Įkraunama...
Įkraunama...

patarkit mamytės

QUOTE(Medinis @ 2009 11 19, 11:03)
4. Vat pagalvokit... gyvenate sau laimingai 10 metų, vaikų turit. Viskas puiku. Ir staiga sužinote, kad vyras m,iega su kita moterimi. Kas pasikeitė? Vyro elgesys nepasikeitė. Pasikeitė tik jūsų žinojimas ir (tikėtina) elgesys. Tai kas sugriovė šeimą - vyras, jūsų žinojimas ar jūs?
5. Manote skyrybos su vyru yra jam bausmė? biggrin.gif

4.tai, kad as nezinaujau apie pasikeitusi vyro elgesi, nereiskia kad jisai nepasikeite.
Vyras padaro avarija, nenori zmonai nieko sakyti ir viska sutvarko. Ar tai reiskia, kad avarijos vyras nepadare.
5. skyrybos nera bausme - nors kai kam gal ir yra, nes griauna nusistovejusi gyvenima, kuris tinka ir patinka.
Vyras siuo atveju apsimeta nekaltu ta prasme, kad jisai yra nekaltas, kad dare tam tikrus konkrecius veiksmus, o kalta aplinka, kuri tuos veiksmus prieme ne taip kaip anap patiktu, kad jinai tuos veiksmus priemtu
Zinau, pasakysiu gal ir naujiena - kadangi moteris yra protaujanti butybe, tai jinai neturi veiksmus ir poelgius vertinti taip, kad vyrui noretusi, kad jinai tuos poelgius vertintu. Ir jeigu vyras uz tuos poelgius susilauke sankciju, tai ne moteris kalta - jinai tu poelgiu nedare.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 19 lapkričio 2009 - 13:20
QUOTE(Medinis @ 2009 11 19, 09:34)
2. Taip, moteris negriauna šeimos. Ji taiko sankcijas. Sankcija - šeimos sugriovimas (skyrybos). Logiška.. Bet tai tik pasiteisinimas. Sutikite, kad būtent moteris sugriauna šeimą, nes nesugeba priimti realybės.

Kokios realybės?
Gal kaip tik mato realybę, kad vis tiek pilnaverčio parnerių ryšio (ir tuo pačiu šeimos gyvenimo) jau nelabai bus (jeigu kalbam apie ilgalaikius kitus ryšius). Nesakau kad visais atvejais, bet...

QUOTE(Medinis @ 2009 11 19, 09:34)
4. Manau jog pažystu daugiau moterų, nei jūs. Ir artimiau.

Tas 10, kurios taikosi į vieną vietą? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2009 11 19, 12:33)
Jei Jūs išdavėte draugą (ar sulaužėte kažkokias kitas draugystėje nusistovėjusias taisykles) ir draugas nusprendė su jumis nebebendrauti, tai Jūs čia ne prie ko? Draugas kaltas?  g.gif Įdomi logika vienok smile.gif

Visiškai teisingai. Tik nekalbėkite apie "išdavystę", nes šios sąvokos aš nesuprantu.
Yra du draugai, bendrauja 30metų. Vienas iš jų veda ir jo žmona leidžia jiems bendrauti tik jos priežiūroje. Kitam iš draugų tai nepriimtina ir jis nebebendrauja, jam tai nepatinka. Kas išskyrė draugus? Pirmasis? Antrasis? Boba?

QUOTE(ieva2 @ 2009 11 19, 12:45)
Aha, Briedis laksto laukais, pievom ir miskais, o kai namu durys uzdaromos, tai kaltas tas kur uzdare  doh.gif

Jūs santuokos liudijimą vadinate namais? Nedažnai toks atvirumas, nors dauguma moterų taip galvoja.
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2009 11 19, 13:10)
4.tai, kad as nezinaujau apie pasikeitusi vyro elgesi, nereiskia kad jisai nepasikeite.
Vyras padaro avarija, nenori zmonai nieko sakyti ir viska sutvarko. Ar tai reiskia, kad avarijos vyras nepadare.
5.
Zinau, pasakysiu gal ir naujiena - kadangi moteris yra protaujanti butybe, tai jinai neturi veiksmus ir poelgius vertinti taip, kad vyrui noretusi, kad jinai tuos poelgius vertintu. Ir jeigu vyras uz tuos poelgius susilauke sankciju, tai ne moteris kalta - jinai tu poelgiu nedare.

