Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

Nu man su amerikonishkos tarmes supratimu problemu visai nebuvo nuo pirmu dienu cia, kazkaip labai labai normaliai viskas. Nu as gerai kalba mokejau jau ir taip, bet ta tarme tikrai nieko nepakeite. O va britu tai po siai dienai ausis labiau itempti reikia, ypac jei ten dar su savo dialektais visokiais mazu miesteliu kai pasneka tai is vis. Nors siaip britu akcentas man grazus.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2009 11 15, 19:33)
Nu man su amerikonishkos tarmes supratimu problemu visai nebuvo ....

Na su kalba man nebuvo problemu irgi nuo pradziu. Bet velgi priklauso nuo pacios JAv dalies - kur apie vidury kai pasneka kartais, tai vos pagaunu ju tarme. doh.gif O britu tikrai savotiska - atrodo ta pati kalba, bet tarme tokia neiveikiama daznai.
Atsakyti
Sveiki,

Skaitinėjau skaitinėjau ir sumaščiau paklausti. Gal čia nelabai į temą, bet apie amerikonus pačius. smile.gif
Suprantu, kad visokių būna kaip ir Lietuvių. Bet kiek iš filmų, iš draugų pasakojimų girdžiu, kad jie labai dideli tinginiai, neprotingi, nu žodžiu tokie "slunkiai".
Tai reiškia mums darbštiesiems lietuvaičiams labai daug šansų prasimušti, jei išvykę "nesuamerikonėsim"?
Atsakyti
QUOTE(jugita_m @ 2009 11 16, 09:24)
Sveiki,

Skaitinėjau skaitinėjau ir sumaščiau paklausti. Gal čia nelabai į temą, bet apie amerikonus pačius.  smile.gif
Suprantu, kad visokių būna kaip ir Lietuvių. Bet kiek iš filmų, iš draugų pasakojimų girdžiu, kad jie labai dideli tinginiai, neprotingi, nu žodžiu tokie  "slunkiai".
Tai reiškia mums darbštiesiems lietuvaičiams labai daug šansų prasimušti, jei išvykę "nesuamerikonėsim"?

Stereotipas ir tiek, pagyvenk kiek laiko ir pati is tokiu pasakymu juoksiesi.
Kai mes atvaziavome, buvau isitikinusi, kad Amerikos didmiesciuose gatvese saudosi, kaip tikrame kare. Del to oro uoste uz kosmine kaina pasisamdeme taksi ir vaziavome pirma nakti miegoti i kazkoki viesbutuka kukuruzu lauke, vietoj to, kad butume ramiai sau pernakvoje Filadelfijoje. lotuliukas.gif
Atsakyti
Mergytes, as cia sumasciau visdelto pildyt tai kortai anketa ir iskilo toks klausimas del vaiku: mano vyras turi is pirmos santuokos sunu, tai jei as pareiskejas, tai tik mano vaikai turi but surasyti ar ir sutuoktinio?
Atsakyti
QUOTE(Besi L @ 2009 11 16, 05:00)
Mergytes, as cia sumasciau visdelto pildyt tai kortai anketa ir iskilo toks klausimas del vaiku: mano vyras turi is pirmos santuokos sunu, tai jei as pareiskejas, tai tik mano vaikai turi but surasyti ar ir sutuoktinio?

Jau buvo į šį klausimą atsakyta. Taisyklėse parašyta, kad privalo vaikus įrašyti abu sutuoktiniai, nesvarbu ar jie tikri abiejų vaikai, ar tik kito sutuoktinio iš ankstesnės santuokos. Sūnus iš pirmos santuokos neprivalės vykti į JAV jei nenorės.
Atsakyti
QUOTE(Jersey @ 2009 11 16, 13:14)
Jau buvo į šį klausimą atsakyta. Taisyklėse parašyta, kad privalo vaikus įrašyti abu sutuoktiniai, nesvarbu ar jie tikri abiejų vaikai, ar tik kito sutuoktinio iš ankstesnės santuokos. Sūnus iš pirmos santuokos neprivalės vykti į JAV jei nenorės.

