Įkraunama...
Įkraunama...

"Happy Hippo" mažųjų talentų konkursas!

QUOTE(Snezana @ 2009 11 13, 11:36)
Sveiki 4u.gif
Atsiprašau, kad forume rašau, Jūsų AŽ, Ruste, pilna blush2.gif
Turiu 20 žinučių, jau kaip ir turėtų leisti balsuoti, bet ne - Naujokas g.gif . Kur turėčiau kokią varnelę nuimti? Ačiū.

25 berods reik
Atsakyti
QUOTE(ŽuvelėNEauksinė @ 2009 11 13, 10:31)
drinks_cheers.gif dėl tų auskariukų ir aš abėjojiu rolleyes.gif netikiu kad šešemetis viska,nuoa A iki Z pats padarė smile.gif nors šiais laikais viskas įmanoma smile.gif

ir aš abejojau dėl tų auskariukų. Bet paskui pagalvojau, kad visai realu, jog vaikas pats darė, jei tarkim mama tuo užsiima. Jei kasdien tai mato, tikriausiai ir pačiam vaikui norėjosi išbandyti. O vaikai juk imlūs, greitai išmoksta.

Atsakyti
QUOTE(Snezana @ 2009 11 13, 11:36)
Sveiki 4u.gif
Atsiprašau, kad forume rašau, Jūsų AŽ, Ruste, pilna blush2.gif
Turiu 20 žinučių, jau kaip ir turėtų leisti balsuoti, bet ne - Naujokas g.gif . Kur turėčiau kokią varnelę nuimti? Ačiū.
Reikia 25 zinuciu 4u.gif
Atsakyti
šitas:
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 13, 13:07)
abejočiau mirksiukas.gif norėčiau pamatyti tarkim tą šešiametį, kuris pats vienas geležiukus į akmenukus sukišo ir padarė auskarus g.gif

ir dar šitas: mašiniukas
bei šitas: robotukas
darbeliai man įtarimo nesukėlė 4u.gif
Lyginu su savojo šešiamečio fantazija ir tikiu, kad tokio amžiaus vaikai tai sugeba smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 13 lapkričio 2009 - 12:14
QUOTE(Jolantuke @ 2009 11 13, 12:13)
šitas:
ir dar šitas: mašiniukas
bei šitas: robotukas
darbeliai man įtarimo nesukėlė  4u.gif
Lyginu su savojo šešiamečio fantazija ir tikiu, kad tokio amžiaus vaikai tai sugeba smile.gif

jo jo, mašiniukas... robotukas tai dar dar, galiu patikėti. O dėl fantazijos, tarkim ir aš ją turėjau, pvz. kas lietė piešinius, aš tiesiog matydavau tobulą vaizdą, pagal užduotą temą, bet aš niekaip jo negalėjau perkelti į popierių, nes aš tik labai gražiai kopijuodavau, kai kažkas pastatyta panosėje, o iš galvos vaizdo niekaip nieko nenupiešdavau doh.gif taigi nežinau prie ko čia fantazijos? čia rankų stebuklingų reik, viena fantazija nieko neduoda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 13, 15:06)
aš tiesiog matydavau tobulą vaizdą, pagal užduotą temą, bet aš niekaip jo negalėjau perkelti į popierių, nes aš tik labai gražiai kopijuodavau, kai kažkas pastatyta panosėje, o iš galvos vaizdo niekaip nieko nenupiešdavau

