Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(Aprile @ 2011 01 30, 18:07)
Dracena auga ketvirti metai pirkau, kai dar  nestuke.gif  Man super lengvai ji auga buvo metas, kai ji mete lapus vienas po kito, bet praejo kazkaip savaime.
Noriu pasidzeugti savo grazuole

Labai sodriai žali lapai thumbup.gif Tręši kuom? Aš tai guano tabletes įkišau, matysim kaip paveiks mirksiukas.gif
Gerai kai katinas nenukandžioja galų ax.gif
Atsakyti
Auginu draceną, jau ji pas mane daugiau, kaip 10metų. Užaugo aukšta, bet lapai tik ant viršūnių tai nelabai gražiai atrodo tie pliki kotai. Vis mąstau nupjauti, gal sakau išleis naujus lapus, bet bijau kad "nesupyktų" ir visai nenudžiūtų. Kažin koks metų laikas geriausia būtų? Ir kuom užtepti ??? na tą vietą kur bus nupjauta, nes kažkur skaičiau kad reikia užtepti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saga 28: 30 sausio 2011 - 21:17
QUOTE(DoNeila @ 2011 01 30, 20:55)
Labai sodriai žali lapai thumbup.gif Tręši kuom? Aš tai guano tabletes įkišau, matysim kaip paveiks mirksiukas.gif
Gerai kai katinas nenukandžioja galų ax.gif

Va va ir mane sužavėjo tas lapų sodrumas:)
Doneila, o kas tai per tabletės?
Atsakyti
Prikaišiau vazoną vakar ir aš tų žalių trašų lazdelių. Tokia buvo gražuolė dracena, stovėdavau ir grožėdavausi. Dabar tai nuskurdusi, bet įtariu kačių invaziją. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saga 28 @ 2011 01 30, 22:16)
Auginu draceną, jau ji pas mane daugiau, kaip 10metų. Užaugo aukšta, bet lapai tik ant viršūnių tai nelabai gražiai atrodo tie pliki kotai. Vis mąstau nupjauti, gal sakau išleis naujus lapus, bet bijau kad "nesupyktų" ir visai nenudžiūtų. Kažin koks metų laikas geriausia būtų? Ir kuom užtepti ??? na tą vietą kur bus nupjauta, nes kažkur skaičiau kad reikia užtepti 

Pjoviau kartą viršūnę, maniau, kad pasišakos ji man...bet tiesiog išdygo nauja viršūnė ir viskas. Niekuom netepiau mirksiukas.gif
QUOTE(spyglencija @ 2011 01 31, 09:15)

Doneila, o kas tai per tabletės?

Gal ne taip pavadinau unsure.gif
Va tiksliai - TRąšų lazdelės skirtos lapiniams augalams Guano plus.
Jose esantis geležis išryškina lapų spalvas.
Atsakyti
Aciu mergaites, lazdeles ir as kisu tik nezinau kokias, nes mama gaudavo ju is drauges floristes blush2.gif Valau lapus ta servetele jose trasu yra daugeu nieko jai nedarau unsure.gif O po tos serveteles, tai gele pasaka lapai sukyla i virsu ji kaip kaktusiukas tik visa pasisiausia jai labai patinka thumbup.gif Kas dvi tris savaites taip lapukus nuo dulkiu pavalineju pablizginu tuo paciu ir pasitresia azoto fosforu ko dar ten yra nepamenu. O gal per daznai, taciau bujoja ji. Tik per sausas oras syldimo laikotarpiu, tai pagelsta galiukai ir pas mane.
Del to sodrumo ir man idomu, ar pastebejote, kad parduotuvese pirktines ar dideles ar mazos visos jos sodrios g.gif Gal tikrai kuom nors tresia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aprile: 31 sausio 2011 - 11:47
Tai ne.. aišku tręšia ir dar nežinia ką su tom gėlytėm daro, akd jos taip gražiai ilgai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2011 01 31, 13:23)
Tai ne.. aišku tręšia ir dar nežinia ką su tom gėlytėm daro, akd jos taip gražiai ilgai atrodo.

Mergaites zadu isigyti orchidejom augimo stimuliatoriu, o gal esate isbandziusios ant lapiniu gelyciu ar dracenu. Orchidejom, tai kiek skaiciau super poveikis idomu, kaip tokiom gelytem g.gif
Atsakyti
Apie kokį stimuliatorių kalbate? Oksigumatą?
Kažkaip daugiau daržovėms dėl derliaus naudoja stimuliatorius, o naminėms gėlėms g.gif manau žiūrint kokį pirksite. Ant pakuotės turėtų būt parašyta ar tiktais žiedams tinka ar ir lapams.
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2011 01 31, 18:40)
Apie kokį stimuliatorių kalbate? Oksigumatą?
Kažkaip daugiau daržovėms dėl derliaus naudoja stimuliatorius, o naminėms gėlėms  g.gif  manau žiūrint kokį pirksite. Ant pakuotės turėtų būt parašyta ar tiktais žiedams tinka ar ir lapams.

HB-101 paspauskit 4u.gif
Tik va neaisku ar tinka palmem blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2011 01 31, 14:23)

Sense, vat nebūtinai reikia jas tręšti, kad jos augtų smile.gif bent kalbu iš savo patirties apie draceną savo, ne vienais metais netręšiau tik laisčiau ir purškiau ir štai kokią turim:) Nors norėdama sodresnių lapų manau nusipirksi palepinti trašų pagaliukus:)
Atsakyti
as irgi audziu minti pjaut virsunes...didele dracena,nuplikes kotas,negrazu..
manau pjausiu vasario vidury,nupjautus i vandeni,o is likusiu tikesiuos nauju virsuneliu... ax.gif
Atsakyti