Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

tropikal Gražia gelyte gavai thumbup.gif Sekmes auginant. Matomai ,iki pavasario teks nauja vazona susirasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 12 04, 16:19)
tropikal Gražia gelyte gavai thumbup.gif  Sekmes auginant. Matomai ,iki pavasario teks nauja vazona susirasti smile.gif

dekui ax.gif ax.gif sakot laukti iki pavasario ir tik tada persodinti? labai bijau pakenkti jei nes kaip sakiau ji persodinta nesenai tai jei gal nepatiks taip staigiai 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tropikal @ 2011 12 04, 17:33)
dekui ax.gif  ax.gif sakot laukti iki pavasario ir tik tada persodinti? labai bijau pakenkti jei nes kaip sakiau ji persodinta nesenai tai jei gal nepatiks taip staigiai 4u.gif  4u.gif

Nedaskaičiau iki galo,kad buvo persodinta blush2.gif Reiškia,reikia duoti jai ramybe,nes ir taip stresas,adaptacija naujoj vietoj. Ir pavasary jos nevertes persodinti,nes per didelis indas pavojingesnis,už per maža bendrais pagrindais sakant..Gal kas dar parašys ka,pasidarysit išvadas...
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 12 04, 16:50)
Nedaskaičiau iki galo,kad buvo persodinta blush2.gif Reiškia,reikia duoti jai ramybe,nes ir taip stresas,adaptacija naujoj vietoj. Ir pavasary jos nevertes persodinti,nes per didelis indas pavojingesnis,už per maža bendrais pagrindais sakant..Gal kas dar parašys ka,pasidarysit išvadas...

Mhm supratau 4u.gif dekinga ax.gif am beto o gal dar pasidalinsit dek klausimo kaip manot ar nieko kad jos 3 kaip ir sussodintos as suprantu,manau gal kai sodinsiu veliau cia zinoma gal jas atskirai po viena i vazona? smile.gif
Atsakyti
Žinoma nieko tokio,kad kelios vienam vazone, gražiau atrodo, bent jau man. Pavasarį žiūrėkit pagal situaciją,jei šaknys labai išlindusios ir augalas pritapo pas jus, galite persodinti. Nes labai išsikerot šaknim nereiktų, po to sunkiai iškrapštysit šaknis pro vazono skyles, o šaknų geriau nepažeisti. Atskirti galėsit, bet šaknys dažniausiai labai persipina, tai kam kamantinėt gėlyte, jei ir taip gerai atrodo.
P.S. kai mano viena dracena kotais pradėjo gesti, aš kaip tik pasidauginau ją ir susodinau prie didesnės, paaugus užstos plikus didesnės dracenos kotus smile.gif
Atsakyti
Sveikos damos, Įsigijau draceną, lyg viskas būtų ir tvarkoje, bet kartas nuo karto numeta po lapelį.. ar taip turi būti? unsure.gif
Atsakyti
Na taip, visi mes senstam. Tik vieni greičiau, kiti lėčiau, priklausomai nuo aplinkos sąlygų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2011 12 04, 20:03)
Žinoma nieko tokio,kad kelios vienam vazone, gražiau atrodo, bent jau man. Pavasarį žiūrėkit pagal situaciją,jei šaknys labai išlindusios ir augalas pritapo pas jus, galite persodinti. Nes labai išsikerot šaknim nereiktų, po to sunkiai iškrapštysit šaknis pro vazono skyles, o šaknų geriau nepažeisti. Atskirti galėsit, bet šaknys dažniausiai labai persipina, tai kam kamantinėt gėlyte, jei ir taip gerai atrodo.
P.S. kai mano viena dracena kotais pradėjo gesti, aš kaip tik pasidauginau ją ir susodinau prie didesnės, paaugus užstos plikus didesnės dracenos kotus smile.gif

Mhm viskas aisku 4u.gif mat ta saknyte kur matau ji labai nedidele islindus,bet pagalvojau gal jau netelpa jos visos viename vazone g.gif tad gerai nesijaudinsiu perdaug ziuresiu kaip tokiau ji mna smile.gif o del to uzstojimo tai jo manau zymiai graziau kai aplamai uzdengia kota,nes pas mane jei matosi toj foto kur ikeliau nuoroda tai viena didele mano ugio tai kotas ilgas plikas o kadangi tos mazos yra dvi labai ji uzdengia tai man ir zymiai graziau,tik pergyvenau del vietos.Hm planuoju persikraustyti tikiuos jei nepakenks vel kita vieta g.gif g.gif blush2.gif
aciu uz patarimus nes as apie gelytes nelabai daug nusimanau, drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal gėlytei ir mažoka vietos, jei jau šaknys pradėjo lįst lauk. Bet dabar nelabai gerai persodinėti, palaukit pavasario.
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2011 12 04, 23:39)
Gal gėlytei ir mažoka vietos, jei jau šaknys pradėjo lįst lauk. Bet dabar nelabai gerai persodinėti, palaukit pavasario.

4u.gif 4u.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,noriu paklausti kai ko ax.gif Musu dracena buvo apie 2 m aukscio,mes ja nupjovem .Virsune su lapas ir 2 buvusio stiebo dalis pamerkem i vandeni.Po menesio tie stiebai pradejo leisti po kelias virsuneles.Na,tos virsunes dabar pumpurelio stadijoje.Saknu nera.Kada jas jau sodinti i zeme?

P.S.Musu placialape,jei yra skirtumas.Va tokia:
http://www.garnek.pl...racena-kwitnaca foto is neto,ne musu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smala: 10 gruodžio 2011 - 13:32
Tiksliai nežinau dėl plačialapės, bet manau galit sodinti. Dabar tamsu, šalta, laikymas vandenyje gali pūvimą sukelti, geriau gėlytei žemėje manau. O aš dariau kitaip. pririšau maišelį su žemėm toj vietoj kur pjausiu, laiks nuo laiko žemę drėkindavau. Šaknys aišku negreit atsiranda, bet tai neblogas dauginimo būdas. smile.gif
Atsakyti