Aciu. Cia bus sunkiausia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jugita_m @ 2009 11 16, 10:24)
Sveiki,

Skaitinėjau skaitinėjau ir sumaščiau paklausti. Gal čia nelabai į temą, bet apie amerikonus pačius.  smile.gif
Suprantu, kad visokių būna kaip ir Lietuvių. Bet kiek iš filmų, iš draugų pasakojimų girdžiu, kad jie labai dideli tinginiai, neprotingi, nu žodžiu tokie  "slunkiai".

Kaip jau tasake, tai daugiau stereotipas. Bet velgi pasitaiko visko - cia jau nuo zmogaus priklauso. Nors pas mane darbe vis koks iseina, bet iseina ne taip normaliai, o paima viena diena ir neateina. doh.gif Dabar is pardavimu skyriaus isejo vyrukas (uzdirbo gerai, dirbt nereikejo labai daug) - kadangi siaucia gripas, tai jau iprate, kad kasnors serga, nu ir viena diena skambina jis kad serga. Ir taip praejo savaite, o vakar su virsininku sneku ir sako jis nebegris, sakau tai nebedirba, o jis man sako, kad taip nebedirbs ir suzinojo is gandu. Tai va cia man ziauru toks neatsakingumas, kai net nesugeba pasakyt, kad nedirbs. doh.gif Ir tikrai tokiu zmoniu teke sutikt - patys darbdaviai sako, kad europieciai darba ir pinigus kitaip vertina ir jaucia atsakomybe uz darba. Na bet tai keli tik atvejai - kiti yra dirba kaip normalus zmones, na o yra tokiu, kad visiems per galvas lipa, sedi darbe kiek reikia laiko neskaiciuodami ir pan.

QUOTE(Besi L @ 2009 11 16, 14:02)
Aciu. Cia bus sunkiausia verysad.gif

Nematau nieko cia sunkaus ar lbogo tame - nebent vyra teks ikalbinet. O laimejus, nebutinai visi vaikai turi vaziuot ir aplamai gaut ZK. Po pirmo laisko tik reikes pildyt anketas tiems, kas nores ZK.
Atsakyti
Sveikos merginos,zinokit teko bendrauti su vienu zmogum kurio mama jau daug metu gyvena Amerikoje,ir ji papasakojo,kad lietuviai labai nepaslaugus naujokams(zaliakortininkams)nu zodziu pasikele ir niekada nesulauksi jokios pagalbos, o amerikieciai i mus ziuri kaip i kaimiecius.
Ar istiesu yra tokia diskriminacija?O gal tik kvailu zmoniu sapaliones?
Pasidalinkit patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jugita_m @ 2009 11 16, 03:24)
Sveiki,

cia lietuviu kompleksas pries amerikiecius kazkoks, tipo mes protingesni, mes darbtesni ir t.t. Jei tai tiesa tai idomu, kodel America yra truputi kitokiam lygyje nei LIetuva? Visokiu zmoniu visur yra, bet aplamai paemus, kompanijose darbo kultura cia JAV yra visai kitokia nei LT.. Jei vadintis nori savo srities profesionalu tai dirbi dar ir kaip... jei sedi ir sapnuoji, tai niekur is ten ir nepajudesi tik atgal taip sakant... Paziurekit kas forumuose darosi lietuvishkuose, ar komentaruose internetiniuose dienrasciuose - darbo valandom didziausia apgultis, nes internete liaudis sedi. O JAV didesnese kompanijose labai greistai kontrole tuo klausimu vyksta.

QUOTE(infene @ 2009 11 16, 11:23)
Sveikos merginos,zinokit teko bendrauti su vienu zmogum kurio mama jau daug metu gyvena Amerikoje,ir ji papasakojo,kad lietuviai labai nepaslaugus naujokams(zaliakortininkams)nu zodziu pasikele ir niekada nesulauksi jokios pagalbos, o amerikieciai i mus ziuri kaip i kaimiecius.
Ar istiesu yra tokia diskriminacija?O gal tik kvailu zmoniu sapaliones?
Pasidalinkit patirtimi 4u.gif

