Įkraunama...
Įkraunama...

Draugystė su vaiko aukle

na, kas del artimo bendravimo su aukle, tai anksciau buciau pritarus toms, kurios sako, kad nieko blogo isgert kavos , pasnelet ir t.t. dabar gi sakau NE NE IR DAR KARTA NE.. schmoll.gif siom savaitem prisidariau tokia beda su artimom aukles darugystem kad nebeturiu nei tos aukles o ir nebezinau kaip reiks gatvej ja susitikus elgtis (gyvenam salia )...
viskas prasidejo pries metus, kai savo pusantru neturinti mazyli pradejau vedziot i jos namus (pas ja toks minidarzelis).. labai patiko, kaip darzely, daug vaikuciu, skanus maistas ir t.t. taciau esu labai svelnaus budo ir nemoku laiku pasakyti STOP... taigi, prasidejo kvietimai kavos isgert, pakalbet, kartu sventes svest ir t.t.
(gyvenam ne LT, taigi truko draugu ir man, ir jai).. po to paprase, kad vienu reikalu padeciau jos dukrai, ir kai padejau, po kiek laiko tai dukrai kazkas nepasiseke ten -as likau kalta, visi mano pasisakymai, pokalbio detales iskilo i viesuma ir daug daug dar visokiu nesamoniu atsitiko... o baigesi tuo, kad kai ruosiaus eit i darba ir nuvest vaika, ji pasake, kad iseina pas gydytoja (atseit), noredama mane iskaudint... na, zodziu, taip gailiuosi dabar, kad leidausi su savo aukle i asmeniskumus...
turetu but su aukle kaip darbe-atvedei vaika , paemei ir ... viso gero... zinoma, galima pasveikint svenciu proga, bet nieko nepasakoti... nei apie save nei apie savo seima... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2007 12 12, 18:33)
turetu but su aukle kaip darbe-atvedei vaika , paemei ir ... viso gero... zinoma, galima pasveikint svenciu proga, bet nieko nepasakoti...  nei apie save nei apie savo seima...  schmoll.gif

