Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

As irgi gimdziau AK ir vaika atnese visam laikui man tik 3 para, anksciau tikrai neprasiau jei buciau paprasius 100 proc. paliktu ta pacia minute.K
Atsakyti
Kai tik buvau atvežta į palatą iš gimdyklos, akušerė iškart pasakė, kad jei turiu klausimu einu ir klausiu, kai bus vizitacija - klausti, nes nieks niekam nieko neaiškina. (pačios pagalvokit, vyksta vaikų vizitacija, gyd. per du aukštus eina, tai ką ji kiekvienoj palatoj tą patį pasakos?? ). Man visai yra normalu, klausti kas rūpi. Man akušerė net davė tel. nr., kad jei naktį jos prireiktų "majakinčiau" ir ji ateis (nes buvo sunku atsikelti). p.s. pagimdžiau šeštadienį tai tikrai vizitacijos vyksta savaitgaliais.
Dėl vaikučio neatnešimo po CP, tai ar klausėt kodėl jų nenori atiduot kaip natūraliai gimdžiusioms? Ogi todėl, kad CP metu duodami nuskausminamieji, kartais net pilna narkozė, tad tokie kūdikiai paliekami stebėjimui, gali labiau atpylinet (nes taip reaguos į nuskausminamuosius), gali būti komplikacijos ir pan. tad jiems skiriama didesnė priežiūra nei natūraliai gimusiems.

Papildyta:
QUOTE(lidzita @ 2009 10 26, 15:29)
Noriu kad apsviestumete, ko reik i gimdymo palata, ir kaip ten viskas jau po? tave uzkloja, ar ten savo chalata apsivelki ir veza i palata??? o vaika kaip supratau atveza veliau....
beje speju negausiu mokamos palatos... 4u.gif

i gimdykla reikia tapkučių, naktinių ir sauskelnės ar įkloto (gimdykloje iškart užsidėjau pampersą, tad pervežė mane sąlyginai švarią ir savos lovos neišpurvinau), kai veža iš gimdyklos į palatą tai užkloja kaldra, tad chalato pervežimui nereik.
Dėl mokamos palatos tai reik iškart atvažiavus sakyt, kad norėsi mokamos, jei bus laisva duos, jei ne tai teks tenkintis kokia jau papuls.
Atsakyti
aciu uz atsakymuka, prasviesejo siek tiek situacija 4u.gif
Atsakyti
Man ir teko gimdyti siuose gimdymo namuose, kazkur pries metus. Viskuo patenkinta likau. Tik prisiminiau viena nutikima, is kurio dabar tik juokas ima, nors tuo metu sutrikus buvau ax.gif .
Atsitiko taip, kad palatoje likau viena. Nakti, kazkur apie 12val nakties ( cia kaip is siaubo filmo), prasidaro palatos durys, as pabundu, pakeliu galva, matau moters silueta (kadangi palatoje tamsu, is koridoriaus sviecia sviesa). Tai buvo sesute. Ji manes klausia:- Juda? As persigandus puolu prie vaiko, ciupineju, lelius sujuda, lengviau pasidaro... Sakau jai: - Na, taip... Ji prieina ir sako tai gerai, sugirdykite sita skysti ir atneskit buteliuka. As jai ir sakau,kad mes nieko neprasem, kas cia? Ji sako: - Jus girdykite girdykite, - ir iseina. Sedziu ir nesuprantu nieko, bet mintyse galvoju kazkas ne taip, reik eiti aiskintis. Susiradau vel sesute ir sakau, jai kad mes nieko neprasem, ji sako cia gi gydytoja israse, juk jusu vaikas po renimacijos, as jai sakau, kad mes gimem normaliai, tada ji susinervino... Sako, tai kokia jusu pavarde? As jai pasakau. Sesute ziuri i mane skersa ir sako: - Taigi as jusu klausiau, ar Jus JUNDA? Siaubas kazkoks doh.gif , as per miegus isgirdau klausima: - JUDA? Ir supratau ka kita, zodziu... doh.gif
Moralas: mamytes bukim budrios ir per miegus. Nebijokime klausti... mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grama: 29 spalio 2009 - 16:21
As irgi gimdziau AK ir esu labai patenkinta. Visi ta nakti buve lakste aplink, akusere net anekdotus pasakojo, ikalbejo vyra nukirpt virkstele. Po gimdymo nesiojo vaikeli maitinti, viska aiskino. Kadangi buvau ziauriai pavargusi, pirma nakti isnese ne tik mano vaikeli bet ir kitu mamu esanciu palatoj kad pamiegociau. Gryzusi namo, iskilus klausimam skambindavau tom paciom seselem ir atsakydavo i visus klausimus. Kita kart jei Dievas duos irgi ten pat gimdysiu,
P.S. Del gimdyma priziurincio daktaro nesitariau ir niekam vokeliu nedalinau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidule17 @ 2009 10 24, 01:38)
Na taip, vaikeli jie kazkodel iskart nori nesti i leliuku skyriu,tipo kad mama pailsetu( keista, 9 menesius lauki savo vaikiuko, o sulaukusi eini ilsetis lotuliukas.gif ),taciau jei prasai,( taip darem mes) tai iskart atnesa. As buvau po CP,mane atveze i palata po operacijos, ir lelyte atnese, nes as dar gimdykloje to paprasiau, vyras ja rupinosi pirma diena.Taip kad prasyk ir tikrai judvieju neatskirs 4u.gif

