Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

QUOTE(Gusha @ 2010 01 20, 14:46)
Na bent vaziuoti niekur nebereikia. Tuomet belieka tiketis, kad beveik nebuna tokiu atveju, kai po pokalbio pasako NE  ax.gif

Nepergyvenk ,manau mes laimesim ir vaziuosim i JAV,Na o ten galbut dar nekarta susitiksim ir isgersim kavos puodeli. 4u.gif
wink.gif
Manau ne mums nepasakys biggrin.gif
Nes mes isrinktosios 4u.gif
Kaip ir sakiau viltis durniu motina,matai kaip giliai tikiu as smile.gif
Atsakyti
QUOTE(infene @ 2010 01 20, 15:09)
Nepergyvenk ,manau mes laimesim ir vaziuosim i JAV,Na o ten galbut dar nekarta susitiksim ir isgersim  kavos puodeli.  4u.gif
wink.gif
Manau ne mums nepasakys biggrin.gif
Nes mes isrinktosios 4u.gif
Kaip ir sakiau viltis durniu motina,matai kaip giliai tikiu as smile.gif

Dievui i ausi, Infene, Dievui i ausi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pita @ 2010 01 20, 14:11)
Pokalbis del vizos vyksta Vilniuj

.
nuo kada cia taip? blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(forever21 @ 2010 01 20, 16:16)
.
nuo kada cia taip? blink.gif  blink.gif  blink.gif

Jau rase 100 kartu kad pokalbis vyksta Vilniuje.
Visada galima paskambinti i ambasada ir suzinoti reikalinga jum info smile.gif
Papildyta:
Beje skaiciau vakar pokalbi del laimejimo. Man irgi atrodo (bent jau esu isitikinusi) kad cia tokia nelabai loterija, atrenka tikrai su aukstuoju ir tada gal jau ir isrenka laimingaji. Kiek teko girdeti/klausti/skaityti, visada laimi su aukstuoju.
Nors gali buti visko, tiesa? smile.gif

As tai kazkaip nebezinau kur detis, mokesciai kaip grybai. jauciuosi nesaugi, tikriausia po 10 metu, panaikins pensija ir kitas ismokas/ lengvatas .
Atsakyti
QUOTE(krishana @ 2010 01 20, 16:28)
Jau rase 100 kartu kad pokalbis vyksta Vilniuje.
Visada galima paskambinti i ambasada ir suzinoti reikalinga jum info smile.gif
Papildyta:
Beje skaiciau vakar pokalbi del laimejimo. Man irgi atrodo (bent jau esu isitikinusi) kad cia tokia nelabai loterija, atrenka tikrai su aukstuoju ir tada gal jau ir isrenka laimingaji. Kiek teko girdeti/klausti/skaityti, visada  laimi su aukstuoju.
Nors gali buti visko, tiesa? smile.gif

As tai kazkaip nebezinau kur detis, mokesciai kaip grybai. jauciuosi nesaugi, tikriausia po 10 metu, panaikins pensija ir kitas ismokas/ lengvatas .

Man baisiausia Ltu tai, kad ari visa gyvenima, o senatveje del tokiu pensiju esi priverstas badauti, o man mieliau butu pakeliauti ir vaikus i mokslus gerus isleisti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gusha @ 2010 01 20, 15:48)
Man baisiausia Ltu tai, kad ari visa gyvenima, o senatveje del tokiu pensiju esi priverstas badauti, o man mieliau butu pakeliauti ir vaikus i mokslus gerus isleisti  4u.gif

na JAV valstybine pensija irgi nieko gero, ir ateiciai prognozes ne pacios geriausios, tie pensininkai kurie daug keliauja ir t.t. tikrai ne is tos pensijos ta daro. Todel daugelis zmoniu senatve rupinasi anksti, vos univerkes baige ir pirmuosius darbus gave, jau kas menesi tam tikra procenta atsidedineja. Kiti siaip susitaupo, ar investiciju visokiu turi. Bet grynai vien is valstybines pensijos ponas tikrai nebusi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 01 21, 00:07)
na JAV valstybine pensija irgi nieko gero, ir ateiciai prognozes ne pacios geriausios, tie pensininkai kurie daug keliauja ir t.t. tikrai ne is tos pensijos ta daro. Todel daugelis zmoniu senatve rupinasi anksti, vos univerkes baige ir pirmuosius darbus gave, jau kas menesi tam tikra procenta atsidedineja. Kiti siaip susitaupo, ar investiciju visokiu turi. Bet grynai vien is valstybines pensijos ponas tikrai nebusi wink.gif

Na ten vistiek kita sistema ir kazkaip patikimiau kad ir taupyti privaciuose fonduose, o cia visai jokio stabilumo. Manau USA pensininkai nebadauja ir ir bustui islaikyti irgi ko gero uztenka.

O del loterijos tai mano teta, kuri laimejo pries kokiu 10 metu, aukstojo neturi. Tad nezinau ar tai butina salyga. Na nebent tais laikais kitaip buvo.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 01 21, 00:07)

Na tas, tai jau faktas kaip blynas.