Va tame ir buvo mūsų vaikystės auklėjimo spragos, ar greičiau netgi mūsų talentų žudymas... Jau vos pramokusio laikyti pieštuką (ar kitą priemonę) vaiko buvo reikalaujama tobulai nukopijuoti, atlikti taip kaip reikia, - kitokių variantų būti negali. O apie piešimą ar kokį kitą kūrimą "iš galvos" nė kalbos negali būti...
Dažnai pamenu savo mokytoją, kuri į mano fantazijas ir kūrybinį polėkį nuolat nukirsdavo "taip nebūna!", "taip negalima!"...
Tikiu, kad toks auklėjimas/"lavinimas" pražudė daug tikrai talentingų žmonių gebėjimus.
Bet jei vaikui duodi laisvą valią kurti ir daryti ką tik sugalvoja - jie pridaro nuostabiausių dalykų (žinoma kiek negrabių ir kreivokų suaugusiųjų akimis žiūrint).
Nežinau kiek mamų iš šio forumo leistų savo sūneliams išardyti (!) kelias mašinėles, pasirankioti (greičiausiai tėčio) varžtų ir kurti naują automobilinį šedevrą, o dar kur baimė, kad išsiterlios iki ausų ir dar viską aplinkui išmozos sidabriniais dažais??? Na ir t.t. ir pan...
Kažkur buvau skaičiusi, kad jau nuo pusės metų vaikui verta duoti liesti, surinkti kuo daugiau smulkių daikčiukų (žinoma, prižiūrint, kad jų nedėtų į burną), skalbinių segtukus segioti į skiautę audinio ar dėžutės kraštelį, kad lavėtų smulkioji motorika. Lavėja rankytės, nors keistai skamba, bet tuo pačiu lavinami ir vaiko kalbos centrai.
Taigi, jeigu mama su vaiku nuo pusės metų taip drąsiai užsiiminėjo, vaikas tikrai gali turėti išmiklintus pirštelius bei labai gražiai ir raiškiai kalbėti (p.s. šitą faktą galiu paliudyti su dviem savo vaikais - tiek visko pridaro ir prikuria, kad tik stebėtis belieka, gaila kad man nė į galvą nešaudavo jų kūrinių nufotografuoti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 13 lapkričio 2009 - 13:59
Jolantuke, 4u.gif smartass.gif

keliauju ir as balsuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VI-VA-VI: 13 lapkričio 2009 - 14:09
QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 11 13, 11:51)
Reikia 25 zinuciu  4u.gif

ačiū
Atsakyti
QUOTE(Snezana @ 2009 11 13, 14:28)

aš jums ir kitoje temoje atsakiau, bet buvo jau apie kalbėta daug kartų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2009 11 13, 13:51)
Tikiu, kad toks auklėjimas/"lavinimas" pražudė daug tikrai talentingų žmonių gebėjimus.

gal.. bet mano atvejis tikrai ne tas, darželyje visai nepamenu kopijavimo, tiesiog dariau terliones ir tiek... mokykloje mes itin retai kopijuodavom... man kai nesisekdavo piešti pagal užduotą temą, tai mama pastebėjus tą praktiškai viską už mane padarydavo, o kad nors kiek išmokčiau, tai ji mane skatino kopijuoti, išmokti tiesiog tam tikras formas, bet tikrai aš nedarydavau to dažnai, labai retai...

tiesiog manau, kad bent mano atveju vaizduotė, fantazija niekuo negelbėja, jei nėra rankos tam sutvertos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 11 13, 15:41)
gal.. bet mano atvejis tikrai ne tas, darželyje visai nepamenu kopijavimo, tiesiog dariau terliones ir tiek... mokykloje mes itin retai kopijuodavom... man kai nesisekdavo piešti pagal užduotą temą, tai mama pastebėjus tą praktiškai viską už mane padarydavo, o kad nors kiek išmokčiau, tai ji mane skatino kopijuoti, išmokti tiesiog tam tikras formas, bet tikrai aš nedarydavau to dažnai, labai retai...

tiesiog manau, kad bent mano atveju vaizduotė, fantazija niekuo negelbėja, jei nėra rankos tam sutvertos g.gif

tikrai tas tiesa. Ne visi turi menine gyslele, bet uz tai turi talenta kitoje srityje. Tai turbut busi is tu, kur nemoki piesti, bet sugebi kazka kita daug geriau uz tas, kurios piesia.
Atsakyti
Prabalsavau už tuos vaikų darbus kur tėvai neprikišo nagų rolleyes.gif

man šitas thumbup.gif user posted image
Atsakyti