Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas kryželiu, 78 tema

QUOTE(egliuchiux @ 2009 10 20, 12:38)
Florestina ka siuo metu siuvineji ? 

Taigi tulpes turiu pabaigti ir paukšteliai pradėti yra.

Atsakyti
Sveikos 4u.gif siandien vaziuojant i univera suzinojau kad paskaitos (kolio) nebus, tai is tos laimes nulekiau i kasiulus lotuliukas.gif tai va, sake uzsake ir MH, ir kreinikus, kuriuos prasiau ir dar daugiau spalvu yahoo.gif po poros savaiciu turetu atvezti. Tik va vakar uzmaciau lino cream spalvos pigiai, tai jau nebegavau, viska ispirko g.gif bet uztai pasiemiau evenweave. Jau kaip knieti isbandyt ax.gif ir dar gavau MH spalvu katalogeli thumbup.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2009 10 20, 12:38)
Tai nors papasakok,ką ten matei. ax.gif

Ten buvo audinių gamyba parodyta. O siuvinėjimas, susijęs su tautiniais rūbais: juostos, rankogaliai, siuvinėtos širmos ir pagalvėlės, chalatai. Aišku, labai gražu, bet jie ten siuvinėja lygiuoju siuvinėjimu ir man rodos, kad mašina. Ta prasme, ten buvo moteris, kuri siuvinėjo ir namuose laikė muziejų, o po jos mirties vaikai jos siuvinius atidavė į liaudies amatų muziejų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Florestina: 20 spalio 2009 - 12:50
QUOTE(Florestina @ 2009 10 20, 13:48)
Ten buvo audinių gamyba parodyta. O siuvinėjimas, susijęs su tautiniais rūbais: juostos, rankogaliai, siuvinėtos širmos ir pagalvėlės, chalatai. Aišku, labai gražu, bet jie ten siuvinėja lygiuoju siuvinėjimu ir man rodos, kad mašina. Ta prasme, ten buvo moteris, kuri siuvinėjo ir namuose laikė muziejų, o po jos mirties vaikai jos siuvinius atidavė į liaudies amatų muziejų.

Pažioplinėjimui biggrin.gif
Atsakyti
Florestina sveika sugrįžus į šaltus kraštus biggrin.gif . Čia Lietuvoj buvo kažkada nedidelė azijiečių rūbų paroda, joje buvo ir siuvinėtų dalykėlių: kruopštūs ir smulkūs siuvinėjimai (dar nebuvau tokia išprotėjusi dėl siuvinėjimo tai tik grožėjausi, bet nesidomėjau kokia rūšim). Kažkur Picasoj ar galery.ru yra pilnuoju siuvinėjimų pvz.: šilku, ant šilko wub.gif wub.gif wub.gif
Siuvinėjant ant juodos kanvos palengvinimas: apačioj balta (rūbas, patalynė blush2.gif ) o iš viršaus šviesa krenta. Man taip lengva siuvinėti, ypač prie elektros - iš paačios per kanvą persišviečia baltas pagrindas ir matosi skylutės

Mano "svajuko dramlionė" kažką išsiuvinėti šilkiniais siūlais. Jie turi tokio gražaus blizgesio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglužė žiemos: 20 spalio 2009 - 13:26
kol prisiruosiau Zundytes paklausti apie rema, tai prikalbejot kelis puslapius rolleyes.gif jauciasi kad Florestina sugrizo lotuliukas.gif o gal tik sutapimas lotuliukas.gif prasau nieko blogo nepagalvok, cia geraja prasme wink.gif

na, dabar siek tiek apie pati rema. kaip suprantu ilgis remo yra 60 cm. isivaizduoju, kad siuvinejami darbai platesni retai be buna?
ar pakanka tokio itempimo, kai itempiama tik is virsaus ir apacios?
man labai patinka tie clips, kuriais prispaudziamas audinys. todel vis mastau padaryti, taip kaip tu, Zundyte ax.gif rema is Kasiulu, o kojas isigyti is Dzeines smile.gif

dar laiko turiu kol prieis laikas tiems keliems didesniems darbeliams, tai galiu pamislit ir susirast optimaliausia varianta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mur mur: 20 spalio 2009 - 13:52
oi truksta siulu ivairiu rusiu pasirinkimo 1 vietoj, medziagu ivairoves, kaip ir jos spalvu, visokiu pribumbasu siuvinetojoms, vot apie siuvinejimo biseri klp tai jauciu pasvajot dar truksta schemu pasirinkimo. man asmeniskai nesinori pirkt per interneta kai kuriu dalyku, as turiu gyvai pamatyt paciupinet smile.gif
dabar lakstai is vienos i kita parduotuve doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2009 10 20, 13:15)

Vat apie šitą nežinojau. Apskritai tam puslapyje, kur rinkom informaciją, buvo labai daug nesutapimų su realybe. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Eglužė žiemos @ 2009 10 20, 13:22)
Mano "svajuko dramlionė" kažką išsiuvinėti šilkiniais siūlais. Jie turi tokio gražaus blizgesio.

Šilkiniais esu siuvinėjusi, bet jau seniai ir ne kryželiu.

O šiaip, sesuo pernai parsivežė tiubeteiką iš Uzbekistano, siuvinėtą kryželiu šilkiniais siūlais. Nu vaizdelis tai tiesiog thumbup.gif .
Atsakyti
man LT truksta siulu ivairoves.su medziagom jau kaip ir platesnis pasirinkimas.

na, ir dar viena is priezasciu, kodel perku is uzsienietisku el.parduotuviu: pigiau ir laiko terminas trumpesnis. pvz. jei siuntiesi koki lina, kurio siuo metu neturi el.parduotuve LT, lauki - men. ar pusantro. stai is JAV atkeliauja per pora, max. per 3 sav.
Papildyta:
QUOTE(Eglužė žiemos @ 2009 10 20, 14:22)

labai malonu siuvineti su tikrais silkiniais siulais. jie minkstuciai, minkstai gula. kai pasiuvineji silkiniais ir paimi i rankas medvilninius, skirtuma akivaizdu pajunti.
turiu parsisiuntusi nemazai melanziniu ivairiu spalvu silkiniu siulu. jei noretum, mielai pasiulyciau keleta spalviniu variantu wink.gif as pati vis tiek nesunaudosiu, o ir kai kurios spalvos nelabai patinka.

Atsakyti
QUOTE(GSS @ 2009 10 20, 12:26)
Tuo pačiu ir klausimą jums turiu. Kol išsiuvinėjau šitą mažuliuką, sunaudojau dvi adatas - abi kaip ir surūdijo, na, apsitraukė kažkuo juodu. Ar tai normalu  blush2.gif  ?

Gražus darbelis .
Man lygiai tas pats. kai siuvineju su nauja tai visai gerai slysta ir pan. o taip jos "rudija"
nes daug čiupineji dregnom rankom smile.gif
Man taip buna, kai siuvineju labai rankos sušlampa
Atsakyti
jau 2 m. kaip siuvinėju, dar nei viena adata nesurudijo ir nepajuodo g.gif
tik sulaužiau gal kokias 5 biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džeinė: 20 spalio 2009 - 15:06
kaip galima sulauzyt adata? g.gif
Atsakyti