4. Bet jums labai patiko toks vyro elgesys.
Avarija buvo, bet ar ji jus įtakoja? Jūs apie ją nežinote ir ji jums nesvarbi. Kodėl ji pasidaro svarbi jums sužinojus? Kaip žinojimas pakeičia jūsų elgesį? Ir kodėl jūs kaltinate ne savo žinojimą?
5. Neturi, visiškai teisingai. Aš nerašau kaip moteris turi elgtis. Aš kviečiu diskusijai ir apsikeitimui argumentais.
Esu skaitęs daugybę (šimtus) situacijų, kai moteris labai norėjo sužinoti, kad jos vyras neištikimas, sužinojo, pergyveno, išsiskyrė, pergyveno ir tt. Paprastai tokiose situacijose nelabai aišku kas kam sankcijas taiko. Dažniausiai panašu, kad moteriai patinka būti auka ir kankine. Kadangi niekas jos tokia nepadaro, tai ji tai atlieka pati.
Papildyta:
QUOTE(alter ego @ 2009 11 19, 13:43)
Gal kaip tik mato realybę, kad vis tiek pilnaverčio parnerių ryšio (ir tuo pačiu šeimos gyvenimo) jau nelabai bus (jeigu kalbam apie ilgalaikius kitus ryšius). Nesakau kad visais atvejais, bet...

Tas 10, kurios taikosi į vieną vietą?  cool.gif

Bliamba.... Pilnavertis partnerių ryšys nėra tai, ką vienas iš partnerių įsivaizduoja. Tai nėra tai, ko nori moteris. Tai yra tai, kas jungia partnerius, o ne skiria. Reikia rasti bendrus dalykus, o su skirtumais tvarkytis patiems.

Taip. Visos moterys kažkur taikosi. Tos, kurios teigia, kad joms nereikai vyro - taip pat.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 11 19, 18:25)
Kaltas dė ko? Tegu isterikuoja į sveikatą. Atsibos - čiuoš lauk, pas mamą.

Medini, jeigu tavo nuomone seima yra kai du zmones gyvena vienas sau kitas sau tada isvis kam susimest smutkes kartu? Kodel vyras einantis pas mergas neciuozia pas savo mama, galu gale mamos pareigos yra vaikui iskalbt kojnes, islyginti rubus ir paruosti valgyt, ar ne taip? Tai prie ko cia zmona turi sklabti, lyginti, gamint valgyt, dar mokytis ir dirbti. Tegul zmona augina savo vaikus ir skalbia, lygina vaiku rubus, kodel ji dar turi aptarnauti zyliojanti vyra? del 5 min malonumo per savaite? Del to kad sumokes uz komunalines, uz paskola? Gal visdelto pigiau nusipirkt tas 5 min uz grynus pinigus. Jeigu jau viskas yra taip susieta su seksu ir malonumu. Kodel vyras esant sunkiam laikotarpiui moteriai turi teise eit ir linksmintis, atsipalaiduoti, ir kodel moteris pvz susirgus vyrui turi juo rupintis?

Tai visdelto ar susitaikytum su realybe kad tu nesi vienintelis vyras kuris miega su tavo zmona, ir ar tikrai nesugriautum seimos tai zinodamas?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 11 19, 14:11)
Bliamba.... Pilnavertis partnerių ryšys nėra tai, ką vienas iš partnerių įsivaizduoja. Tai nėra tai, ko nori moteris. Tai yra tai, kas jungia partnerius, o ne skiria. Reikia rasti bendrus dalykus, o su skirtumais tvarkytis patiems.

