Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

Ne tik mamos žino savo vaikus,bet ir mažiai puikiausiai žino savo mamyčių silpnąsias vietas,o šiaip aš nesikišu i auklėjimus,dar net suaugusius pagėdiju jei vaiko nesupranta:būna mama su drauge pigių rūbų parduotuvėj ar kitur prekes aptarinėja vaikui tas visai neįdomu ir jis pradeda zirsti,mama pyksta tada tenka įsikišti ir pabūti ta visažine babce.
Atsakyti
norėjau Jūsų paklausti, kaip Jūs reaguojate, kai Jūsų namuose savivaliauja svetimų tevų vaikai, o jų tėveliai net nemando jū tramdyti??? Nes man buvbo neperseniausiai toks įvykis, kad pažįstamos vaikelis sudaužė man brangų (ne kainoje) daiktą. Tiesiog nuo tos akimirkos kai jie svečiavosi pas mumis jokio auklėjimo nebuvo, tiesiog vaikam buvo duota laisvė doh.gif lindo kur norėjo, mėtė, laužė, nes namie taip daro. Neiškentus sudrausminau, vis dėlto mano namai blink.gif tačiau mačiau, kad tėvai įsižeidė, kaip aš taip galėjau doh.gif o tai ką man daryti kad auklėjimol nėra, ten neegzistuoja žodis NEGALIMA blink.gif , net pasiunčia svetimą suaugusį žmogų jų vaikai unsure.gif blink.gif kažkaip net nesmagu, kai jie tvažiuoja pas mus, nes nuolat seku juos akimis, ko tėvai nedaro verysad.gif nesu aš materialistė, bet kaip reaguoti kai vaikai kaip laukinukai, o tėvam giliai dzin... ačiū už nuomonę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katanelis @ 2008 08 14, 11:15)
norėjau Jūsų paklausti, kaip Jūs reaguojate, kai Jūsų namuose savivaliauja svetimų tevų vaikai, o jų tėveliai net nemando jū tramdyti??? Nes man buvbo neperseniausiai toks įvykis, kad pažįstamos vaikelis sudaužė man brangų (ne kainoje) daiktą. Tiesiog nuo tos akimirkos kai jie svečiavosi pas mumis jokio auklėjimo nebuvo, tiesiog vaikam buvo duota laisvė doh.gif lindo kur norėjo, mėtė, laužė, nes namie taip daro. Neiškentus sudrausminau, vis dėlto mano namai blink.gif tačiau mačiau, kad tėvai įsižeidė, kaip aš taip galėjau doh.gif o tai ką man daryti kad auklėjimol nėra, ten neegzistuoja žodis NEGALIMA blink.gif , net pasiunčia svetimą suaugusį žmogų jų vaikai unsure.gif  blink.gif kažkaip net nesmagu, kai jie tvažiuoja pas mus, nes nuolat seku juos akimis, ko tėvai nedaro verysad.gif nesu aš materialistė, bet kaip reaguoti kai vaikai kaip laukinukai, o tėvam giliai dzin... ačiū už nuomonę 4u.gif

Tiek vaikams, tiek tėvams reiktų pasakyti, kad čia jūsų namai ir jūsų taisyklės, o namuose lai daro, ką nori, ir daužo, kiek nori wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2008 06 06, 22:26)
man ir nepatinka ir tos tetules... "kokia didele, o verkia, einam su manim" ir t.t. visad atsaunu kad "nei  ji didele nei ka", arba "ne jusu reikalas" arba visai nutyliu ir nueinam i  kt puse..man nepatinka kai svetimi kisasi...

QUOTE(smalsutis @ 2008 06 07, 14:16)
Užknisa mane, kai praeiviai lenda prie mano vaikų. Užknisa, nors tu ką... dažniausiai atrėžiu-turite savus vaikus ar anūkus, tai juos ir auklėkite kaip jums tinkami, o man ar mano vaikui nenurodinėkite kaip turiu elgtis

QUOTE(mylimuke @ 2008 07 07, 01:04)
Man dar nepasitaikė tokių auklėtojų, bet tik tegu... duočiau aš joms pipirų porciją  bash.gif

QUOTE(Greta77 @ 2008 08 05, 17:37)
Kartais "praleidziu pro ausis", bet kartais ir savo kakaryne atidarau. Aisku, namie su dukrele aptariu jos elgesi. Stengiames is anksto, pries kazkur iseinat, susitart, kad ji bus gera ir t.t.

