Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

QUOTE (voveriukas36 @ 2004 08 07, 15:37)
ne džiaugtis, kad apstaugėt vyresnį žmogų.

Is ko Tu supratai, kad ta "boba" buvo vyresnio amziaus zmogus? Man is konteksto jos amzius visai neaiskus - gal ji visai jauna "boba" g.gif.
Atsakyti
QUOTE (Reklamiste @ 2004 07 13, 12:32)
(...) Mandagus mano atsakymas butu toks: "Vaiko verksmas erzina tik psichine negalia turincius zmones" (...)

Kaip atrodo, ar žmonės į kelionę važiuoja tam, kad pailsėtų, ar kad klausytųsi pakeliui vaiko verksmo ? blink.gif man regis tamstai pačiai reikėtų doctor.gif:
Atsakyti
QUOTE (delfinas @ 2004 08 08, 00:44)
(...) gal ji visai jauna "boba" (...)

Cit: (...) boba su venziliukais is Maximos. Is veido- gryn reksne, isteriska bobelka (...)

Be kita ko pridursiu, kad ta BOBA yra euroskeptikė, nevykėlė, vaikštanti su venzliukais, gaunanti kokius 800 Lt. algos ir vegetuojanti Lietuvėlėje, o ne kokioje nors Amerikoje, Kanadoje, Danijoje, etc.
Atsakyti
QUOTE (voveriukas36 @ 2004 08 08, 00:54)

Be kita ko pridursiu, kad ta BOBA yra euroskeptikė, nevykėlė, vaikštanti su venzliukais, gaunanti kokius 800 Lt. algos ir vegetuojanti Lietuvėlėje, o ne kokioje nors Amerikoje, Kanadoje, Danijoje, etc.

cia reik suprasti, kad jei negyveni Lietvoje tai ir neturi teises aptarineti lietuvisku "bobelku" ? ar cia tik jei uzdirbi daugiau nei 800 litu ?

jei ritmai, tai jokia "boba" ar "diedas" neturi teises grasinti vaikui ohmy.gif
Atsakyti
Beje, o kas yra "venziliukai"? Gal cia jie ir nusako "bobos" amziu g.gif.
Atsakyti
QUOTE (delfinas @ 2004 08 08, 04:59)
Beje, o kas yra "venziliukai"? Gal cia jie ir nusako "bobos" amziu g.gif.

laugh.gif
Delfinuk, tai tokie iš kaprono nerti tinkleliai, jei pažodžiui. Šiaip tokių jau niekas nenešioja, bet matyt norge turėjo galvoje krepšiais apsikarsčiusią moteriškaitę, nes matot poniškos natūros moterims krepšiais apsikarstyt "ne rizonas" biggrin.gif
Atsakyti
Noa, ta bobelka tai zagtelejo, bet, tikiuosi, kita karta atidziau zodzius rinksis g.gif ...

Renax- gerai padarei su tais ledais thumbup.gif .

Delfine, boba isties nenusakomo amziau g.gif , gal 30-40-45 blink.gif .

Voveriuk, mes tikrai ne is tu tevu, kurie vaikams leidzia viska. Musiskiai auklejami griezciau. Jie neima svetimu daiktu, nestvarsto prekiu parduotuvese, nesikabineja prie kitu zmoniu, nemeto maisto, sveciuose irgi grieztai priziurimi. Pagal siuolaikinius standartus, mes esam griezti tevai. Kodel isnesem vaika is parduotuves? Todel, kad jis uzsimane imti visus is eiles dirzus ir matuotis. Pasimataves viena, antra, sumane nuimti nuo ju kainas. Mes pasakem, kad negalima. Vaikas norejo toliau "knaibyti". Bandem atitraukti demesi kalbom ir pazadais. Nepadejo. Vyras ateme dirza. Vaikas pradejo rekti. Pradzioj paraminom, bet pamatem, kad tai ilgam, todel isnesem vaika i gatve - kad suprastu, jog parduotuveje tokie dalykai, kaip prekiu gadinimas ir "vadovavimas" , netoleruojami.

Ir dar sakiau, kad priejo nemazai zmoniu, gal kokie 5 - senutes su pastabelem (itariu, gaunancios minimalia pensija), diedukas kazkoks (einam su manim!), pora jauna saldaini dave. Su visais kalbejom sypsodamiesi. O ta boba bjauriai reke,sakyciau, izeide musu vaika, plius panaudodama zodi, kuris musu seimoje nesakomas.

