Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

QUOTE(infene @ 2009 11 16, 12:32)
Na as nemanau kad tik finansine prasme,reikia padeti.va ir pasimato zmogaus poziuris.Kas sake kad reikia butent pinigu ar busto,kodel lietuviai iskarto taip reaguoja,na mana daug lietuviu yra pasikelusiu,ir kazin ar labai butu lengva gauti ir patarimu.
Mazdaug skamba taip :na man buvo sunku ir tau tegu buna dar sunkiau.
Manau kad amerikieciai net nesusimastytu apie finansine parama ,o va lietuviams iskarto sauna tik viena mintis ziauru doh.gif

Tai patarimus ir dalinam, paziurek vien sitoj temoj kiek is amerikoj gyvenanciu patarimu esat gave - nuo A iki Z viskas rasoma jums? Kelioniu temoj taip pat... Shoppingas va istisus romanus raso jums apie gyvenima cia, o tu ateini ir "ar tiesa, kad lietuviai nepadeda?".. tai kai matai, kad patarimais tikrai padedama, tai kita mintis ir buvo apie finansine parama gal tu sneki, todel ir prasidejo mano postas pirmiausia klausimu ar apie tai kalba eina... Nes naglu zmoniu yra ui kiek.. esu gavus pasiulymu pas mane atvaziuot pagyvent kol isikurs tiesiai per mano vestuves (kai tevai ir mano ir vyro jau ir taip pas mus gyveno tas dienas aplink vestuves atskride) ir dar uzpyko, kai pasakiau, kad 2 miegamuju bute daugiau zmoniu priimti negalime, nes vieni ir taip jau pripuciamo ciuzinio miega. Tai zinoma, cia as pasikelus, o ne tie kas kiaules akis isistate reikalauja kazko ir nesugeba suprasti sutuacijos zmogaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2009 11 16, 19:42)
Tai patarimus ir dalinam, paziurek vien sitoj temoj kiek is amerikoj gyvenanciu patarimu esat gave - nuo A iki Z viskas rasoma jums? Kelioniu temoj taip pat... Shoppingas va istisus romanus raso jums apie gyvenima cia, o tu ateini ir "ar tiesa, kad lietuviai nepadeda?".. tai kai matai, kad patarimais tikrai padedama, tai kita mintis ir buvo apie finansine parama gal tu sneki, todel ir prasidejo mano postas pirmiausia klausimu ar apie tai kalba eina... Nes naglu zmoniu yra ui kiek.. esu gavus pasiulymu pas mane atvaziuot pagyvent kol isikurs tiesiai per mano vestuves (kai tevai ir mano ir vyro jau ir taip pas mus gyveno tas dienas aplink vestuves atskride) ir dar uzpyko, kai pasakiau, kad 2 miegamuju bute daugiau zmoniu priimti negalime, nes vieni ir taip jau pripuciamo ciuzinio miega. Tai zinoma, cia as pasikelus, o ne tie kas kiaules akis isistate reikalauja kazko ir nesugeba suprasti sutuacijos zmogaus smile.gif

