Įkraunama...
Įkraunama...

Mano veja 2

Pas mane butu klausimas, kada veliausiai galima seti zole?
Baigem lyginti sklypa ir jau galvojom seti si savaitgali, bet kai atsilo ir palijo, tiek pridygo visokiu neaiskiu augaliuku. Tai dabar purksim ir naikinsim juos, o zole seti galima butu juk tik po kokiu 2-3 sav., o tai jau birzelis kaip ir....
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2010 05 13, 15:42)
Vyckaju, o po kiek laiko galima pakartot purškimą nuo tų pienių ir dobiliukų? Ir dar, po to purškimo pastebėjau, kad mano obelaitės kažko pradėjo lapeliai rausvėt, ir suktis, ar kartais nepakenkė joms???

pakartot? siaip po 1-3 dienu jau matosi ar gyvos piktzoles, jei susisuke, nuleipe lapai tai chemija suveike. purkskite nevejuota diena, purkškite optimaliame aukstyje ir pakenkimu neturetu buti. jei nupurskete medeliu gali buti ir kaput, pagal vaizda galima nuspeti nuo ko lapai susisuko.
Papildyta:
QUOTE(Migluzee @ 2010 05 14, 07:19)
Pas mane butu klausimas, kada veliausiai galima seti zole?
Baigem lyginti sklypa ir jau galvojom seti si savaitgali, bet kai atsilo ir palijo, tiek pridygo visokiu neaiskiu augaliuku. Tai dabar purksim ir naikinsim juos, o zole seti galima butu juk tik po kokiu 2-3 sav., o tai jau birzelis kaip ir....

Sios temos pradzioje yra parasyta kada pernai sejau ir veja puiki. Reiketu ideti foto nes laida fotoaparato vaikai nuniokojo tik neseniai gavom is honkongo doh.gif (Lietuvoje 54Lt, o ten 1 svaras +5 svarai atsiuntimas). Normalu iki rugsejo pasiseti galima ir veliau biski.
Atsakyti
Gal kas galite patarti del vejos krasto juostos / bortelio.

Norim atskirti 40 m ilgio riba tarp vejos ir slaito, kuris bus mulcium apibertas ir apsodintas. Mus gasdina, kad tada neis nupjauti zoles zoliapjove ir reiks karpyti ir siulo mechaniskai ta krasta laikas nuo laiko pjauti/kapoti. Nu bet cia 40 m - ar tiek prikaposi. Ar ta juosta ar bortelis (maciau Ekobord toks patrauklus reklamuojamas) tiek daug turi issikisti, kad trukdytu pjaut zole? Kaip jus ta sprendziat?
Atsakyti
Aš tai prmiausia noriu pasidžiaugt tokiu puikiu komentatorium- vyckaju- viską žinančiu- išmanančiu. 4u.gif ačiū už aškius, greitus ir svarbiausia kompetetingus komentarus...
bet dabar----help.gif --- negaliu savo akim patikėt- iš po žiemos, jau porą kartų nupjoviau ir pilna veka ....šungrybių!!! Dėl dievo- iš kur jie, jei pernai nebuvo? ir kaip kovot, ne plečias...pyptpypt... nežmonišku greičiu doh.gif blink.gif
help.gif
Atsakyti
QUOTE(niekad @ 2010 05 14, 15:28)
Aš tai prmiausia noriu pasidžiaugt tokiu puikiu komentatorium- vyckaju- viską žinančiu- išmanančiu.  4u.gif ačiū už aškius, greitus ir svarbiausia kompetetingus komentarus...
bet dabar----help.gif --- negaliu savo akim patikėt- iš po žiemos, jau porą kartų nupjoviau ir pilna veka ....šungrybių!!! Dėl dievo- iš kur jie, jei pernai nebuvo? ir kaip kovot, ne plečias...pyptpypt... nežmonišku greičiu doh.gif  blink.gif
  help.gif

Silta, dregna todel grybams ir ligoms plisti idealios salygos.
nelabai pakovosit, pjaukit su surinkimu ir tiek, yra teoriniu galimybiu, bet niekas neuzsiima tiek vargti.
Atsakyti
Laba diena, jei pasejus zolyte jos neiterpeme su grebliu, o tik su volavome, ar ji sudygs?
Atsakyti
QUOTE(Lokiene @ 2010 05 14, 18:59)
Laba diena, jei pasejus zolyte jos neiterpeme su grebliu, o tik su volavome, ar ji sudygs?

