Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

sveikutes smile.gif pas mane irgi kelios dracenos ,bet su viena nebezinau ka daryti-ji isaugusi 3m, likes praktiskai vienas kotas ir keli lapai doh.gif ismesti -gaila,-gal ja kazkaip padalinti galima..
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 01 27, 21:03)
Ačiū 4u.gif , aš tik mėgėja blush2.gif
Oho , kokia graži ir aukšta Tavo dracena  bigsmile.gif  thumbup.gif

jau profesanali tu mėgėja thumbup.gif Ir aš norėčiau taip išpuoselėti savo namus, bet man valios ir kantrybės reikia:)
Mano dracenai šitai 7 metai, gerai,kad aukštos lubos,tai dar gali augti:) Kai gyvenom bute,jau rėmėsi į lubas:)
Atsakyti
QUOTE(spyglencija @ 2011 01 28, 10:34)
jau profesanali tu mėgėja thumbup.gif  Ir aš norėčiau taip išpuoselėti savo namus, bet man valios ir kantrybės reikia:)

Nieko, dar spėsi irnesakyk.gif , svarbiausia, kad tik būtų laiko ir noro mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=zalciux,2011 01 27, 00:57]
[quote=zalciux,2011 01 26, 00:28]
trumpas klausimukas, i kuri gal ir buvo jau kazkada atsakyta, bet uztruks visa nakti kol permesiu visa info apie dracena.
Tikriausiai busiu perlaistes, tai pradziai lapus pradejo mesti, o dabar jau vienas stiebas sudziuvo/sumikstejo ir nusviro. Jau viena dracena taip netycia numarinau, nes nezinojau, kaip ja atgaivinti.

gal koki patarima turit, ka geriau daryti, gal ta stieba/ viena atsaka is viso nupjauti, gal visa gele taip nenueitu? nes su praeita dracena taip ir buvo.. pradziai nuo vienos atsakos, o paskui visa gele.
gal saknys pradejo puti? kaip gelbeti? kol kas pastaciau prie radiatoriaus ir duosiu dienos sviesos.

mano Dracenai jau finito la comedia doh.gif

bandau dar persodinti,tikekimes atsigaus!!!

duokit kitu patarimu, kad saka po sakos neputu?
user posted image
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
as pas jus su klausimuku,auginu dracena,auga neblogai tik va galiukai lapiuku labai dziuva doh.gif gal kas patarsit kodel? ax.gif
Atsakyti
Tai šaka sudžiūvo ar ji minkšta? Kiek matau ta viena nulinkus yra minkšta. persodinkite gėlę, patikrinkite šaknis. Tas kurios labai papūvusios, nupjaukite. Kai apsodinsite nelaistykite, nelaikykite šlapios žemės, geriau mažiau nei per daug. Kitos viršūnės ar dar kietos? O pagrindinis kotas kietas? Galite visas (jei matot, kad gėlytė pakankamai greit nyksta) viršūnes nupjauti, kurioj norit plikoj vietoj ir kiškit į žemę. Saikingai laistykite, aišku geriau būtų daugiau šviesos ir šilumos. Tie pagaliukai išleis šaknis. O likę stagarai šonuose išleis naujas "viršūnėles" arba augalas nunyks, jei nepavyks išgelbėt motininio augalo.
Kitas dauginimo variantas, tai pridėjus į maišelį truputį žemių, aprišt kurioj nors vietoj ant plikos viršūnės vietos. Drėkinkite žemę maišelyje. Po kurio laiko atsiras šaknys, tada galėsite nupjauti. Bet jūsų atveju turbūt geriau pirmas variantas

Papildyta:
QUOTE(*irma* @ 2011 01 30, 11:50)
...as pas jus su klausimuku,auginu dracena,auga neblogai tik va galiukai lapiuku labai dziuva  doh.gif