Norėjau tiesiog pasiteirauti, piktai ir grubiai atsakydamos vyresniam žmogui - kokį pavyzdį jūs rodote savo vaikui ir ko jį mokinate tokiu savo elgesiu?
Kai paskaitau, tai pradedu suprasti, kodėl dabar rizikinga medelį laužančiam ar mažesnį mušančiam pradinukui pastabą duoti - geriausiu atveju palydės keiksmažodžių virtine, o jei nepsiseks - žiūrėk dar kokiu plygaliu paleis. Ir kaltinti jų neina -juk taip reaguoti į vyresnio žmogaus pastabą dar vaikystėje iš mamos išmoko, gal tik žodynas prasiplėtė (o gal ir to nereikėjo).
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2008 08 15, 22:13)
Norėjau tiesiog pasiteirauti, piktai ir grubiai atsakydamos vyresniam žmogui - kokį pavyzdį jūs rodote savo vaikui ir ko jį mokinate tokiu savo elgesiu?
Kai paskaitau, tai pradedu suprasti, kodėl dabar rizikinga medelį laužančiam ar mažesnį mušančiam pradinukui pastabą duoti - geriausiu atveju palydės keiksmažodžių virtine, o jei nepsiseks - žiūrėk dar kokiu plygaliu paleis. Ir kaltinti jų neina -juk taip reaguoti į vyresnio žmogaus pastabą dar vaikystėje iš mamos išmoko, gal tik žodynas prasiplėtė (o gal ir to nereikėjo).

Kodėl aš turiu klausytis, kaip SVETIMAS žmogus mano vaiką auklėja ar net gąsdina (ojoooj atiduosiu tave piktam dėdei bigsmile.gif ) ? g.gif Lai savo pastabas išsako man, o ne vaikui. Ir nelygu koks vaiko elgesys užkliūva praeiviui. Jei laužo medį ar rauna gėles, savaime suprantama, aš pati sudrausminsiu vaiką ir neleisiu to daryti, tad svetimam žmogui ir nebus reikalo įsikišti. O jeigu visokios babcės lenda į akis, kai vaikas verkia, zirzia, šiaip pyksta iš nuovargio, ar isterikuoja, tai tikrai mano vaiko emocijos yra ne jų reikalas, jis nei joms, nei aplinkiniams, nei aplinkai žalos nedaro.
Atsakyti
o man atrodo nemandagu su pagyvenusiu žmogum koliotis vaiko akivaizdoje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 18, 17:36)
Kodėl aš turiu klausytis, kaip SVETIMAS žmogus mano vaiką auklėja ar net gąsdina (ojoooj atiduosiu tave piktam dėdei  bigsmile.gif ) ?  g.gif  Lai savo pastabas išsako man, o ne vaikui. Ir nelygu koks vaiko elgesys užkliūva praeiviui. Jei laužo medį ar rauna gėles, savaime suprantama, aš pati sudrausminsiu vaiką ir neleisiu to daryti, tad svetimam žmogui ir nebus reikalo įsikišti. O jeigu visokios babcės lenda į akis, kai vaikas verkia, zirzia, šiaip pyksta iš nuovargio, ar isterikuoja, tai tikrai mano vaiko emocijos yra ne jų reikalas, jis nei joms, nei aplinkiniams, nei aplinkai žalos nedaro.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Sena niekse, tikrai nemanau kad koliotis su bet kuo, ir nesvarbu kieno akivaizdoje yra gerai. Bet pati ne karta esu grieztai pasakius ( pabreziu - pasakius, o ne koliojusis ) kad nesikistu i mano vaiko auklejima. Ir dar ne karta pasakysiu ax.gif
Atsakyti
manau, kad nėra ko čia svetimiem žmonėm aiškinti, kaip vaikus auklėt ir t.t nes patiem irgi turbūt nelabai patiko kai jiems taip sakydavo. Tad kaip sakant daugiau neaiškint kaip ką daryt visai svetimiem žmonėm su savo vaikais (jog supraskit, kad vistiek neklausys) bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ssanta: 18 rugpjūčio 2008 - 21:45
tapsiu visų jūsų prieše tongue.gif . o aš absoliučiai pateisinu bobutę. blush2.gif net etiketo knygoje rašoma, kad jei atėjo į svečius tėvai su vaikais, kurie elgiasi nepageidaujamai ir tėvai į tai nereaguoja, tai šeimininkas turi teisę vaikus sudrausminti. bigsmile.gif sakysite, kad tai gatvėje įvyko, bet ar malonu per gulinčius vaikus žirglioti? be to mama močiutei galėjo paaiškinti, kad vaikas bus auklėjamas kai nustos isterikuoti, o ne išlieti pyktį, sukeltą savo atžalos, ant praeivės. skaičiau labai gerą straipsnį apie vaiko kaprizus(gaila neturiu nuorodos). buvo kalbama apie vaikų griuvimus ant žemės ir pan. psichologe pasakė, kad vaikas turi žinoti elgesio taisykles ir jų laikytis, o tas, kuris taip daro viešoje vietoje tų taisyklių nežino.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 08 18, 19:46)
o man atrodo nemandagu su pagyvenusiu žmogum koliotis vaiko akivaizdoje  blush2.gif

