Įkraunama...
Įkraunama...

Draugystė su vaiko aukle

QUOTE(kuliamija @ 2006 10 16, 23:54)
As padariau taip pat didele klaida per daug isileisdama aukle i musu gyvenyma. Kaip aukle ji yra labai gera vaikams, vaikai ja myli. Taciu ieskausi kitos, kadangi ji jau pradejo lipti mums ant galvos. Pradejo reikalaut kazkokiu savo teisiu, neateina savaitgaliais, nors 6metai ateidavo, dabar sako noriu tureti iseiginiu. Kazka vaidina, kazko siekia, matau, kad pavydi doh.gif Jau 4lt per valanda mazai, tipo kiti po 6 moka ir t.t. Galu gale sako , kur tu eini kai as ateinu, mazdaug ka tu gali veikti, juk tau nera ka veikti(as nedirbu), bet koks jos reikalas kur as einu. Kiekviena syki klausimai: ka pirkai ir kiek mokejai? Na zodziu liudna, ypac mano mergaitei kuri ja myli kaip mociute verysad.gif

Šis skyrelis vadinasi "draugystė su aukle", žinoma, būna visko, apie tai čia mamos ir rašo, bet jūsų postas, sakyčiau apie vergystę, o ne kur jau ten draugystę, tiesiog nors žmogiškus santykius (nebent Jūs ką ne tą turėjot omeny rašydama apie išeigines). Ir teisingai čia viena moteris pasakė, dabar surasti gerą auklę - iššūkis, o jei Jūs rašot, kad vaikai ją labai mylėjo, tai vertinkit, ką turit, nes verksit pametę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 18 sausio 2007 - 12:11
Turejom dvi auklytes,tai lig siol paskambinu,pasveikinu su sventem.Buvo eglute darzeli,tai kvietem ateiti.Su Joninem pas veikinam(viena Janina).Zodziu draugiskai sutariam,nepamirstam.
Atsakyti
Cia tik mano nuomone.
Kadangis tai yra samdomas zmogus, kuriam mokamas atlyginimas. Manau santykis turi buti kaip darbuotojo ir darbdavio. Diplomatiskas smile.gif
Kartais pagiriant, kartais palepinant premija, kartais priminant darbo taisykles...
Atsakyti
jka, visiškai pritariu drinks_cheers.gif .
Dabar jau žinau, kad jei dar kada nors rinksiuosi auklę, mūsų pirmo pokalbio metu būtinai aptarsiu šitą klausimą.
Atsakyti
O aš kartais pageriu kavos ir pasišneku. Kaip auklė jaučiasi, ką galvoja ir pan. Tai jokios ne paslaptys, o tiesiog proga sužinoti iš pirmų lūpų ir neįkyriai, ar kas blogai , kas gerai. Noriu geriau pažinti žmogų, kuriam patikiu savo vaiką. Noriu pirma sužinoti, ar auklė normaliai jaučiasi namuose - jei gerai jausis, tai ir gerai dirbs. Noriu pirmiau paskatinti už gerą darbą nei pati pradės prašyti.
Tik bėda - ne visai suprantu, ar padejavimai, jog sunku dirbti, yra užuominos dėl darbo užmokesčio ar šiaip pasiguodimas, kad vaikas nuvargina. Kiek galim, tiek mokam, kartais priedo pridedam, nepamirštam padėkoti ir pagirti už pastangas, stengiamės, kad žmogui būtų gera pas mus dirbti. Dirba labai gerai, vaikas labai mėgsta, tik vis lieka toks nesupratimo "prieskonis". Kol kas nurašau tai pripratimu prie naujo žmogaus, nes užtrunka, kol supranti kito žmogaus kalbą.
Atsakyti
QUOTE(Bulve @ 2007 01 31, 20:53)
O aš kartais pageriu kavos ir pasišneku. Kaip auklė jaučiasi, ką galvoja ir pan. Tai jokios ne paslaptys, o tiesiog proga sužinoti iš pirmų lūpų ir neįkyriai, ar kas blogai , kas gerai. Noriu geriau pažinti žmogų, kuriam patikiu savo vaiką. Noriu pirma sužinoti, ar auklė normaliai jaučiasi namuose - jei gerai jausis, tai ir gerai dirbs. Noriu pirmiau paskatinti už gerą darbą nei pati pradės prašyti.

