Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

Pritariu, kad besikisanciu psichuotu bobuciu pilnas Vilnius! Kai buvau nescia pirma karta, del savo ugio ir tuometino pilvo, niekaip nerasdavau ilgu bliusku. Bulviu maiso detis nesinorejo, tai daznai vaiksciodavau su daugmaz puse sprindzio pliku pilvu. Karta, einant i vaistine, pro mane praeina babce ir kad prades rekt: kak tebe nestidna, ***** kakaja blink.gif doh.gif Aisku, man stresas, dar ivertinus visus hormonus, tai isvis gyvenimas juodas tapo. Gerai, kad salia ejo mano vyras. Tai jis tai bobikei ir sako "ponia, dar zodi tarsit, gausit per burna" ax.gif Bobike lietuviu kalba ikirto greitai, bet ta savijauta iki dabar pamenu. Brrrr...

Atsakyti
QUOTE(Nolla @ 2008 04 12, 15:45)
Iskarto baigesi rekimas, pas mane lekte atleke, sako daugiau garsiai neverksiu, nebent tyliai, kad kokia teta neisgirstu ir nepasiimtu.  lotuliukas.gif

o tu tikrai manai, kad gasdinti pykstanti vaika, neva uz tai gali ja svetima teta issivesti, yra tinkamas budas sudrausminti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 04 12, 16:45)
o tu tikrai manai, kad gasdinti pykstanti vaika, neva uz tai gali ja svetima teta issivesti, yra tinkamas budas sudrausminti?  g.gif

Cia mano minetu atveju tikrai nebuvo vaiko gasdininmas, o tik jo demesio atitraukimas nuo kylancios konfliktines situacijos tarp motinos ir vaiko. Niekas jos gi daugiau ir negasdino, kad ja pasiims kazkokia teta, jei ji vel ozsioziuos. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolla @ 2008 04 12, 17:57)
Cia mano minetu atveju tikrai nebuvo vaiko gasdininmas, o tik jo demesio atitraukimas nuo kylancios konfliktines situacijos tarp motinos ir vaiko. Niekas jos gi daugiau ir negasdino, kad ja pasiims kazkokia teta, jei ji vel ozsioziuos.  doh.gif

tu mastai logiskai, ir todel zinai, kad jokiai svetimai moteriai savo dukros neatiduosi. ta moteriske irgi masto logiskai, ir todel zino, kad svetimo vaiko niekur nesives. o stai treju metu mergyte nezino tikruju svetimos moters ketinimu doh.gif manau, kad ja tikrai galejo isgasdinti toks nepazistamos moters elgesys ir tai, kad mama tarsi leido, ja vestis...
manau, kad gasdinimas yra nepriimtinas budas "nukreipti demesi nuo konflikto". savo isikisimu ta moteriske sutrukde tavo dukrai isreiksti savo jausmus, o tau - susitvarkyti su dukros jausmais, rasti pozityvu sprendima.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 04 12, 18:22)
o stai treju metu mergyte nezino tikruju svetimos moters ketinimu  doh.gif 

Kartais tos mazos mergytes puikiai zino mamos gailescio ribas, t.y. paklykliu ir gausiu ko noresiu.
Man panasi siutucija buvo lektuve su sunum. Kai jis pervarges niekaip uzmigt negalejo, o lektuvui leidziantis nenorejo prisisegti dirzu. Paprasiau stiuardeses, k ad ji pabartu, nes mes su vyru jau buvom bejegiai. Stiuardese besisypsodama pasake "negaliu barti"... Aisku, ji pasielge teisingai, bet as uz ta pabarima buvau pasiruosusi ir pinigu pamoket ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Priklauso nuo situacijos: mano vaikas niekada nesiožiuoja viešoje vietoje, o mažylė- dar per maža tai daryti. Tačiau, yra buvę, kad bandė auklėti dėl kažkokios smulkmenos. Berods kasininkė Norfoje...Nes plepėjo su drauge, aš atitraukiau- tai nepatenkinta bandė ant sūnaus "rautis' kam jis prekių vežimuke sėdi...toks didelis... Liepiau skaičiuoti man prekes ir nesikišti į nesavo reikalus. Aišku- tai pasakiau tyliai, kad vaikas negirdėtų.
Šiaip- man asmeniškai nepatinka, kai svetimi bando auklėti. schmoll.gif Neleidžiu to daryti.
Atsakyti
QUOTE(Akva @ 2008 04 13, 08:55)
Kartais tos mazos mergytes puikiai zino mamos gailescio ribas, t.y. paklykliu ir gausiu ko noresiu.
Man panasi siutucija buvo lektuve su sunum. Kai jis pervarges niekaip uzmigt negalejo, o lektuvui leidziantis nenorejo prisisegti dirzu. Paprasiau stiuardeses, k ad ji pabartu, nes mes su vyru jau buvom bejegiai. Stiuardese besisypsodama pasake "negaliu barti"... Aisku, ji pasielge teisingai, bet as uz ta pabarima buvau pasiruosusi ir pinigu pamoket  ax.gif  biggrin.gif

