Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(maliukas @ 2009 10 13, 18:00)
Norėčiau paklaust kitų mamyčių, kurių vaikučiai lanko mokyklą, ar kiti vaikai jų neerzindavo? Kaip jūsų vaikai atlaikė tokį stresą? Kaip jūs, tėvai į tai reagavote?
Šiandien nuėjau pasiimti vaiko, tai 5 vyresnių klasių mokiniai, apstoję ratu suolą erzino, na o jis verkė.

kaip baisu, negaliu skaityt be ašarų cray.gif Neseniai mačiau, kaip mieste vaikai apstojo ratu protiškai neįgalią merginą ir žvygavo šlykštynės cool.gif
Atsakyti
Todėl mes su vyru tikrai neplanavom susilaukti vaikų šitoje laukinėje šalyje
Atsakyti
Mes su vyru turime vilti isvykti visam is Lietuvos. Dabar tik kol vaikas mazas nenorime forsuoti ivykiu, nes vaikui reik pagalbos, kurios uzsienyje negausime. Bet jei pasitaisys per pora-trejeta metu tikrai ciuosime is cia su daina. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 10 13, 18:21)
Kosmaras kazkoks.  cray.gif
Isivaizdavau sekundei kad ir mum taip gali buti ateityje, nes maniskis dabar darzely prisibijo vaiku.
O taviskis mazas budamas kaip i kitus vaikus reagavo?

Na maniškis niekada nebijo svetimų nei vaikų, nei suaugusių ir mažas nebijojo. O į mokyklą tai žiauriai nenori eiti. Mokosi lėčiau, bet viską supranta. Kaip mokytoja sakė "bet jis juk protingas". Šianakt ir naktį prastai miegojo.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 10 13, 19:21)
Kosmaras kazkoks.  cray.gif
Isivaizdavau sekundei kad ir mum taip gali buti ateityje, nes maniskis dabar darzely prisibijo vaiku.
O taviskis mazas budamas kaip i kitus vaikus reagavo?

na o maniskio darzelio grupeje yra trys lyderiai, vienas is ju mano Lukas ax.gif Tai zinokit as net savotiskai dziaugiuose, kad jie ten vienas prie kito kabinejais, ir pasimusa ir pasikolioja lotuliukas.gif ir maniskis sake nei per nago juodyma nenusileidzia. Tai as galvoju taip, gal geriau lai musasi, nei ji skriaudzia ( aisku del sito irgi bedos gali buti), bet... Ir, kad tik nepasikeistu i kita puse viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2009 10 14, 06:16)
Na maniškis niekada nebijo svetimų nei vaikų, nei suaugusių ir mažas nebijojo. O į mokyklą tai žiauriai nenori eiti. Mokosi lėčiau, bet viską supranta. Kaip mokytoja sakė "bet jis juk protingas".  Šianakt ir naktį prastai miegojo.

console.gif Maliuk, gaila tavo vaikuciuo ir jusu kaip teveliu - tik isivaizduot galiu ka isgyvenat ir kaip sirdi spaudzia unsure.gif , Vaikai ziaurus, cia klasiokai taip su juo elgesi ar pasaliniai g.gif Jei klasiokai - gal reiktu pakalbet jums su aukletoja ar klase paciai, nesant vaikui, kaip jis jaucias, kaip jis isgyvena ta situacija - juk ne mazi - tikrai supranta - gal susiges unsure.gif
I mano sunaus klase integravo mergyte, be rankytes (ji baigias ties alkune ir nelabai graziai), buvo tuo tikslu susirinkimas teveliams, paaiskino kas per beda, pasake kaip paruost vaikus, mama labai verke, ale teisinos (nors nematau del ko), paskui mes seimose snekejom su vaikais, dar klaseje mokytoja pries atvedant ta mergyte perkalbejo su jais - tai kai jau ja atvede - stebuklo nebuvo - visi vaikai jai padeda ko ji negali pati - tikrai draugauja, snekejau su mama po kurio laiko - sake ne pirmas darzelis kur vaikui kosmaras eit buvo, o cia ji prisitaike thumbup.gif
Manau tik nepalikit to visai va taip va, juk vaikui liudna, o kiti is nezinojimo taip elgias gal blush2.gif
Papildyta:
Mums laikas i VRC atejo, nuveziau vaika - gydytojos ner - seminaras kazkoks, o eileje laukem 2,5 menesio verysad.gif , man reik paaiskinimo del diagnoziu, noriu susitvarkyt nemokama darzeli, arba bent jau gaut leidima kad galeciau viena diena nevest Mildos i darzeli ir nereiktu moket - matau kad ji pervargsta ir i savaites gala irzli pasidaro, nervinga, nebemiega verysad.gif
Atsakyti
Dar prieš mokslo metus kalbėjausi su mokytoja, ji sakė kad aiškins vaikams, kad yra visokių žmonių ir reikia juos toleruoti. Vakar iš tos kompanijos buvo du vyresni gal penktokai o kiti trys bendraklasiai. Kai pamačiau tuoj puolė vienas kitą skūsti. išsilakstė. Su mokytoja be abejo šiandien kalbėjausi. Na ir sesių primygtinai prašau, kad nueitų pažiūrėti pas jį į klasę.
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 10 14, 11:11)
Tai as galvoju taip, gal geriau lai musasi, nei ji skriaudzia

