Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

Pietiniame balkone tai pabijojau statyti, kad neiškeptų g.gif O šiauriniame visos gėlės labai suvešėjo, tik dracena nuskurdo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2009 11 01, 15:43)
Pietiniame balkone tai pabijojau statyti, kad neiškeptų g.gif O šiauriniame visos gėlės labai suvešėjo, tik dracena nuskurdo schmoll.gif

Reiskia, jai vistiktai, smile.gif reikia saulutes 4u.gif
Atsakyti
Kai padovanojo dracena ikurtuviu proga - maniau, viso gero bus jai labai greit! Nes kiek maciau siu geliu ir kas turi jas - visos apsususios ir leisgyves!
Bet va!
Dracena bujoja - jau kokie 3m be jokiu problemu. Mano bute neperkarsciausia, dregmes irgi pakanka.
Pastebejau, kad ji tarp mano visu geliu lyg kokia melynojo kraujo butu! ax.gif
Labai nemegsta mazu vaiku ir mano suns - jei tik pakontaktuoja su jais - tuoj pat lapus meta ir "nuliusta". blink.gif
Kitos geles normaliai reaguoja i siuos "dirgiklius".
Atsakyti
QUOTE(euforbija @ 2009 11 03, 15:05)
Labai nemegsta mazu vaiku ir mano suns - jei tik pakontaktuoja su jais - tuoj pat lapus meta ir "nuliusta". blink.gif
Kitos geles normaliai reaguoja i siuos "dirgiklius".

Čia tai geras bigsmile.gif - nuo vaikų ir šunų alergija lotuliukas.gif
Atsakyti
Pas mane turbūt pasidarė per daug šiltos gyvenimo sąlygos gėlėms, tuo tarpu ir dracenai. Kiekvieną dieną nuskabau po 1-2 geltonus lapus verysad.gif Nežinau ko griebtis, kad atsigautų g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Selma* @ 2009 11 03, 15:10)
Pas mane turbūt pasidarė per daug šiltos gyvenimo sąlygos gėlėms, tuo tarpu ir dracenai. Kiekvieną dieną nuskabau po 1-2 geltonus lapus  verysad.gif Nežinau ko griebtis, kad atsigautų  g.gif

Mano taip pat dracena geltonuoja, dar ir kartais lapus prie koto priploja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2009 11 03, 15:23)
Mano taip pat dracena geltonuoja, dar ir kartais lapus prie koto priploja verysad.gif

Na manoji tai tik dabar tokia vystanti, o anksčiau to nebuvo, kad taip geltonuotų lapai g.gif
Atsakyti
Viskas tame ,kad per karsta.Tik viena priezastis,jeigu turite kokia vesesne patalpa kur butu 17 18 silumos,tai viskas susitvarkytu.
Atsakyti
pas mane namie nera labai karsta,vidutine temperatura,bet lapai vistiek geltonavo.. doh.gif Ir viena diena atsisedau prie augalelio ir isiziurejau gerai i zeme,ogi ziuriu daug mazu baltu vabaliuku ant zemes,tokie mazuciai,kad vos iziuret galima. tai paemiau gelyte ir perploviau ja daug sykiu,kol nebeliko tu parazitu lotuliukas.gif ir dabar graziausiai zaliuoja ir auga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kilina @ 2009 11 03, 19:11)
Viskas tame ,kad per karsta.Tik viena priezastis,jeigu turite kokia vesesne patalpa kur butu 17 18 silumos,tai viskas susitvarkytu.

Na tai dabar padėjau ant palangės, tikiuosi nesušals dabar blush2.gif Ot kaprizai gėlytės, tai tas blogai tai anas biggrin.gif
Atsakyti
Mano dracena po visų perlaistymų blush2.gif pradėjo augti:

user posted image
Atsakyti
Įdomi tokia...

Mano panaši, bet kitokia šiek tiek:

Lapai garbanoti, iš šonų salotinė spalva, tada siaura balta juostelė iš abiejų pusių, per vidurį tamsiai žalia..Jokio plika kamieno/stiebo..Lapai ant stiebo nuo pat žemės..Nu, įspūdis, kaip kokia kolona lapais apsukta..
Kaip pirkau, parašyta buvo, kad tai drakono dracena..
Šiaip galiu pasakyt, dracenos labai mėgsta šviesą..Kai auginau tą įprastą dar senam bute, tai buvo vargelis, vis krypdavo į šviesą, kurios trūko..

Šitai gražuolei šviesos jau pakanka..Visos spalvos atsigavo ir suintensyvėjo..

Atsakyti