Sudygs, aisku jei bus kam dygti po siu liuciu. Viska isplove kapitaliai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 14 gegužės 2010 - 20:31
Taigi pagaliau įdedu vejos pasėtos labai vėlai nuotraukas.
kadangi senųjų nuorodų neatidaro įdedu naujas:
1. prieš sėją: http://public.fotki....s/dsc00723.html

2. veja pasėta rugsėjo pabaigoje 09.22 : http://public.fotki....s/dsc00731.html

3. veja sudygus, pirmas sniegas: http://public.fotki....s/dsc00904.html

4. antras nupjovimas pavasarį: http://public.fotki....s/dsc01790.html

Čia pavyzdys kaip ir netinkamu laiku pasėjus galima gauti puikų rezultatą. Vejai dygti svarbiausia minimaliai šilumos ir drėgmė. Didžiausia klaida darant "greituoju būdu" nesugebėjimas palaikyti tinkamą drėgmės lygį dirvoje. Sėklos pradeda dygti, perdžiūsta ir žūsta. Būna ir mums, kad pasėji sausuoju metu ir išvažiuoji sutaręs, kad laistys bent pora kartų per dieną. Skambina ir sako: "NEDYGSTA". Važiuoji apžiūrėti nors ir taip 99% jau žinai atsakymą. Atvažiavęs randi puikiausiai sudygusius plotus už namo ir pan., kur buvo pavėsis ir drėgmė nespėdavo išgaruoti. Kur saulės atokaita kur dygę, kur nedygę. Šį rudenį sėjome šlaitą tai ant visiško smėlio pavėsyje sudygo (išvažiuodami gerai priliejome, kad žemė perdžiūvus nebyrėtų žemyn), o ant juodžemio saulės atokaitoje ne. Klausimų tokiu atveju nekyla.
Geriau neskubėkite ir ištempkite vejos įrengimą 2-3 mėn. bėgyje, o jei spaudžia terminai ar norai laistykite tiek, kad 10cm sluoksniu dirva būtų drėgna. savaime aišku būtina laistyti smulkialašiu būdu nes laistant stambiais lašais dirvos paviršius suplūkiamas.
Volavimas efektyvus tik pilant juodžemį plonu sluoksniu iki 5cm, jei pilate 10-20cm, galite net nevoluoti, nėra prasmės, suvoluosit tik paviršių, o gilesni sluoksniai susmegs vėliau.
Atsakyti
Perėjau ir aš savo veją savaitgalė. Išvada: man ji neglosto akių ir širdies. Pernai buvo tikrai graži, bet dabar schmoll.gif Nesuprantu visai, ar aš čia noriu per daug? Į pakraščius kažkokia išretėjusi, matosi kai kur žemė- iš karto matau kad tose vietose samanų atsiranda, dar plius ir pas mane pradėjo grybai augti. Visai susinervinau. doh.gif Padariau išvadą, kad tas aeravimas daugiau žalos padarė, negu naudos. Tiesa dar per vėlai patręšiau šiemet ( kaip sakė Vyckaju) bet labai irgai buvo šlapia pas mus... Tai dabar nežinau ką daryt, galvoju ar nereikės iš naujo viską suarti ir vėl sėti.
Atsakyti
A o mano zole, kuri buvo rudeni seta.. aplink prudo.. dar nepjauta zole..

user posted image

prisiminus kiek rudeni lijo, kiek seklu praplove, kokia ziema buvo - visai normalus rezultatas.. manau, gal netgu nedasejinesiu, nebent po kokio menesio, paziuresiu kaip po pjovimu prades plestis..

o va plemas centre - tai kur po ziemos buvo pelke.. istysa zoles pluta buvo sisiformabus, isaeravau, tresiau, bet matyt jau nebus kaip anksciau..
jauciu teks daryti drenaza.. nors pvz kur toliau prie tvoros zalioja graziai zole - ten irgi buvo pelke, bet nieko, nenumire.. kodel taip - nezinau..
Atsakyti
o gal kas savo vejoje turejot neprasytu sveciu - kurmiu? Gal turit patirties kaip juos isprasyt, kad nebegriztu? smile.gif Veja dar tik ruosiames seti, bet nesinoretu, kad pasejus, ja kasnors isartu smile.gif
Atsakyti
Turim antrametę veją. Šiemet joje pastebėjau dobiliukus. Kaip naikinti??
Papildyta:
QUOTE(niekad @ 2010 05 14, 15:28)
bet dabar----help.gif --- negaliu savo akim patikėt- iš po žiemos, jau porą kartų nupjoviau ir pilna veka ....šungrybių!!! Dėl dievo- iš kur jie, jei pernai nebuvo? ir kaip kovot, ne plečias...pyptpypt... nežmonišku greičiu doh.gif  blink.gif
  help.gif

Dygsta ir pas mus grybai- parazitai...Aš savo vaikus "užleidžiu"- išspardo, ištrypia..:hihihi
Atsakyti