Įkraunama...
Įkraunama...

Šventi vardai

Mums leido pasirinkti,jei norit dėkit, nenorit nebutina smile.gif Tai dabar mūsų mergytė turi du vardus, Gutė-Marija wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ROMA'ntike @ 2006 07 22, 20:38)
jį pakrikštyjom jo vardeliu ir viskas,dabar vardas tikrai šventas biggrin.gif

Vardas vien nuo pakrikštijimo šventas nepasidaro (jei tai ir taip nėra šventojo vardas). Nes krikštas nėra vardo pakėlimas į šventųjų garbę. Kai tavo vaiką paskelbs šventuoju, tada tas vardas toks ir bus. Faktas tik kad tavo vaikas tikrai pakrikštytas. smile.gif
Su tais šventais vardais yra taip - jie yra rekomenduotini, bet griežta prasme neprivalomi, taigi galima krikštyt vaiką ir be jo...todėl mano galva vieni ir sako, kad būtini, o kiti - kad nereikalingi. Bet ne nereikalingi jie, o tiesiog neprivalomi. O čia ne tas pats.
Atsakyti
va jetau... o man busimos krikstadukros mamyte uzkrove toki atsakinga darba - isrinkto jos dukrai kriksto varda ... fear.gif .... paskaicius foruma pamaciau, kad dauguma mamyciu nesutiktu, kad ju leliams kiti vardus rikntu ir dar kistusi kur nereikia wacko.gif tai ka man dabar daryti? kad nesupykdinciau mamytes???? help.gif
Atsakyti
o kur rasti kas ką globoja? ką pvz globoja Šventasis Eduardas?
Atsakyti
Krikšto vardas sūneliui buvo sugalvotas eksprontu prie pat bažnyčios durų. Nes namie labai ilgai mąsčiau, rinkausi, ir niekiap nenusprendžiau kurį pasirinkti.
Tada jau prie bažnyčios davėme krikšto tėveliams užduotį išrinkti krikštasūniui krikšto vardą. ir jie žinodam,i vieną iš įdomesnių ir ne visai senoviškų pasakė Matas. Nes tipo kokio Jurgio, Juozo ar Antano nenorėjo duoti. Tai taip ir pakrikštijom Mato vardu.
Gryžusi namo pasižiūrėjau jo reikšmę ir labai apsidžiaugiau, kad būtent šį vardelį išrinkome, nes MATAS - DIEVO DOVANA.
Atsakyti
mes iš pradžių irgi norėjom sūneliui duoti krikšto vardą, bet kunigas pasakė, kad Ignas šventas vardas ir palikom vienu vardu.
Atsakyti
mes irgi galvojom galvojom koki varda parinkt, nesugalvojom, po to davem ta uzduoti krikstateviams, tai keiksto mama sake uzdes savo varda, bet kai reikejo krikstyti tai niekas neklause koki varda norim det, nes vyte pasirodo sventas vardas ir nebutina keisti, nu tai taip dar geriau mirksiukas.gif
tai dabar turim namie tikra angeliuka wub.gif
Atsakyti
as kai pildziau krikstynom popierius sakiau, kad noresiu deti kriksto varda. O ka iatvyko krikstyt kunigas i baznycia net nepaklause koki varda desim, o as nezinojau kada ji pertraukt ir pasitreiraut del to vardo. Tad paliko sunui jo varda, nedave sv vardo schmoll.gif o norejom...
Atsakyti
Cia keletas nuorodu, sventi vardai ir aprasymai:

http://www_americanc...ints/byname.asp
http://www.catholic....nts/stindex.php
http://www.catholic-...ts/patron02.htm

Gal kam pades. smile.gif Mes praeita savaitgali pakrikstijom savo dukyte. clap.gif Jos vardas buvo sventas, tai nereikejo rinkti (kriksto mama labai tuo dziaugesi ) lotuliukas.gif
Atsakyti
mes tai davėm Matas, nes man jo riekšmė patinka. Kunigas krikštyjant iškart pasiteiravo, kokį vardą duosime. Berods, ir krikšto liudijime vardas įrašytas.. g.gif va, pažiūrėjau, parašyta Gailius Matas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2006 07 26, 15:21)
o kur rasti kas ką globoja? ką pvz globoja Šventasis Eduardas?

as tiesiog uzrasiau varda google paieskoje ir lietuviskai apie sventuosius pasirodo nemazai puslapiu yra, tai is keliu ir parasiau i laikrastuka apie jos kriksto varda smile.gif O isrinkome sv. Agniete, nes as norejau pavadinti Agne, bet vyras buvo sugalvojes Rusne ir mums labiau patiko, bet kadangi jis nesventas tai ir Agniete praverte tongue.gif
Atsakyti
Aš galvoju duoti Faustos krikšto vardą.
Atsakyti