Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvatvorės

QUOTE(XMamaX @ 2005 03 14, 11:10)
Atradau labai seną temą, tačiau man dabar ji aktuali. Prieš 2 m. pasodinom sode kaulenių gyvatvorę, sodinukai buvo 30 cm aukčio, prigijo. Praeitą žiemą keli nušalo, atsodinom. tačiau auga ji nelabai sparčiai. Gal kas duotumėte gerų patarimų ax.gif

Kiekviena pavasari kauleniu virsuneles reik pakirpt- tada jie buna tankesni ir stipresni....ne vien tik pasodintus kaulenius reik gerokai pakirpt, bet kiekviena pavasari....dar labai jiems sveika purent zeme aplink saknis, bet mes taip nedarydavom, nes buvo gaila zolytes...
Atsakyti
QUOTE(pusk @ 2005 03 14, 14:30)

Kiekviena pavasari kauleniu virsuneles reik pakirpt- tada jie buna tankesni ir stipresni....ne vien tik pasodintus  kaulenius reik gerokai pakirpt, bet kiekviena pavasari....dar labai jiems sveika purent zeme aplink saknis, bet mes taip nedarydavom, nes buvo gaila zolytes...

Ačiū už patarimus, taip ir darysiu biggrin.gif
Atsakyti
200 kauleniu tai cia mazdaug kokiam gyvatvores ilgiui g.gif ?
Atsakyti
Man patarė sodinti 15-20 cm tarpais, kad tankesnė ir storesnė "tvora" būtų reikia sodinti dviem eilėmis
Atsakyti
Kiek mes domėjomis, tai 1metrui 3 kauleniai mirksiukas.gif
Atsakyti
Įkišiu savo trigrašį.

Man labai gražu forzitijos krūmelis gyvatvorėje.

Įdomu būtų išgirsti atsiliepimų apie auginamą karklų (ar gluosnių, nežinau tiksliai) pintą gyvatvorę, nuotraukose atrodo puikiai, bet įtariu nelabai lengva ją užauginti. Mačiau vienoj vietoj kažkas bandė auginti, bet po metų neliko nei vieno medelio, matyt šeimininkai išrovė, nepasiteisino.
Atsakyti
QUOTE(Zvirbliuke @ 2004 04 18, 15:41)
Įdomu, kiek tos gebebenės reikia, kad apauginti sklypą  iš dviejų pusių? g.gif

O dar, girdėjau, yra tokia gudobelė...Ar ji reikalauja daug priežiūros? Ar aukšta išauga?

pas senelius viena gyvatvore is gudobeles- tai nezaliuoja istisus metus, o kai nukirdavo ja, o mes su pusbroriu bassi prasibegadavome salia- tai savaite spyglius is padu rinkdavomes cry.gif O siaip tai ta gyvatvore kaip muro siena doh.gif tanki, dygliuota.

kita tiesiog is kaulenio, bet ji zema. ir paprastute.

o pati graziausia is kazhkokiu slyvuciu- lapai bordo-violetiniai, o uogos kaip perlai. Tiesa, tu uogu nedaug buna, nes nukarpoma ta gyvatvore ir ner kaip toms uogoms augti, nes net nezydi beveik. Bet... meta lapus.

Atsakyti
Lapuociai sodinami kas 30cm, (kaulenis ligustras, gudobele) ir gaunasi normali tanki tvora, o va tuojos auga apie 30 cm per sezona ir tai nera labai mazai- per 3 metus- metras, sakyciau gal ir neblogai, zinant kad kai kurie auga 5cm, per metus, o zmones ir is ju ryztasi sodinti gyvatvores. Tujas (kolonines) galima sodinti kas 80cm ir po kurio laiko bus tvorele, tik viskam aisku reikia laiko, jei perkami mazi sodinukai, nes galima nupirkti ir jau uzaugintas tujas ir susodinti, tik aisku ir kaina atitinkama ax.gif , be to tuja uzauga didelis augaliukas- 5 metrai o kai kurios normalus medziai 10-15 metru gali siekti smile.gif o ir dar daugiau smile.gif , beje gebene auga letai smile.gif , o gudobele formuojama iki 4metru aukscio, ir gyvatvoriu karpomos virsunytes, lapuociu ir soniukai, o tujos valomos rugseji, nes nurunda vidus (tai yra normalus procesas). Tai tiek trumpai biggrin.gif
Atsakyti
bigsmile.gif Pas mus tai pasodinta tujų gyvatvorė.Jau šeši metai kaip auga,bet aukštis apie vieną metrą šešiasdešimt centimetrų.Tvoros kaip ir nereikia,bet kai prasideda sausra tai jas reikia laistyti,ne paruduoja
Atsakyti
o tas kauleinis kaip krumas yra gal galit imesti nuotrauka???
Atsakyti
Mes tai bandem pasisodinti kaukaziniu slyvuciu gyvatvore, mums buvo aktualu, kad augtu smelyje kas nors. Visi rekomendavo butent tokia, nes atseit jau slyvutes tai augs bet kur. Ir va kad nori, nepasiteisino ji mums, sunkiai prigijo, dabar per tokia sausa vasara iskepe, nzn ka ir daryti toliau reiks g.gif

Siaip karklu gyvatvores man irgi gerai atrodo, bet manau jos tinka labiau kaimo sodybose.

O gebenės gyvatvore manau irgi butu super, bet kazin ar Lietuvoj jau jai tokios tinkamos augimo salygos, nes pas mano anyta yra apzeldinta sienele, tai visa laika labai graziai atrodo, bet va, kai siemet tokia salta ziema buvo, tai nemazai nusalo. Zinau, kad gebene labai populiari Anglijoje, kai buvau Londone, tai prie kiekvieno namo jos auga. O ten klimatas svelnesnis, tai joms ten ir augti turbut geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
Galima aronijom,gudobelem apsodinti.Vaisius panaudosit arbatai,likeriu gamybai.Galima ir aukstaugiu astru pasodinti.Vasara ji suauga,sulapoja.Pavasari reikia nupjauti tuos sudziuvusius stiebus(tai vienintelis nepatogumas).Siuo metu jie pradeda zydeti.
Atsakyti