[COLOR=red]
QUOTE(Digita @ 2005 07 11, 12:29)
kaip tai?? nešventas ? ir krikštino be švento vardo, keista? o gal dabar naujoviškai
Nenaujoviškai. Man beveik 30, bet pakrikštyta be šventojo vardo. Tai yra neprivaloma, bet labai rekomenduojama. Kaip ir pasirenkamas vaikelio šventasis globėjas, kuris jį ypatinga globa lydėtų per gyvenimą. Be to tinkamas nebūtinai krikšto, bet ir biblinis vardas, tik tai žinoma turėtų būri teigiamo asmens vardas.
QUOTE(kipse @ 2005 07 14, 12:43)
Sveikutes, kita savaite ruosiames krikstyti savo mazaja. Uzvakar vienoje kaimelio (na nelabai mazo) baznycioje taremes del krikstynu ir jaunas kunigelis pasake: kriksto vardas nebutinas, nes tuo vardu ko gero vaiko nesauksit, nebent jei norit seneliu ar kitu garbei , taip pat nebutini ir balti rubeliai, bei skraiste.
Nus norėčiau žinoti tiek "žinantį" kunigėlį. Dėl krikšto vardo teisingai, dėl balto rūbo - taip pat teisingai , bet vat dėl baltos skraistelės aš taip nesakyčiau (nors aišku krikštas įmanomas ir be jos).

Jau kas kas, bet tas elementas krikšto ceremonijoje yra reikšmingas. Nes liturgijoje ji turi naujo gyvenimo reikšmę - krikštu nuplaunama gimtoji nuodėmė, taigi tas baltas rūbas (būtent skraistelė, o ne balti šventiniai rūbeliai) simbolizuoja tą skaistumo, švarumo būseną (taip pat apsivilkimą nauju žmogumi - t.y. Kristumi). Anksčiau krikščionys po krikšto būdavo apvelkami baltu rūbu, dabar to rūbo simbolinę reikšmę atlieką toji skraistelė. Dar neteko girdėti, kad toji dalis iš krikšto liturgijos būtų išmesta. Na nebent, kaip jau minėjau - tos skraistelės funkciją atlieka kažkoks nuosavas kunigo (ar kaip bažnyčios nuosavybė) baltas audeklas.
QUOTE(*Migla* @ 2005 07 31, 23:33)
Labutis

. Mano mažulėlis kitą savaitę irgi taps krikščioniuku, tai norėčiau duoti vardą Karolis. Gal kuri žinote ar jis šventas

?
Šventas.

Gali ir pažiūrėti
čia