Ar panasu kad as sukonkretinau?niekas nesako kad cia niekas nedalina patarimu,kalba ejo apie tai kaip nuvyksti i amerika.O Shoppingui didelis dekui,nes joi tikrai daug padeda.
Dar idomu ar pacios ten gyvenancios labai bendraujat su lietuviais ar daugiau su amerikieciais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo infene: 16 lapkričio 2009 - 18:58
Dėl pagalbos, tai pasakysiu tiek: yra žmonių, kuriems tikrai reikia tik įkvėpti drąsos, pasitikėjimo ir pradžioje parodyti keletą dalykų, o paskui jie įsivažiuoja ir susitvarko patys puikiai, bet deja nemaža dalis, kuri gerokai atbaido, tai net nebando įsivažiuoti, o dėl kiekvienos smulkmenos tave trūkdo, klausinėja ir visai pamiršta, kad gaištamas dėl jų laikas. Kadangi turiu visokios patirties su pagalba, tai tas paskutinis atvejas, kai žmogus visiškai nesugeba, net per kelis metus savarankiškai įsikibti ir kiekvieną smulkmeną atsiklausia ar gerai daro, žudantis. Nebesinori niekam po to padėti, nes vis dar neįmanoma tokios "dėlės" iki dabar atsikratyti. Nelabai tokie žmonės girdi ką jiems sakoma, kad ir kaip tiesiai šviesiai pasakai, kad ir kaip ignoruoji. Ir tas amžinas dejavimas, kad kiti gaili pagalbos, juk tai nieko nekainuoja ir t.t. baigia iš proto išvesti. Informacijos šiuo metu tiek visur daug, kad reikia tik skaityti ir daryti, bet labai dažnai mėgstame, kad kažkas punktais surašytų, kad tavo situaciją gerai suprastų ir dar daug ko nori iš to žmogaus, kuris tau padeda. Niekada neturėjom jokių bėdų su užseniečiais, kurie pirmą kartą atvažiuoja ir paprašo informacinės pagalbos, bet jau kelintas kartas "užsiraunam" ant lietuvių. Vyras jau kategoriškai atsisakė padėti, o aš dar kantriai bandau, bet ko gero po paskutinės patirties irgi užsičiaupsiu ir nebepastebėsiu lietuvių. Nors turim tikrai nuostabių pažįstamų, bet tas degutas medaus statinėje labai jau nemalonus.

Jau vien kiek turėjom šioje temoje, kur kas kelintame puslapyje klausiami tie patys klausimai. Ne gi taip sunku perskaityti žmogui temą, jei tikrai reikia informacijos. Lyg ir lietuviškai informaciją dalinamės. Ir vis tiek, laikas nuo laiko atsirando žmonių, kurie sako: ne, lietuviai nesidalina informacija. Tai ką mes čia darom? Kokios dar reikia pagalbos? Gyventi už žmones?
Atsakyti
QUOTE(infene @ 2009 11 16, 12:52)
Ar panasu kad as sukonkretinau?niekas nesako kad cia niekas nedalina patarimu,kalba ejo apie tai kaip nuvyksti i amerika.O Shoppingui didelis dekui,nes joi tikrai daug padeda.

tai jei atsiranda cia padedanciu rastu, tai atsiras kas ir zodziu pades. Ar ne? gan logishka sakyciau lotuliukas.gif

Ai dar va daznas pagabos prasymas man budavo - is visishkai nepazistamu zmoniu netgi. Kadangi gyvenau kuri laika MI valstijoj, kur nelegalam imanoma be SSN (soc. numerio) gauti teises tik reikedavo vietinio adreso. Tai is forumo, kur pasirasius buvau kur gyvenu istisai eidavo pasiulymai is cia atvykusiu lietuviu ir nelegaliai pasilikusiu, tipo atvaziuot pas mane, parodyt, kad adresas cia ju ir gauti michigano teises, o as paskui teises jau pastu atejusias ir kitus dokus tipo jiems vis per siunciu (ne uz dyka aisku prase, po $400-$500 siule). Ir kai pasakydavai, kad neuzsiimi tokiais reikalais, tai dar pykdavo, tipo pasikelus, kad su visa gyveni, ir kitiems padet gaila ir t.t. O kad man paskui kruva nemalonumu galejo but po tokiu "pagalbu" tai niekam neidomu..
Papildyta:
QUOTE(infene @ 2009 11 16, 12:52)

Dar idomu ar pacios ten gyvenancios labai bendraujat su lietuviais ar daugiau su amerikieciais