Labai ačiū už atsakymą 4u.gif Dabar ramiau sužinojus, kad galima susitarti su personalu ir džiaugtis savo užsitarnauti stebuklu jau nuo pirmųjų akimirkų wub.gif

QUOTE(Margie @ 2009 10 24, 10:41)
Tai aisku per prievarta tikrai niekas neisnes, jei gali rupintis ar vyras gali, tai jiems dar geriau, atidave vaikeli ir viskas. Kaip cia rase, kad atplese nuo kruties ir isnese, nors prase palikt, tai gal tam buvo priezastys, pvz. skiepijo ar dar ka nors  g.gif

Neįsivaizduoju pateisinamos priežasties per prievartą atplėšti kūdikį nuo motinos.. Skiepyti kūdikį taip pat galima TIK tėvams sutikus.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
noriu pasidalinti patirtim, vakar gimdem su drauge 4u.gif
Drauges gimdyma priziurejo akusere Daiva.
As buvau sokiruota kai ji pasake, kad stovint, nubegus vandenim, gali iskristi vaikucio smulkios dalys blink.gif
Per pati gimdyma mama (mociute) jos isvare, as tada buvo kavos nuejus, bet vistiek uzejau
Drauge atvaziavo su 6 cm atsidarymu, tai prase epiduro, bet jai niekas nedare, bijojo, kad veikla sustos doh.gif
O dar pogimdyvinej palatoj paeme is mamos ir isnese naujagimi pamaitinti misinuku, atset, kad rami butu blink.gif
Cia tai visiskas absurdas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Naujamarte @ 2009 10 26, 18:30)
Anslagas manau nuo dienos priklauso. As siandien buvau susitikti su daktaru, tai nugirdau kaip sake studentems: eikit kur dega zalia sviesele, ten gimdymas vyksta, paziurejau, kad ten beveik virs visu duru dege tos zalios svieseles, gal tik pora laisvu buvo  ax.gif

O del studentu irgi likau nesupratus, drauge pasirase toki popieriuka, kur nurodo, kad atsisako dalyvauti mokymuose, o tie vistiek uzejo per pati gimdyma doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksanik: 31 spalio 2009 - 19:58
Sveikos,

