Pavyzdys 2:
Einu i batu parduotuve Dolita. Su manim dukra. As matuoju batus, jinai rankioja basutes ir nesioja po sale, tipo matuojasi. Pardaveja ima mane barti, kad negalima. As jai ramiai: "Pakvieskite savo vadova ir mes padiskutuosime, kas galima pirkejui, o kas ne". Ir jinai iskart uzsiciaupia. As disertacija galeciau parasyti apie klientu aptarnavima, tegu man neaiskina.
Na del sitos situacijos pasakysiu priklausomai koks amzius jei iki 2 metu tai dar suprantama jei vyresnis nzn . As zinau viena pardaveja kuri buvo atleista del vaiko apgrauzto brangaus bato . Na jei norim kad musu vaikus gerbtu tai ismokikim juos gerbt kitu darba .
O dabar duosiu situacija
Nr 1 . Poliklinikoje mes buvome su mazaja . Sedim laukiam ilgoje eileje mazoji varto knygele ,prieina piplys gal kokiu 3 metu (valgydamas ledus ) ,atkisa mazai nio ir iskart patraukia neduosiu ve ve ve . Ir bega pas mama zvengdamas . Vel atbega ,mazoji jau tempia lupa ,o tas parazitas kitaip nepavadinsi priejo ir teske jai ledus ant suknytes likau issiziojus . Ir nubego . Motinele nulis reakcijos . Na ka as vaikas vaiku ,ne mano bedos . Nuemiau as ledus ( tiksliau ta kose kas liko ) , priejau prie tos motineles ir teskiau tiesiai jau ant kelniu ,sakau ups maniau cia siuksliu deze . Kas toliau nutylesiu bet nusisukau ir nuejau ,patikekit kalta likau as
kaip neisaukleta asmenybe , bet neleisiu kad mano vaika skriaustu ,kad ir vaikai .
Nr2 situacija Smelio deze .Zaidzia vaikai ne vienas keli visi su savo kibireliais zaisliukais ,priveda mama uzsioziavusi pyply . Tas stveria kibireli ir kad pradeda dauzyt (aisku rankena lieka vaiko rankoje ,kibiras jau toliau ) Ir kasip manot kas vyko toliau ? Vat situacija ir neauklekit .
O del isteriju autobusuose , butu logiskiausia atsiprasyt kolektyvo uz vaiku isterija ir turet vaistuku nuo isteriju . labai padeda kreideles ,filmukai ,gerimukai ir panasiai ,juk reik ir aplinkinius suprast jie vaziuoja ilsetis . Manau vaikui reik nedraust ,o aiskinti kas ir kodel. Buvo ir man situaciju su isterijom ,isterija buvo ignoruojama jei netrugdo aplinkininiems . Mane nervuoja vaiku zirzimas per atostogas ,nepakenciu kai pleze TYCIA apdrabstoma smeliu is kibiro ,nes pvz kazkieno vaikui malonu statyt smelio pilis ,mano vaikai nesidalina su tais kurie su jais nesidalina . Nekenciu kai ateina vaikas is lauko ir verkia kad jos kreidutes sulauze kazkoks piplys kurio mama liepe duot paisyt nes jis nori . Ir nusispjaut man kad cia tik daiktas . Esu ismokius neliest svetimu daiktu ,tausot svetima turta , gerbti zmogaus darba ir neliest kaciu bei sunu .
kas del trankymu per rankytes jokiu budu negalima juk galejo svelniai patraukt ,nors is kitos puses mama turejo atsiklaust ar jos vaikas gali liest
Nes gal mano vaikas sugalvos kieno sukuosena paliest nes megsta caaca daryt o jums bus sugadinta . Na ir prirasiau .
Gyvenimas yra gražus