čia jūs rimtai?
Atsakyti
QUOTE(F @ 2009 10 14, 16:25)
čia jūs rimtai?

tai zinoma, kad nerimtai. As labai, labai noreciau, kad mano vaikas pirmiausiai butu doras zmogus.
Atsakyti
tada gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2009 10 14, 06:16)
... Kaip mokytoja sakė "bet jis juk protingas". ...

Man vakar aukletojos irgi pasake: koks protingas vaikas! (Ten grupeje visi vaikai kalba ir yra vyresni metais ar net pusantru ir niekas tokiu protingu zaidimu nezaidzia kaip mano vaikas blink.gif , net simbolinis zaidimas 4 metu vaikams ten labai silpnas yra, siuzeto nera visiskai...) O maniskis nekalba, nedaro ant puodo, bet loto, formeles, magnetukus-raides-skaicius delioja, rodo kokias spalvas deda na viska komentuoja, praso ivardinti... knygas ziuri, rodo viska aukletojom ten ... blink.gif na tipo toks pavyzdingas ale. Mano ismokytas namie. pas mus tik lavinantys praktiskai zaidimai namie, tai jis ir iprato matyt... O tie kiti vaikai nezaidzia tokiu - jie masinas vezioja, stato is kaladeliu... na maniskis irgi ir masinas vezioja, bet va ir kt zaidimus zaidzia o tie tai nea. g.gif

QUOTE(F @ 2009 10 14, 15:25)
čia jūs rimtai?

as irgi taip manau. geriau tegu mano vaikas buna banditas, negu jis bus uzdro...tas luzeris, kuri visi spardys i sikna. Grubiai gavosi, bet tiesa.
mano klaseje buvo toks berniukas-auka. NedajBoze!!! Jis siaip jautrus buvo, o iki 9-os klases is jo psichopata padare. Vaikai yra labai ziaurus. O kad jus matytumet ir girdetumet iki kokiu isteriju ji davesdavo mokykloje... verysad.gif
Papildyta:
Dar papildysiu:
esu dekinga dedei, kad mane mokino mustis kai buvau maza ir spresti savo problemas savarankiskai.
O sprendimas budavo paprastas - nesupratai? I aki! Supratai? Nu matai, koks saunuolis! biggrin.gif
Pora kartu taikiau si metoda gyvenime ir zinokit niekas manes neskriaude niekad, nes veiksmas budavo grubiai nutraukiamas pradineje stadijoje.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 10 14, 17:08)
Man vakar aukletojos irgi pasake: koks protingas vaikas! (Ten grupeje visi vaikai kalba ir yra vyresni metais ar  net pusantru ir niekas tokiu protingu zaidimu nezaidzia kaip mano vaikas  blink.gif , net simbolinis zaidimas 4 metu vaikams ten labai silpnas yra, siuzeto nera visiskai...) O maniskis nekalba, nedaro ant puodo, bet loto, formeles, magnetukus-raides-skaicius delioja, rodo kokias spalvas deda na viska komentuoja, praso ivardinti... knygas ziuri, rodo viska aukletojom ten ...  blink.gif  na tipo toks pavyzdingas ale. Mano ismokytas namie. pas mus tik lavinantys praktiskai zaidimai namie, tai jis ir iprato matyt... O tie kiti vaikai nezaidzia tokiu - jie masinas vezioja, stato is kaladeliu... na maniskis irgi ir masinas vezioja, bet va ir kt zaidimus zaidzia o tie tai nea.  g.gif 
as irgi taip manau. geriau tegu mano vaikas buna banditas, negu jis bus uzdro...tas luzeris, kuri visi spardys i sikna. Grubiai gavosi, bet tiesa.
mano klaseje buvo toks berniukas-auka. NedajBoze!!! Jis siaip jautrus buvo, o iki 9-os klases is jo psichopata padare. Vaikai yra labai ziaurus. O kad jus matytumet ir girdetumet iki kokiu isteriju ji davesdavo mokykloje...  verysad.gif
Papildyta:
Dar papildysiu:
esu dekinga dedei, kad mane mokino mustis kai buvau maza ir spresti savo problemas savarankiskai.
O sprendimas budavo paprastas - nesupratai? I aki! Supratai? Nu matai, koks saunuolis!  biggrin.gif
Pora kartu taikiau si metoda gyvenime ir zinokit niekas manes neskriaude niekad, nes veiksmas budavo grubiai nutraukiamas pradineje stadijoje.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti