Įkraunama...
Įkraunama...

Mano veja 2

QUOTE(Vyckaju @ 2011 06 20, 15:26)
sakyciau optimististiskai smile.gif

Nupurksti, po geru 2-3 sav. nupjauti sudziuvusia zole ir isvezti nes kokybiskai su tokio aukscio zole neidirbsit.tuomet vienokiu ar kitokiu budu idirbti zeme, rinkti akmenis, lyginti, rinkti velena ir t.t. kol paruosite pakankamai lygu pavirsiu.
na dar pavoluot gerai.
Cia jau rasau paciu greiciausiu budu smile.gif
tada tresiat, sejat
jei reiktu pagalbos ar seklu galite kreiptis AZ.

Na kaip supratau darbo bus užtektinai ax.gif Dar domina ar prieš purškiant roundapu tą pievą reikia nušienaut ar jau nudžiuvusią žolę nupjauti?
Atsakyti
Ateinu ir aš pasisemti supratimo. Esmė tokia, nusipirkom namą, aplink 6 arai žemės, jau buvo užsėta žolytė, aš ir patrešiau ir laisčiau ir mylėjau, jau ne tik sudygo bet ir nupjaut spėjom, nes auga kaip ant mielių. Problema dabar tame kad šalia yra laukinės pievos ir laukai. Itariu, kad piktžolių neišnaikinsiu nei pro kur. Tai gal ir neverta persistengt? Nes tvora bus segmentinė, perimetras užsodintas tujom - kol užaugs praeis ne vieni metai. Ir dar matosi, kad užsėta nelabai gerai nes daug vietų kur nesudygę ir matosi jog nebesudygs, galvoju reikia dar užsėti tas vieteles, kokia sėkla geriausiai tai būtų daryti? Ir dar žolė nuėjus plėmais gelsvais, vėlgi nežinau ką blogai darau, kad šitaip yra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nicolle_ @ 2011 06 21, 13:26)
Na kaip supratau darbo bus užtektinai ax.gif  Dar domina ar prieš purškiant roundapu tą pievą reikia nušienaut ar jau nudžiuvusią žolę nupjauti?

Turėk omenyje sisteminis herbicidas, į augalus patenka tik per lapus, sunaikina visų piktžolių antžeminę dalį, o vegetatyvinių piktžolių šaknis naikina priklausomai nuo normos. wink.gif
Atsakyti
skaiciau skaiciau cia jusu visu problemas ir nusprendziau paprasyt patarimo ir manuoju atveju:
musu vejoje atsirado grybu.. sungrybiu.. kaip juos naikint? g.gif gal kas susidure?
Atsakyti
QUOTE(makse* @ 2011 06 26, 20:23)
skaiciau skaiciau cia jusu visu problemas ir nusprendziau paprasyt patarimo ir manuoju atveju:
musu vejoje atsirado grybu.. sungrybiu.. kaip juos naikint? g.gif  gal kas susidure?

Nuo grybu poveikis tik vienas.
Vejos kalkinimas rudeni.Kaip zinia grybienai reikia rugshtaus dirvos PH.
Nereikia kalkiu pilti kibirais ir drabstyti kastuvais. Uzsimerki kibire gesintas kalkes ir pamaishydamas tokia tyre nedidelemis dozemis papilstai i laistytuva su papildomu vandens kiekiu.Su tokiu "lengvai kalkintu" laistytuvo turiniu pereini per vejos plota.
Atsakyti
QUOTE(gattigo @ 2011 06 26, 21:26)
Nereikia kalkiu pilti kibirais ir drabstyti kastuvais. Uzsimerki kibire gesintas kalkes ir pamaishydamas tokia tyre nedidelemis dozemis papilstai i laistytuva su papildomu vandens kiekiu.Su tokiu "lengvai kalkintu" laistytuvo turiniu pereini per vejos plota.

o kur tu gesintu kalkiu gaut?? ax.gif
ar toks tirpalas vejai nepakenks?
Atsakyti
QUOTE(gattigo @ 2011 06 26, 22:26)

