Na pas mane kadangi du gimdymai beveik iš eilės, tai pirmojo "įspūdžiai" išbėsę jau...nors tiesą sakant, jokių neigiamų įspūdžių ir nebuvo, gimdant teko kirpti, siūti, kaip ir daugeliui, kaip daktarė ir liepė, "ta vieta" nesėdėjau 10 dienų, o ir vėliau saugojausi...dėl viso pikto
Pirmąkart mylintis randas buvo jautrokas, bet gal daugiau dėl sausumo, o ir dėl baimės, kad skaudės.
O va antrą kartą...prakirpo man tą patį randą, tai ojoj...šiaip tikrai esu kantri skausmui, abu savo pagimdžiau su skatinamaisiais ir be nuskausminimo, bet va po antrojo gimdymo
paeiti net negalėjau, ėjau iš lėto lėto sienas ramstydama, būdavo, reikia naktį keltis vaiką maitinti, o aš išlipu iš lovos ir kelias minutes stoviu pasilenkusi ir ką nors įsitvėrusi, kol baigs tvinkčioti, negalėdavau net judėti...Taip kad gijo sunkiai, lėtai ir skausmingai, bet po kokio mėnesio jau buvo galima gyventi. Su vyru pirmąkart mylėjomės negreitai, po kokių 3 mėnesių gal, bet ne tiek dėl to, kad man būtų nesugiję ar skaudėję, tiesiog aš iš nuovargio krisdavau kaip lapas be jokių pašalinių minčių...

O va antrą kartą...prakirpo man tą patį randą, tai ojoj...šiaip tikrai esu kantri skausmui, abu savo pagimdžiau su skatinamaisiais ir be nuskausminimo, bet va po antrojo gimdymo

pirma karta vaikutis buvo didesnis (3,8 kg), ir tarpviete teko kirpti ...
antra karta galvojau, kad irgi kirps, nes paprastai antras vaikas buna didesnis uz pirmaji ... bet gavosi atvirksciai - vaikutis buvo 3,6 kg svorio ir tarpvietes kirpti nereikejo
apskritai antras gimdymas be jokiu plysimu praejo! jau po savaites, kai visi patinimai praejo, labai normaliai galejau sedeti
manau, kad tarpvietes kirpimas labai individualus dalykas ir priklauso ne tik nuo vaikucio dydzio, bet ir nuo moters audiniu elstingumo, nuo akuseres profesionalumo, nuo gimdymo eigos ir pan ...
o bijoti to tikrai nereikia
nes beveik nieko nesijaucia
(bent jau man taip buvo)
antra karta galvojau, kad irgi kirps, nes paprastai antras vaikas buna didesnis uz pirmaji ... bet gavosi atvirksciai - vaikutis buvo 3,6 kg svorio ir tarpvietes kirpti nereikejo

manau, kad tarpvietes kirpimas labai individualus dalykas ir priklauso ne tik nuo vaikucio dydzio, bet ir nuo moters audiniu elstingumo, nuo akuseres profesionalumo, nuo gimdymo eigos ir pan ...
o bijoti to tikrai nereikia

Mano pirma dukrytė gimė 4,370 kg - kirpo, tai tikrai pirmos savaitės sunkios, antras gimdymas po 2 metų - sunelis gimė 4,540 kg, bet nei kirpo nei plyšau - super , po kelių dienų nors krosą bėgti galėčiau
Manau daktarai antrą kartą tikrai prisisdėjo kad be siuvimo apsieiti.

QUOTE(chiuncia @ 2010 02 19, 10:46)

Papildyta:
Na o as pati taip pat patyriau ir kirpima, ir plysima, ir ta siuvima

Tai va sekmes visoms

Pirma, kai gimdziau plyso gimdos kaklelis+kirpo, o kai antra plysau+kirpo. Cia manau nuo fiziologijos priklauso. Po pirmo gimdymo jauciausi tragiskai, o po antro puikiai

su pirmu -plysau,o antra kirpo-tiesiog is karto buvo pasakyta,kad laukia kirpimas,vaikelis nors ir echo rode 3500,pasirodo gime 4100.pats plysimas ne paslaptis yra daug blogiau nei kirpimas

mano sunus buvo 4.1 kg, o kirpo gan daug ir dar truputi plysau, tai to plysimo dar ir siule pasileido, tai atsisedau tik po 1,5 menesio ir dar iki dabar jauciasi. Labai bijau antro gimdymo (nors dar ir neplanuojam)
. Gal geriau jau cezaris butu.

buvo toks kvapas akaip gamtiniu duju, nu jau bjaurus, tai ka aszinau
. Gine sake, kad po menesio susitvarkys. Tai as daznai apsiplaudavau ir is namu nei krust
. Tai po menesio prasidejo menesines ir dingo kvapas ir visokios neaiskios iskyros.

tirpti pradejo po 3 savaiciu, o vivai iskrito po 1.5 men., tai tada tik atsisest ir galejau normaliai.
Pirma dukra kai gimdziau kirpo, tai ta akimirka atsimenu iki siol, skausmelis ziaurus, ciupau gydytojai uz rankos - gerai kad vyras sulaike...
Skaudejo labai, sedeti negalejau isvis, paeiti irgi sunkiai, ir taip koki menesi
Beje, dukra buvo tik 2.800 g. - taip kad tikrai nuo fiziologijos daug kas priklauso, dydis nera pagrindinis rodiklis.
Sikart taip bijau... ne pacio gimdymo, o jei reikes vel kirpti

Sikart taip bijau... ne pacio gimdymo, o jei reikes vel kirpti

na siek tiek jauciasi, bet lb nestipriai. po kiek laiko praeis