Kaltės nereikia prisiimti, bet ir pasaulio bamba - kam to reikia. Jei gyvenimo būdas nesutampa su įprastomis leistinomis darbo valandomis, tai reikia susitaikyti su tuo, kad šalia gyvena kiti ir gyvena pagal kitą ritmą. O ne reikalauti savo teisių, kai yra išimtis, o ne taisyklė. O jei tiek trukdo kiti, tai niekas netrukdo išsikelti į vienkiemį vidur miško ar laukų. Nei kas kals, nei darys remontus. Bet jei šešias dienas trunkantis remontas yra pasaulinė tragedija, tai..
Visiems kaimynams neįtiksi, čia faktas. O besmegeniams - tai be šansų, neįtiksi niekada.
Kai tvarkingi kaimynai, gyvena tvarkinguose butuose, tai ir laiptinei skiria didesnį dėmesį, nei apsileidę asocialai.
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 10 27, 10:19)
O besmegeniams - tai be šansų, neįtiksi niekada.
nea, besmegenis net nepastebės kad kaimynų turi ir ko gero dar ims piktintis kad jie savo bute gyvena "darbo metu"

Kai tvarkingi kaimynai, gyvena tvarkinguose butuose, tai ir laiptinei skiria didesnį dėmesį, nei apsileidę asocialai.
Kai kaimynas po 1.5m.baige remonta-pasikeitimu laiptineje taip ir nepastebejau

Papildyta:
Kaltės nereikia prisiimti, bet ir pasaulio bamba - kam to reikia. Jei gyvenimo būdas nesutampa su įprastomis leistinomis darbo valandomis, tai reikia susitaikyti su tuo, kad šalia gyvena kiti ir gyvena pagal kitą ritmą. O ne reikalauti savo teisių, kai yra išimtis, o ne taisyklė.
Decibelu pazeidimas yra baudziamas.Taip,kad tiesiog reikalaujama savo teisiu,o ne kazko išskirtinio.
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 10 27, 10:57)
Tai kokia išeitis? Nedaryti remonto ir verkti dėl kiekvieno garsesnio bildėjimo? O kas kaltas, kad kaimynas trinasi namie, kai kiti išeina į darbus? Vėl gi, kalba eina apie ekstremalumus, kurie trunka minimalų laikotarpį. Ir pas mus laiptinėje buvo kap remontai, visko buvo. Bet tas baisingas triukšmas, kai griaunama siena, išimamas senas parketas ar pan. trunka būtent tą savaitę. Po to vyksta kiti darbai, o jie nėra tokie triukšmingai tragiški. Bet gi ir tai laikinas periodas. Mes atvirkščiai džiaugėmės, kad va pagaliau dar vieni kaimynai tvarkingai gyvens, kas kelia viso namo vertę, bus tvarkinga laiptinė. Ar geriau, kad kaimynų butai būtų apleisti, bomžynas? 

Viskas turi būti proto ribose . Jeigu jie viršija decibelų normą, tai jau ne kaimynų problema, bet jų pačių . O ką daryti tiems, kurie negali nesitrinti - paralyžuotėms, kūdikiams , tiems kas dirba naktimis , kad ir bedarbiams? Gal džiaugtis kaimynų remontu

QUOTE(Rodnega @ 2010 10 27, 09:44)
Viskas turi būti proto ribose . Jeigu jie viršija decibelų normą, tai jau ne kaimynų problema, bet jų pačių . O ką daryti tiems, kurie negali nesitrinti - paralyžuotėms, kūdikiams , tiems kas dirba naktimis , kad ir bedarbiams? Gal džiaugtis kaimynų remontu
. Kiek mano kaimynai darė remontą - namas vertingesnis netapo. Ne nuo to jo vertė priklauso 

