Įkraunama...
Įkraunama...

Negražus vaikas

QUOTE(Sidabra @ 2012 03 10, 17:22)
todėl gal būtų pravartų "grūdinti" vaiką tokioms kalboms

ir kaipgi ji "grudinti"?
Atsakyti
nesamoningiau negirdejau dar,nei vaika reikia grudinti kalbom,kad jis negrazus doh.gif grozis subjektyvus dalykas siaip,cia kalba eina,kad mamai savas vaikas negrazus,kas tikrai keista,o ne kas grazu ar negrazu visiem,nebent mama jau labai vaiko tetis paknises ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2012 03 10, 18:54)
cia kalba eina,kad mamai savas vaikas negrazus,kas tikrai keista,o ne kas grazu ar negrazu visiem  ax.gif

ka as ir turejau omeny rasydama "nebuna negraziu vaiku " 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2012 03 10, 18:53)
ir kaipgi ji "grudinti"?

Nežinot??? Nugi sakyti vaikui (ir kuo dažniau), kad jis negražus, turi kokią matomą ( ar įsivaizduojamą) ydą, jo plaukai ryži, strazdanos pavasarį atsiranda, o jei dar pažvairuoja... Galima priminti, kad kojytės šleivokos, ausytės atlėpę, nosytė užriesta. Vaiko savigarba, savivertės jausmas nuo tokių priminimų tik auga ir bujoja... Ypač, jei juos sako artimiausi žmonės, nors ir ne tiesiogiai vaikui: Pažiurėk, ar matai-mano vaiko ausis viena didesnė... nagi vaikas tampa toks "užgrūdintas" ir jam tampa akivaizdu, kad išorė yra svarbiausia jo nesėkmių priežastis... kam stengtis, ko nors siekti- juk jis vis tiek negražus...

Mamytės, tetulytės- na, nejaugi išvaizda vaikui svarbiausia????? Juk mylimas ir gerbiamas jis turi jaustis visada, visoks. Net ir Super Mamose...
Atsakyti
Kaip "grūdinti"? Kaip minimum, paaiskinti vaikui, kad svarbiau vidinis grožis. Neakcentuojant jo ydų, esamų ar įsivaizduojamų. Ir kad vertinti reiktų ne gražų veidelį, o vidinį žmogaus pasaulį. Ir kad tie žmonės, kurie mato tik gražų veiduką - paviršutiniški, ir nevertėtų krepiti dėmesį įį jų pasisakymus. Jus nepykit, bet kai kurios mamos tikrai nesveikai reaguoja. Kaip manot, vaikui kokiu atveju bus didesnis stresas - kai žinos, kad išorė - tikrai ne viskas ir nekreips dėmesio į pravardžiavimus, ar kai jam pradės geri aplinkiniai sakyt, koks jis šleivakojis, storas etc, nors tėvams buvo pats pačiausias? Vilkra, manau, jus šaipotės, nes jeigu rašot rimtai doh.gif Gal jau nusileiskit iš dėbėsų, ka? Jeigu iki paauglystės vaikas neįsisamonins, kad išorė - labai menka sudedamoji dalis - jį bendraamžiai "suės". Beje, aršioms gynėjoms visų vaikų grožio - jus grožį kaip absoliutų suprantat, ar visgi vertinat vaiko charakterį ir visą kitą? Yra gražių, bet labai bjaurių vaikų, yra ir negražių, bet labai fainu. Ir kas iš to? Svarbiausia tėvų pareiga - paruošti vaiką gyventi visuomenej. ir tuo pačiu išugdyti stabilią psichiką, kurį nesvyruotų dėl kieno nors pasišaipymo. Vėlgi kiekvieno žmogaus pasirinkimas, ką ir kaip daryt. Jeigu jums atrodo, jog jūsų pasirinkimas teisingesnis - nuostabu.
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2012 03 10, 21:48)
Svarbiausia tėvų pareiga - paruošti vaiką gyventi visuomenej. ir tuo pačiu išugdyti stabilią psichiką, kurį nesvyruotų dėl kieno nors pasišaipymo.

