o RK tai zinau kad neleidzia belenko nestis. dar girdejau is pacios RK akuseres, kad perkrausto gimdyves tase tipo ko jai reikes o ko ne  doh.gif
o pvz visokius iklotelius ir sauskelnes sau po gimdymo nereik imti i gimdykla?

**iklotu neemiau, paklotu nereikejo. i rankine isimeciau pora TENA dideliu sauskelniu ir vienas apsivilkus buvau...
bet o kur det ta tase tada? g.gif isnaglejo personalas, kad moterys su vyrais gimdo - viska vyrams ant peciu ir palieka. o jei viena moteris? jeigu po gimdymo dar puse paros nera kaip is lovos islipt kieno mazesnis spaudimas... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Birūta: 04 lapkričio 2009 - 22:25
As gimdziau pries 3 men. Buvau susikrovusi viena tase, bet i ja atskirai sudejau i maisiuka tai, ko reikejo gimdykloj, kad nereiketu ilgai ieskoti (sau rubai, vanduo, iklotas, vaiko rubeliai ir dar atskirai viskas, ka gydytoja sake turet- ringeris, kateteris, paklotai...). Priemime persirengiau- naktiniai, chalatas, slepetes; rubus, su kuriais atvaziavau vyras nunese i masina. Su visa tase mus palydejo i gimdykla, daiktus sudejome i spintele. po gimdymo vel su visais daiktais keliavom i palata, tase vyras paeme, bet manau kas nors pagelbetu, jei gimdyve viena.
Atsakyti
gal gali kuri mamyte pasakyti, ar i palata reikia paimti vaikuciui pataline, nes kai buvau paziureti palata VGN'e tai gimdyves lova paklota, o kur vaikutis guli tai tuscias guktukas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaDa: 05 lapkričio 2009 - 16:22
QUOTE(SaDa @ 2009 11 05, 17:21)
gal gali kuri mamyte pasakyti, ar i palata reikia paimti vaikuciui pataline, nes kai buvau paziureti palata VGN'e tai gimdyves lova paklota, o kur vaikutis guli tai tuscias guktukas.

patalynes tikrai nereik. pasiimk pleda del visa ko. as po gimdymo buvau tokioj euforijoj, kad visas tris dienas vaiko is savo lovos neiskeliau - lovyte buvo reikalinga tik praustis ar i tualeta einant...
Atsakyti
o ar leidžia VGN sąrėmių metu judėt, vaikščiot, jei yra poreikis? ax.gif ax.gif
Atsakyti
sveikos,
gimdziau as toj ligoninej pries 5 dienas. Namucio mus isleido kai lialiui suejo 2 dienos. Viskas buvo super ir gydytoja ir akusere smile.gif nesitariau nei su niekuo 4u.gif taip su vyru buvom nusprende. Turejau ir as tasiuke su savo ir vaiko rubais. Be jokiu problemu pasiemiau i gimdykla. ax.gif Ko butent reikia gimdykloj: iklotu ( TENA turejau ), vandenuko, chalateli, savus naktinukus, TENA pakloteliu ( jie ir savo duoda, bet jie medziaginiai, tai greitai permirksta ir manau nelabai malonu gulet ant tokio )... kaip ir viskas. Net mazyli aprengia savais rubais tik papraso kojiniciu ir pamperiuko. Po to palatoje, kai biski atsigauni gali perrengti savo rubeliais.(kadangi pagimdziau vakare, tai per nakti neperrenginejau) mirksiukas.gif
saremiu metu gali vaikscioti, ant kamuolio pasedeti, bet jei esi pajungta prie aparato, kur vaikelio sirdute klauso, tai tik guli ir kaip as sakiau vrui "kaifuoji" unsure.gif unsure.gif unsure.gif siaip pakankamai daznai jungia prie to aparato, kad vis galetu stebeti stebukliuko bukle.... artejant finisui taip ir lieki su prijungtu iki galo.... i palata perveza kazkur mazdaug nuo val iki 2. Manau tai priklauso nuo mamytes bukles.....
Papildyta:
dar nedadejau biggrin.gif kaldryciu jokiu nereikia, duoda ligonineje. Siaip gydytojai bent jau pirma nakti rekomenduoja mazyli laikyti prie saves lovoj 4u.gif pas mane jis prabuvo visa laika, nereikejo jokios ten lovytes smile.gif
ligonine tik uz maitinima krutimi, personalas puikiai paaiskina kaip pradeti maitinti. Kiekviena diena vizituoja leliuku gydytoja, kuri stropiai apziuri vaikelius, pasiteirauja kokios bedos ir panasiai. Taip pat nepamirstamos ir mamytes.
Jas taip pat apziuri blush2.gif blush2.gif blush2.gif

