Įkraunama...
Įkraunama...

Mano veja 2

QUOTE(vobla @ 2010 04 27, 10:19)
Kazkada jau klausiau kokias zoliapjoves kas naudojate ir kokie ju pliusai bei minusai. Nelabai buvo atsakanciu, nes jau kaip ir nesezonas buvo. Gal dabar islys zolinininkai su savo aktualijom ax.gif
nuziurejau toki zaisliuka:
http://www.manoirank...d=396&pid=15049
nes  palyginus su kitomis gan lengva, kas aktualu, kai dieds nelabai prie ukio- bet kada esant reikalui galesiu ir pati valdas  su tokiu zaislu apeiti...
gal kas turit daugiau patirties- turit kokiu nors argumentu pries sita masinyte?
---------
kitas klausimas:
po ziemos zole atasigauna visai neblogai, bet sienu pavirto takelai kur patys vaiksciojom ir kur svetimi sunys takus pramyne. ka tose vietose daryti, nes ten tik sausas sienas ir vo vos kelios zalios zolytes. ispesioti grebliu ar kaip? laistyti, tresti atskirai nuo visos pievos? g.gif
---------
zole pernai seta vasaros pabaigoje ir pries seja tresta zeme kompleksinem. paskui dar karta kompleksinem tresta, kai jau suzaliavo ir suzele. zeme pas mus prasta ( smelis, zvyras). Kokiom siemet trasom reiktgu tresti? ar uztektu tik salietros? Ir kada? jau uz poros savaiciu ir pjauti reikes g.gif
Plotas pas Jus kiek pamenu link 10-15a... jei vejapjove savaeige ir pjausite tik savo kiema svoris neturi dideles itakos. Geriau imkit platesne. Aisku kaina is karto didesne todel papildonmas pusvalandis pjovimui gal ir nera daug. Antra krepsys zolei galetu buti didesnis pagal plota nes teks daznai keisti, o tai irgi stabdo darba.

takus gerai butu pragrebliuoti, uzseti ir jais daugiau nebevaikscioti smile.gif prieziura ta pati. Jei sausa palaistymas, kad geriau dygtu nepakenks.
geriau kompleksinemis vejai tresti jei zeme prasta arba paprastu kompleksu su daug N pavasari ir salietros 2-3 kartus vasara po 2kg/a. rudeni dar komplekso su mazai N. Cia jei zeme tikrai prasta.
Toje vietoje labai paprasta matematika nes trasu maisas kainuoja 100lt 10a, trumpalaikis efektas, o masina juodzemio 400lt ir efektas visam gyvenimui.
Prastoje zemeje idealia veja sunku padaryti, o per eile metu islaidos juodzemiui atsipirks.

Atsakyti
Aš irgi čia visiškau naujokė blush2.gif padėkite prašau.
SKlypo plotas 60 arų, jame stovi namas, gražas ir pirtelė, o viduryje iškasta stvenkinys. Vineoje namo pusėje jau rudenį buvo užvežt ažemių, pasodintos obelaitės, vyšnio ir pasėta veja, kaip ir viska sok, o didžioji sklypo dalis, kurią pradėsime tvarkyti - tai tikras košmaras doh.gif nežinome net nuo ko pradėti.
Rytoj atvyksta traktorius dar palyginti teritoriją, bet šiaip daug kur tokia "tipo" pieva - kiaulpienės, varputis ir visos įmanomos blogybės... tik samanų nėra.... koia būtų darbų eiga, kad ten atsiratsų daili veja....? šali anamo bus augalai įvairūs - tujos, spygliuočiai, prie tvenkinio - alpinariumą norime daryti - bet ten dabar tok siš rudens kalnas žemių, kuris irgi tuo gėriu apžėlęs... tai jį turbūt irgi reikai išlyginti ir tada užvežti naujos žemės ir įrenginėti alpinariumą? ar visą tą dabarinę pievą nupurkšti rondapu?
PAdėkite labai prašau..... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 04 27, 11:33)