As nesirenku draugu pagal ju tautybe, dar nesu ant tiek snobe. Draugu turiu is viso pasaulio, amerikieciu daugiausia aisku, nes Amerikoj ir gyvenu - cia ju daugiausia juk, ar ne? Bet turiu ir lietuviu pazistamu. Nu ir ka tu tuo nori pasakyt? Kad jei lietuviu visos kruvos pazistamu neturi, tai esi besirdis, nepaslaugus zmogus ? doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ziuriu kuo toliau tuo idomiau cia rasai!
Atsakyti

Papildyta:
Nu ir ka tu tuo nori pasakyt? Kad jei lietuviu visos kruvos pazistamu neturi, tai esi besirdis, nepaslaugus zmogus ?  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Ziuriu kuo toliau tuo idomiau cia rasai!
[/quote]
Ne tikrai to net minty neturejau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo infene: 16 lapkričio 2009 - 19:08
QUOTE(RamuneM @ 2009 11 16, 12:58)

Jau vien kiek turėjom šioje temoje, kur kas kelintame puslapyje klausiami tie patys klausimai. Ne gi taip sunku perskaityti žmogui temą, jei tikrai reikia informacijos. Lyg ir lietuviškai informaciją dalinamės. Ir vis tiek, laikas nuo laiko atsirando žmonių, kurie sako: ne, lietuviai nesidalina informacija. Tai ką mes čia darom? Kokios dar reikia pagalbos? Gyventi už žmones?

labai teisingai, sakau tas noras istisai viska gauti gatava is kazkur lietuviu tautoj yra zudantis, o dar save skaito darbscia tauta doh.gif
Papildyta:
QUOTE(infene @ 2009 11 16, 13:06)

Ne tikrai to net minty neturejau biggrin.gif

o tai ka turejai omeny ta klausima sitoj diskusijoj iterpdama?
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2009 11 16, 20:09)
labai teisingai, sakau tas noras istisai viska gauti gatava is kazkur lietuviu tautoj yra zudantis, o dar save skaito darbscia tauta  doh.gif
Papildyta:
o tai ka turejai omeny ta klausima sitoj diskusijoj iterpdama?

tai ir klausiu del idomumo,o neturedama omeny kad jei su mazai lietuviu bendrauji ,tai esi besirde ir pan.
Kiek pamenu tai paklausiau tik klausima ar tiesa ,nes taip kalba zmones kad vyksta tokie dalykai,(o kodel jie taip sako tai as nezinau ,gal jie vieni is tu kur nori gauti viska ,nepajudindami nei pirsto)na man dabar yra aisku.Manau klausymas yra atsakytas
Atsakyti
QUOTE(infene @ 2009 11 16, 13:14)
tai ir klausiu del idomumo,o neturedama omeny kad jei su mazai lietuviu bendrauji ,tai esi besirde ir pan.
Kiek pamenu tai paklausiau tik klausima ar tiesa ,nes taip kalba zmones kad vyksta tokie dalykai,(o kodel jie taip sako tai as nezinau ,gal jie vieni is tu kur nori gauti viska ,nepajudindami nei pirsto)na man dabar yra aisku.Manau klausymas yra atsakytas

dziugu, kad PADEJOM gauti atsakyma tongue.gif tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(infene @ 2009 11 16, 11:23)
Sveikos merginos,zinokit teko bendrauti su vienu zmogum kurio mama jau daug metu gyvena Amerikoje,ir ji papasakojo,kad lietuviai labai nepaslaugus naujokams(zaliakortininkams)nu zodziu pasikele ir niekada nesulauksi jokios pagalbos, o amerikieciai i mus ziuri kaip i kaimiecius.Ar istiesu yra tokia diskriminacija?O gal tik kvailu zmoniu sapaliones?
Pasidalinkit patirtimi 4u.gif