Taip. Visos moterys kažkur taikosi. Tos, kurios teigia, kad joms nereikai vyro - taip pat.

Medini, atrodo panašiai jau diskutavom prieš gerą gabalą laiko. Lygiai taip pat galima rašyti "Tai nėra tai ko nori vyras". Kodėl vyras nori kad moteris suprastų jo norą nuklysti kitur, o kodėl moteris negali norėti, kad vyras suprastų jos norą, kad jis nenuklystų?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 11 19, 15:11)

Yra du draugai, bendrauja 30metų. Vienas iš jų veda ir jo žmona leidžia jiems bendrauti tik jos priežiūroje. Kitam iš draugų tai nepriimtina ir jis nebebendrauja, jam tai nepatinka. Kas išskyrė draugus? Pirmasis? Antrasis? Boba?

O prie ko čia boba? Trečiasis asmuo dviejų žmonių santykiuose dažniausiai būna ne prie ko.
Du draugai. Vienintelė jų "nerašyta" bendravimo taisyklė yra ta, kad tai, ką asmeniško ar slapto sužino vienas iš kito, neperduodama tretiesiems asmenims. Vienas išpliurpia viską kažkam. Kitas sužino ir nuo to laiko nebegali pasitikėti pirmuoju. Draugystė išyra. Kas išskyrė draugus? Mano nuomone pirmasis. Tą momentą, kai nusprendė paviešinti draugo asmeninius reikalus.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 11 19, 15:11)
4. Bet jums labai patiko toks vyro elgesys.
Avarija buvo, bet ar ji jus įtakoja? Jūs apie ją nežinote ir ji jums nesvarbi. Kodėl ji pasidaro svarbi jums sužinojus? Kaip žinojimas pakeičia jūsų elgesį? Ir kodėl jūs kaltinate ne savo žinojimą?

kaip suprasti patiko?
Gal verciau reikejo sakyti tiko, kol nezinojau visu aplinkybiu. O aplinkybes keicia daug ka - net ir teismuose gali bausme mazinti arba didinti atsizvelgianti i aplinkybes.
Ir kol nezinau visu aplinkybiu as lieku silpnesneje pozicijoje, nes negaliu normaliai planuoti savo gyvenimo.
Atsakyti
QUOTE(Dax @ 2009 11 19, 14:13)
1. Jeigu jau viskas yra taip susieta su seksu ir malonumu.
2. Tai visdelto ar susitaikytum su realybe kad tu nesi vienintelis vyras kuris miega su tavo zmona, ir ar tikrai nesugriautum seimos tai zinodamas?

1. Kur gi aš rašiau, kad viskas susieta su seksu? Kaip tik priešingai. vyrui šeimoje ne seksas svarbu, sekso jis bet kur gaus. Svarbu situacija, atmosfera namie ir šeimoje.
2. Į abu klausimus - taip.

QUOTE(alter ego @ 2009 11 19, 14:29)
Kodėl vyras nori kad moteris suprastų jo norą nuklysti kitur, o kodėl moteris negali norėti, kad vyras suprastų jos norą, kad jis nenuklystų?

Argi aš rašiau, kad negali norėti. Paklauskit savo vyro, gal jis visai ne prieš, kad jūs karts nuo karto permiegosit su kitu. tiesiog paklauskit.

QUOTE(Hmmm... @ 2009 11 19, 15:12)
Du draugai. Vienintelė jų "nerašyta" bendravimo taisyklė yra ta, kad tai, ką asmeniško ar slapto sužino vienas iš kito, neperduodama tretiesiems asmenims. Vienas išpliurpia viską kažkam. Kitas sužino ir nuo to laiko nebegali pasitikėti pirmuoju. Draugystė išyra. Kas išskyrė draugus? Mano nuomone pirmasis. Tą momentą, kai nusprendė paviešinti draugo asmeninius reikalus.

smile.gif... Atleiskit, tiesiog nesusilaikiau... Vyrai neturi paslapčių. Jie nesidalina paslaptimis. O jei dalinasi, tai supranta, kad tai jau ne paslaptis... Taip tiesiog yra, nesitikiu, kad suprasit.
Draugystė išyra ne dėl to, kad kažkas kažką išplepėjo. Draugai tikrai išsiaiškins kodėl taip įvyko ir nekreips į tai dėmesio. Tai visiška smulkmena, jei lyginsime su draugyste.

