Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

Mano mergička auksinė, kartais kaip tik norisi, kad naglesnė būtų tongue.gif Todėl ir su tokiu auklėjimu tik vieną kart susidūrėm. Kai atsikraustėm į butą, prie namo ji pamatė žydinčių gėlių ir nuskynė vieną tulpę, nes norėjo man padovanoti wub.gif Ten kur anksčiau gyvenom ji galėdavo paskint gėlių, parnešdavo ir pasimerkdavo, todėl nesuprato, kad čia gėlės visų ir jų skint negalima. Aš nespėjau sureaguot, buvau užsiėmus su kūdikiu doh.gif Išlindo kažkoks diedas (gal jis tas gėles prižiūri) ir sudrausmino, kad "nedrapakuotų" gėlių. Aš nepuoliau ginčytis, nes realiai jis buvo teisus, tik priėjau prie saviškės ir paaiškinau kas ir kaip. Tik tas jos šokiruotas veidelis ir tulpytė rankytėse man dar dabar atmintyje išlikę, ji niekada nebuvo girdėjusi pikto balso iš aplinkinių verysad.gif
Atsakyti
Nu as su maziuku buvau pas daktare: jau pietus mazas nori miegu,eile,mano zaidzia ant grendu su masinitem.No mano labei "gyvas"vaikas ir karteis garsei isreiske imociu( nu ten avarija,bi-bi...)tai viena pagyvenus daro pastaba man kad as ji pretildziau(kaip radija) lotuliukas.gif(o pati plepa su kita neko tilijau) as ramei darau pastaba sunui, kad telijau zaistu.,no neilgam doh.gif tai ta babence kaip uzreke ant maziu: ustilk tu blink.gif tai as sunervavus,pati jau pavargus doh.gif ir sakau jai ramei: JAI DAR PAKELSI BALSA ANT MANO SUNU,eisite ne pas terapevta o pas kita... lotuliukas.gif
Pastabos geros,jai buna vietoi ir nepiktos. biggrin.gif
Atsakyti
Budavo, kad koks diedukas pradedavo pamokslauti, kazka pasakoti. Vaikai idemiai klause ir aciu pasake 4u.gif . Labai maloniai pabendravome, net neketinau jo siusti
Atsakyti
Na o as esu labai pries kai aukleja mano sunu kiti zmones ir man tas pats ar tai dedukas,mociute,teta ar dede-as visada pasakau kad tai yra mano vaikas,ir kaip issiauklesiu toki ir turesiu.
Aisku kai man sako kad taip ar anaip ir tie patarimai yra tikrai naudingi ir geri as jais pasinaudoju,bet kad aukletu mano vaika tikrai NE!!!
Atsakyti
Kartais tikrai "iš šono" geriau matosi... Kiekviena situacija yra kitokia ... rolleyes.gif
Atsakyti
jei vaikas padarytu kazka blogo ir svetimas zmogus ji sudrausmintu manau tai tikrai tik i nauda butu smile.gif na bet jei vaikas butu nekaltas tai nepatiktu man labai schmoll.gif oi kaip nepatiktu....
Atsakyti
man atrodo kad mam geriau zino vaiko kaprizus ir kaip su jais tvarkytis, nei praeiviai 4u.gif pati nelendu prie kitu vaikuciu ir prie manes nelabai noriu kad lystu su savo patarimais ax.gif
Atsakyti
siaip jau jei situacija tokia ,kad vaikas vertas svetimo pamokslo (tiesiogiai),tai stebiu situacija ,kad labai toli nenueitu,jei ne tai bandau mandagiai pasakyti ,ir pasitraukti
Atsakyti
Mano sesers pustrečių metų vaikas dar vaikšto su čiulptukku. Ir įsivaizduokite, kaip tokiam mažam žmogučiui jaustis, kai mieste iš visų pašonių bobulės lenda ir vis sako: atiduok čiulptuką, kam tau reikia, toks didelis (jis atrodo gerokai vyresnis nei yra iš tikrųjų). Vaikas traumą gali gaut. Mane nervina tokie dalykai. Ateis laikas patys nuspręs ar reikia jiems to čiulptuko ar ne. Štai mano vyresnysis iki 4 metų čiulpė ir nieko nenutiko, guvus, protingas vaikas. Koks bobulkų reikalas.... lotuliukas.gif
Atsakyti
Neseniai mokėjau mokesčius butų ūkio kasoje. Maniškis penkiametis ėmė zirzti, tai kasininkė pareiškė, kad tokio vaiko ji dar nemačiusi, jai galva įsiskaudėjo. Man ambicijos sukilo, tai pasakiau, kad tuomet ji visai vaikų nemačiusi. Negi man reikėjo vaiką mušti, kad jis nutiltų ar aplinkiiniams aiškinti, kad jis turi elgesio sutrikimų?
Atsakyti
Tokios pašalinės visažinės "auklės" nervina. Nors man gal ir teko išklausyt "auksinių patarimų",neprisimenu, bet manau,kad tik tėvai žino kas jų vaikui geriausia arba,kodėl jis taip elgiasi.
Atsakyti
Kartais "praleidziu pro ausis", bet kartais ir savo kakaryne atidarau. Aisku, namie su dukrele aptariu jos elgesi. Stengiames is anksto, pries kazkur iseinat, susitart, kad ji bus gera ir t.t.

Atsakyti