Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

Cezi, del vilties tai tu tikrai teisi. As irgi vis pasvajoju, gal gi pageres tiek, kad jau nebelabai matysis kas.
Atsakyti
Nu ir prisnekejot, kol is kapu gryzu - vos ne valanda skaityt turiu ir isiterpt neber kur lotuliukas.gif
del IQ - tai jo negali tirti bet kas - yra tam tikri testai, norint tirt turi isklausyt kursa ir tai yra pakankamai brangu gaut ta licenzija, tiriami vaikai nuo 7 metu, isskirtinais atvejais - nuo 6.5 galima (tik ka universitete kursa isklausiau apie tai)
dabar kazkam ten tirtas buvo ir sako ribotas intelektas - zodziu IQ yra tiriamas ne vienoje srityje (jei issamiai) ir kai intelektas yra ribotas - labai svarbu ar tolygiai ribotas (cia blogesniu atveju), ar ne tolygiai (tarkim labai silpna viena kuri sritis - autistukams kalbinis issivystimas, bendravimas, emociniai dalykai (IQ koks 40-50) - jie ir tempia visa IQ zemyn, bet kitos sritys gali but net labai aukstas (110 ir daugiau net) - nors vidurkis iseina labai ribotas) - zodziu noriu pasakyt - kad tie IQ skaiciukai gali dar nieko nereiksti, ir reik prasyt, net reikalaut issamesnes info - zinodami stipresnes vaiko puses - bus lengviau ji lavinti ir taip galima pasiekti neblogu rezultatu wub.gif

zodziu mokslai man duoda super daug naudos, visu pirma man asmeniskai, siuo metu esu tokioje ramybes busenoje savo vaiko atzvilgiu, pradejau taikyt jai ta, ka mes mokinames, atsivere akys biski, pradejau i viska ziuret filosofiskai - va taip va cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 10 31, 22:37)
zodziu mokslai man duoda super daug naudos, visu pirma man asmeniskai, siuo metu esu tokioje ramybes busenoje savo vaiko atzvilgiu, pradejau taikyt jai ta, ka mes mokinames, atsivere akys biski, pradejau i viska ziuret filosofiskai - va taip va cool.gif

Kriiste, pasidalink šia filosofja su mumis mirksiukas.gif

Mano mažius serga verysad.gif Temperatūra užkilo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2009 11 01, 09:28)
Kriiste, pasidalink šia filosofja su mumis  mirksiukas.gif

Mano mažius serga  verysad.gif Temperatūra užkilo  verysad.gif

sedziu pas mama, kompo letumas i nevilti varo verysad.gif , be to labai sunku perduot jausmus virtualiai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2009 10 31, 19:45)
Kai jūsų vaikui bus 18, tai jam gali vėl diagnozuoti tą klaidingą sutrikimą.

Buvau didžiai nustebinta KMUK, kai gydytojas paskė, kad tai netiesa, autizmas po 18 niekur nedingsta. Kažkiek ramybės dėl jo ateities atnešė...
Papildyta:
QUOTE(Pareis @ 2009 10 31, 21:08)
Cezi, del vilties tai tu tikrai teisi. As irgi vis pasvajoju, gal gi pageres tiek, kad jau nebelabai matysis kas.

Nežinau kaip kitom, bet man tai gyvenimo varikliukas, ar gal pagrindinė ašis ant kurios ir sukasi visas mūsų gyvenimėlis
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 01, 14:47)
Buvau didžiai nustebinta KMUK, kai gydytojas paskė, kad tai netiesa, autizmas po 18 niekur nedingsta. Kažkiek ramybės dėl jo ateities atnešė...

Kad iš tikrųjų nedingsta, tai aišku. Dabar universitete taip moko, kad niekur nedingsta, bet anksčiau kas baigė, tai gali ir nežinoti, ypač jeigu yra ne vaikų psichiatrai, o suaugusiųjų. Bet kiek aš žinau, po 18 metų nėra autizmo diagnozės, bent jau AS. Pažįstu žmonių, kurie turėjo problemų su tuo. Vieniems iš jų sakė, kad AS diagnozės oficialiai nėra po 18 metų, o kitiems sakė, kad tas pats sutrikimas vaikystėje vadinamas AS, o suaugus - šitas sutrikimas virsti į šizoidinį asmenybės sutrikimą (čia yra visiška nesąmonė, tai du atskiri dalykai). Kažkur internete buvo parašyta, kad stengiamasi padaryti, kad autizmas galėtų būti ir nuo 18 metų, gal jau padarė??
Atsakyti
QUOTE(F @ 2009 11 01, 14:14)
Kad iš tikrųjų nedingsta, tai aišku. Dabar universitete taip moko, kad niekur nedingsta, bet anksčiau kas baigė, tai gali ir nežinoti, ypač jeigu yra ne vaikų psichiatrai, o suaugusiųjų. Bet kiek aš žinau, po 18 metų nėra autizmo diagnozės, bent jau AS. Pažįstu žmonių, kurie turėjo problemų su tuo. Vieniems iš jų sakė, kad AS diagnozės oficialiai nėra po 18 metų, o kitiems sakė, kad tas pats sutrikimas vaikystėje vadinamas AS, o suaugus - šitas sutrikimas virsti į šizoidinį asmenybės sutrikimą (čia yra visiška nesąmonė, tai du atskiri dalykai). Kažkur internete buvo parašyta, kad stengiamasi padaryti, kad autizmas galėtų būti ir nuo 18 metų, gal jau padarė??