Nezinau, cia gal kaip kur. Kai mes atvaziavom mums labai daug vietiniai lietuviai padejo, ne finansiskai, bet reikejo ir vaikus i mokyklas uzregistruoti, ir masina pirkti, ir SSN gauti, ir buta susirasti. Mes kalbos nemokejom taip, kad galetume be vargo klausti patarimo pas bet ka. Dabar mes atvaziavusiems padedam. Ir pavezti, ir patarimais. Yra ir gyvenusiu pas mus kuri laika. Juk reikia ir masinas nusipirkti, ir butus susirasti, ir darbus. Ne visi atvaziuoja mokedami kalba.
Tarp kitko pastebejau, kad emigrantai gali duoti daug geresniu patarimu, nei amerikonai, nes amerikonai paprasciausiai daug ko nezino - jiems nereikejo salyje nuo 0 pradeti.
Ir labai pasigincyciau del paryskinto teiginio. Amerikieciai labai geranoriski, bent jau pietuose. Teko sutikti gal kelis, kurie ziurejo priesiskai. Bet tai tik smulkmena.
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2009 11 16, 12:25)
o kaip as tureciau buti paslaugi? tipo priimti juos gyventi, visur vezioti ir t.t., cepelinu pagaminti ar kaip? O kodel as tureciau?

Zinoma, kad nieko neturetum..... o bet taciau.......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zose61: 16 lapkričio 2009 - 20:59
QUOTE(infene @ 2009 11 16, 18:23)
Sveikos merginos,zinokit teko bendrauti su vienu zmogum kurio mama jau daug metu gyvena Amerikoje,ir ji papasakojo,kad lietuviai labai nepaslaugus naujokams(zaliakortininkams)nu zodziu pasikele ir niekada nesulauksi jokios pagalbos, o amerikieciai i mus ziuri kaip i kaimiecius.
Ar istiesu yra tokia diskriminacija?O gal tik kvailu zmoniu sapaliones?

Neee, cia jau jums nesamoniu prisake. Nebent gyvena kokiam gudziam gudziam amerikos kaime ji.... doh.gif Nors del paciu lietuviu is dalies tiesa - bet ne tiek, kad nepaslaugus, tiesiog kartais daugiau sako nei daro. Mums buvo, kad tik atvaziavom ir buvo lietuviu piknikas (zodziu is visur suvaziave lietuviai), tai maniskiui vienas vyriskis (turi savo firma) visko prizadejo del darbo ir pan, o po to visiska tyla is jo puses biggrin.gif Nu mes i ji vilciu ir nedejom, nes matosi iskart kad labai daug sneka, bet vistiek nereikia zadet, jei negali kazko padaryt. O siaip tik draugu seimyna is LT turim netoliese - jie seniau gyvena, tai kartais kai ko labai nezinom, pasiklausiam pas juos. Bet cia draugai, tai gal nelabai skaitosi prie tokiu lietuvisku pagalbu. smile.gif Beje, pamenu kai buvau maza (kazkur 9m) ir buvau JAV, tai lietuviai (tie senieji nuo karo laiku atvaziave ir jau sekancios kartos) man padovanojo zaislu, drabuziu kruva - nu bet visi tie dalykai buvo deveti lotuliukas.gif Aisku tais laikais LT ir tokiu nelabai budavo... O kiek tuo metu teko bendraut su lenkais, amerikieciais, tai is ju tiek negavau daug dovanu, bet gavau naujus (tai barbe, tai suknele ir pan). Nors gal cia daugiau problema su amerikos lietuviu suvokimu apie padeti LT - pamenu apie ta laika isvis kokie gimines kai atvaziuodavo i LT, tai privezdavo toookiu rubu, kad geda ir nesiot budavo, o jie turbut manydavo, kad LT nieko nera. Net per tv yra pries pora metu rode laida, kai vienas amerikos lietuvis gryzo gyvent i LT, tai parsiveze viska ka turejo (nuo indu iki baldu), nes galvojo, kad LT nieko nera. lotuliukas.gif

QUOTE(MichGirl @ 2009 11 16, 19:42)
Nes naglu zmoniu yra ui kiek.. esu gavus pasiulymu pas mane atvaziuot pagyvent kol isikurs tiesiai per mano vestuves (kai tevai ir mano ir vyro jau ir taip pas mus gyveno tas dienas aplink vestuves atskride) ir dar uzpyko,....

