Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas (PKS)

QUOTE(Lauruška @ 2013 08 13, 12:38)
Sveikos,

gal parekomenduotumėte gydytoją Šiauliuose, į kurią galėčiau kreiptis dėl šios bėdos? Pirmiausia - dėl nustatymo, o jei prireiks - ir dėl gydymo...  unsure.gif

ginekologe Mackeliene
Atsakyti
QUOTE(MAVa @ 2013 09 08, 21:00)
Neesu tikra, bet ar tik ne Chloe buvo labai netoleruotinos moterims.
Gal kas patikslintų.?

blink.gif oi merginos, prašau pasakykit, patarkit. Aš dar jo net gert nepradėjus, nes mėnesinės vėl vėluoja verysad.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, turiu nuskanuotą ginekologijos knygą. Jei norėtumėt galiu atsiust į el. paštą, tai ten rastumėt atsakymus į visus rūpimus klausimus susijusius su pks ir kitomis ginekologinėmis problemomis. Ir pks gali būt ne tik dėl kiaušidžių veiklos sutrikimo, bet ir skydlaukės ir t.t. iš viso yra 5 priežąstys, dėl kurių gali būti pks. Tai jei norėsit rašykit el. paštus.
Atsakyti
QUOTE(stropi studente @ 2013 10 05, 21:05)
Sveikos merginos, turiu nuskanuotą ginekologijos knygą. Jei norėtumėt galiu atsiust į el. paštą, tai ten rastumėt atsakymus į visus rūpimus klausimus susijusius su pks ir kitomis ginekologinėmis problemomis. Ir pks gali būt ne tik dėl kiaušidžių veiklos sutrikimo, bet ir skydlaukės ir t.t. iš viso yra 5 priežąstys, dėl kurių gali būti pks. Tai jei norėsit rašykit el. paštus.

laurute@centras.lt
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, čia dar labai įdomia nuorodą radau apie trijiditorinino poveikį pks ir skydliaukei, čia disertaciją Irino Purtokaitės.
http://vddb.library....DS.005.0.02.ETD
Atsakyti
Sveikos,
Temą netyčia radau guglėj eilinį kartą beguglindama PKS. Pati sergu ir žinau, kad serga nuo pat jaunystės mama ir jos mama (mano močiutė). Tad šeimoje turime polinkį šiai ligai, kaip ir skydliaukės problemoms. Močiutei skydliaukė išoperuota, mama geria vaistus, turi problemų su viršsvoriu, o aš... aš nuo vaikystės kovoju su papildomais kilogramais, mėčiausi tarp anoreksijos ir bulimijos, kuo greičiausiai tik dar labiau pasunkinau savo ligą. Kai atėjau pirmąkart pas ginę su 6mėn. vėluojančiom mėnesinėm ir man pasakė, kad bus sunku pastot - išėjau apsipylusi ašaromis. Deja, tuo metu "gimdyt dėl sveikatos" tikrai negalėjau - nesąžininga atvest į šį pasaulį žmogų vien iš savanaudiškų paskatų. Tad ėmiausi kontraceptinių (pakeičiau skirtingas) - nuo vienų tapdavau psichinė isterikė, nuo kitų priaugdavau svorio... Tinkamų taip ir neradau. Dabar man 26 m, pastaruosius 2 metus džiaugiausi reguliariom mėnesinėm (nors ciklas buvo žiauriai ilgas - 32 d.). Neseniai daryta echoskopija rodė pagerėjimą - iš didelių apvalių cistų abejose kiaušidėse liko tik maži taškiukai/mikrodariniai - pasirodo, cistos turi savybę savaime nunykti dėl kažkokių priežasčių. KT nevartojau, svorio nemečiau - viskas susinormalizavo, kai dingo nuolatinis stresas, išsikėliau gyventi kitur, nustojau vartot alkoholį ir sumažinau raudonos mėsos maiste (nespecialiai). Kiekviena mėnesį jaučiau ovuliaciją - kas žino, tas supras - kitokios išskyros, tarsi pusę laipsnio pakilusi temperatūra, vos juntamas maudimas ciklo viduryje - visą tai mane labai džiugino... šį mėnesį vėl prisiminiau, kad turiu problemą - mėnesinės nepasirodė. Apėmė žiaurus liūdesys... Juk tik susimąstėm su vaikinu apie vaikus, net užsirašiau išsamiems profilaktiniams kraujo tyrimams... :/ Dabar reikia grįžti į pradžią. Beje, noriu pasidalinti receptu, kuris man stebuklingai padėjo sunormalizuot ciklą kažkuriam laikui daug anksčiau. Neklauskit, kokiu būdu tai veikia ir kiek tame tiesios... gal tik placebo efektas, bet vis dėlto. Mano klinikos gydytoja (kuri domisi fitoterapija) pasiūlė nusipirkt graikinių riešutų, sumalt kevalus kavamalėje, užpilti degtine, leist nusistovėt keletą dienų tamsoje ir gerti po šaukštą skysčio ryte kasdien. Mėnesinės stebuklingai buvo reguliarios tol, kol gėriau... Dabar vėl mąstau pabandyt, blogiau nebus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margueritte: 12 spalio 2013 - 18:02
Sužinojau daugiau apie tą graikinių riešutų užpilą. Pasirodo, man jį rekomendavo nes sergu skydliaukės hipounkcija/tiroiditu (dažnai tai siejama su PKS), o šis antpilas normalizuoja skydliaukės veiklą. Jau nusipirkau riešutų, žadu gamintis...
Tikslesnis receptas, jei kam įdomu.