Na kadangi jis LT diagnozuojamas neseniai, tai reik manyt valstybės vyram nedaeina tas, kad neseniai atsirado diagnozė, o ne sutrikimas ir reik manyt jie dabar laukia kol pirmieji pacentai sulauks pilnametystės
Papildyta:
labai skurdžiai juda parašiukai, paraginkit pažystamus kas galit
http://www.peticijos.lt/visos/2890
Atsakyti
Noriu paklausti tokio dalyko: DISC tyrimas atliekamas vaikams iki 5 metu. O kaip veliau yra ivertinamos pagrindines raidos sritys - soc.elgesys, savarankiskumas ir t.t.? Ar yra kazkoks specialus metodas?
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2009 11 01, 18:23)
Noriu paklausti tokio dalyko: DISC tyrimas atliekamas vaikams iki 5 metu. O kaip veliau yra ivertinamos pagrindines raidos sritys - soc.elgesys, savarankiskumas ir t.t.? Ar yra kazkoks specialus metodas?

IQ testas, daugiau nieko mum nedaro, yra dar Bartelio indeksas, bet čia daugiau su judėjimo aparatu problemų turintiems manau
Atsakyti
Gal kuri gali apšviest plačiau apie MMSE
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2009 10 31, 18:22)
Nanuk, o iš tėvų bokšto žiūrint kas yra vertingiau sutrikusio intelekto vaikui išmokti? Triženklę daugybos lentelę ar tik du kart du, bet likti laimingu ir sveiko proto. (Sveiko proto, nes neperkrautas betikslia informacija ir "neperdegęs")
Aš irgi mama-  ir man kartais instinkyviai suveikia noras vaiką "pritempti prie normos", bet aš vis stengiuosi profilaktiškai "pasižadinti" - pagal vaiko esamus gebėjimus, savijautą ir poreikį. Ir vis priminti sau, kad jei atsitiks taip, kad mano vaikui sukakus 18 m. jis turės sunkią ar vidutinę negalią iš autizmo spektro - universiteto jam nereikia ir nereikės- jam reikės tiesiog prasmės gyvenimui, o iš manęs nematomos pagalbos, kad jis pats jaustųsi kuo savarankiškesnis.

Filosofiskai ziurint i klausima sutinku su tavimi.

QUOTE(Nomeda111 @ 2009 10 31, 18:49)
... kas ten pas jus Kaune toks protingas 3 metu vaikui IQ nustatineja?"

Vat ir as apie ta pati. IQ daro anksciausiai pries pat mokykla.

QUOTE(linabalt @ 2009 10 31, 19:20)
Nu kodel nepasakei to pries kokias  3 sav, buciau nesiemus to, ka pradejau lotuliukas.gif O jei rimtai, is kur tokia info? Labai gera info musu vaikuciams, nors maniskio intelektas irgi jau nebetinka verslininkauti, nes apie 100 sukasi - tai daugiau, tai maziau bigsmile.gif
...

Kazkada kazkur skaiciau ar laida maciau ... nepamenu. Siaip is tikruju tai tiesa.

QUOTE(Kriiste @ 2009 10 31, 23:37)
...
del IQ - tai jo negali tirti bet kas - yra tam tikri testai, norint tirt turi isklausyt kursa ir tai yra pakankamai brangu gaut ta licenzija, tiriami vaikai nuo 7 metu, isskirtinais atvejais - nuo 6.5 galima (tik ka universitete kursa isklausiau apie tai)
...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu pagal jas, tai yra kazkoks ten testas kur tiria IQ nuo 2 metuku, ryt ten eisiu, tai paklausiu tikslaus pavadinimo. Bet as kai kalbejau darzelyje su psec. pedagoge, tai ji sake, kad si testa daro (ir tai tik isimtinais atvejais) tik tiems vaikams pas kuriuos plika akimi matosi protinis atsilikimas. Ir dar ji pasake, kad is vis IQ daryt reikia labai atidziai, nes galima labai suklysti ir tikslingiausia nuo 7 metu.
Atsakyti