Man atrodo, tas telpa ir į darbdavio-darbuotojo bendravimo supratimą. Kas kita, atviravimai ir plepėjimai apie asmeninius reikalus, keitimasis dovanomis (ne simbolinėmis) įvairių švenčių progomis ir kt.
Atsakyti
O mano nuomonė kitokia blush2.gif
Pavyzdžiui jeigu auklės ir mamos amžiaus skirtumas nėra didelis ir jos gerai sutaria, tai kodėl negalima pakalbėt ne vien apie vaikutį, o ir šiaip kaip su drauge ax.gif mirksiukas.gif Aišku čia kiek žmonių, tiek nuomonių, taip pat ir nuo pačio žmogaus priklauso unsure.gif Man kiek teko prižiūrėt, aš dar ir dabar beveik su visom mamom palaikau ryšį... pasveikini su gimtadieniu, paklausi kaip sekas ir pan, kaip vaikutis, nematau nk čia blogo, pačios irgi man parašo doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Aziza @ 2005 11 01, 12:02)
as pilnai sutinku, kad nereikia nei mamai su aukle, nei auklei su mama labai jau susidraugauti  schmoll.gif [ nors pati dirbau aukle ] ir man taip neisejo [ nes labai jau gera seimininke turejau, bet aciu dievui nebuvo taip,kad viena kitai pasakotume asmeniskus dalykus ] blush2.gif bet pries tai laikydavau atstumo, kokia kalba gali buti apie kazkokius asmeninius pokalbius  blink.gif nei man idomu pasakoti svetimam zmogui savo problemas, nei man idomu ju klausytis  blink.gif siaip as ir nesu is tokiu kalbiu zmoniu  schmoll.gif man viskas idomu kas liecia vaikuti kuri as ziuriu, viska issiklausineju ko man gali prireikti jo prieziurai ir viskas  ax.gif kazkada perskaiciau viena toki straipsni zurnale '' tavo vaikas '' ten buvo parasyta apie aukles, kaip jos '' nudege '' pas savo seiminikes, bet dabar visko nepamenu  blush2.gif nes skaiciau pries kokiu 3 metus, bet isidemejau tai jog viena mergina dirbo aukle vienoj seimoj ir taip susidraugavo, kad sededavo ir kava gerdavo, snekuciuodavosi  ax.gif o veliau prasidejo taip, kad seimininke nesumokedavo  pinigu sakydavo : ai palauk truputi as cia neturiu, tau juk neskubu ir taip tempdavo laika, galu gale sumokedavo daug maziau nei reikia moketi  blink.gif prasydavo vaika paziureti savaitgaliais [ aisku kaip drauges ] nes pinigu uz tai nemokedavo, nu ir daug visko gaila nepamenu  cry.gif viska perrasyciau, nes visoms atrodo,kad cia jau aukle tokia  umn.gif bet toli grazu ne, yra ir tokiu kurios aukles isnaudoja  mad.gif tai jau nereikia visko versti ant aukliu  schmoll.gif  P.S auklems, jei tokiu cia yra : laikykites  '' atstumo '' ir neleiskit seimininkems uzlipti ant galvos, jei sedesit kartu ir kava gersit, tai taip ir bus  tongue.gif

Jo dėl tų draugisčiu, tai doh.gif
aš auklės neturėjau, bet mano tevai gerai susidraugavo su šeimos gydytoja.... Tai va - visą naktį vaikui skaudėjo pilvukai, buvo neramus, iškvečiau iš ryto... Skambina man - oi aš turiu sūnui batus nupirkti, tik dabar laiko turiu, tai gal aš pas jus kitą dieną ateisiu doh.gif blink.gif o nedarbingumo lap. aš tau išrašysiu...
manau, su aukle būtų panašiai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 13 spalio 2007 - 17:44
Manau nuo pacios aukles supratingumo,galu gale nuo kulturos priklauso ar susidraugavusi su vaiko teveliais prades kazko daugiau reikalauti ar atvirksciai naudotis ir nebeatlikti savo pareigu.
Su vienais teveliais tikrai labai artimai bendraujam,su kitais labiau atstumo laikomes ,bet niekada nesinaudoju ir nemazinu savo atsakomybes,pareigu,jei labiau susibendraujame su teveliais.
Atsakyti
Manau, kad santykiai turėtų būti kolegiški, kaip darbe su kolegėmis. Jei gerti kavą ir "pletkyt", tai atsargiai, per atstumą mirksiukas.gif .
Atsakyti
..auklytes man prireike, kai mano mazajam buvo tik 4 menesiukai...ir ne karto neteko ja nusivilti.. mano pipiriuka priziurejo iki mums isvaziuojant i uzsieni, t.y. vienerius metus beveik...zinote mes tapome geriausomis draugemis, likus menesiui jos nepriverciau iau paimti is manes pinigelius uz prieziura.. verkeme kai reikejo issiskirti, mano maziuka myli kaip savo vaika..ir taip be mano dar priziurejo kelis vaikucius, vaikai ja myli, o kai tavo maziukas gerai jauciasi budamas su ja, manau ir tau paciai rami sirdele, pati tiesiog prisirisi prie aukles...
Atsakyti
QUOTE(Penktadienio_mamyte @ 2007 11 01, 13:03)
..auklytes man prireike, kai mano mazajam buvo tik 4 menesiukai...ir ne karto neteko ja nusivilti.. mano pipiriuka priziurejo iki mums isvaziuojant i uzsieni, t.y. vienerius metus beveik...zinote mes tapome geriausomis draugemis, likus menesiui jos nepriverciau iau paimti is manes pinigelius uz prieziura.. verkeme kai reikejo issiskirti, mano maziuka myli kaip savo vaika..ir taip be mano dar priziurejo kelis vaikucius, vaikai ja myli, o kai tavo maziukas gerai jauciasi budamas su ja, manau ir tau paciai rami sirdele, pati tiesiog prisirisi prie aukles...

seile varva skaitant smile.gif
Atsakyti