o kaip as tureciau buti paslaugi? tipo priimti juos gyventi, visur vezioti ir t.t., cepelinu pagaminti ar kaip? O kodel as tureciau? Manau yra kur kas nelaimingesniu zmoniu, kuriems pagalbos daug daugiau reikia, o ne tiems kuriems ir taip jau visi popieriukai ant lekstutes paduoti ir kuriu as net nepazistu. Patarimu negaila, bet aisku lietuviui to negana, reikia skustis, kad vai vai niekas nepadejo - sakau cia ir yra kulturinis skirtumas didziausias: lietuviai visada visko tikesis is kitu, is valdzios ir t.t., o amerikonas visada viska pasidarys pats, nes kur kas savarankiskesni yra ivariais klausimais. Viskas pilnai imanoma ir patiems, ir kur kas greiciau ir lengviau viskas vyksta kai nesitikima nieko is kitu.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2009 11 16, 19:25)

o kaip as tureciau buti paslaugi? tipo priimti juos gyventi, visur vezioti ir t.t., cepelinu pagaminti ar kaip? O kodel as tureciau? Manau yra kur kas nelaimingesniu zmoniu, kuriems pagalbos daug daugiau reikia, o ne tiems kuriems ir taip jau visi popieriukai ant lekstutes paduoti ir kuriu as net nepazistu. Patarimu negaila, bet aisku lietuviui to negana, reikia skustis, kad vai vai niekas nepadejo - sakau cia ir yra kulturinis skirtumas didziausias: lietuviai visada visko tikesis is kitu, is valdzios ir t.t., o amerikonas visada viska pasidarys pats, nes kur kas savarankiskesni yra ivariais klausimais. Viskas pilnai imanoma ir patiems, ir kur kas greiciau ir lengviau viskas vyksta kai nesitikima nieko is kitu.

Na as nemanau kad tik finansine prasme,reikia padeti.va ir pasimato zmogaus poziuris.Kas sake kad reikia butent pinigu ar busto,kodel lietuviai iskarto taip reaguoja,na mana daug lietuviu yra pasikelusiu,ir kazin ar labai butu lengva gauti ir patarimu.
Mazdaug skamba taip :na man buvo sunku ir tau tegu buna dar sunkiau.
Manau kad amerikieciai net nesusimastytu apie finansine parama ,o va lietuviams iskarto sauna tik viena mintis ziauru doh.gif
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2009 11 16, 15:38)
Kaip jau tasake, tai daugiau stereotipas. Bet velgi pasitaiko visko - cia jau nuo zmogaus priklauso. Nors pas mane darbe vis koks iseina, bet iseina ne taip normaliai, o paima viena diena ir neateina.  doh.gif Dabar is pardavimu skyriaus isejo vyrukas (uzdirbo gerai, dirbt nereikejo labai daug) - kadangi siaucia gripas, tai jau iprate, kad kasnors serga, nu ir viena diena skambina jis kad serga. Ir taip praejo savaite, o vakar su virsininku sneku ir sako jis nebegris, sakau tai nebedirba, o jis man sako, kad taip nebedirbs ir suzinojo is gandu. Tai va cia man ziauru toks neatsakingumas, kai net nesugeba pasakyt, kad nedirbs.  doh.gif Ir tikrai tokiu zmoniu teke sutikt - patys darbdaviai sako, kad europieciai darba ir pinigus kitaip vertina ir jaucia atsakomybe uz darba. Na bet tai keli tik atvejai - kiti yra dirba kaip normalus zmones, na o yra tokiu, kad visiems per galvas lipa, sedi darbe kiek reikia laiko neskaiciuodami ir pan.
Nematau nieko cia sunkaus ar lbogo tame - nebent vyra teks ikalbinet. O laimejus, nebutinai visi vaikai turi vaziuot ir aplamai gaut ZK. Po pirmo laisko tik reikes pildyt anketas tiems, kas nores ZK.

Sunkiausia todel, kad reiks laaaabai, nu laaaaaaabai ilgai aiskint kodel mums reikia sunaus nuotraukos (jau desimt metu po skyrybu, bet nuoskauda tokia didele, kad sunaus gaili, jei as vaziuoju kartu su vyru kur nors ilsetis - tai jo neleidzia kartu, dovanu neleidzia pirkt nes mol as pirksiu ar dalyvausiu pirkime ir pan), todel ir sakau, kad bus sunkiausia.....
Atsakyti