Vejai pakenks teks kai kur atsodinti(Bet norint greito rezultato...), geriausia reguliariai šienauti ją, tuomet tie grybai turėtu nesimatyti, o ir išnykti smile.gif
Atsakyti
Sveikos.As ir turiu klausimeli gyvenu nesu su tuo susidurusi kaip sakant tikra miestiete uzaugau, bet nusipirkom 6a sklypa kuriame juodzemis, ir labai apgauges..galvojam kaip reik viska sutvarkyti nes zeme nelygi, o ir girdejome kad jis laiko labai vandeni reikia daryti kokius nubegimus.Lauksiu ziniu.
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2011 06 22, 11:08)
Ateinu ir aš pasisemti supratimo. Esmė tokia, nusipirkom namą, aplink 6 arai žemės, jau buvo užsėta žolytė, aš ir patrešiau ir laisčiau ir mylėjau, jau ne tik sudygo bet ir nupjaut spėjom, nes auga kaip ant mielių. Problema dabar tame kad šalia yra laukinės pievos ir laukai. Itariu, kad piktžolių neišnaikinsiu nei pro kur. Tai gal ir neverta persistengt? Nes tvora bus segmentinė, perimetras užsodintas tujom - kol užaugs praeis ne vieni metai. Ir dar matosi, kad užsėta nelabai gerai nes daug vietų kur nesudygę ir matosi jog nebesudygs, galvoju reikia dar užsėti tas vieteles, kokia sėkla geriausiai tai būtų daryti? Ir dar žolė nuėjus plėmais gelsvais, vėlgi nežinau ką blogai darau, kad šitaip yra  doh.gif

o jums nebūtų naudinga tiosiog patiems tą lauką šalia prasišienaut protarpiais? tai galėtumėt džiaugtis ir kutūringesne savo žolyte smile.gif

aišku, visiškai neišsigelbėsi nuo piktžolių, bet pvz mes šiais metais nekeldami sau angliškos vejos reikalavimų iš pavasario leidom dar dygti piktžolėms, ir ravėjau pirtąsias visas, pienes ypač, paskui kai sukultivavo ir išlygino, užsisėjom, ir tfu 3 k., kol kas džiaugiamės, kad auga 99% tik tai, ką sėjom biggrin.gif nors šalimasi irgi yra užleistų sodų, kur dieve padėk pienių jūra, bet matyt mano to protarpinio paravėjimo užtenka. bent kol kas...
Atsakyti
kazkaip man darbu seka vel susimakalavo (nepykit,kartais ,mes ,ne profai, nesuprantam net elementariu savoku ax.gif
Situacija pas mane tokio "neaiskumo" blush2.gif
Sklypo lygi reikejo gerokai pakelti,todel per 2 metus po truputi vezem visoko ir tas "visakas" dabar susimaises (molis,smelis,virsutinis dirvos sluoksnis) ir sutryptas (kietas gerokai pavirsius).Kaip suprantu, vejai dabar reiketu kokiu 10 cm juodzemio. O tai kuriuo momentu mums ten suart (ar sukultyvuot? ) -ar dabar ta kieta pavirsiu, ar kai uzvesim juodzemi?
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2011 07 05, 13:44)
kazkaip man darbu seka vel susimakalavo (nepykit,kartais ,mes ,ne profai, nesuprantam net elementariu savoku ax.gif
Sklypo lygi  reikejo gerokai pakelti,todel per 2 metus po truputi vezem visoko ir tas "visakas" dabar susimaises (molis,smelis,virsutinis dirvos sluoksnis) ir sutryptas (kietas gerokai pavirsius).Kaip suprantu, vejai dabar reiketu kokiu 10 cm juodzemio. O tai kuriuo momentu mums ten suart (ar sukultyvuot? ) -ar dabar ta kieta pavirsiu, ar kai uzvesim juodzemi?

Jai paviršius lygus, galima pilti juodžemi (kol užklos norima apsėti plotą) kuo lygiau tuo mažiau juodžemio reiks kompensuoti reljefo nelygumams.
Jai nelygu su kultivavus daug paprasčiau lyginti(tą"visokį" kur vežėt). O po lyginimo sėti. Po sėklos išsklaidymo, su grėbliuku supurenti (esama užnešta juodžiami). poto patartina suvoluoti.
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2011 07 05, 12:44)
Sklypo lygi  reikejo gerokai pakelti,todel per 2 metus po truputi vezem visoko ir tas "visakas" dabar susimaises (molis,smelis,virsutinis dirvos sluoksnis) ir sutryptas (kietas gerokai pavirsius).Kaip suprantu, vejai dabar reiketu kokiu 10 cm juodzemio. O tai kuriuo momentu mums ten suart (ar sukultyvuot? ) -ar dabar ta kieta pavirsiu, ar kai uzvesim juodzemi?

Mums uzteko ir 5 cm augalinio grunto. Veja auga puikiai, tik kad biski pati su Banvelu pagadinau doh.gif
Atsakyti