Na pasidalinsiu is ar savo patirtimi 4u.gif Pries puse metu gimdziau AK. Ir iki siol gyvenu tik nuostabiais prisiminimais apie gimdyma... Nezinau ar cia del to, kad tariausi (nors nemanau, kad del to..) bet personalas su kuriuo teko susidurti buvo tikrai nuostabus.. na gal tik pora seseliu nelabai patenkintu buvo... Pats gimdymas praejo labai sklandziai, ypac esu dekinga akuserei, kuri mane labai palaike iki paskutines gimdymo akimirkos.. Daktaras irgi superinis... tikrai atmintyje like tik geri dalykai..
Vos pagimdyta dukryte, man uzdejo ant krutines. Vyrui pasiule nukirpti virkstele...
Del vaikelio paemimo, tai manes irgi klause akusere ar as nenoreciau pailseti per nakti? taciau, as kategoriskai atsisakiau, todel kazkur po valandos man grazino mano dukryte mirksiukas.gif
Kadangi gimdziau pirma vaikeli, tai patikekit manimi buvau visiskai pasimetusi pirma nakti ir del kiekvienos smulkmenos as arba mano vyras kvietemes sesele, taciau jokiu priekaistu nesulaukem... ir atvirksciai, jos labai maloniai patardavo..
Atsitiktinumo deka, mums atiteko mokama - dviviete palata. Mokejome 200 Lt uz visa prabuta laika.
Gal tik vienintelis dalykas man nepatiko, kad prasidejus stipriems saremiams iskart paguldo ir taip iki gimdymo.. manau, lengviau iskesti skausma vaiksciojant ar netgi ant kamuolio pasedeti.. Ir dar viena keistenybe, kad neleidzia gerti jokio vandens doh.gif kaip dabar prisimenu, kaip vyras prie lupu dejo sudrekinta servietele, o as dziaugiausiu kiekvienu isspaustu vandens laseliu... girdejau, kad gimdymo namuose, kaip tik liepia gerti kuo daugiau skysciu.. na bet cia turbut kiekviena ligonine turi savo taisykles.. smile.gif
Del klizmuciu - nestato...
Is gimdyklos parveze su tais naktinukais, kuriais gimdziau + uzklojo..
Taigi, tokia mano patirtis 4u.gif Tikrai nesigailiu, kad pasirinkau AK. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Stela manau gert nedave del to kad jei netycia Jums grestu cp kad skrandis nebutu pilnas cia apsidraudimui. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lidz @ 2009 10 19, 16:43)
Nors pirma vaikelį gimdžiau VGN, antrąjį nusprendžiau gimdyti AK, nes suradau man labai patinkančią gydytoją, pas kurią ir norėčiau ten gimdyti. Man tikrai nesvarbu, kokios ten sąlygos, tikiu, kad jos grėsmės nei man, nei mano vaikeliui nekels, bet perskaičius jūsų atsiliepimus sudvejojau savo sprendimu. Būtent dėl to, kada atneša mamai vaikelį. Negi tikrai visoms vaikelį atiduoda ne iš karto ir laiko jį atskirai nuo mamos? Kalbu apie visus atvejus, ne vien tik CP. Labai prašau pasidalinti patirtimi, nes man yra be galo svarbu, kad mano kūnas ir kraujas būtų su manimi nuo pat pirmųjų akimirkų. Kalbant apie VGN, nors gal čia ir ne vieta apie juos kalbėti  blush2.gif  tai sūnelį man padėjo iš karto ant krūtinės, po to seselės jį aprengė toje pačioje gimdykloje man matant ir mus kartu iškomandiravo į palatą. Todėl maniau, kad tokios praktikos laikosi ir AK. Bet pasirodo klystu?

As pagimdziau 23 val, kadangi dare cezario pjuvi tai vaikeli isnese. Atnese 6 val ryto! O mano kaimyne gimde naturalei tai vaikiukas buvo su ja. Jei vaikelis ir mama sveiki niekas vaikucio neatima smile.gif
Atsakyti
Pries 2 metus ir 2 menesius gimdziau AK. Esu viskuo patenkinta 4u.gif

Mano gimdymas buvo sudetingas. Atvaziavau i ligonine apziurai kadangi jau 9 dienos buvo praejo nuo numatytos datos gimdyti datos, del saugumo pagulde i ligonine stebeti. Ryte nusprende kad reikia skatinti gimdyma daugiau negalima laukti (viskas vyko sklandziai be jokiu nemaloniu scenu), bet skatinimas nepadejo!
jokia veikla nevyko, saremiu nebuvo. Gyd Dauderiene nusprende kad laikas nuleisti vandenis, o kad atsipalaiduotu kunas ir prasidetu gimdymas atlikti epidurine nejautra. Saremiai prasidejo, gimdos kaklelis prasivere, bet vaikutis nesileigo i gimdymo takus (visa tai tesesi nuo 15 val iki 23. Tuo laiku skaiciau knyga, mezgiau kojines maziukui tongue.gif , visada salia buvo mano vyras)
Gyd nusprende daryti cezario pjuvi. Va taip va pasauli isvydo mano Benulis!
Po operacijos maziuka atnese kita ryta 6 val. Ir atsiklause ar galesiu pati juo pasirupinti, kadangi negalejau pasikelti ir dar leisdavo tokius vaistus nuo kuriu imdavo miegas mazuliu pradejau rupintis pati tik kita diena. Bet maitinti ji atnesdavo kas kelias valandas.
Mano atveju viskas vyko sklandziai. Visi buvo draugiski, nes as pati visiems sypsojausi. Ketvirtadienio nakti pagimdzius jau pirmadieni 12 val buvau namuose.
Dabar as laukiuosi (5 savaites) ir be abejones gimdysiu AK. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Aukselio mama @ 2009 11 02, 09:23)
Stela manau gert nedave del to kad jei netycia Jums grestu cp kad skrandis nebutu pilnas cia apsidraudimui. mirksiukas.gif

Man akusere taip ir paaiskino mirksiukas.gif tik labai keista, kad gimdymo namuose dar ir skatina daug gerti (drauge taip pasakojo).... o atrodo turetu buti visur vienos taisykles.. juk ir ten neapsidraude nuo cp g.gif
Atsakyti