zinoma, kad taip. beda tik ta, kad pradedama "grudinti" vaika diskusijomis apie tai, kad isvaizda nesvarbi, jus vaikui uzakcentuosite, kad jis turi problema - tai yra, griausite jo saviverte... jau vien jusu prielaida, kad del isvaizdos is vaiko gali tyciotis - jau savaime tampa ne "grudinimu", o "gruzinimu"... atrodo, kad tai paradoksalu, bet is tikruju jokio paradokso ia nera: juk jei isvaizdoje nematytumete problemos - apie tai nejaustumet reikalo diskutuoti... tiesiog dziaugtumetes savo vaiku besalygiskai - vien todel, kad jis yra. ir kaip tik tada, kai vaika tevai myli ir priima besalygiskai, jo saviverte gali augti.
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2012 03 10, 21:48)
Vilkra, manau, jus šaipotės, nes jeigu rašot rimtai  doh.gif Gal jau nusileiskit iš dėbėsų, ka?

zymiai baisiau uz bloga isvaizda humoro jausmo nebuvimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2012 03 10, 23:03)
zinoma, kad taip. beda tik ta, kad pradedama "grudinti" vaika diskusijomis apie tai, kad isvaizda nesvarbi, jus vaikui uzakcentuosite, kad jis turi problema - tai yra, griausite jo saviverte... jau vien jusu prielaida, kad del isvaizdos is vaiko gali tyciotis - jau savaime tampa ne "grudinimu", o "gruzinimu"... atrodo, kad tai paradoksalu, bet is tikruju jokio paradokso ia nera:  juk jei isvaizdoje nematytumete problemos - apie tai nejaustumet reikalo diskutuoti... tiesiog dziaugtumetes savo vaiku besalygiskai - vien todel, kad jis yra. ir kaip tik tada, kai vaika tevai myli ir priima besalygiskai, jo saviverte gali augti.

Na, čia jau belieka apeliuoti į tėvų sveiką protą - jeigu jie buki, tai ir .. Aplamai - o kaip tėvai turėtų mokyti vaikus, kaip vertinti aplinkinius, pagal kokius kriterijus? Jeigu jus sakot © beda tik ta, kad pradedama "grudinti" vaika diskusijomis apie tai, kad isvaizda nesvarbi, jus vaikui uzakcentuosite, kad jis turi problema - tai yra, griausite jo saviverte © Tikrai manot, kad jeigu vaikui įskiepyti, jog svarbiau vidinis pasaulis, nei išorė, nuo to gražus vaikas - pagal visutinius grožio standartus pradės kompleksuoti? O gal visgi pradės kitus vertinti kaip žmonės, o ne tik išorę? O negražus vaikas būtinai užsiciklins? Manau, negražiam vaikui bus lengviau, jeigu jis suvoks, kas yra svarbu - ir kaip tik nesiciklins, kad jis ten kažkoks ne labai toks. Jis asmenybė, tai svrabiausia. Mano prielaida, sakot? Jus kada nors mokykloj buvot 6-8 klasese? Aš ten praktiką atlikinejau, tiek prisižiūrėjau, kad .. Bet žinoma, niekas niekam nedraudžia turėti iliuzijų, kad dėl išvaizdos aplinkiniai nesišaipo. P.S. Mano vaikai gražūs pagal visuomeninius standartus, tad nepataikėt laugh.gif. tiesiog tema įdomi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 10 kovo 2012 - 22:21
QUOTE(Sidabra @ 2012 03 10, 22:15)
Na, čia jau belika apeliuoti į tėvų sveiką protą - jeigu jie buki, tai ir ..  Aplamai - o kaip tėvai turėtų mokyti vaikus, kaip vertinti aplinkinius, pagal kokius kriterijus? Jeigu jus sakot, kad  Mano prielaida? Jus kada nors mokykloj buvot 6-8 klasese? Aš ten praktiką atlikinejau, tiek prisižiūrėjau, kad  © beda tik ta, kad pradedama "grudinti" vaika diskusijomis apie tai, kad isvaizda nesvarbi, jus vaikui uzakcentuosite, kad jis turi problema - tai yra, griausite jo saviverte.. ©  Bet žinoma, niekas niekam nedraudžia turėti iliuzijų, kad dėl išvaizdos aplinkiniai nesišaipo. P.S. Mano vaikai gražūs pagal visuomeninius standartus, tad nepataikėt laugh.gif. tiesiog tema įdomi.

kalbame ne apie tai, kad kas nors saiposi ar nesisaipo, o apie tai, kaip padeti vaikui "issiauginti" sveika saviverte. ir galiu drasiai pakartoti: akcentuodama vaiko isvaizda (net jei tai salyginai neutrali kalba apie tai, kad zmogaus isvaizda nesvarbi), saviverte griaunate.