Tai man gyventi neremontuotame bute del to, kad kaimynui trukdo tam tikras laikas grezimo ar kalimo? Tokiems as irgi pasiulyciau persikraustyti i vienkiemi. Gales megautis tyla.
Pasikartosiu - VISKAS turi būti proto RIBOSE . Priminėt man mano kaimynus , kurie per savo šventes užleidžia muziką taip, kad sienos dreba . Gal ir dėl tokių man kraustytis į vienkiemį? O gal geriau jiems? Niekas netrukdys muzikos klausytis
QUOTE(Rodnega @ 2010 10 27, 09:54)
Pasikartosiu - VISKAS turi būti proto RIBOSE . Priminėt man mano kaimynus , kurie per savo šventes užleidžia muziką taip, kad sienos dreba . Gal ir dėl tokių man kraustytis į vienkiemį? O gal geriau jiems? Niekas netrukdys muzikos klausytis
Kalba buvo apie remonta darbo valandomis. Ir remonta, kaip butinybe. As neparinksiu grazto pagal modeli, maziau triuksmo sukelianti. Pagal tokia teorija, tai man pries pradedant remonta, reiketu kokius 15 butu aplakstyti ir grafika susidaryti, kada kas dirba ir kada kam patogu, kad man siena isdauztu.
Pilnai užtenka iš anksto apeiti kaimynus, kuriems gali trukdyti tas triukšmas ir iš anksto atsiprašyti dėl būsimų nepatogumų
Del butu remontu-gi viena is butu savininku pareigu ir yra ta buta priziuret bei remontuot..O kaip ji remontuot be triuksmo? Juk niekas dar neisrado begarsio perforatoriaus ar slifavimo masinos kokios.. Sioje vietoje savininkas,remontuodamas savo busta, vykdo savo pareiga.. Juk jei jis to nedarytu-ar ilgai reiktu laukt,kol per kiauras sienas ir pas mielus kaimynus tarakonai kokie ar pelesis pradetu eit, gal dar kokie vamzdziai trukinet - kas yr be galo nesmagi procedura ir nuo kurios jokie kaimynai neapsaugoti - sioje vietoje visi esam priklausomi nuo to,kiek suremontuot i ir tvarkingi kaimynu butai..
QUOTE(Rodnega @ 2010 10 27, 10:01)
Pilnai užtenka iš anksto apeiti kaimynus, kuriems gali trukdyti tas triukšmas ir iš anksto atsiprašyti dėl būsimų nepatogumų
Laiko taupymo sumetimais geriau jau skelbima laiptineje pakabinti... As suprasciau, kai kalbama apie lebautojus, muzikos megejus, galu gale kai buvo repeticiju ne laiku muzikiniu situacija aprasyta. Bet remontas yra anturalus dalykas. Jei jis daromas leidziamu laiku. O jei musu namu blokines sienos tokios, kad kaimyno pirstelejimas leidziamus decibelus virsija ir kazkam sveikatai kenkia... Na as tai ta pati remonta darydama visas sienas su kaimynais jungiancias izoliavau. Lai jie irgi pasidaro ta pati, kad jau taip trukdo.
pakabinkit skelbimą. Bet kaip perspėkit žmones. Žmoniškumas galu gale dar niekam nepakenkė
QUOTE(Rodnega @ 2010 10 27, 11:11)
Užlipdykit skelbimą. Bet kaip perspėkit žmones. Žmoniškumas galu gale dar niekam nepakenkė
Na bet velgi-is kitos puses-ar nuo to,kad zmones zinos,jog tomis tai dienomis kazkur kazkas remontuosis-triuksmas mazesnis pataps? Juk cia ir is kitos puses zmoniskumo reikia - ir anas uzgimt turetu ne po to,kai kazkas tau nusilenkia,atsiklausia,ar tu,vat gerbiamasai,nepriestarausi,kad as remonta darysiuos-mazdaug-pasizemini, ir jau tik tada tau maloningai leidzia remontuotis..
Nzn-normalus kaimunai-jei triuksmas labai kliudo-gali gi uzeit ir pasiteiraut,arba laiptinej susitike paklaust,kiek laiko tie remontai planuojami. Ir zmoniskas besiremontuojantis velgi stengsis ta remonta kuo greiciau pasidaryt.. Is abieju pusiu zmoniskumo reik,o ne oficialumu bei oficialiu instanciju kaisiojimo bei skundu kazkokiu ar principu karu....