Dar, vis dažniau ir dažniau išgirstų, kad burbuliuoja ant prezidento Obamos dėl skatinimo mokytis, nes sako "mokslas prabangos dalykas, o ne būtinybė." Čia panašiai kaip su kelionėm pensijų sulaukus, nori vaikams tos prabangos, taupai nuo pat jų gimimo.
Atsakyti
QUOTE(Gusha @ 2010 01 21, 00:35)
Na ten vistiek kita sistema ir kazkaip patikimiau kad ir taupyti privaciuose fonduose, o cia visai jokio stabilumo. Manau USA pensininkai nebadauja ir ir bustui islaikyti irgi ko gero uztenka.

..Na tai priklauso ka busi iki pensijos nuveikes...tiek US tiek bet kur kitur...Tiesiog, kad gyvensi legaliai Amerioje tai tikrai nereiskia ,kad sulaukes pensijos turesi uz ka mokesciu susimoketi ir ka anukams dar pasiulyti.. biggrin.gif ...Gi vien vaikus i paprasciausia universitete isleisti , kiek zinau ten, visas santaupas tevai siam reikalui "palieka".. g.gif ...
Atsakyti
Na ko gero buvau neteisinga nuomone susidariusi, na bet jei is algos dar galima pasitaupyti tai irgi neblogai, nes Ltu jau nera is ko taupyti, nors pajamos ir nemazos, bet paskolos ir nuolatiniai brangimai tai maisto, tai elektros, tai degalu ir t.t., tai koks dar taupymas...
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2010 01 21, 11:23)
..Na tai priklauso ka busi iki pensijos nuveikes...tiek US tiek bet kur kitur...Tiesiog, kad gyvensi legaliai Amerioje tai tikrai nereiskia ,kad sulaukes pensijos turesi uz ka mokesciu susimoketi ir ka anukams dar pasiulyti.. biggrin.gif ...Gi vien vaikus i paprasciausia universitete isleisti , kiek zinau ten, visas santaupas tevai siam reikalui "palieka".. g.gif ...

Sutinku, mokslo kaina ziauri, blink.gif, pati kazkada norejau i JAV isvaziuoti mokytis, bet paskaiciavau kiek tevai valstybei butu skolingi, persigalvojau, jeigu bus vaiku, vaziuos i europa mokytis smile.gif ( nors Amerikoje irgi tikriausiai nuo vaiku gimimo pradeda taupyti, per 19 metu lengvai galima sutaupyti +/- kainu kaita o jeigu dar ir abu tevai augina, nera problemu tikriausiai smile.gif
Bet del viso kito galima ilgai gincytis smile.gif

Dabar irgi Lietuvoje galima labai gerai gyventi - taupant. Bet tai pvz gauni kaip ir normalu atlyginima pvz 3 000lt , reikia uz mokescius/maista/buta palikti apie 2 000, ir kas lieka? Ari kad susimoketum mokescius ir lieka niekas. smile.gif tai gerai kai su draugu/drauge gyveni, dar pigiau iseina, o kai vienas? Atlyginima irgi nekelia, nes kainos auga, gamyba mazeja, nera is ko moketi, nesvarbu koks geras darbuotojas esi, todel manau blogiau nei yra dabar nebus JAV .

Cia kurie raso kiek gerai jems bus Amerikoje, tikrai nesitiki kad atvaziuos ir nieko neveiks, tiesiog lygindami kainas/ darbas/ gyvenimas, iseina truputi geriau nei dabar. Bet cia irgi kiekvieno reikalas. Visada galima grizti namo, tiesa? smile.gif

P.S. kalbedama apie pensija, norejau pasakyti, kad JAV nenuraso zmoniu kuriems jau +50 metu. )
Atsakyti
QUOTE(Gusha @ 2010 01 21, 12:01)
Na ko gero buvau neteisinga nuomone susidariusi, na bet jei is algos dar galima pasitaupyti tai irgi neblogai, nes Ltu jau nera is ko taupyti, nors pajamos ir nemazos, bet paskolos ir nuolatiniai brangimai tai maisto, tai elektros, tai degalu ir t.t., tai koks dar taupymas...

Tas galejimas is algos pasitaupyt, tai manau, ne vien nuo gaunamos algos dydzio priklauso. Galima uzdirbt vos daugiau nei minimuma ir sugebet susitaupyt, galima gauti daug, prisiimt paskolu ir paskui verkt, kad nieko nelieka. Zinau ir vienokiu, ir kitokiu pavyzdziu.

Jei, kaip sakot, pajamos cia pas jus nemazos, tai nepagalvojat, ar isvis jums verta vaziuot? Pradzioj, jei dirbsit prasta darba, tai gausit tikriausiai maziau, nei cia dabar gaunat, o islaidos pragyvenimui panasu, kad bus didesnes nei cia. Paskui, zinoma, galima ten persimokyt ir gaut vietini diploma, bet tas irgi kainuos. Paskui paskola namui ir t.t...

Beje, retas dirbdamas samdoma darba turtus susikrauna ar cia, ar kur kitur. Gal tokiu ir yra, bet turbut, vienetai.

Galbut, ten ir lengviau susitaupyt, bet manyciau, kad visgi ta daryt reiktu pradet cia ir dabar, tada ir isvykus bus lengviau rolleyes.gif

Atsakyti