Sutinku su viskuo ka parase Linabalt.
Ir net pacituosiu:
ta ir turejau omenyje.
O kalbedama apie itin mazus vaikus tai turejau minty tai, kad vaikas turetu moketi isreikalauti, paimti tai ko nori, nes tai butent ir ugdo jo pasitikejima savimi, asmenybe, ne pliusini charakteri... Cia apie maziukus kalbu.
O vat pasakykit man kaip man elgtis, jau puolu i nevilti...
darzelyje maniskis paliktas rekia nesavu balsu, isejus i lauka isgirdau kad aukletoja megdzioja ji "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" uzrekia paskui ji...

*****, ateinu, sako, as vaizdavau kad verkiu ir jis jau beveik buvo apsiramines... sakau: "ji tik gasdina tokie rekimai, su juo ramiai reik" o ji: "nemokykit manes, jis mane guode ranka" O as zinau, kad jis ranka mosteli is nervu kai jam nepatinka kazkas, ale musa... *****. Sakau: jus ji uzimkit geriau kokiu zaidimu, tas geriau suveiks. O ji: as su juo asmeniskai nesedesiu, tegu su vaikais ratuku haravodus vaiksto.

sakau: jis nenores su vaikais, nes jis autistiskas, be to jis jaunesnis 1.5 metu uz visus.

O ji: jei nenores tai imkit namo, iseidinekit is darbo ir sedekit su juo. Sakau: "supraskit mane teisingai, jam epi-aktyvumas, ilgas verkimas gali isprovokuoti epilepsija" O ji: "neklausykit gydytoju, jis sveikas berniukas!"
Nu moterys, truksta zodziu, isejau visa apsizliumbus. nezinau ne ka daryt. Neurologo sian nebuvo, bus tik po savaites, nes atostogauja.
Ten tos aukletojos ne menko supratimo apie autistiskus vaikus neturi, ir svarbiausia-klausyt net nenori. Jis sako sveikas, gydytojai sveikiems dgz priraso, jus pati savo perdeta globa ji invalidu pavertet. Truksta zodziu merginos. Nebegaliu jau...
Na aš tai keliaučiau pas direktorę, kad ji auklėtojai išaiškintų, kas yra sveikas vaikas ir kas autistiškas, atneščiau šusnis literatūros pasiskaityti apie autizmą, neįgaliūjų teises ir integraciją ir t.t
be to dovanok už smalsumą, bet kam jum rusiška grupė? gal vaikiukui sunku pradėti kalbėti, kai jis vieną kalbą girdi gatvėj kitą namie? juk tu puikiai kalbi lietuviškai?
Kažkada ir mum buvo kraupi situcija, kai žiemą mažių buvo apsupusi banda penktokų ir apmėtė sniečkėm, o baisiausia tai, kad jis net nesuprato, kad iš jo tyčiojasi, galvojo, kad taip su juo žaidžia... kai papasakojo vaikas kuris matė žliumbiau savaitę...