negaliu tamstos sucituoti, nes savo teksta surasete i mano zinute lotuliukas.gif
taigi del zoliapjoves: nenoriu platesnes - buvom skolinesi- pas mus ne visur lygu, yra ir kalniuku- buvo ziauriai sunku net vyrui. Bendzino surijo siaubingai daug. Tos platesnes viso labo 51cm, o vat svorio tai daugiau nei 10 kilu dasideda. Isstumt tokia is garazo, datyst iki zoles- jau tikrai didelis vargas...kelis kartus turejom pasiskoline ar siauresnes lengvesnes- tiek problemu nebuvo...
na, zoles krepsi irgi rinkausi toki, kad butu nedidelis , kad pati panesciau ir , kad neplasmasinis...kazkaip man visi plasmasiniai daiktai turi tendencija suskilti, suluzti negryztamai, plius medziaginis lengvesnis...
Del juodzemio nelabai sutinku. Buvau uzsivezus ant darzo- po pirmo stipresnio lietaus vos neapsiverkiau- jo neliko nei kvapo doh.gif Kiek pamenu tevu sodo tokia pat zeme- vezdavo kasmet juodzemio( ir net molio savo nelaimei doh.gif )- viskas kaip i kiaura maisa- po pusmecio ir vel plikas smelis...
O vat del takeliu tai supratau, kad neverta stebuklo tiketis- teks atsejinet doh.gif
Gal kada i Vilniu prie progos vaziuosit? Seklu reiketu blush2.gif
--------
o gal dar kokia nors vejapjove panasia i mano nuziureta kas galetu patarti? g.gif
Kad savaeiges svoris butu ne daugiau 30kg. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2010 04 27, 16:25)
negaliu tamstos sucituoti, nes  savo teksta surasete i mano zinute lotuliukas.gif
taigi del zoliapjoves: nenoriu platesnes - buvom skolinesi- pas mus ne visur lygu, yra ir kalniuku- buvo ziauriai sunku net vyrui. Bendzino surijo siaubingai daug. Tos platesnes viso labo 51cm, o vat svorio tai daugiau nei 10 kilu dasideda. Isstumt tokia is garazo, datyst iki zoles- jau tikrai didelis vargas...kelis kartus turejom pasiskoline ar  siauresnes lengvesnes- tiek problemu nebuvo...
na, zoles krepsi irgi rinkausi toki, kad butu nedidelis , kad pati panesciau ir , kad neplasmasinis...kazkaip man visi plasmasiniai daiktai turi tendencija suskilti, suluzti negryztamai, plius medziaginis lengvesnis...
Del juodzemio nelabai sutinku. Buvau uzsivezus ant darzo- po pirmo stipresnio lietaus vos neapsiverkiau- jo neliko nei kvapo doh.gif Kiek pamenu tevu sodo tokia pat zeme- vezdavo kasmet juodzemio( ir net molio savo nelaimei doh.gif )- viskas kaip i kiaura maisa- po pusmecio ir vel plikas smelis...
O vat del takeliu tai supratau, kad neverta stebuklo tiketis- teks atsejinet doh.gif
--------
o gal dar kokia nors vejapjove panasia i mano nuziureta kas galetu patarti? g.gif
  Kad  savaeiges svoris  butu ne daugiau 30kg. g.gif

del juodzemio as pasilieku prie savo nuomones su salyga, kad tai nera viena masina 10 a smile.gif. Kuo daugiau tuo geriau.
del seklu parasykit AZ.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2010 04 27, 16:25)

ir man, ir man clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 04 27, 16:35)
del juodzemio as pasilieku prie savo nuomones su salyga, kad tai nera viena masina 10 a smile.gif. Kuo daugiau tuo geriau.
del seklu parasykit AZ.

nesigincysiu, nes jus daugiau patirties turite 4u.gif
prazioplinau kai buvote Vilniuje. Del seklu tai dar pasitarsiu su vyru kiek mums ju reikia( ir tadu parasysiu). Kiek laiko jos buna daigios? g.gif Nes visokiems atsejimams, pakrasciukams, persigalvojimams- biesas zino kiek reikia g.gif
QUOTE(axa @ 2010 04 27, 16:36)
ir man, ir man  clap.gif

