Įkraunama...
Įkraunama...

Šventi vardai

QUOTE(*Migla* @ 2005 07 31, 22:33)
Labutis 4u.gif . Mano mažulėlis kitą savaitę irgi taps krikščioniuku, tai norėčiau duoti vardą Karolis. Gal kuri žinote ar jis šventas ax.gif ?

Štai čia galima užduoti klausimus kunigui:

http://vilkaviskis.l...imai/index.html

parašys tau ar šventas ir ką reiškia,aš gavau trumpą ir labai aiškų atsakymą. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2005 08 01, 00:14)
Štai čia galima užduoti klausimus kunigui:

http://vilkaviskis.l...imai/index.html

parašys tau ar šventas ir ką reiškia,aš gavau trumpą ir labai aiškų atsakymą. biggrin.gif

Didelis dėkui už šią nuorodą 4u.gif. Bandysiu išsiaiškint rolleyes.gif .
Atsakyti
[COLOR=red]
QUOTE(Digita @ 2005 07 11, 12:29)
kaip tai?? nešventas ? ir krikštino be švento vardo, keista? o gal dabar naujoviškai g.gif

Nenaujoviškai. Man beveik 30, bet pakrikštyta be šventojo vardo. Tai yra neprivaloma, bet labai rekomenduojama. Kaip ir pasirenkamas vaikelio šventasis globėjas, kuris jį ypatinga globa lydėtų per gyvenimą. Be to tinkamas nebūtinai krikšto, bet ir biblinis vardas, tik tai žinoma turėtų būri teigiamo asmens vardas.

QUOTE(kipse @ 2005 07 14, 12:43)
Sveikutes, kita savaite ruosiames krikstyti savo mazaja. Uzvakar vienoje kaimelio (na nelabai mazo) baznycioje taremes del krikstynu ir jaunas kunigelis pasake: kriksto vardas nebutinas, nes tuo vardu ko gero vaiko nesauksit, nebent jei norit seneliu ar kitu garbei , taip pat nebutini ir balti rubeliai, bei skraiste.

Nus norėčiau žinoti tiek "žinantį" kunigėlį. Dėl krikšto vardo teisingai, dėl balto rūbo - taip pat teisingai , bet vat dėl baltos skraistelės aš taip nesakyčiau (nors aišku krikštas įmanomas ir be jos). unsure.gif Jau kas kas, bet tas elementas krikšto ceremonijoje yra reikšmingas. Nes liturgijoje ji turi naujo gyvenimo reikšmę - krikštu nuplaunama gimtoji nuodėmė, taigi tas baltas rūbas (būtent skraistelė, o ne balti šventiniai rūbeliai) simbolizuoja tą skaistumo, švarumo būseną (taip pat apsivilkimą nauju žmogumi - t.y. Kristumi). Anksčiau krikščionys po krikšto būdavo apvelkami baltu rūbu, dabar to rūbo simbolinę reikšmę atlieką toji skraistelė. Dar neteko girdėti, kad toji dalis iš krikšto liturgijos būtų išmesta. Na nebent, kaip jau minėjau - tos skraistelės funkciją atlieka kažkoks nuosavas kunigo (ar kaip bažnyčios nuosavybė) baltas audeklas.

QUOTE(*Migla* @ 2005 07 31, 23:33)
Labutis 4u.gif . Mano mažulėlis kitą savaitę irgi taps krikščioniuku, tai norėčiau duoti vardą Karolis. Gal kuri žinote ar jis šventas ax.gif ?

Šventas. mirksiukas.gif Gali ir pažiūrėti čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 12 vasario 2006 - 11:59
Mano vaikų šventi vardai- Beatričė ir Karolis 4u.gif . O aš- Veronika smile.gif
Atsakyti
Tai va... pasitikslinau smile.gif Pakrikštyti be skraistelės žinoma įmanoma. Bet sakyti, kad tai nereikalinga, kunigas neturėtų. Neprivaloma dar ne tas pats, kas nereikalinga tongue.gif ir simbolika ne beprasmė. Todėl dažniausiai ir rekomenduojama turėti krikšto vardą, žvakę ir skraistelę. ax.gif
Atsakyti
Mes parinkome Gertruda, tai Paulyte dabar Paula-Gertruda biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
Norejau paklausti gal zinot ar Vita yra toks sventas vardas?
Atsakyti
QUOTE(Atlante @ 2005 08 23, 01:50)
Mes parinkome Gertruda, tai Paulyte dabar Paula-Gertruda  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  wub.gif

Gražu..nors ir Paulytė šventas. Šv.Paulius yra laikomas vienu iš iškiliausių krikščionybės asmenybių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(violla @ 2005 08 24, 10:46)
Norejau paklausti gal zinot ar Vita yra toks sventas vardas?

Yra šv.Vitas (reiškia Vita tinka smile.gif ) čia
Yra vadinamieji šventųjų indeksai - juose ir galima pasitikrinti. Štai čia vienas tokių rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 27 rugpjūčio 2005 - 08:21
mane pakrikštijo močiutės vardu - Regina...
iš tikrųjų gailiuosi, nes ji labai pikta... ir tikrai man nelinki gero... tai jau renkat vardą savo senolių, žiūrėkit ar tas žmogus geras yra ar buvo...
paskui kai teikė vyskupas sutvirtinimą, galėjau rinktis. norėjau Izabelės vardo, bet kai sužinojau, kad prosenelė buvo tokiu vardu ir negeras žmogus buvo, apsigalvojau... pati pasirinkau vardą Marija...
Atsakyti
QUOTE(_celeste @ 2005 09 01, 16:12)
pati pasirinkau vardą Marija...

Beje Reginos (lot. Karalienės) titulas taip pat krikščioniškoje tradicijoje taikomas Marijai biggrin.gif
Atsakyti
Pakrikstijom vaika Vitalijos vardu, bet kai kunigas ziurejo savo maldaknygeje, tai tokio vardo nerado. O as paskiau,kad radau internete. Bet dabar net pati suabejojau...paieskojau radau tokius vardus kaip Vitalis,Vitalij,Vitalian ir pan., bet grynai Vitalija neradau. Ar sventas vardas turi ltygiai taip pat skambet ? Ir ar mergaitei isrinktas vardas turi buti tik moters sventosios pasirinktas, o gal gali vyr.vardas pritaikytas moteriai? kazkaip visai sutrikau g.gif
Atsakyti