100 proc. pritariu drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Na pasireiksiu mamytes ir as smile.gif
Gyvenu ne lietuvoje, o pas seima kuri gyvena uzsienyje bet mama yra lietuve,priziuriu ju tris vaikucius, ir mes sutariame puikiai,ji,zinoma vyresne, bet snekames visokiom temom ir kartais kai iskyla nesklandumai del darbo ar pan,niekada neprikisame viena kitos gyvenimo detaliu ar nebegame ir niekam nieko neviesiname...Tiesiog,galbut viskas priklauso nuo zmoniu,nuo ju sazines ir orumo...Jei gerbi kita, tai ir jis tave gerbs... mirksiukas.gif cia tiesiog mano nuomone 4u.gif
Atsakyti
Na, absoliutinti visko gal nereikėtų. Puikiai suprantu tą nusivylimą ir pyktį išdavyste, tačiau vis dėlto bet... Lygiai kaip ir visiškai šaltai bendrauti su aukle arba išsipasakoti visas paslaptis kaip geriausiai draugei. Manau, kad reikia surasti tą vidurį - kartu pagerti kavą, kad suprastum to žmogaus, kuriam patiki savo vaiką, mąstymą, būdą, bet kartu ir neišplepėti to, ko nesakytum kad ir geram pažįstamui. Žinoma, yra lengviau neišplepėti ko nors, kai laikai didelį atstumą, tačiau tai kartu reiškia ir informacijos praradimą.
Atsakyti
Manau, turi būti sveika pagarba vieniems kitų. Pernelyg didelis formalumas, asmeniškai mane, baugina ir suteikia nesaugumo jausmą, ko pasekoje auklė ir netgi vaikas patiria beprasmį stresą, o per didelis draugiškumas, mano nuomone, negerai tuo, kad kaikurie žmonės linkę jį suprasti kaip kad žalią šviesoforo signalą - maždaug, aha, su tėvais susidraugavau, tai dabar aš čia darau kaip noriu, o jie iš mandagumo neprieštaraus doh.gif Dėl paskalų išvis, sakyčiau, tokia žmogaus natūra, reiškias, kad nemoka nepliurpt ko nereikia kam nereikia.
Atsakyti
Aš už diplomatinius darbinius santykius, kaip jau auksčiau buvo pasakyta.
Kadangi esam darbdaviai ir darbuotojai, tai ir santykiai tokie turėtų būti. Kai už veiklą mokami pinigai, asmeniškumų nelabai įsivaizduoju. Gal ir nuo žmogaus priklauso, bet artimesni santykiai suteikia laisvumo, tuomet tarsi nepatogu pasakyti ateiti anksčiau ar pabūti ilgiau, pareikšti pastabą ir pan.
Atsakyti
vat butent drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
patikekit manim, geriau jau diplomatiski ir salti santykiai, negu kaip su "alia" drauge... nes kai susipyksit viena grazia diena, tai tikrai pamatysit , ka reiskia artimos biciulystes su auklem schmoll.gif
Atsakyti
4u.gif Na kodel taip sakot:) galima ir draugaut su auklyte,bet nepasakot paslaptis:) ir auklei nederetu to daryt.apie darba,waikuti,kiek pasieke,ar ka padare pasneket su arbatyte galima:) ir papasakot nereiksmingus dalykus,kuriuos wisi zino.man atrodo,net tarp geriausiu draugu,turi but kazkokia riba pasakojimu.smile.gif o cia swetimas zmogus ateina i seima ir puoli lb.artimai draugaut.nors del manes..esu patikli ,dirbau aukle,tai man truko is mamos puses artumo,she pinigai,net nepaklausia ka nuweikem ir dar ko..lyg ir blogo nieko nedariau.bet truko silumos is mamos waiko 4u.gif manau reiketu su auklyte draugaut,bet neatskleist wisko apie seima ir t.t. nors jei as zinociau,ka apie seima,tai butu ne mano reikalas:) niekada nieko niekam nesakau:) schmoll.gif
Atsakyti
o man smagu normaliai, draugiskai bendrauti su aukle...kadangi su saviske bunu namuose, tai saltu santykiu turbut ir neitu palaikyti..o ji kadangi tokia dalyvaujanti visur, tai man dar pripasakoja visko, kas mieste gero vyksta ir pan. biggrin.gif
zodziu rytais kartu geriam kavute ir slemsciam sumustiakus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brooke @ 2007 12 25, 04:04)
Manau, turi būti sveika pagarba vieniems kitų. Pernelyg didelis formalumas, asmeniškai mane, baugina ir suteikia nesaugumo jausmą, ko pasekoje auklė ir netgi vaikas patiria beprasmį stresą, o per didelis draugiškumas, mano nuomone, negerai tuo, kad kaikurie žmonės linkę jį suprasti kaip kad žalią šviesoforo signalą - maždaug, aha, su tėvais susidraugavau, tai dabar aš čia darau kaip noriu, o jie iš mandagumo neprieštaraus doh.gif Dėl paskalų išvis, sakyčiau, tokia žmogaus natūra, reiškias, kad nemoka nepliurpt ko nereikia kam nereikia.

Labai teisingai. thumbup.gif
Kadangi mano vaikučius prižiūrėjo mano mamos draugė,kurią ir aš gerai pažinojau,santykiai buvo artimai draugiški,bet jokių priekaištų jai neturėjau,net sakyčiau daugiau užsiimdavo su vaikais,nei mano mama.Ir vaikam ji labai patinka,kaip dar viena močiutė biggrin.gif
Atsakyti
o as kitos nuomones. Na kokia cia kalba :tik darbdavys ir darbuotojas g.gif Juk priziuri JUSU vaika, ne valdiska. Mano pirmagymio aukle man visa diena ispasakodavo : ka ir kada mano vaikas valge, kada kieme buvo, ka ten veike ir t.t.
Su aukle bendraujam iki siol ( ziurejo nuo 1 iki 2.5 m) dabar vaikis i mokykla eis. Vat isvaziuoja aukle sveciuotis i uzsieni ir klause kokia smulkmenele galetu parvezti lauktuviu busimam pirmokui... ax.gif skambinames per sventes, susitinkam vis gaunam pacios megstu kojiniu thumbup.gif
as- uz zmoniska bendravima 4u.gif
Atsakyti
aš manau kad kažkiek draugystės su aukle turi būt. tada bus daugiau bendradarbiavimo, labiau tas vaikas rūpės. antraip jei tik reik paklust viršininkui, atbūt valandas, įvykdyt normas -- tada ir prasideda chaltūrinimai, išsisukinėjimai ir kitos nesąmonės.
Atsakyti