nu va ir kompanija sekloms yra...
net su sejimo klaidom doh.gif , be juodzemio blush2.gif , su netinkamu sejai oru doh.gif - visgi Vyckaju seklomis esu labai patenkinta- niekad nebuvau macius tooookios grazios zoles unsure.gif zaliavo iki pat Kaledu taip, kad rudeni zmones pro sali karviu pravest ramai negaledavo doh.gif lotuliukas.gif kaip pasiute raudavosi kiaurai gyvatvore pas mus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 27 balandžio 2010 - 15:51
QUOTE(vobla @ 2010 04 27, 16:47)

nu va ir kompanija sekloms yra...
net su sejimo klaidom doh.gif , be juodzemio blush2.gif ,  su netinkamu sejai oru doh.gif - visgi Vyckaju seklomis esu labai patenkinta- niekad nebuvau macius tooookios grazios zoles unsure.gif zaliavo iki pat Kaledu taip, kad rudeni zmones pro sali karviu pravest ramai negaledavo doh.gif  lotuliukas.gif  kaip pasiute raudavosi kiaurai gyvatvore pas mus...

gal gali pasigirt kaipp vadinasi to seklos? bigsmile.gif
Atsakyti
sveiki.gal kas galit patarti kokias seklas seti, kad veja butu minksta kaip kilimas blush2.gif esu macius tokia- atrodo trumpa, bet kai eini tai kojos iklimpsta smile.gif atrodo tokia vientisa, be jokiu priemaisu...
Atsakyti
Pries 4 savaites jei ne daugiau pasejom mes sode zolyte, aisku nevezem jokio juodzemio, dabar norim pasidaryt tik laikinai, kol bus pinigeliu atsivesti juodzemiui. Kame reikalas, kodel ji nedygsta, aisku po pasejimo pora savaiciu lietaus nebuvo, neturejom galimybiu palaistyti. Dirvozemis toks maisytas, molis ir dar biesas zino kas blush2.gif
Kaip manot ar dar isdyks kas nors? Pasejom ne visa plota, zoles dar turim nusipirke, nezinom ka daryt g.gif
Atsakyti
Tai va.. Pirkau elektrini skarifikatoriu-aeratoriu Ermitaze.. Esu labai patenkintas smile.gif per 3-4 valandas sufigiacinau savo plota, surinkau dyyyyydele kruva zoles sudziuvusios, darysiu dyyyyydele komposto kruva.. 90% laiko tai nesiojimas konteinerio su zole prie kruvos.. kai idarbinau karucius - tai 80% pasidare biggrin.gif bet agregatas - zveris, turi 2 velenus (keiciami) vienas su spiruokles - skarifikatorius, kitas su peiliais - aeratorius.. ypatingo skirtumo rezultate nepastebejau - abudu palieka vienoda sufigiacintos zoles vaizda... vakar pirkau 50 kg trashu uz 80 lt - dabar eisiu treshti savo vargsho prudo slaitus, paaugo ten zlyte graziai bet retokai... gal prasiples, paziuresim, NPK - 15-15-15 - zverishkas mishinis..
Atsakyti
Nežinau, ar aš čia į temą pataikiau, bet gal kam nors reikia vejos bortelių? Parduodu po 7 LTL, turiu apie 70 vnt. Jums tereiks tik patiems pasikrauti ir išsivežti... Gyvenu Vilniaus r. Jei domina, rašykit man į AŽ, susitarsim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Julia2002 @ 2010 05 04, 16:27)
Pries 4 savaites jei ne daugiau pasejom mes sode zolyte, aisku nevezem jokio juodzemio, dabar norim pasidaryt tik laikinai, kol bus pinigeliu atsivesti juodzemiui. Kame reikalas, kodel ji nedygsta, aisku po pasejimo pora savaiciu lietaus nebuvo, neturejom galimybiu palaistyti. Dirvozemis toks maisytas, molis ir dar biesas zino kas  blush2.gif
Kaip manot ar dar isdyks kas nors? Pasejom ne visa plota, zoles dar turim nusipirke, nezinom ka daryt  g.gif

Salta dar, todel ir dygsta is leto zoles, vasara buna kitaip, o pavasari ilgas dygimas normalu. gal dar zeme sausoka buvo, bet po siu lietu ir numatomo silto savaitgalio manau sulauksite rezultato.
Atsakyti