p.s. mokykloj ne tik buvau: mokykloj as ir dirbau... kaip tik su paaugliais. jaunimo mokykloj....

p.p.s. kreipinys daugiskaitos antruoju asmeniu - retorine priemone, o ne teiginys, kad jus ka nors darote ar nedarote su savo vaikais.
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2012 03 10, 23:06)
zymiai baisiau uz bloga isvaizda humoro jausmo nebuvimas  doh.gif

Ogi nematu čia humoro. Pasakius, kad vaiką reikia morališkai grūdinti, mamos suprato tai taip, kad jį rekia niekinti - kiekvienas supranta taip, kaip sugeba. Sugebėjo tik tiek. Kame čia humoras? Juokas pro ašaras. Aplamai vaiką auklėti diskusijomis beprasmiška, jis pvz gali imti tik iš tėvų/aplinkinių veiksmų, kas dažniausia ir buna, tad diskusijos tokiais atvėjais iš serijos "šunys loja, karavanas eina".
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2012 03 10, 23:28)
kalbame ne apie tai, kad kas nors saiposi ar nesisaipo, o apie tai, kaip padeti vaikui "issiauginti" sveika saviverte. ir galiu drasiai pakartoti: akcentuodama vaiko isvaizda (net jei tai salyginai neutrali kalba apie tai, kad zmogaus isvaizda nesvarbi), saviverte griaunate.

p.s. mokykloj ne tik buvau: mokykloj as ir dirbau... kaip tik su paaugliais. jaunimo mokykloj....

p.p.s. kreipinys daugiskaitos antruoju asmeniu - retorine priemone, o ne teiginys, kad jus ka nors darote ar nedarote su savo vaikais.

Tuomet klausimas Jums ©akcentuodama vaiko isvaizda (net jei tai salyginai neutrali kalba apie tai, kad zmogaus isvaizda nesvarbi), saviverte griaunate.© - kokio konkrečiai vaiko savivertė griaunama - gražaus ar negražaus? Ar automatiškai tai reiškia, jog vaikas pats puikiai suvokia savo vietą grožio skaleje? Kodėl gražiam priimtinas toks požiūris, o negražiam jis sugriaus savivertę?

Beje, lyrinis nukripimas - kiek pasaulyje parduodama kosmetkos? Ir jeigu vaikas adekvačiai suvokia save (čia kalbu apie mergaites), jis sugebės tinkamai pagražinti savę, nes labai gražių žmonių nedaug, dauguma gražuolių sugeba tinkamai savę pateikti. Iliusijos, ypač savo atžvilgiu, brangiai kainuoja. Pažįstų vieną moterį, ji tikrai ne gražuolė, bet tinkamai padažyta visai įdomi atrodo, kuriai nuo vaikystės buvo skiepyjama, kad ji nekokia, kvaila ir t.t., ir ji nieko nepasieks. Dabar jai virš 40 metų, savęs neprisižiūri, nes "o kam, vistiek neturiu prieš ką puoštis", draugų nėra, vyro nėra, vaikų nėra - čia grynas pvz. , kad tėvai tik išorė domėjosi, o į tai, koks ji žmogus buvo, jiem buvo nusispjauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 10 kovo 2012 - 22:46
QUOTE(Sidabra @ 2012 03 10, 22:39)
Kodėl gražiam priimtinas toks požiūris, o negražiam jis sugriaus savivertę?

isvaizdos akcentavimas griauna ir grazaus, ir negrazaus vaiko saviverte.

kosmetikos nenaudoju. sau esu grazi nepriklausomai nuo to, ka apie mane galvoja kiti: tai ir yra savivertes esme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 10 kovo 2012 - 22:50
Nesutikčiau dėl savivertės - vėlgi tai mano nuomonė. Aš ir rašiau - reikia auklėti taip, kad išvaizda nebūtų PIRMINIŲ kriterijumi, kad vertinti reikia pati žmogų, jo asmenybę. Kurioj čia vietoj griaunama savivertė, man nesuprantama. Mano vaikai vienodai noriai bendrauja ir su gražiais, ir su negražias vaikais, jiem svarbu, kokie tie vaikai, o jų grožis - N vietoj. Ir manau, jog taip ir turi būti. Savo nuomonės niekam neperšu . 4u.gif
Atsakyti