tai tevu ir vaiku tarpusavio santykiai. jei vaikas sugeba klykimu issireikalauti to, ko nori, tai tevu problema, o ne vaiko. ir tikrai jau ne pasaliniu zmoniu reikalas....
lektuve stiuardeses buvo galima paprasyti ne "pabarti", o kad ji kaip autoritetas paaiskintu elgesio lektuve taisykles, konkreciai, kad lektuvui leidziantis ir kylant yra privaloma sedeti savo vietose ir uzsisegti saugos dirzus. visiems.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 04 12, 14:40)
butent tokiose situacijose pasaliniu isikisimas ypac erzina.

vienas dalykas yra sudrausminti vaika, kuris yra paliktas be suaugusiuju prieziuros ir daro zala - pvz., lauzo medelius ar dergia suoliuka. tai matant is tiesu negalima likti abejingam.

taciau visai kitas dalykas yra "uzsioziaves" 2-3 metu vaikas. taip pasaliniams vaizdelis gal ir nemalonus, bet jokios zalos nera. tuo labiau, kad tokie dalykai visada yra skirti tevams ir vyksta jiems matant. tokioje situacijoje pasalinio zmogaus komentarai alia "koks blogas vaikas!" "baik rekti, nes iskviesiu policija!" arba "atiduokit man sita negera vaika" yra ne vietoje ir ne i tema. mazas vaikas dar tik mokosi priimtinu budu reiksti savo jausmus ir to jis mokosi is savo tevu, o ne is svetimu zmoniu. tuo labiau, kad pasaliniam zmogui, nezinanciam visu aplinkybiu, adekvaciai ivertinti situacija yra pakankamai sunku.

auksiniai zodziai drinks_cheers.gif
Atsakyti
man atrodo, kad viskas priklauso nuo praeiviu reakcijos t.y. jeigu normaliu tonu, nuosirdziai kazka pasakys mano vaikui - negalima taip elgtis ir pan. as aisku priimsiu normaliai toki isikisima, taciau jeigu prades bambeti ar aiskinti pakiliu tonu- tai jau zinau, kad sureguociau atitinkamai... jeigu mano 3- meciui sunui prasides nervinis priepuolis parduotuveje, tai man jau tikrai nereikia aplinkiniu repliku, uzuojautos zvilgsniu, zodziu ir pan. Gal as toks zmogus, kad aplinkiniu reakcijos ir nuomones manes nevercia nei raudonuoti, nei pulti i panika. Apskritai, musu zmones stokoja supratingumo ir tolerancijos. Ypatingai pagyvene zmones, o juk patys kazkada augino vaikus.............
Atsakyti
Auginu judrų vaiką ,taigi dažnai tenka išgirsti replikų,bet stengiuosi į jas nekreipti dėmesio.Ligoninėje buvo,toks atvejis,kai eilinį sykį sūnus negalėjo nustigti vietoje,o šalia moteriškė metė replika koks neklaužada yra.O po kelių dienų vėl reikėjo apsilankyti pas gyditoją ir vėl sutikom tą pačią moteriškę.Tik šį kartą mano vaikis ramiai buvo nusiteikęs ir ką Jūs manot tapati moteriškė sako koks geras berniukas.Taigi mamytės manau ,kad nereikia imti giliai į širdį ką kiti pasako šneka bele,kad tik šnekėtu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolančike: 17 balandžio 2008 - 14:11
jei maniskes is tikro kazka negrazaus padaro ar pasako tai dar ir pasakau matot kaip kiti is jusu juokias bet jei bereikalo vien delto kad judrus vaikas tai praeiviai gali pamatyti mama-tigre biggrin.gif
Atsakyti
Nenoreciau kad pasaliniai "aukletu" mano maze, pati niekad nelendu ir nekisu savo nuomones. kadangi mano zuikei tik 1m8men, tai ir auklet nelabai yra del ko ja, bet buna kartais kai pavargus, pasiima soske, ir lauke vaikstant visokios motereles aiskina "tokia didele, mesk, spjauk, kaka..." ir t.t. tai irgi manau ne ju reikalas, visada pasakau, kad "mes pacios nuspresim kada spjaut ir mest".
Atsakyti