Įkraunama...
Įkraunama...

Laparaskopija ir kt.chirurginiai gydymo būdai

Slyvute,dar spėsiu tau ir dabar atsakyt.
Man darė kraujo krešumo,cukraus,šlapimo,K,Na tyrimus.Ir dar kažkokie bendri įrašai yra ,bet bijau papaistyt nesąmonę.Žinau ,kad man viskas normos ribose.Tiesa,darė kardiogramą.Kažkokių ypatingų tyrimų nedarė.
Kai grįšiu ,viską aprašysiu.Jau prisiskaičiai eva.ru mergaičių atsiliepimų ir istorijų , dabar labiau susigaudau ,kas tai yra,tai pažadu viską aprašyt šiame forume.
Atsakyti
Lince, sekmes! Lauksim ziniu wink.gif
Slyvute, man pries operacijas reikejo pasidaryt kraujo tyrima, tepineli, kardiograma, rentgena(ar kaip jis ten vadinasi), cukraus tyrima ir galutine terapeuto isvada, kad viskas gerai, operuot galima. Atrodo tiek. Nors kazkokio lapiukscio as neturejau ir buvo gerai wink.gif. O siaip gyd. pries operacija pasako kokiu tyrimu reiks, gal kokiu nors is mano isvardintu daryt nebereikia wink.gif Ai, dar butina nusistatyt kraujo grupe, jei neturi pase anstpaudo.

Nu va, Lince jau atsake , o as slapima pamirsau rolleyes.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo širdute: 21 balandžio 2004 - 07:39
Evasa,
O kas tau patarė darytis šią operaciją? Nes mano kiaušintakis vienas visai nepraeinamas, o kitas vos vos praeinamas. Bet kai aš paklausiau dėl šios operacijos man pasakė, kad jei kiaušintakiai linkę suaugti, tai ir po operacijos dažniausiai suauga. Galima net pakenkti. Man kitos vilties jau nėra - tik IVF. Nes jau turėjau 6 inseminacijas ir jos nepavyko. Tai atrodo, kad ši operacija irgi būtų maža viltelė.
Atsakyti
Evasa,
Man irgi Usonienė minėjo, kad gali susidaryti toks hidrosalpingas. Kokiu būdu tau jį pamatė, gal echoskopu matosi? kažkaip neramu pasidarė. Ką tik išsioperavau gimdos kaklelio žaizdelę. Nežinau, jau per 2 metus patyriau 3 operacijas, 3 narkozės, būtų ne kas jei dar 1 tektų.
Papildyta @ [mergetime]1082901742[/mergetime]
Evasai,
P.S. labai lauksiu tavo rezultatų. Tikiuosi, kad tau pasiseks rekonstrukcija ir viskas bus gerai. Šaunuolė, kad ryžaisi. Mane irgi atkalbinėjo nuo gimdos kaklelio žaizdelės operacijos, bet ji man jau buvo labai pakitusi ir rizikinga, tai dabar bus ramiau.
Atsakyti
Evasa,
Aš jau turėjusi 2 laparaskopijas, nes 1 laparaskopija nepavyko, buvo uždegimas, rodė, kad abu kiaušintakiai nepraeinami, po to darė nuotrauką, o dar po kiek laiko kreipiausi pas Usonienę, tai ji norėjo dar 1 laparaskopijos, tai teko 2 operaciją iškęsti. Niekaip neprisiruošiu parašyti savo istorijos į ligų skyrelį. Tai plačiau papasakačiau. Aš ligoninėse gulėjimo patirtį tai turiu super - 7 kartus. + 3 operacijos per 2 metus. sad.gif
Kadangi tavo operacija bus rimtesnė su didesniu pjūviu, tai teks ilgiau lovoje pagulėti. Laparaskopija - tai 3 skylutės. Tai vakare jau stato ant kojų (truputį). Pasiimti pradžiai - tai pižamą, chalatą, tapkes, paketukų, minimaliai higienininės kosmetikos, mobiliam pakroviklį ir t.t. Nusivalyk nagų laką, nes operacijos metu, jei kas blogai, žiūri į nagus. Na nežinau kodėl, bet taip reikia. Aš jau turėjau strioko. Nuvažiavau nusilakavusi, po to draugė bėgo pirkti nagų valiklio paskutinę minutę prieš operaciją. biggrin.gif
Pradžioje valgyti negalima prieš operaciją, tai maisto nelabai reikia vežtis, nes po operacijos irgi negalima dar kurį laiką valgyti. Kitos mėgsta nusivežti trenigus, bet aš tai manau neverta, jei norėsi po operacijos atveš artimieji. Pasiimk migdomųjų, jei iš karto neoperuos, tai naktis būna sunki. Aš tai visada pageriu. Be to mane operavo su kojinėm - man taip šilčiau. Na tai nieko daugiau ypatingo. (žinoma pinigiukų anesteziologui ir operuojančiam daktarui duodavau). Kitiems nesimėtyk.
Nepergyvenk 1 kartą visada baisu, bet žinok, kad tau bus tik geriau. Mane tai nervindavo po operacijos, kad būdavo tik blogos naujienos, nieko nelaimėdavau tik žinojimą, kad esu nevaisinga... sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Evasa @ 2004 04 25, 12:02)
Sveikutes,

Planuoju geguzes menesi ryztis plastinei kiausintakiu operacijai unsure.gif .
Gal kas turite kokiu patarimu, kaip save priziureti PO operacijos? Girdejau apie silikonini pleistra Mepiform pooperaciniam randui, o daugiau ohmy.gif
Kas patyrete operacijas ar siaip galite pasidalinti ziniomis, labai lauksiu patarimu rolleyes.gif