Bent porą puslapių paskutinių paskaitytumėte. Apie tai ką tik rašyta:
BĖDOS
- Lapų galai rudi, o kraštai pageltę. Priežastis: veiniausiai sausas oras. Dracenai reikia drėgno oro - apkamšykite vazoną drėgnomis durpėmis ir nuolat purškite. Panašų poveikį daro skersvėjai ir vandens stoka.
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2011 01 30, 13:13)

Bent porą puslapių paskutinių paskaitytumėte. Apie tai ką tik rašyta:
BĖDOS
- Lapų galai rudi, o kraštai pageltę. Priežastis: veiniausiai sausas oras. Dracenai reikia drėgno oro - apkamšykite vazoną drėgnomis durpėmis ir nuolat purškite. Panašų poveikį daro skersvėjai ir vandens stoka.

aciuks.gif blush2.gif o dar klausimukaso kiek kartu mazdaug ja reikia laistyti,nes pries tai turejau dracena tai jinai man nupuvo,nors laisciau i savaite karta.
Ir dar klausimukas skaiciau kad dracena imanoma dauginti nupjovus virsunele ar tai tiesa ir kiek tai pasiteisina? Atsiprasau jei klausiu klaustu jau klausimu,bet skauda man sirdele del jos unsure.gif
Atsakyti
Ir apie viršūnėlę ką tik rašiau. Nesu aš gėlių profė,kad tikrai garantuočiau,jog nupjausite viršūnę ir ji prigis. Bet tai pasiteisina. Geriau kai pririšat žemę ir kai išleidžia šaknis, tada nupjaunate. Kol išleis šaknis gali užtrukti ir iki mėnesio ir gal net ilgiau, veiksmas lėtas smile.gif
Dėl laistymo, tai kartą į savaitę kaip ir normalu, nežinau kodėl jums supuvo, gal dėl kitų priežasčių pradėjo nykti. Dabar kai šildo radiatoriai, drėkinkite lapus, purkškite. Geriausia gėles laistyti ne labai retai ir litrais, o kiek dažniau ir saikingais kiekiais. Nors tai nuo gėlytės priklauso.
Gal pagelbėjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2011 01 30, 13:36)
Ir apie viršūnėlę ką tik rašiau. Nesu aš gėlių profė,kad tikrai garantuočiau,jog nupjausite viršūnę ir ji prigis. Bet tai pasiteisina. Geriau kai pririšat žemę ir kai išleidžia šaknis, tada nupjaunate. Kol išleis šaknis gali užtrukti ir iki mėnesio ir gal net ilgiau, veiksmas lėtas smile.gif
Dėl laistymo, tai kartą į savaitę kaip ir normalu, nežinau kodėl jums supuvo, gal dėl kitų priežasčių pradėjo nykti. Dabar kai šildo radiatoriai, drėkinkite lapus, purkškite. Geriausia gėles laistyti ne labai retai ir litrais, o kiek dažniau ir saikingais kiekiais. Nors tai nuo gėlytės priklauso.
Gal pagelbėjau smile.gif

aciu labai 4u.gif tikrai info naudinga thumbup.gif del pirmos gelytes as manau kad ja jau nusipirkau papuvusia,nes jinai man labai greitai nugaiso unsure.gif
Atsakyti
Dracena auga ketvirti metai pirkau, kai dar nestuke.gif Man super lengvai ji auga buvo metas, kai ji mete lapus vienas po kito, bet praejo kazkaip savaime.
Noriu pasidzeugti savo grazuole blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aprile @ 2011 01 30, 19:07)
Dracena auga ketvirti metai pirkau, kai dar  nestuke.gif  Man super lengvai ji auga buvo metas, kai ji mete lapus vienas po kito, bet praejo kazkaip savaime.

Tikrai labai graži wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Aprile @ 2011 01 30, 18:07)
Dracena auga ketvirti metai pirkau, kai dar  nestuke.gif  Man super lengvai ji auga buvo metas, kai ji mete lapus vienas po kito, bet praejo kazkaip savaime.
user posted image

siaubas kaip grazu wub.gif kada mano bus tokia cool.gif
Atsakyti