Na itariu, kad galiu susilaukti neigiamos reakcijos, nes savo vaiku dar neturiu ir su tokiom problemom susidurti neteko, taciau noriu pazvelgti i situacija is kitos puses.
Zinoma labai erzina, kai kiti kisasi i tavo reikalus, bet kai tos "tobulos" mamytes visokias pamokslaut bandancias bobutes pasiuncia toli toli, tuomet vaikas papuola i dviprasmiska situacija, nes vietoj to, kad ji ir toliau aukletu savo vaika, ji pradeda auklet piktaja boba ir vaikas lieka nenubaustas. Taip jam puikiai pavyksta issisukti nuo bausmes ir, tikriausiai, kyla noras ta situacija pakartoti. (Galbut is dalies butu galima prilyginti situacija namuose, kai vienas is tevu bara, o kitas uztaria).
O dar ir kita medalio puse. Po to, kai mamyte ji apgina nuo subarti norejusios bobos, susiformuoja tokia nuomone, kad as galiu elgtis kaip noriu ir mane gali aukleti tik mama. Tokie vaikuciai gerai elgiasi namuose prie teveliu, o ten kur tevai nemato patampa velnias zino kuo. Na ir pavyzdziui mokytojai mokykloja ar tiesiog praeiviai gatveje pabande sudrausminti toki "gera" vaika susilaukia pasiuntimo ant 3 raidziu ir klausimo: "o kas tu tokia, kad man cia aiskini?"
Zinoma as galiu ir klysti.
Ir dar... Tikrai nesu viena is tu piktu bobu kurios skuba sudalyvauti auklejimo procese (tokiose situacijose lieku tik stebetoja), bet vaikai keldami isterijas ir viesose vietose voliodamiesi ant grindu man kelia siauba. Labai tikiuosi, kad man tokioje situacijoje niekada neteks atsidurti.
Čia tai tau pritariu.Žinoma kai šalia kažkas dar iš pašalies sugėdina vaiką ,tai čia nieko blogo nematau.Kaip tik vaikas turi suprasti ,kad yra negražu.Kaip ir pas mus buvo situacija,kai vaikui buvi paskyta[žinoma svetimam,jis negerai darė] kad taip negražu ,tai tokių žodžių buvo išgirsta, kur niekad nesi girdėjąs.