Niekas čia ir nekalba apie koliojimąsi, o apie kultūringą ir griežtą atsakymą į visokius pamokymus.
Čia pirmiausia toms bobutėms apie kultūrą reiktų pasimokyt, nes jų pačių pamokymai toli gražu tuo nekvepia dažniausiai.

QUOTE(TOCAMI @ 2008 08 20, 14:51)
tapsiu visų jūsų prieše tongue.gif . o aš absoliučiai pateisinu bobutę.  blush2.gif net etiketo knygoje rašoma, kad jei atėjo į svečius tėvai su vaikais, kurie elgiasi nepageidaujamai ir tėvai į tai nereaguoja, tai šeimininkas turi teisę vaikus sudrausminti.  bigsmile.gif sakysite, kad tai gatvėje įvyko, bet ar malonu per gulinčius vaikus žirglioti? be to mama močiutei galėjo paaiškinti, kad vaikas bus auklėjamas kai nustos isterikuoti, o ne išlieti pyktį, sukeltą savo atžalos, ant praeivės. skaičiau labai gerą straipsnį apie vaiko kaprizus(gaila neturiu nuorodos). buvo kalbama apie vaikų griuvimus ant žemės ir pan. psichologe pasakė, kad vaikas turi žinoti elgesio taisykles ir jų laikytis, o tas, kuris taip daro viešoje vietoje tų taisyklių nežino.

Koks kieno reikalas, kad vaikas ant šaligatvio guli. Tai jau tikrai mažiausiai tos bobutės turėtų rūpintis, ne jų nuosavas gi tas šaligatvis doh.gif
Kas kita, kai aplinka yra ŽALOJAMA ir tėvai vaiko nedrausmina, o ne šiaip sau vaikas isterikuoja.
Atsakyti
QUOTE(TOCAMI @ 2008 08 20, 13:51)
tapsiu visų jūsų prieše tongue.gif . o aš absoliučiai pateisinu bobutę.  blush2.gif net etiketo knygoje rašoma, kad jei atėjo į svečius tėvai su vaikais, kurie elgiasi nepageidaujamai ir tėvai į tai nereaguoja, tai šeimininkas turi teisę vaikus sudrausminti.  bigsmile.gif sakysite, kad tai gatvėje įvyko, bet ar malonu per gulinčius vaikus žirglioti? be to mama močiutei galėjo paaiškinti, kad vaikas bus auklėjamas kai nustos isterikuoti, o ne išlieti pyktį, sukeltą savo atžalos, ant praeivės. skaičiau labai gerą straipsnį apie vaiko kaprizus(gaila neturiu nuorodos). buvo kalbama apie vaikų griuvimus ant žemės ir pan. psichologe pasakė, kad vaikas turi žinoti elgesio taisykles ir jų laikytis, o tas, kuris taip daro viešoje vietoje tų taisyklių nežino.

va va, as ir tai nuomonei pritariu drinks_cheers.gif
baisu paziureti, kai vaikai visiskai suaugusiu neklauso ir daro ka nori. juo labiau mano namuose. beja, taip ne tik kad bordaka padaro, bet ir mano vaika "pamokina" doh.gif
vaikai tai vaikai, bet nereiskia, kad viska gali daryti, ka nori. turi but kazkokios normos ir taisykles. be ju auklejant, paskui bijom i gatves iseiti,kad koks paauglys ko tau nepadarytu doh.gif as nesu uz toki auklejima schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(trys_spirgiukai @ 2008 08 20, 15:33)
va va, as ir tai nuomonei pritariu  drinks_cheers.gif
baisu paziureti, kai vaikai visiskai suaugusiu neklauso ir daro ka nori. juo labiau mano namuose.  beja, taip ne tik kad bordaka padaro, bet ir mano vaika "pamokina"  doh.gif
vaikai tai vaikai, bet nereiskia, kad viska gali daryti, ka nori. turi but kazkokios normos ir taisykles. be ju auklejant, paskui bijom i gatves iseiti,kad koks paauglys ko tau nepadarytu  doh.gif  as nesu uz toki auklejima  schmoll.gif

Viena yra JŪSŲ nuosavi namai, o visai kas kita yra gatvė- vieša vieta.
Atsakyti