Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

QUOTE(katane @ 2008 03 21, 14:14)
vaikai keldami isterijas ir viesose vietose voliodamiesi ant grindu man kelia siauba. Labai tikiuosi, kad man tokioje situacijoje niekada neteks atsidurti.

Tikrai teks, nes retas vaikas lengvai pernesa 2-3 mrtuku krize, ir tai kad jis puola ant grindi ir raitosi ne visada reiskia kad yra islepintas.Buna toks laikas kai vaikai bando tevus ir vertina ribas kurias gali perzengt kurias ne.
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2008 03 21, 14:36)
Tikrai teks, nes retas vaikas lengvai pernesa 2-3 mrtuku krize, ir tai kad jis puola ant grindi ir raitosi ne visada reiskia kad yra  islepintas.Buna toks laikas kai vaikai bando tevus ir vertina ribas kurias gali perzengt kurias ne.

Tikrai ne visiems vaikams tokios krizes buna....sunui net minties tokios nebuvo kile isterikas kelti,o vat dukra kartais reikalaudama garsiai parekauja.
Bet......kad ir kaip noretu paaukleti visokios bobutes vaika mano(nors dar taip nebuvo),as tikrai neleisciau sau taip negraziai atsikirsti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 03 21, 15:59)
Bet......kad ir kaip noretu paaukleti visokios bobutes vaika mano(nors dar taip nebuvo),as tikrai neleisciau sau taip negraziai atsikirsti 4u.gif

Niekada nesakyk "niekada"
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2008 03 21, 16:36)
Tikrai teks, nes retas vaikas lengvai pernesa 2-3 mrtuku krize

Turiu du sūnus - vienam 11, kitam 4. Nei vienas niekada nepuolė ant grindų ir neklykė, nei parduotuvėj, nei namie. Nesakau, kad nesiginčydavom, ką ir kiek pirkt, bet isterijų nekada neapturėjom schmoll.gif Pati vaikystėj negriūdavau, ir jaunesnė sesuo irgi negriūdavo, ir jos mergaitė negriūdavo unsure.gif

Taip kad netikrai teks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katane @ 2008 03 21, 10:14)
Zinoma as galiu ir klysti.

Nesusilauksi Tu cia neigiamos reakcijos, o ir suklydai (mano nuomone) savo poste mazai. good.gif
As sutinku, kad nemalonu girdeti bobuliukiu komentarus, bet manau juos imanoma tiesiog ignoruoti - visu pirma gerbiant Save ir, kaip Katane rase, saugant savo vaika nuo dviprasmiskumo. Kazkuria prasme, galima ta bobules "kaip slykstu" panaudoti vaiko sudrausminimui, nors jis ir gal nera daug padedantis, bet bent jau, bjauriai neatsikirtus svetimajai (kas vaikui irgi isimena - t.y. "pasirodo galima parduotuveje ir ka nors pasiust ..."), vaikui liks aisku, kad jis isties elgias negraziai ir kad su juo dabar mama "dirba", o ne bobules aukleja.
Nieko jau nepakeisi, kad aplink pilna piktu ir dar norinciu tai issakyti zmoniu. Nemanau, kad juos perauklesi.
Kantrybes visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2008 03 21, 17:36)
Tikrai teks, nes retas vaikas lengvai pernesa 2-3 mrtuku krize, ir tai kad jis puola ant grindi ir raitosi ne visada reiskia kad yra  islepintas.Buna toks laikas kai vaikai bando tevus ir vertina ribas kurias gali perzengt kurias ne.

Nei man nei sesei niekada net i galva nesove mintis kelti tokias scenas kaip "isterijos ant grindu". Matyt mamyte laiku nubreze ta riba, kurios perzenkti nevalia. Labai tikiuosi ir as laiku tas ribas nubrezti ir jeigu taip nutiks, kad jos bus bandomos tokiu budu, tai bus pirmas ir paskutinis toks bandymas.
Zinoma labai grieztai siuo klausimu nepasisakau (nors, patikekit manim, laaabai noreciau smile.gif) nes, likimas megsta papokstauti ir viska gali pasukti taip, kad po to tenka pasigaileti savo zodziu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2008 03 21, 21:20)
Turiu du sūnus - vienam 11, kitam 4. Nei vienas niekada nepuolė ant grindų ir neklykė, nei parduotuvėj, nei namie. Nesakau, kad nesiginčydavom, ką ir kiek pirkt, bet isterijų nekada neapturėjom schmoll.gif Pati vaikystėj negriūdavau, ir jaunesnė sesuo irgi negriūdavo, ir jos mergaitė negriūdavo unsure.gif