QUOTE(Bekasė @ 2009 11 19, 15:37)
Ir kol nezinau visu aplinkybiu as lieku silpnesneje pozicijoje, nes negaliu normaliai planuoti savo gyvenimo.

Beprasmiškas teiginys. Jūs arba planuojate, arba ne. Nežinote - planuojate vienaip. Žinote - kitaip. Visko žinoti neįmanoma, reikia vertinti tikimybes. Tikimybė, kad jūsų vyras bus jums neištikimas - daugiau nei 70proc. Tai ir planuokite.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 11 19, 15:58)
Argi aš rašiau, kad negali norėti. Paklauskit savo vyro, gal jis visai ne prieš, kad jūs karts nuo karto permiegosit su kitu. tiesiog paklauskit.

Klausiau. Griežtai prieš.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 11 19, 16:58)
smile.gif... Atleiskit, tiesiog nesusilaikiau... Vyrai neturi paslapčių.

Ok, supratau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2009 11 19, 16:02)
Klausiau. Griežtai prieš.

Ar klausėte kodėl?

QUOTE(Hmmm... @ 2009 11 19, 16:13)
Ok, supratau biggrin.gif

Aš rimtai. Paslaptis yra tuomet, kai ją žino vienas žmogus. Jei tu kažką pasakai kitam, tai tu nori, kad apie tai sužinotų, kad tai nebūtų paslaptis. Bent jau mano tokia logika.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 11 19, 17:29)
Aš rimtai. Paslaptis yra tuomet, kai ją žino vienas žmogus. Jei tu kažką pasakai kitam, tai tu nori, kad apie tai sužinotų, kad tai nebūtų paslaptis. Bent jau mano tokia logika.

Aš suprantu, ką Jūs norit pasakyti smile.gif Tarkim tai buvo nevykęs pavyzdys smile.gif

P.S.: Žodį "paslaptys" galima vartoti ir kiek kita prasme... Tarkim darbe man kartais tenka dirbti su konfidencialia informacija, kurią žino ir naudoja tik tie asmenys, kuriems tai pavesta. Prabilusi apie ją kitiems asmenims susilaukčiau tam tikrų pasekmių. Būna ir gyvenime situacijų, kuriose asmuo (tarkim draugas) patiki tam tikrą info (tarkim siekdamas gauti specifinį patarimą, kurio ne tos srities žinovas negali suteikti), kurios paprašo neatskleisti tretiesiems asmenims. Jei sugalvočiau išsiplepėt, tas žmogus daugiau pas mane neitų. Jei ta informacija labai svarbi tam žmogui, labai tikėtina, kad mūsų santykiai nukentėtų.
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 11 19, 17:29)
Ar klausėte kodėl?

Diskutavom (arba bandėm tai daryti biggrin.gif) kartą su vienu draugu apie neištikimybę. Jo griežta nuomonė buvo tokia, kad vyrams - "būna, pasitaiko", tačiau moterims tai nedovanotina. Kalbėjom ilgai, bet tikrųjų jo argumentų vis tiek nesupratau. Vienintelis, kuris pasirodė bent iš dalies "suvokiamas", tai tas, kad jei vyras sužino, kad jo žmona neištikima, jam automatiškai iškiltų klausimas dėl to, ar jis yra tikrasis savo vaikų tėvas... O visa kita buvo eiliniai paistalai, apie kuriuos jau daug kartų kalbėta SM temose apie neištikimybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 19 lapkričio 2009 - 16:44