Va cia tai tikras lietuviskas bruozas - jei tik pasakai ne, tai iskart uzpyks. Jei zino, kad gyveni JAV, tai po to pasipila prasymai is giminiu ir tu giminiu giminiu visokiu pagalbu, pinigu paskolinimu ir pan lyg cia pinigais lytu, o pats neturetum ju kur det ir dar laiko marios.

QUOTE(infene @ 2009 11 16, 19:52)

Mes bendraujam tik su savo draugu seimyna is LT. O per juos (t.y. per visokius baliukus) tenka ir su kitais lietuviais susitikt. Bet siaip aplink nelabai pazistam lietuviu, o specialiai ir neieskom, tai bendraujam su amerikieciais ar kitatauciais dazniausiai. Netoli namu teko sutikt lietuve su 2 vaikais, pora zodziu persimetem (pati ir uzkalbino), bet didesnio noro neparode, tai ir nelendam bendraut.
Atsakyti
QUOTE(infene @ 2009 11 16, 09:23)
Sveikos merginos,zinokit teko bendrauti su vienu zmogum kurio mama jau daug metu gyvena Amerikoje,ir ji papasakojo,kad lietuviai labai nepaslaugus naujokams(zaliakortininkams)nu zodziu pasikele ir niekada nesulauksi jokios pagalbos, o amerikieciai i mus ziuri kaip i kaimiecius.

nu as tai drisciau paneigti rolleyes.gif musu kely sutikti zmogeliai wub.gif tikrai buvo be galo malonus ir tikrai padejo kiek galejo 4u.gif aishku, atvykus cia labai svarbu, kai yra kas "priglaudzia" bent kokiom 2 savaitem, bet , visgi, didziausias turtas yra informacija 4u.gif mes tikrai jos tiek negavom,kiek shitam forume mergaites pasidalina schmoll.gif shopingas, michgirl, RamuneM, NYC tikrai patarimu dave thumbup.gif kad mes bent puse tiek butumem zinoje tik atvyke ar net ishvykstant ish LT rolleyes.gif atvykom pas zmones, kurie cia jau 5-is metus gyveno, bet kalbos normaliai nekalbejo schmoll.gif tai nenupasakojo visu niuansu ,reikejo patiems ieshkotis info 4u.gif kazkaip suradom biggrin.gif ir po geru metu priemem klasioke mano su vyru i savus (nuomojamus) namus, visur kur reikejo veziojom, suradom butuka ishsinuomot, mashina ishsirinko,uzsirashe i ESL, susitvarke SSN,ishsilaike teises 4u.gif padejom kiek galejom, suteikem info, isikure per 2 savaites 4u.gif o del amerikonu poziurio i mus "kaip i kaimiecius",tai tikrai nesusidurem niekada schmoll.gif as kai dirbau padaveja restorane, buvau pirma, kuriai pakele alga 4u.gif nes mate,kad atejau i darba ne"nosies krapshtyt" ir MB dabar bosas gale metu paskatina, nes jis vienintelis kuris yra shitoks lojalus darbdaviams 4u.gif
maziau klausykit pazistamu mirksiukas.gif nepabandzius nesuzinosi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(infene @ 2009 11 16, 17:23)

nesamone schmoll.gif tris kart buvau JAV ir tiek lietuviai vietiniai maloniai bendraudavo ir padedavo visame kame, tiek patys amerikieciai, kuriu tarpe ir draugu susiradau. aisku visokiu zmoniu buna, bet kur tokiu nera biggrin.gif

pagaliau nusifotkinam visa seimyna, bet niekaip nesuprantu kodel tikrinant foto nepriima kaip geros g.gif nors atitinka visus reikalavimus. gal tiesiog veliau bandyti vel?
Atsakyti