"Gerkite graikinių riešutų pertvarėlių spiritinio antpilo: 2 šaukštus graikinių riešutų pertvarėlių užpilkite 1 stikline degtinės arba konjako, palikite nusistovėti dvi savaites, kasdien pakratykite. Gerkite po 1 šaukštelį 1 kartą per dieną po valgio. Galite gerti ir paprastesnio nuoviro: 1 šaukštą graikinių riešutų pertvarėlių užpilkite 1 stikline verdančio vandens ir pavirkite 10 minučių ant silpnos ugnies. Gerkite šio nuoviro 10 dienų iš eilės po valgomąjį šaukštą 2 kartus per dieną."
Atsakyti
Sveika, norėjau paklausti, o skydliaukei ar padėjo tie graikiniiai riešutai? Ką tyrimai rodė ar ji pradėjo greičiau dirbt? Tai ar gerai supratau reikia sumalt kevalus, o ne riešutus?Nes tie kevalai labai kieti kaip kavamalė juos sumala hmmmmmm.... Man su skydliauke nieko nėr, nu bet gal reiks pabandyt tą antrra variantą su verdančiu vandeniu. O to pavirinto nereikia kažkiek dienų laikyt ir kiek po 10 dienų daryt pertrauką?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stropi studente: 18 spalio 2013 - 14:37
QUOTE(stropi studente @ 2013 10 18, 15:35)
Sveika, norėjau paklausti, o skydliaukei ar padėjo tie graikiniiai riešutai? Ką tyrimai rodė ar ji pradėjo greičiau dirbt? Tai ar gerai supratau reikia sumalt kevalus, o ne riešutus?Nes tie kevalai labai kieti kaip kavamalė juos sumala hmmmmmm.... Man su skydliauke nieko nėr, nu bet gal reiks pabandyt tą antrra variantą su verdančiu vandeniu. O to pavirinto nereikia kažkiek dienų laikyt ir kiek po 10 dienų daryt pertrauką?

Na po to, kai vartojau tą užpilą, tyrimų nebekartojau, nes savijauta pagerėjo, o aš labai labai nemėgstų visų tų ligoninių ir poliklinikų ir, turėdama proga, stengiuosi ten nebegrįžti. Blogai darau, turbūt smile.gif... Planuoju juos vėl pasidaryt šiom dienom.

O malti kavamalėj reikia ne kevalus (ne taip parašiau pirma), o pertvarėles, kurios būna viduje, skiria riešuto dvi puses. Jei neparašyta, kad verdant reikia nustovėti, tai turbūt nereikia, bet pati virti nebandžiau. Aš linkus laikytis originalaus recepto su degtine smile.gif Na, vien iš higieninių sumetimų, man atrodo, labai greit tas nuoviras turėtų pradėti rūgti ir reikėtų per naują virti...