Evasa, kaip supratau tave operuotu Klimas su Miezeniene? Jie man dare plastine kiausintakiu operacija pries 2 metus Raudonajame kryziuje. Pora metu pries operacija dare laparoskopija. Ir operacijai ryztis nebuvo sunku, kadangi man tai buvo paskutinis likes budas naturaliai pastot. Gaila, kad nelabai galiu duot patarimu kaip save priziuret po operacijos, nes pati visiskai nieko nezinojau ir jokios pooperacines reabilitacijos nebuvo skirta. Ligoninej praleidau ~10 dienu , jei viskas gerai gyja, nera komplikaciju, israso anksciau. Siaip Vilte viska tau jau surase wink.gif I ligonine paguldo diena pries operacija, negalima nieko valgyt, tik gert ivairius skyscius, po operacijos mityba irgi grieztai reguliuojama, bet tai isgyvenama wink.gif Tiesa, del raminamuju- anesteziologas pries operacija aplanko savo busima "auka" ir duoda tablecikiu, nuo kuriu visiskai apsiramini. O del busimu rezultatu tai sunku ka ir pasakyt, nes tai vistik individualus dalykas. Operacijos metu man atvere abu kiausintakius, atstate tai ka reikejo, nepasalino nei vieno, nors pries operacija ejo kalbos apie tai , kad gali tekt viena kiausintaki pasalint, taciau ji issaugojo. Beje, pries operacija dar reikejo kruva popieriu pasirasyt, kad sutinku, jog butu daroma tas ir anas. Man gydytojai irgi pasake tuos pacius skaicius apie pastojancias po sios operacijos, dar paminejo , kad padideja negimdiminio nestumo tikimybe. O siaip man jau praejo du metai po operacijos ir as esu is tu 60 proc.
Daug prirasiau, gal ka ir praleidau. Linkiu tau sekmes ir klausk , jei kas neaisku wink.gif
Atsakyti
Sveikutės,štai aš pagaliau ir grįžau clap.gif
Atliko man diagnostinę laparaskopiją ir hiteraskopiją,atlliko kiaušidžių diatermokuguliaciją(pabadė).Jaučiuosi puikiai.Negalėjo tik kiaušintakių sąaugos pašalinti,nes ji prie gimdos kampo ir tokios operacijos Lietuvoj dar nedaromos,bet netgi jei darytų efektyvumas būtų nedidelis.Taigi pašalino tik dalį bėdų ,bet tikiuosi ,kad ir to užteks.
Jei bus kam įdomu ,nuodugniai aprašysiu viską ,ką patyriau.
Pasiilgau jūsų heart.gif ,bėgu skaitinėti ,ką jūs prirašėt.
Atsakyti
labukas biggrin.gif

sveika sugrįžus laugh.gif
Atsakyti
Lince, sveika clap.gif

Papasakok viska - kaip sekesi, ka nustate, kokios prognozes. Kaip jautiesi? Ar skauda ka nors? Kaip nuotaika?
Atsakyti
Gerai ,pasakoju.
Paguldė mane į klinikas trečiadienį ,jaučiausi ,kaip ne ten patekusi,nes neturėjau ,ką veikti ,o šalia buvo žmonės po operacijų.Vakare pastatė klizmutę ir tada pajutau ,kad kažkas artėja.Sesutės vis klausė ,ar nereikia nakčiai raminamųjų ,bet buvau tokia rami ,kad atsisakiau.Naktį miegojau puikiai ir ,jei ne kita klizmutė ,būčiau pramigusi operaciją(operavo 9.15) tongue.gif
Pati nužygiavau į operacinę,paguldė ant stalo ,pamačiau anesteziologo veidą ir mirktelėjimą,spėjau pastebėt gydytojo kontūrus ir užmigau.Operacija,kaip vėliau paaiškėjo ,truko daugiau nei valandą.Atsibudau intensyvios slaugos palatoj ir galvojau ,kad manęs iš viso neoperavo.Tą dieną vakare jau vaikščiojau ir jaučiausi gerai ,nereikėjo nei raminamųjų ,nei nuo skausmo vaistų.Nekarščiavau.Pirmą vakarą buvo 3 dalys,o paskui jau nieko,nors normalu,kad gali pakilt iki 38.
Gydytojo manymu,operacija praėjo normaliai ,jokių naujų patologijų nepastebėjo,pabadė kiaušides,bet negalėjo pataisyt kiaušintakio ,nes sąauga yra prie gimdos kampo ir tokia operacija nedaroma Lietuvoj.(žodiu ,raumuo suaugtų vėl)Nemoku paaiškint ,galėčiau nupiešt.
Dabar atsigavinėsiu ,kai susirgsiu ,eisiu pas daktarą.Kadangi sperma nekokia jis siūlo pagalvot,ar bandysiu natūraliai pastopt,ar bandyt inseminaciją.Taigi galvosim.Mano nuotaika puiki ,labai patiko sesutės ir jų priežiūra,vienintelis nepatikęs dalykas klinikose -maistas.Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Atsakyti
Lince, sveika sugrįžusi. Kaip smagu, kad gerai jautiesi, kad nerado jokių netikėtų negerumų. Sveik kuo greičiausiai ir gaudyk savo šansą. tikiuosi, kad kiaušidės sureaguos į tą "pabadymą" - taip , kaip reikia smile.gif
Atsakyti
Smagu skaityti toki linksma aprasyma ne itin malonios proceduros wink.gif Lince thumbup.gif
Tikiu, kad tau pades si procedura!
Atsakyti