labai gražiai skamba,bet dažniausiai vaikai reikalauja kuo nori isterikomis doh.gif .Ir mano vaikas toks,gerai,kad ant grindų dar nevalioj asi ir tokiu vaikų daug labai matau verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(katane @ 2008 03 21, 13:14)
Na itariu, kad galiu susilaukti neigiamos reakcijos, nes savo vaiku dar neturiu ir su tokiom problemom susidurti neteko, taciau noriu pazvelgti i situacija is kitos puses.
Zinoma labai erzina, kai kiti kisasi i tavo reikalus, bet kai tos "tobulos" mamytes visokias pamokslaut bandancias bobutes pasiuncia toli toli, tuomet vaikas papuola i dviprasmiska situacija, nes vietoj to, kad ji ir toliau aukletu savo vaika, ji pradeda auklet piktaja boba ir vaikas lieka nenubaustas. Taip jam puikiai pavyksta issisukti nuo bausmes ir, tikriausiai, kyla noras ta situacija pakartoti. (Galbut is dalies butu galima prilyginti situacija namuose, kai vienas is tevu bara, o kitas uztaria).
O dar ir kita medalio puse. Po to, kai mamyte ji apgina nuo subarti norejusios bobos, susiformuoja tokia nuomone, kad as galiu elgtis kaip noriu ir mane gali aukleti tik mama. Tokie vaikuciai gerai elgiasi namuose prie teveliu, o ten kur tevai nemato patampa velnias zino kuo. Na ir pavyzdziui mokytojai mokykloja ar tiesiog praeiviai gatveje pabande sudrausminti toki "gera" vaika susilaukia pasiuntimo ant 3 raidziu ir klausimo: "o kas tu tokia, kad man cia aiskini?"
Zinoma as galiu ir klysti.
Ir dar... Tikrai nesu viena is tu piktu bobu kurios skuba sudalyvauti auklejimo procese (tokiose situacijose lieku tik stebetoja), bet vaikai keldami isterijas ir viesose vietose voliodamiesi ant grindu man kelia siauba. Labai tikiuosi, kad man tokioje situacijoje niekada neteks atsidurti.

Čia tai tau pritariu.Žinoma kai šalia kažkas dar iš pašalies sugėdina vaiką ,tai čia nieko blogo nematau.Kaip tik vaikas turi suprasti ,kad yra negražu.Kaip ir pas mus buvo situacija,kai vaikui buvi paskyta[žinoma svetimam,jis negerai darė] kad taip negražu ,tai tokių žodžių buvo išgirsta, kur niekad nesi girdėjąs.
Atsakyti
Stebejau tokia situacija prie bankomato, stovi tetis su sunum, sunui gal apie 4 metukus, zodziu, pats neramumas, viskas smalsu, uz ju stovi pansinykas. Tada dar ziema buvo ir palei bankomato siena sniegas nebuvo nuvalytas ir prisales, berniukui tuoj pat parupo ta sniega pakrapstyt, jis priejo ir su kojyte pradejo ta sniega spardyt. Pansija tuoj isikiso, ka cia, mol, vaikas isdykauja, reikia jam drausmes, jo laikais tokiu neklausymu nebuvo, o va dabar tai laikai atejo, uzaugs, garantuotai bus chuliganas ir tevui dar i spranda pasiulys ir apskritai, per tokius i galve iseit baugu...Tevas pasitaike auksines kantrybes bigsmile.gif , sako, ka cia padarysi, vaikas gi gyvas, reik jam judet...
Zodziu, negaliu pakest, kai kisasi bobules ar bobuliai ten, kur ju nieks nepraso, man tai tokiu atveju kraujas uzverda...
Atsakyti
QUOTE(Rusniukas @ 2008 04 01, 16:52)
Stebejau tokia situacija prie bankomato, stovi tetis su sunum, sunui gal apie 4 metukus, zodziu, pats neramumas, viskas smalsu, uz ju stovi pansinykas. Tada dar ziema buvo ir palei bankomato siena sniegas nebuvo nuvalytas ir prisales, berniukui tuoj pat parupo ta sniega pakrapstyt, jis priejo ir su kojyte pradejo ta sniega spardyt. Pansija tuoj isikiso, ka cia, mol, vaikas isdykauja, reikia jam drausmes, jo laikais tokiu neklausymu nebuvo, o va dabar tai laikai atejo, uzaugs, garantuotai bus chuliganas ir tevui dar i spranda pasiulys ir apskritai, per tokius i galve iseit baugu...Tevas pasitaike auksines kantrybes  bigsmile.gif , sako, ka cia padarysi, vaikas gi gyvas, reik jam judet...
Zodziu, negaliu pakest, kai kisasi bobules ar bobuliai ten, kur ju nieks nepraso, man tai tokiu atveju kraujas uzverda...

Šiuo atveju tai jau praeivis neteisus.Kai vieną kartą mačiau ,kai vaikai žmones apmėto smėliu ,pagaliais ir visokiais žodžiais, ir viena praeivė neiškentus pasakė,tai mamytė pasakė vaikui girdint ,ko eini čia apeik vaikus ,juk matai ,kad žaidžia jie.Tai labai pasibaisėjau išgirdus tokius žodžius.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2008 03 21, 22:20)

Cia jau brongioji prilauso nuo vaiko charakterio ir tamperamento.Jei jis ramus tai aisku kad ne minties apie isterija nebus, bet jei ugningas tai visko reikalaus garsiai ir su auditorija.
Nera vienos taisykles tinkancios visiem.
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2008 04 01, 16:28)
Cia jau brongioji prilauso nuo vaiko charakterio ir tamperamento.Jei jis ramus tai aisku kad ne minties apie isterija nebus, bet jei ugningas tai visko reikalaus garsiai ir su auditorija.
Nera vienos taisykles tinkancios visiem.

Teisingai pasakyta drinks_cheers.gif ,mano didysis buvo ir yra gan ramus vaikas,o mazoji tai viesuliukas biggrin.gif
Atsakyti