Uztai jai ir "apdovanojimas". dry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 08 rugpjūčio 2004 - 07:27
Voveriuk, na as su tavim sutinku, kad zmonem nemalonu, kai salia kas nors rekia. Taip. Nemalonu. Bet kokia tai suteikia teise svetimoms boboms staugt ant mano vaiko?! jeigu koks kandas smirdi, tai dar nemaloniau. Jeigu koks jaunimelis salia ruko, keikiasi ir spjaudosi, tai jau visai nemalonu, bet kazko tokios bobos siuo atveju visos tyli kaip uzsiutos rolleyes.gif

O kita vertus, juk nei viena mamyte NENORI ir NESISTENGIA, kad jos vaikas rektu, jai paciai dar nemaloniau, negu aplinkiniams. Bet jei jau taip isejo, kad tai TAVO vaikas rekia, gi vaikas yra vaikas, niekas nuo to neapdraustas, ir ne del to, kad blogai isaukletas, o del to, kad jis, pvz., miego nori, svetimoj vietoj grafikas susimakalavo, kelione, stresas, nuovargis - na ka tada patarsi daryt? Negali gi uzsirakint su tuo vaiku ir niekur su juo neit iki pat pilnametystes?

Na galu gale, sakykim, tikrai bliauna del oziu. Aisku, yra geras budas - viska mygom duot, ko praso, betgi tai - jau tikrai blogas auklejimas... Ar ne? Gal tas vaikas ta vieninteli karteli pastaugs, spyga gaus ir ateity bus tylus ir pamaldus? Ar yra koks budas, kad oziai neikada nekiltu, nei vieno vienintelio kartelio? Man regis, ne...

As nekalbu apie tai, kai vaikai realiai daro zala, ten kaip tu sakei, riesutus maximoj rankom samsto. Negalima taip. Bet ir tai - iki 16 metu uz vaikus atsako tevai, taigi galima jiems duoti pastaba, nekenktu. O kita vertus, as maciau, kaip toj pacioj maximos suauges inteligentiskas dedule su booba uz parankes pasitikrino, ar duona sviezia, visus kepaliukus apciupinedamas rankomis - vos neapsivemiau sad.gif Bet tokiam niekas nieko nesako dry.gif Jis, matote, suauges dry.gif
Atsakyti
Kas dėl isterikuojančių vaikų - tai didelė problema tėvams. Nesinori nei vaiko erzinti, ir prieš aplinkinius baisi gėda.. Tai ir pasimeta tėvai, nežino ką čia pirmiau raminti: vaiką ar aplinkinius? Mane asmeniškai neerzina klykiantys vaikai, jei jie ne mano. Bet man labai būna gaila tų tėvų, suprantu jų bejėgiškumą tokiose situacijose ir kartais tiesiog neišlaikau nepasisiūlius padėti. Tada ir įsijungia saldainiai, raktai, tušinukai ir siūlymai nueiti žaislų apžiūrėti. Protingi ir žinantys savo vaiką tėvai visada pasako, kas padės jų vaikui, o kas ne. Aišku, kai tokių auklėtojų nuo kasos iki išėjimo durų atsiranda 14, tai kantrybė bet kam gali trūkti.
Mano dukrai neteko išgirsti kažkokių ypatingų auklėjimų, nes aš esu labai griežta, parduotuvėse bet koks daiktų lietimas yra uždraustas. Aišku, tie piršteliai tik ir lenda, bet tam yra mano akys, kad matyčiau viską. Nesvarbu, kad ji tik nori paliesti. O jei užkabinus numes? O jei sugalos palaižyti? Nu čia daug visokių gali būti jeigu, bet auklėju taip - ne tavo, be atsiklausimo neimk.
Nematau nieko blogo, jei praeiviai paauklėja vaiką, žinoma, jei nebūna peržengtos padorumo ribos.
Atsakyti
QUOTE (milabra @ 2004 08 08, 12:05)
(...) Mano dukrai neteko išgirsti kažkokių ypatingų auklėjimų, nes aš esu labai griežta, parduotuvėse bet koks daiktų lietimas yra uždraustas (...)

Mes ne tik liest, bet ir žiūrėt uždraudžiam. Kada eina pro pagundą keliančias lentynas, duodam komandą užmerkt po vieną akį schmoll.gif
Čia juokai, bet šiaip ir pas mus panašiai - nu neteko net pastabų duoti, supranta patys - jau nemaži.

O šiaip matyt viešuma ir yra tas indikatorius, kuomet patikriname kaip mūsų vaikai išauklėti, kurios charakterio ypatybės yra taisytinos.
Atsakyti
QUOTE (voveriukas36 @ 2004 08 08, 13:24)
Mes ne tik liest, bet ir žiūrėt uždraudžiam. Kada eina pro pagundą keliančias lentynas, duodam komandą užmerkt po vieną akį schmoll.gif

Svarbiausia iš tamstos pusės - pasityčioti... g.gif Jei tamstos vaikų žiūrėjimas kelia pavojų aplinkai, labai prašom, uždrauskite. Iš mano vaiko kol kas tik pavojus kad čiupins, tai to ir neleidžiu.
Atsakyti
QUOTE (milabra @ 2004 08 08, 13:46)
(...) Svarbiausia iš tamstos pusės - pasityčioti (...)

viskas ok, kam mums pyktis, kai galvojam mudu abudu vienodai biggrin.gif

ale fainas tas smailiukas schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif laugh.gif
Atsakyti