Neturiu jokiu nusiskundimu..... thumbup.gif
sekmes mamytems vis dar auginancioms pilvelius 4u.gif
Atsakyti
na chalatelis nebutinas, bet pas mane gimdykla buvo be tualeto, tai pedinau per koridoriu i ji. ir priimamajame kai persirengi naktinukus ir gi chalata uzsimeti. siaip gimdyklos siltos, mes net su vyru langa prasidarinejom, nes isbuvau joje 7 val smile.gif

geda prisipazint, bet zinau tik gydytojos varda Jurate, o akuseres is tos laimes matyt pamirsau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2009 11 04, 21:33)
as i gimdykla tik vaiko rubelius, vandeni sau ir rankine. visa kita gi apsirengsiu priimamajame. bet i pogimdyvine tai didziule tase gavos...
Klaipedoje, kai gimdziau pirmaji, as pirma atvaziavau, paskui vyras su visu cemodanu atvare - buvo visi baisiai nepatenkinti, liepe i masina isnest (o jei jos nera kaip tycia???) paskui atbego labai maloni akusere ir liepe uzkist uz tecio foteliuko...

Na gimdziau as pries du metus, tai jokiu problemu del tasiu nebuvo. As buvau paguldyta i patologini ir vyras priveze visko ko reikia ir nereikia, bet ta pati vakara prasidejo gimdymas, tai sesele pati visus tuos maiselius surinko ir padejo pernesti i gimd.palata. Dar vyras atvaziavo su sukrauta tase, zodziu niekas nei puse zodzio nepasake.

QUOTE(srauni_upe @ 2009 11 05, 19:19)
o ar leidžia VGN sąrėmių metu judėt, vaikščiot, jei yra poreikis?  ax.gif  ax.gif

Gali daryti kas tau patogu, tik kai pajungia aparata sirdutes toniukam, tada guli. Jau kai i pabaiga viskas, tada guli nes aparatas pastoviai pajungtas.
Atsakyti
QUOTE(laimutte @ 2009 11 05, 22:07)
Aciu uz info 4u.gif  tik dar norejau paklausti - chalato gimdykloj tikrai reikia? Nu pas mane jis tiek vietos uzima doh.gif , kad reik tada didesne tase i gimdykla imti unsure.gif

laimutte, as uztat imu viena tase, kurioj maiselis i gimdykla. Nes tiesiog jei savo chalata pasiimsiu i gimdyklos tase, tai gausis ta pati tase - tik pavadinimas bus "gimdykline'. O cia tiesiog turesiu gimdyklos maiseli, o is didziosios tases issitrauksiu chalata wink.gif
Atsakyti
QUOTE(pupune @ 2009 11 08, 16:13)
Nors man dar tolokai, bet beveik jau apsisprendusi, kad gimdysiu VGN. Girdėjau labai gerus atsiliepimus apie kolektyvą ir pan.

Planuoju tartis su akušere Božena, gal galite daugiau apie ją papasakoti? Gal žinote kokia atlygio sumelė?  smile.gif

Mano akusere buvo Bozena. Tikrai puiki moteris thumbup.gif Galite pilnai ja pasikliauti mirksiukas.gif Del atlygio tai as tariausi su Razumu, o Bozena su juo ir dirba tai daviau bendrai 1000 lt. Mazdaug 800 daktarui, 200 akuserei ir 100 anestezeologei.
Atsakyti
QUOTE(pupune @ 2009 11 08, 16:13)
Nors man dar tolokai, bet beveik jau apsisprendusi, kad gimdysiu VGN. Girdėjau labai gerus atsiliepimus apie kolektyvą ir pan.

Planuoju tartis su akušere Božena, gal galite daugiau apie ją papasakoti? Gal žinote kokia atlygio sumelė?  smile.gif

tik pasiklausk kada ji tikrai laisva smile.gif nes ash bandzhiau tartis, tai ji tarp savo reikalu minute ishtaike, atleke pashnekejo, neleido net ishsizhioti ir ishleke smile.gif
Atsakyti