Atsakyti
Nu įdomu pertvarėles.... Aš šiaip esu abstinentė jau visiška ir dėl tam tikrų sveikatos problemų negaliu alkocholio vartot. Kai gausiu riešutų reiks pabandyt.
Atsakyti
Sveikos, aš taip pat turiu policistinį kiaušidžių sindromą. Kamuoja padidėjęs plaukuotumas, neseniai pradėjo slinkti plaukai, bet aprimo..spuogelių po kolkas neturiu...bet šiuo metu oda labiau pradėjo riebaluotis... Gydausi pas Kazanavičių..vartoju ir skydliaukės preparatus ir t.t. 21 buvau pastojusi, bet pasidariau išvalymą...šiuo metu man 26..Nusprendžiau visiškai pakeisti gyvenimo būdą...nors manau, kad liga įgimta, tačiau turint šias problemėles būtina stipriai save prižiūrėt, kad bent kiek pagerintum buklė. Mano veiksmų planas:
1. Antradienį einu pas endokrinologą, kurį keisiu, nes pas Kazanavičių man per brangu. Tarsiuosi kaip elgtis, planuosim nėštumą nuo gegužės mėn. 2014 metų. Ar iki to laiko gerti kontraceptines, kas sumažintų plaukuotumą ir mano nuotaiką pagerėtų gal 100 % smile.gif ar dar kažką kitą pasiūlys, nes turiu problemų ir su skydliauke.
č
2. Nuo rytojaus pradedu sportuoti. Sportuosiu Pilates ir Aerobika. Taip pat tempimo pratimai.
3. Keisiu miegojimo laiką. Tikslas keltis 5:30 - miegoti 9:30 (turiu informacijos, kad skydliaukei, ir visai harmonui sistemai labai turi įtakos rėžimas. Kadangi nei vaikystėje, nei paauglystėje ir suaugus jokio rėžimo neturėjau, manau, kad tai galėjo įtakoti ir paprastėjusią skydliaukę, kas savo ruoštu išbalansuoja ir kiaušidžių veiklą. Norėčiau iš jūsų merginos sužinot, ar pas jus rėžimas miego yra??
4. Mečiau rūkyti, beveik mečiau gerti... paliksiu tik galimybę retkarčiais išgerti raudono vyno. Taip pat skaičiuoju kalorijas, parsisiunčiau programėlę į mobilų... tai tiesiog užima mažai laiko ir labai patogu... Tikslas suvartoti iki 1500 kcal per diena..per šventes 2000, tačiau niekad jų neviršyjant. Mano valgymo ritmas visada buvo labai nereguliarus....tai laikausi dietos, tai persivalgau....db svarbiausia ilgalaikis rėžimas. Taip pat astisakau visų gerimų, kurie tonizuoja. Arbatos, kavos ir t.t
5. Jau susitariau dėl ilgalaikio gydimo pas Akupunkturista. Jis gan geros reputacijos. Jis patarė vaistus vis tiek vartoti ir taikyti jo gydymą adatomis..paklausus ar praktikoje yra pasveikimo jis atsakė, jog tik žmonėm pagerėja, jie nebesilanko...o gydytis reikėtų ilgą laiką, nuo 1 iki 5 metų. sutikau būti bandomuoju triušiuku ir šiaip gydytojas labai simpatiškas:)
6. Taip pat stengsiuosi į viską žiūrėti labai teigiamai ir tiesiog semtis tik gerų emocijų, nes iki šiol buvau tikra žiežirba, nors turiu gerą jumoro jausmą, tačiau esu linkusi į depresiją, kuri mane aplanko kaip pastebėjau kas 4 metai, šiuo atveju 17, 21, 25....manau 29 depresijos tikrai nebus!
Tai vat rašysiu kaip man sekasi, kaip keičiasi mano kūnas, savijauta, ar gerėja mano būklėsmile.gif

p.s. pastebejau, kad plaukai mano letai auga...taciau kartą, kai vartojau harmonus dėl skydliaukes thybon ir l tyroxin, buvau apie 24 metų ir numečiau svorio, pastebėjau, kad plaukai pradejo greiciau augti ir netgi uzsiauginau kasas:) O mano manymu plauka auga gerai, kai mazeja vyrisko harmonu, siuo atveju manau skydliauke isreguliavo kiausides, kiausides sutrikde kitu hormonu veikla, todel ir plaukuciai mano letai augdavo... na vnz viskas labai susije....tikiuosi, kad kazkam buvo idomu... laukiu jusu komentaru bigsmile.gif svarbiausia nepasiduot ir tiesiog privesrt smegenis patiket, jog pasveikti įmanoma thumbup.gif
Atsakyti
Linkiu sekmes ir uzsispyrimo!
Atsakyti